Tanulószoba

Több
18 éve 2 hónapja #300549 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: Tanulószoba
Én meg még nem tudom az órarendem. :D Majd holnap (évnyitó is csak holnap - zsír ez a később kezdés :D )... :P Vsz lesz egy-két lyukas órám így előreláthatólag. 8)

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
18 éve 2 hónapja #300548 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: Tanulószoba

Ranamarth (Endóriel) írta: Jobban állsz akkor hozzá,mint én.Én az órarendem láttán idegösszeomlást kaptam... :?

Rana, az enyém is borzalom, de már évnyitó óta kezdem magam túltenni rajta, bár eléggé bosszantó dolgok vannak benne. Például a hétfőm katasztrófa, hétvégén meg fogok szakadni, a kedd meg pihekönnyű. Klasszak lesznek a hétvégék, érzem... :P

"Well, I'm back."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
18 éve 2 hónapja #300546 Írta: Ranamarth (Endóriel)
Ranamarth (Endóriel) válaszolt a következő témában: Tanulószoba

Snuffles írta:

Ethuil írta: A holnap suli :D Hét év után az utolsó, nyolcadik évkezdésem :D Olyan hihetetlen, hogy elrpeült a hét év, és most végzős leszek. Hiába öregszem, bár nem sokan kezdenek 12.-et, 4.-et, Oktávát (jelen esetben) tizenhat évesen :D

ne is mondd, nekem is megvolt pénteken az utolsó gimnáziumi évnyitóm, szám szerint a hatodik... de örülök, hogy hamarabb vége lesz a sulinak az érettségi után, vehehe. :evil: ;) még ha ehhez le is kell érettségizni :P

Jobban állsz akkor hozzá,mint én.Én az órarendem láttán idegösszeomlást kaptam... :?

"Ember,ki szívén gyalogol
S kíméli kérges lábait,
Jajgat,ha majd tüskébe hág
S elveszti csendes álmait."

Több
18 éve 2 hónapja #300544 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: Tanulószoba

Ethuil írta: A holnap suli :D Hét év után az utolsó, nyolcadik évkezdésem :D Olyan hihetetlen, hogy elrpeült a hét év, és most végzős leszek. Hiába öregszem, bár nem sokan kezdenek 12.-et, 4.-et, Oktávát (jelen esetben) tizenhat évesen :D

ne is mondd, nekem is megvolt pénteken az utolsó gimnáziumi évnyitóm, szám szerint a hatodik... de örülök, hogy hamarabb vége lesz a sulinak az érettségi után, vehehe. :evil: ;) még ha ehhez le is kell érettségizni :P

"Well, I'm back."

Több
18 éve 2 hónapja #300538 Írta: Arzeen
Arzeen válaszolt a következő témában: Tanulószoba
A holnap suli :D Hét év után az utolsó, nyolcadik évkezdésem :D Olyan hihetetlen, hogy elrpeült a hét év, és most végzős leszek. Hiába öregszem, bár nem sokan kezdenek 12.-et, 4.-et, Oktávát (jelen esetben) tizenhat évesen :D

Több
18 éve 2 hónapja #300468 Írta: Annis
Annis válaszolt a következő témában: Tanulószoba

Ryana írta:

Panniii írta: Üdv!

Segítséget szeretnék kérni... Ha valakinek van Pécsen olyan fotós ismerőse (vagy netán ő maga az) aki hajlandó lenne kamarai tanulószerződéssel egy lelkes fényképésztanoncot maga mellé venni nagyon kérem hogy írjon egy privit nekem.
Elég sürgős az ügy mert így is csak hosszas könyörgéssel járhatok az elméleti képzésre a suliba (természetesen szerződés nélkül még csak félhivatalosan így akármikor elküldhetnek...)

Életet mentene aki segít úgyhogy előre is köszönöm...

Hmm, nem tudom mennyire igaz a dolog de állítólag a Sinkovits szívesen foglalkoztat fiatal lányokat. :P

Maximum modellként :P :wink:

Egyébként nála is próbálkoztam már, de kamarai tanulószerződéssel nem kellettem neki... de azért köszi :wink:

Nem minden vándorút céltalan /J.R.R. Tolkien/

Több
18 éve 2 hónapja #300426 Írta: Ryana
Ryana válaszolt a következő témában: Tanulószoba

Panniii írta: Üdv!

Segítséget szeretnék kérni... Ha valakinek van Pécsen olyan fotós ismerőse (vagy netán ő maga az) aki hajlandó lenne kamarai tanulószerződéssel egy lelkes fényképésztanoncot maga mellé venni nagyon kérem hogy írjon egy privit nekem.
Elég sürgős az ügy mert így is csak hosszas könyörgéssel járhatok az elméleti képzésre a suliba (természetesen szerződés nélkül még csak félhivatalosan így akármikor elküldhetnek...)

Hmm, nem tudom mennyire igaz a dolog de állítólag a Sinkovits szívesen foglalkoztat fiatal lányokat. :P

Szép hely a boldogság! Úgy odavitorláznék! Ott napfürdőzik egy szál tangában az összes műanyag játék!

Több
18 éve 2 hónapja #300414 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Tanulószoba
Információkat szeretnék kérni külnböző középsulikról, azoktól akik odajártak. Budapesti sulikról lenne szó.

Than Károly gimi
Csík Ferenc ált.isk és gimn
Apáczai Csere János gimi
Eötvös gimi
Madách Imre gimi
Fazekas Mihály gimi

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
18 éve 2 hónapja #300408 Írta: Eldamyn
Eldamyn válaszolt a következő témában: Tanulószoba

Feanor Faelivrin írta: segítséget szeretnék kérni!

magyar nyelv és történelem gimnazista tankönyv(mind a 4 évi) kéne kölcsön meghatározatlan időre. előre is köszi

Ebben segíthetek: én már -szerencsére- leérettségiztem végleg, úgyhogy jó időre kölcsön tudom adni.
Csak azt mondd meg, milyen kell.

Apropó érttségi: nekem csak ötből kellett, mégis leérettségiztem hatodiknak kémiából... Hát igen, vannak még állatok... :lol: :roll:

"Én akkor is betöröm ezt a lovat!" /Léod utolsó mondata/

Több
18 éve 2 hónapja #300353 Írta: Nóli i linantea
Nóli i linantea válaszolt a következő témában: Tanulószoba
Francia tanárt és/vagy tanfolymot keresek.
Ha van valaki aki jutányos áron tudást verne a fejembe egy 1-1,5 hónap alatt amivel a hétköznapi életben elboldogulok, vagy van ismerőse aki megtenné, esetleg ajánlana nekem valamit, megköszönném.
Elérhetőségeim: mobil, emil, prvivi, MSN... nagyon megköszönném ha segítenétek, elég sürgős.

If I promise not to kill you, can I have a hug?

Több
18 éve 2 hónapja #300291 Írta: Annis
Üdv!

Több
18 éve 2 hónapja #299909 Írta: Arzeen

Remzymama/Tünde írta:

Ethuil írta: Az új szlovák oktatásügyi rendelet szerint, csak négy tantárgyból kell érettségiznem! :mrgreen:
Bocsi, hogy ennyire örülök, de végre bevallották a nagyokosok ott fent, hogy az öt tantárgyas érettségi nem a (mostani) négy éves tantervhez volt igazítva. :?

ha belegondolok, hogy én még vagy 10 tárgyból tettem ezt, nagyon irigyellek benneteket, igaz én szakmát is egyből kaptam hozzá, de akkor is....

A nővérem csak kicsit mérges, mert neki még ötből kellett, és hát az utolsó, amit muszájból választott /kémia/ nem nagyon jött össze neki /3-as lett/, mondjuk nem is lett volna kötelező neki négy emelt szintet tennie, de ő az én nővérem. Amúgy az előző rendszer se volt soká használatban, csak pár évig. Mi most örülünk, mert nem kell természettudományit választanunk, úgyhogy adieu matek. [size=9:3c5j22wa]Szeretek szlovákiában iskolába járni.[/size]

Remzy_mama: nekem meg nincs szakmám, egyedül úgy lehet kitűnni a tömegből ha emelt szintűt teszek. Eddig úgy néz ki, hogy négybők négyet. De jó lesz...

Több
18 éve 2 hónapja #299898 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Tanulószoba

Alyr Arkhon írta: A húgomat nem vették fel az egyetemi kollégiumába, így most gondban vagyunk.
(elvileg ketten mennének)

Fellebbezzétek meg, mindig van pár hely, amit erre a célra visszatartanak. Engem is így vettek fel anno Pécsen koliba (már megvolt az albérlet, gólyatábor előtt egy nappal derült ki, hogy elfogadták a fellebbezést...). Meg próbáljátok meg a lakóhelyetek szerinti önkormányzathoz / megyei önkormányzathoz is beadni, a nagyobb városoknak és a megyéknek is szoktak lenni külön kollégiumi helyeik (amit valamikor régen megvettek).

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
18 éve 2 hónapja #299896 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Tanulószoba
Nem tud valaki Pécsen olcsó albérletet?

A húgomat nem vették fel az egyetemi kollégiumába, így most gondban vagyunk.
(elvileg ketten mennének)

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
18 éve 2 hónapja #299893 Írta: Tünde
Tünde válaszolt a következő témában: Tanulószoba

Ethuil írta: Az új szlovák oktatásügyi rendelet szerint, csak négy tantárgyból kell érettségiznem! :mrgreen:
Bocsi, hogy ennyire örülök, de végre bevallották a nagyokosok ott fent, hogy az öt tantárgyas érettségi nem a (mostani) négy éves tantervhez volt igazítva. :?

ha belegondolok, hogy én még vagy 10 tárgyból tettem ezt, nagyon irigyellek benneteket, igaz én szakmát is egyből kaptam hozzá, de akkor is....

"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"

Több
18 éve 2 hónapja #299891 Írta: Rabyn
dejo neked:) Kár, hogy erre nálunk nem jönnek rá... Bár nekem má mindegy:DD

Több
18 éve 2 hónapja #299889 Írta: Arzeen
Az új szlovák oktatásügyi rendelet szerint, csak négy tantárgyból kell érettségiznem! :mrgreen:

Több
18 éve 2 hónapja #299832 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Tanulószoba

Laurelen írta: mi az angol-para?

Pótvizsgázik kb. 1 hét múlva. (Színművekben írta.)

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
18 éve 2 hónapja #299830 Írta: Laurelen
Laurelen válaszolt a következő témában: Tanulószoba
mi az angol-para?

"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)

Több
18 éve 2 hónapja #299779 Írta: gillz
gillz válaszolt a következő témában: Tanulószoba
Peredhil: szvsz ide kéne írnod, hogy * sürgősen angoltanárra van szükséged ;)

need more brainz. yourz. now.

Több
18 éve 3 hónapja #299110 Írta: Rabyn
Feanor: ha eljössz érte én odaadom. De csak szeptembertől, mivel oktoberben ujra érettsigizem és nekem is kell egy kicsit tanulni. Ha nem zavar, hogy színessel ki vannak benne huzigálva dolgok.

Több
18 éve 3 hónapja #299107 Írta: Feanor Faelivrin
Feanor Faelivrin válaszolt a következő témában: Tanulószoba
segítséget szeretnék kérni!

magyar nyelv és történelem gimnazista tankönyv(mind a 4 évi) kéne kölcsön meghatározatlan időre. előre is köszi

"A mosoly a leger

Több
18 éve 4 hónapja #295468 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Tanulószoba
Unokatesómnak kötelező olvasmány lesz A babó ált. suliban (ne kérdezzétek, melyikben, fogalmam sincsen).

Több
18 éve 4 hónapja #295464 Írta: ystray
ystray válaszolt a következő témában: Tanulószoba
Hát igen, már végett ért az érettségi. Én 35 srácot érettségiztettem le a héten (nem bukott meg senki).
És most, h ránéztem a fórumra késztetést éreztem, h megválaszoljam e (számomra) fontos kérdést.
Hisz bi-fö tanár lennék,vagy mi a fene :D

Több
18 éve 4 hónapja #295463 Írta: Annis
ystray: Köszönöm a segítséget nagyon kedves tőled de 20.-án mentem érettségizni. Amúgy nem ezt a tételt húztam hanem a szén-dioxid kimutatását meszes vízzel gyakorlatnak és a hasnyálmirígyet elméletnek. Szóval a csírázást megúsztam. De azért tényleg köszi.

Több
18 éve 4 hónapja #295462 Írta: ystray
ystray válaszolt a következő témában: Tanulószoba

Panniii írta: 1. : vattára helyezzük a magvakat úgy hogy éppen ellepje őket a víz majd hűtőszekrényben +2 és+5 fok közötti hőmérsékelten tartjuk őket.

2.: az előzőhöz hasonló feltételek mellett a vizet folyamatosan pótoljuk és szobahőmérsékleten tartjuk a magvakat.

3.: szintén épphogy ellepi a magokat a víz a vattán és szobahőmésékleten tároljuk de a vízre vékony olajréteget öntünk.

Kell még a válasz, bár egy kicsit megkésve?
No azért elmondom: az olaj elzárja a magokat az oxigéntől. A csírázás kezdeti szakaszán a magvak oxigénigénye magas, ezért a hármas kísérletben a magok o2 hiánya miatt nem csíráznak ki. :wink:

Több
18 éve 4 hónapja #295217 Írta: Rabyn
Túlvagyok rajta.. Nem sikerült olyan jól mint szerettem volna. Úgylátszik csak ennyire vagyok képes. De megvan az érettségi és, bár csak jövőre leszek egyetemista mert idén nem vesznek majd fel, azért jó, hogy többet nem kell abba a szutyokba visszamennem.
Peredhil: hozz majd nekem lécci Babits kötetet!:)
A felsoroltak közül a német tétel bejött:)

Több
18 éve 4 hónapja #295195 Írta: Annis
Hála égnek nem ezt húztam :wink:

Több
18 éve 5 hónapja #294784 Írta: Annis
Ha már a vizsgáknál tartunk én a biológusok figyelmét, türelmét és segítségét kérném...
20.-án megyek érettségizni biológiából és meggyűlt a bajom az egyik gyakorlati a tétellel (a többi hála égnek úgy ahogy megy)

Szóval: A csírázás feltételeinek bemutatása kisérleti elemzés során (nem nagyon vagyok növénytanpárti ez meg egy álgyakorlati tétel mivel nem lehet megcsinálni az időhiány miatt csak el kell mondani milyen lenne ha...)

A vizsgálat menete: Nyolc petri csészében a magvak csírázásának feltételeit vizsgáljuk, a következőképpen:
1. : vattára helyezzük a magvakat úgy hogy éppen ellepje őket a víz majd hűtőszekrényben +2 és+5 fok közötti hőmérsékelten tartjuk őket.

2.: az előzőhöz hasonló feltételek mellett a vizet folyamatosan pótoljuk és szobahőmérsékleten tartjuk a magvakat.

3.: szintén épphogy ellepi a magokat a víz a vattán és szobahőmésékleten tároljuk de a vízre vékony olajréteget öntünk.

4.: a magvakat száraz vattára tesszük és szobahőmérsékleten tartjuk.

5.: a víz éppen ellepi a magvakat vattán de itt kukorica, dohány és tök magvakat használunk. És az edényt letakarjuk egy kartonlappal.

6.: Ugyanaz mint az 5. petri-csészében de nem takarjuk le

7.: Szintén épp ellepi a víz a vattán de itt babot rakunk bele

8.: Szntén mint az előzőnél de itt a bab mellé almaszeletkéket is teszünk.
Mit tapasztalunk pár nap elteltével?

Nos az elsőnél nem indul meg a csírázás mert a hőmérséklet nem megfelelő az enzimműködésekhez. A másodikban szerintem gond nélkül csírázik. A negyedikben mivel nincs víz szintén nem indul meg. A hatodikban csírázik mind rendesen. A hetedikben szintén gond nélkül csíráznak, a nyolcadikban meg mivel az alma csírázásgátló anyagokat tartalmaz nem indul meg a csírázás folyamata.
Az ötödik csészében mivel a dohány fény nélkül lassabban csírázik ezért kevésbé indul meg mint a másik kettőnél. (viszont azt nem tudom hogy a kukorica és a tök között van-e valami különbség)
A nagy kérdés csak az, hogy mi történik a harmadik edényben. Én arra tippeltem hogy az olaj nem engedi hogy oxigént vegyen fel de ebben végképp nem vagyok biztos. Meg abban se hogy az eddig gondolatmenet jó de én idáig jutottam a feladattal.

Előre is köszi minden segítséget.

Több
18 éve 5 hónapja #294703 Írta: Feanor Faelivrin
Feanor Faelivrin válaszolt a következő témában: Tanulószoba
ez vicces mert eddig nagyon jónak tartottam azt az időt amit az éretségizők kapnak májustól de azóta rájöttem hogy nekem kéne örülnöm hogy nincsen kb 1,5 hónap csúcs szívásom 8)

"A mosoly a leger

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.607 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére