BESZÉLGETŐS topic

Több
19 éve 8 hónapja #243414 Írta: Eldamyn
Eldamyn válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Narmo: Még ha csak szánkózás lenne!
Én tényleg szeretek korizni, de nem a lépcsőn!!! :twisted: :wink:

"Én akkor is betöröm ezt a lovat!" /Léod utolsó mondata/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 8 hónapja #243379 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
én meg a múltkor azon nevettem egy nagyot, amikor apu gépe be volt kapcsolva, és láttam egy angol emailt, amibe az volt beleírva hogy Aragorn. Kérdeztem tőle, hogy miben sántikál, erre azt mondta, hogy van egy projektjük (apa szövegfelismerő-programokat csinál) amit Aragornnak hívnak, és van egy másik is amit pedig Middle-earth-nek... :D

"Be the change you want to see." Gandhi

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 8 hónapja #243378 Írta: Olosta
Olosta válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

olorin.papa írta:

Olosta (Aelalin) írta: Tudtátok, hogy vannak Legolas névre hallgató íjász klubok?
Többek közt Szegeden is van egy. :D

kéred a címüket?
8)

Kössz nem.
Kis városomban is most alakult egy íjászegyesület (nem Legolas!), és ha nagyon lőni támad kedvem, majd elmegyek oda. Közelebb van. :)

Ja, egyébként megnéztem a felvidéki Legolas Íjász Klubweblapját, és láttam rajta egy (számomra) nagyon gáz dolgot: a Legolas szót kiírták rovásírással!!! 8O Azt hittem leesek a székről mikor megláttam.
Bármennyire is szeretem a GYU-t, azért nem kutyulnám össze az ősmagyarsággal. :roll:

"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."

Több
19 éve 8 hónapja #243352 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Olosta (Aelalin) írta: Tudtátok, hogy vannak Legolas névre hallgató íjász klubok?

kéred a címüket?
8)

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."

Több
19 éve 8 hónapja #243345 Írta: Olosta
Olosta válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Tudtátok, hogy vannak Legolas névre hallgató íjász klubok?

"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."

Több
19 éve 8 hónapja #243301 Írta: Narmo
Narmo válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Aiya Mindenki!
Emlékeztek, mikor december-január eleje környékén oldalakon keresztül elemeztük, hogy már ebben az évben sem fog hó esni? Nuku szánkózás, nuku havazás? :D Háát.. itt van. Mikor nincs hiányzik, mikor van szidjuk.. :lol: Ma reggel úgy lefagyott az út, hogy majdnem legurultam a lépcsőről, gondot jelentett átsíelni a 100m-re lévő suliba.. :oops:

Több
19 éve 8 hónapja #243277 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
És ha minden igaz, sok-sok-sok kókuszgolyót fogok gyártani pénteken vagy szombaton..... szívesen teszem, de azért gondoljatok rám. (Hogy sikerüljön)Köszönöm!!

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
19 éve 8 hónapja #243271 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Phaedra/Namarie írta: Off: túl vagyok az 1800. hozzászólásomon. :oops:

És hugom ma 18 éves!! Nagyon-nagyon sok boldog születésnapot, Cicuska!!!!

Ezt nevezem időzítésnek! :D

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 8 hónapja #243252 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Off: túl vagyok az 1800. hozzászólásomon. :oops:

És hugom ma 18 éves!! Nagyon-nagyon sok boldog születésnapot, Cicuska!!!!

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
19 éve 8 hónapja #243226 Írta: elodyke
elodyke válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
ujra van chates statisztika

elodyke.atw.hu/stats/tolkien_hu.html
elodyke.atw.hu/seen.php
ahonnan megint be lehet lépni a chatre is szintén.. hasonló javás kliensel mint a toklien hus chatkliens csak egy kis bibi van vele.. több gunkciója van :)

szal akinek nem elég a tolkienes javás.. használja ezt..
Pjirc el van megoldva
ööö
jah és még
van aza másik link arra meg rájöttök hogy miaz
..

... Aztán rájövök: az álarc én magam vagyok.

Több
19 éve 8 hónapja #243225 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Gilgolwen Nimrandir írta: Feltételezhetően, ha lenne külön férfi és női alakja (ami - ha jól tudom - sindarinban gyakorlatilag nincs) akkor mindkettőt feltűntették volna a szótárakban! :roll:

Szvsz ez a -wen végződés zavarta meg itt a népeket, de ennek a -wen-nek semmi köze a gwenn (lány) szóhoz, ami ugye pl. Arwen nevében is szerepel (ar- nemes + gwenn leányzó).

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
19 éve 8 hónapja #243194 Írta: Gilg (Gwindorn)
Gilg (Gwindorn) válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Felagund írta: Hát Zsó-fia. Világosan látszik, hogy ez férfinév, nem?

Uhh :lol: :D

Cerebrum írta: Bár ez itt egy kicsit OFF, de a _golwen_ 'g'-je nazális zárhang (OS ngolwina ), így ha úgy vesszük, h. a _gîl_ folyékony mutációt okoz, akkor máris jó a _gilgolwen_ alak úgy ahogy van... (Persze ha nagyon szőrszálhasogatóak akarnánk lenni, _gilngolwen_ lenne a helyes alak, de egy névnél azt hiszem megengedhetünk magunknak ilyen kis "csalást", nem igaz Gilgolwen mellon? )

Ja, és a _golwen_ jelentése szimplán 'bölcs', és tudtommal nem bír semmilyen feminim beütéssel...

Köszi Cerb! :D

még annyit a témához: Feltételezhetően, ha lenne külön férfi és női alakja (ami - ha jól tudom - sindarinban gyakorlatilag nincs) akkor mindkettőt feltűntették volna a szótárakban! :roll:

Több
19 éve 8 hónapja #243153 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Hát Zsó-fia. Világosan látszik, hogy ez férfinév, nem?

Our knees do not bend easily

Több
19 éve 8 hónapja #243128 Írta: Ancalima Anarórë
Ancalima Anarórë válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Mi, mi, mi van a Zsófiával??? :D

"... And that was the beginning of fairies..."

Több
19 éve 8 hónapja #243110 Írta: Ranamarth (Endóriel)
Ranamarth (Endóriel) válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Gandalf írta:

Ranamarth (Endóriel) írta: Nos szeretném a segítségeteket kérni...főként a nagyobbakét...eljött a suliba az idő,amikor választanunk kell emelt szintű tantárgyat,amire majd később tovább tanulásnál szakosodunk...mit tudtok nekem mondani az angol-irodalom bölcsész szakról? :roll:

Azt, hogy nincsen külön irodalom szak, csak magyar szak, tehát a nyelvtant is komolyan kell tanulnod, nem csak az irodalmat! Angol szakon is tanítanak angol nyelvet és angol irodalmat is, tehát 3 tárgyat érdemes komolyan venned a suliban: az angolt, a nyelvtant és az irodalmat.
Esetleg még az angol történelemre és a magyar történelemre is jobban odafigyelhetsz! :wink:
Őszintén szólva nem tudom, nálatok hogyan zajlik a szakosodás, hány emelt szintű tárgyat vehettek fel, stb. ebben Te vagy a jártasabb, de szerintem érdemes a 3 felsorolt tárgyat emelt szinten tanulni, ha van rá lehetőséged, kedved és energiád, a többit meg alapszinten (de azért az angol és magyar törire odafigyelni).
Remélem, tudtam segíteni! :roll:

Köszi Gandalf és Gilgolwen!Tényleg segítettetek! :wink:

"Ember,ki szívén gyalogol
S kíméli kérges lábait,
Jajgat,ha majd tüskébe hág
S elveszti csendes álmait."

Több
19 éve 8 hónapja #243104 Írta: Felagund

Dae/siss írta:

Cerebrum írta:
Ja, és a _golwen_ jelentése szimplán 'bölcs', és tudtommal nem bír semmilyen feminim beütéssel... :D

Hacsak nem bír hasonló etimológiai eredettel, mint a Zsófia női név... :D

Miért, azon meg világosan látszik, hogy férfinév... :biggrin2:

Több
19 éve 8 hónapja #243096 Írta: Dae/siss
Dae/siss válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Cerebrum írta:
Ja, és a _golwen_ jelentése szimplán 'bölcs', és tudtommal nem bír semmilyen feminim beütéssel... :D

Hacsak nem bír hasonló etimológiai eredettel, mint a Zsófia női név... :D

Több
19 éve 8 hónapja #243067 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Felagund írta:

Gilgolwen Nimrandir írta:

Felagund írta: Nah, te is megtaláltad azt az oldalt, amit nem kellett volna!

Az oldal szótár részével van valami probléma? A Dragon Flame-ben is így szerepel az "kérdéses" szó.

Igen, de a "kérdéses oldalon" ezek szerint nem szerepel a "lágyulás", mint grammatikai összetevő :D

Bár ez itt egy kicsit OFF, de a _golwen_ 'g'-je nazális zárhang (OS ngolwina), így ha úgy vesszük, h. a _gîl_ folyékony mutációt okoz, akkor máris jó a _gilgolwen_ alak úgy ahogy van... :wink: (Persze ha nagyon szőrszálhasogatóak akarnánk lenni, _gilngolwen_ lenne a helyes alak, de egy névnél azt hiszem megengedhetünk magunknak ilyen kis "csalást", nem igaz Gilgolwen mellon? :) )

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
19 éve 8 hónapja #243052 Írta: Gilg (Gwindorn)

Felagund írta: Igen, de a "kérdéses oldalon" ezek szerint nem szerepel a "lágyulás", mint grammatikai összetevő :D

Az összefoglalót nem néztem, de volt egy olyan érzésem, hogy erre gondolsz :D

Több
19 éve 8 hónapja #243048 Írta: Felagund

Az oldal szótár részével van valami probléma? A Dragon Flame-ben is így szerepel az "kérdéses" szó.

Igen, de a "kérdéses oldalon" ezek szerint nem szerepel a "lágyulás", mint grammatikai összetevő :D

Több
19 éve 8 hónapja #243047 Írta: Gilg (Gwindorn)

_Neo írta:

Felagund írta:
Amúgy mitől női név, _Neo??? :hein:

GilgolWEN

Sejtettem hogy erre gondolsz... Te hogy mondanád?

Több
19 éve 8 hónapja #243046 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

_Neo írta: Apropo, Gilgolwen!

Nem tartod cikinek, h himnemu letedre lanyneved van? ß)

Ugyan már, miért lenne az ciki? :tongue: :D :look:
[size=9:ljrop6xu]Nekem pl. már kb. harmadik éve nem ciki... ;) 8)[/size]

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Több
19 éve 8 hónapja #243044 Írta: Panda
Panda válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Alyr Arkhon írta: Tiltakoznék.
Nem is így van.
Van aki szórólapot oszt.

:D

Én bölcsész vagyok. :D

A tiltakozásnak helyt adok. A legkarrierrlehetőségebbet ( :mrgreen: ) emeltem ki.

Több
19 éve 8 hónapja #243043 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Panda írta: Ranamarth: csak ahhoz tudok hozzászólni, mit tanulnak általában a bölcsészek:
Mi a bölcsész első mondata a munkahelyén? Milyen üdítővel adhatom a hamburgert?
A bölcsészek kijönnek számtech óráról: na, mit tanultatok? A dupla kattintást.

Bocsánat minden bölcsészhallgatótól és bölcsész végzettségű embertől!!!!!!!!!!

Tiltakoznék.
Nem is így van.
Van aki szórólapot oszt.

:D

Én bölcsész vagyok. :D

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 8 hónapja #243039 Írta: Panda
Panda válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Ranamarth: csak ahhoz tudok hozzászólni, mit tanulnak általában a bölcsészek:
Mi a bölcsész első mondata a munkahelyén? Milyen üdítővel adhatom a hamburgert?
A bölcsészek kijönnek számtech óráról: na, mit tanultatok? A dupla kattintást.

Bocsánat minden bölcsészhallgatótól és bölcsész végzettségű embertől!!!!!!!!!!

Több
19 éve 8 hónapja #243030 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Ranamarth (Endóriel) írta: Nos szeretném a segítségeteket kérni...főként a nagyobbakét...eljött a suliba az idő,amikor választanunk kell emelt szintű tantárgyat,amire majd később tovább tanulásnál szakosodunk...mit tudtok nekem mondani az angol-irodalom bölcsész szakról? :roll:

Azt, hogy nincsen külön irodalom szak, csak magyar szak, tehát a nyelvtant is komolyan kell tanulnod, nem csak az irodalmat! Angol szakon is tanítanak angol nyelvet és angol irodalmat is, tehát 3 tárgyat érdemes komolyan venned a suliban: az angolt, a nyelvtant és az irodalmat.
Esetleg még az angol történelemre és a magyar történelemre is jobban odafigyelhetsz! :wink:
Őszintén szólva nem tudom, nálatok hogyan zajlik a szakosodás, hány emelt szintű tárgyat vehettek fel, stb. ebben Te vagy a jártasabb, de szerintem érdemes a 3 felsorolt tárgyat emelt szinten tanulni, ha van rá lehetőséged, kedved és energiád, a többit meg alapszinten (de azért az angol és magyar törire odafigyelni).
Remélem, tudtam segíteni! :roll:

Több
19 éve 8 hónapja #243021 Írta: Felagund

_Neo írta:

Felagund írta:

GilgolWEN

Hátőőő...
Végülis ahogy vesszük... ;)

Több
19 éve 8 hónapja #243019 Írta: _Neo
_Neo válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Felagund írta:

GilgolWEN

"Ötszáz, bizony, dalolva ment
Lángsírba velszi bárd:
De egy se birta mondani
Hogy: éljen Eduárd. -"

Több
19 éve 8 hónapja #243018 Írta: Felagund

Arden Borough írta: Nekem is mint Felagundnak 10 jó válasz...
Unalmas a szerelmi életem...

Tartsunk össze! :biggrin2:

Több
19 éve 8 hónapja #243017 Írta: Felagund

_Neo írta: Apropo, Gilgolwen!

Nem tartod cikinek, h himnemu letedre lanyneved van? ß)

Amikor választottam a nevemet nem nagyon értettem a sindarinhoz (nem mintha most jobban értenék hozá...)

sindarin.uw.hu/ ezen az oldalon található szótárból válogattam és állítottam össze...

[size=9:254mzqcs]csillag: elen <elin>; ęl <îl>; gil <gil>; mîr <mîr>; tîm <tîm>
bölcs: golwen; gôl; idhren; sael; goll[/size]

Nah, te is megtaláltad azt az oldalt, amit nem kellett volna! :roll:

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 3.407 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére