BESZÉLGETŐS topic
- Eldamyn
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Én tényleg szeretek korizni, de nem a lépcsőn!!!
"Én akkor is betöröm ezt a lovat!" /Léod utolsó mondata/
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ringbearer
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Köszönetek: 0
"Be the change you want to see." Gandhi
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Olosta
- Nem elérhető
olorin.papa írta:
Olosta (Aelalin) írta: Tudtátok, hogy vannak Legolas névre hallgató íjász klubok?
Többek közt Szegeden is van egy.
kéred a címüket?
Kössz nem.
Kis városomban is most alakult egy íjászegyesület (nem Legolas!), és ha nagyon lőni támad kedvem, majd elmegyek oda. Közelebb van.
Ja, egyébként megnéztem a felvidéki Legolas Íjász Klubweblapját, és láttam rajta egy (számomra) nagyon gáz dolgot: a Legolas szót kiírták rovásírással!!! 8O Azt hittem leesek a székről mikor megláttam.
Bármennyire is szeretem a GYU-t, azért nem kutyulnám össze az ősmagyarsággal.
"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Olosta (Aelalin) írta: Tudtátok, hogy vannak Legolas névre hallgató íjász klubok?
kéred a címüket?
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Olosta
- Nem elérhető
"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."
- Narmo
- Nem elérhető
Emlékeztek, mikor december-január eleje környékén oldalakon keresztül elemeztük, hogy már ebben az évben sem fog hó esni? Nuku szánkózás, nuku havazás? Háát.. itt van. Mikor nincs hiányzik, mikor van szidjuk.. Ma reggel úgy lefagyott az út, hogy majdnem legurultam a lépcsőről, gondot jelentett átsíelni a 100m-re lévő suliba..
- Namarie
- Nem elérhető
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Phaedra/Namarie írta: Off: túl vagyok az 1800. hozzászólásomon.
És hugom ma 18 éves!! Nagyon-nagyon sok boldog születésnapot, Cicuska!!!!
Ezt nevezem időzítésnek!
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Namarie
- Nem elérhető
És hugom ma 18 éves!! Nagyon-nagyon sok boldog születésnapot, Cicuska!!!!
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- elodyke
- Nem elérhető
elodyke.atw.hu/stats/tolkien_hu.html
elodyke.atw.hu/seen.php
ahonnan megint be lehet lépni a chatre is szintén.. hasonló javás kliensel mint a toklien hus chatkliens csak egy kis bibi van vele.. több gunkciója van
szal akinek nem elég a tolkienes javás.. használja ezt..
Pjirc el van megoldva
ööö
jah és még
van aza másik link arra meg rájöttök hogy miaz
..
... Aztán rájövök: az álarc én magam vagyok.
- Cerebrum
- Nem elérhető
Gilgolwen Nimrandir írta: Feltételezhetően, ha lenne külön férfi és női alakja (ami - ha jól tudom - sindarinban gyakorlatilag nincs) akkor mindkettőt feltűntették volna a szótárakban!
Szvsz ez a -wen végződés zavarta meg itt a népeket, de ennek a -wen-nek semmi köze a gwenn (lány) szóhoz, ami ugye pl. Arwen nevében is szerepel (ar- nemes + gwenn leányzó).
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Gilg (Gwindorn)
- Nem elérhető
Felagund írta: Hát Zsó-fia. Világosan látszik, hogy ez férfinév, nem?
Uhh
Cerebrum írta: Bár ez itt egy kicsit OFF, de a _golwen_ 'g'-je nazális zárhang (OS ngolwina ), így ha úgy vesszük, h. a _gîl_ folyékony mutációt okoz, akkor máris jó a _gilgolwen_ alak úgy ahogy van... (Persze ha nagyon szőrszálhasogatóak akarnánk lenni, _gilngolwen_ lenne a helyes alak, de egy névnél azt hiszem megengedhetünk magunknak ilyen kis "csalást", nem igaz Gilgolwen mellon? )
Ja, és a _golwen_ jelentése szimplán 'bölcs', és tudtommal nem bír semmilyen feminim beütéssel...
Köszi Cerb!
még annyit a témához: Feltételezhetően, ha lenne külön férfi és női alakja (ami - ha jól tudom - sindarinban gyakorlatilag nincs) akkor mindkettőt feltűntették volna a szótárakban!
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Our knees do not bend easily
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
- Ranamarth (Endóriel)
- Nem elérhető
Köszi Gandalf és Gilgolwen!Tényleg segítettetek!Gandalf írta:
Azt, hogy nincsen külön irodalom szak, csak magyar szak, tehát a nyelvtant is komolyan kell tanulnod, nem csak az irodalmat! Angol szakon is tanítanak angol nyelvet és angol irodalmat is, tehát 3 tárgyat érdemes komolyan venned a suliban: az angolt, a nyelvtant és az irodalmat.Ranamarth (Endóriel) írta: Nos szeretném a segítségeteket kérni...főként a nagyobbakét...eljött a suliba az idő,amikor választanunk kell emelt szintű tantárgyat,amire majd később tovább tanulásnál szakosodunk...mit tudtok nekem mondani az angol-irodalom bölcsész szakról?
Esetleg még az angol történelemre és a magyar történelemre is jobban odafigyelhetsz!
Őszintén szólva nem tudom, nálatok hogyan zajlik a szakosodás, hány emelt szintű tárgyat vehettek fel, stb. ebben Te vagy a jártasabb, de szerintem érdemes a 3 felsorolt tárgyat emelt szinten tanulni, ha van rá lehetőséged, kedved és energiád, a többit meg alapszinten (de azért az angol és magyar törire odafigyelni).
Remélem, tudtam segíteni!
"Ember,ki szívén gyalogol
S kíméli kérges lábait,
Jajgat,ha majd tüskébe hág
S elveszti csendes álmait."
- Felagund
- Nem elérhető
Dae/siss írta:
Cerebrum írta:
Ja, és a _golwen_ jelentése szimplán 'bölcs', és tudtommal nem bír semmilyen feminim beütéssel...
Hacsak nem bír hasonló etimológiai eredettel, mint a Zsófia női név...
Miért, azon meg világosan látszik, hogy férfinév... :biggrin2:
- Dae/siss
- Nem elérhető
Cerebrum írta:
Hacsak nem bír hasonló etimológiai eredettel, mint a Zsófia női név...
- Cerebrum
- Nem elérhető
Felagund írta:
Gilgolwen Nimrandir írta:
Felagund írta: Nah, te is megtaláltad azt az oldalt, amit nem kellett volna!
Az oldal szótár részével van valami probléma? A Dragon Flame-ben is így szerepel az "kérdéses" szó.
Igen, de a "kérdéses oldalon" ezek szerint nem szerepel a "lágyulás", mint grammatikai összetevő
Bár ez itt egy kicsit OFF, de a _golwen_ 'g'-je nazális zárhang (OS ngolwina), így ha úgy vesszük, h. a _gîl_ folyékony mutációt okoz, akkor máris jó a _gilgolwen_ alak úgy ahogy van... (Persze ha nagyon szőrszálhasogatóak akarnánk lenni, _gilngolwen_ lenne a helyes alak, de egy névnél azt hiszem megengedhetünk magunknak ilyen kis "csalást", nem igaz Gilgolwen mellon? )
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Gilg (Gwindorn)
- Nem elérhető
Felagund írta: Igen, de a "kérdéses oldalon" ezek szerint nem szerepel a "lágyulás", mint grammatikai összetevő
Az összefoglalót nem néztem, de volt egy olyan érzésem, hogy erre gondolsz
- Felagund
- Nem elérhető
Az oldal szótár részével van valami probléma? A Dragon Flame-ben is így szerepel az "kérdéses" szó.
Igen, de a "kérdéses oldalon" ezek szerint nem szerepel a "lágyulás", mint grammatikai összetevő
- Gilg (Gwindorn)
- Nem elérhető
_Neo írta:
GilgolWENFelagund írta:
Amúgy mitől női név, _Neo??? :hein:
Sejtettem hogy erre gondolsz... Te hogy mondanád?
- Estel Adániel
- Nem elérhető
Ugyan már, miért lenne az ciki? :tongue: :look:_Neo írta: Apropo, Gilgolwen!
Nem tartod cikinek, h himnemu letedre lanyneved van? ß)
[size=9:ljrop6xu]Nekem pl. már kb. harmadik éve nem ciki... [/size]
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Panda
- Nem elérhető
A tiltakozásnak helyt adok. A legkarrierrlehetőségebbet ( ) emeltem ki.Alyr Arkhon írta: Tiltakoznék.
Nem is így van.
Van aki szórólapot oszt.
Én bölcsész vagyok.
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Panda írta: Ranamarth: csak ahhoz tudok hozzászólni, mit tanulnak általában a bölcsészek:
Mi a bölcsész első mondata a munkahelyén? Milyen üdítővel adhatom a hamburgert?
A bölcsészek kijönnek számtech óráról: na, mit tanultatok? A dupla kattintást.
Bocsánat minden bölcsészhallgatótól és bölcsész végzettségű embertől!!!!!!!!!!
Tiltakoznék.
Nem is így van.
Van aki szórólapot oszt.
Én bölcsész vagyok.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Panda
- Nem elérhető
Mi a bölcsész első mondata a munkahelyén? Milyen üdítővel adhatom a hamburgert?
A bölcsészek kijönnek számtech óráról: na, mit tanultatok? A dupla kattintást.
Bocsánat minden bölcsészhallgatótól és bölcsész végzettségű embertől!!!!!!!!!!
- Gandalf
- Nem elérhető
Azt, hogy nincsen külön irodalom szak, csak magyar szak, tehát a nyelvtant is komolyan kell tanulnod, nem csak az irodalmat! Angol szakon is tanítanak angol nyelvet és angol irodalmat is, tehát 3 tárgyat érdemes komolyan venned a suliban: az angolt, a nyelvtant és az irodalmat.Ranamarth (Endóriel) írta: Nos szeretném a segítségeteket kérni...főként a nagyobbakét...eljött a suliba az idő,amikor választanunk kell emelt szintű tantárgyat,amire majd később tovább tanulásnál szakosodunk...mit tudtok nekem mondani az angol-irodalom bölcsész szakról?
Esetleg még az angol történelemre és a magyar történelemre is jobban odafigyelhetsz!
Őszintén szólva nem tudom, nálatok hogyan zajlik a szakosodás, hány emelt szintű tárgyat vehettek fel, stb. ebben Te vagy a jártasabb, de szerintem érdemes a 3 felsorolt tárgyat emelt szinten tanulni, ha van rá lehetőséged, kedved és energiád, a többit meg alapszinten (de azért az angol és magyar törire odafigyelni).
Remélem, tudtam segíteni!
- Felagund
- Nem elérhető
_Neo írta:
GilgolWENFelagund írta:
Hátőőő...
Végülis ahogy vesszük...
- _Neo
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
GilgolWENFelagund írta:
"Ötszáz, bizony, dalolva ment
Lángsírba velszi bárd:
De egy se birta mondani
Hogy: éljen Eduárd. -"
- Felagund
- Nem elérhető
Arden Borough írta: Nekem is mint Felagundnak 10 jó válasz...
Unalmas a szerelmi életem...
Tartsunk össze! :biggrin2:
- Felagund
- Nem elérhető
_Neo írta: Apropo, Gilgolwen!
Nem tartod cikinek, h himnemu letedre lanyneved van? ß)
Amikor választottam a nevemet nem nagyon értettem a sindarinhoz (nem mintha most jobban értenék hozá...)
sindarin.uw.hu/ ezen az oldalon található szótárból válogattam és állítottam össze...
[size=9:254mzqcs]csillag: elen <elin>; ęl <îl>; gil <gil>; mîr <mîr>; tîm <tîm>
bölcs: golwen; gôl; idhren; sael; goll[/size]
Nah, te is megtaláltad azt az oldalt, amit nem kellett volna!