BESZÉLGETŐS topic

Több
16 éve 3 napja #372853 Írta: Tünde
Tünde válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Mindenféle háztartási izét áruló boltban, papírboltban, tecsoban és hasonló helyeken kapható. Filléres cucc, és igen, a mezei fém izében muszáj :lol:

"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 3 napja #372847 Írta: Kar_sa
Kar_sa válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Nóli i linantea írta: Valaki muffin sütésben járatos ember tudna nekem segíteni?
Muszáj a muffin sütőt külön kipányvázni papírizébigyóval? Vagy hanyagolható? Esetleg ha eléggé szükséges akkor tudtok adni tippet hogy mivel váltható ki? Vagy hogy hol lehet venni :D

Főként attól függ, milyen formában sütöd. Ha szilikonos, vagy teflonos, akkor nem kell, bár azért enyhén vajazd és teflonos esetében lisztezd is ki. Ha egyik se, hanem mezei fém cucc, akkor igencsak ajánlatos a papír, bár a vaj-lisztezés ott is megoldható.
Valamint ajánlatos egy hangyányit kisebb fokozaton sütni, mert közvetlenül érintkezik a formával.

Kārātārānen a áirâë...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 3 napja #372843 Írta: Nóli i linantea
Nóli i linantea válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Valaki muffin sütésben járatos ember tudna nekem segíteni?
Muszáj a muffin sütőt külön kipányvázni papírizébigyóval? Vagy hanyagolható? Esetleg ha eléggé szükséges akkor tudtok adni tippet hogy mivel váltható ki? Vagy hogy hol lehet venni :D

If I promise not to kill you, can I have a hug?

Több
16 éve 4 napja #372813 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
"Dylan Thomas idén ünnepelné 94. születésnapját, a házat, ahol született most szállodává alakították át. A látogatók Dylan Thomas korának, a 20. század elejének tárgyai között ismerhetik meg a költőt. Tíz év után véletlenül került elő egy 15 millió fontot érő Shakespeare-kézirat."

www.litera.hu/object.f54e7f07-95 ... a1fe55.ivy

"Well, I'm back."

Több
16 éve 4 napja #372804 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Snuff: Irodalom? Ez? Ez ponyvaaaa! Meg az összes scifi is. (amúgy énis imádom a scifit).
Amíg valaki Nagy Okos Ember nem jelenti ki h a fantasy és a scifi is lehet irodalom, anyám felesleges vacaknak tartja.
Időről időre kikel magából, hogy miért nem olvasunk valami irodalmat, ezzel a szeméttel töltjük az időnket. (pedig igazán megválogatom mit olvasok)

Sil: Jaj ez a valóság duma :P Ajánlom figyelmükbe a Tündérmesék esszé megfelelő passzusát a menekülésről.

Nálam is várják hogy felnőjek, de semmi kedvem hozzá.

Ha legközelebb megkérdezik tőletek a kedves lesajnáló mosollyal amivel máskor fogyatékos kiskutyákra szoktak nézni, hogy miért olvastok meséket, kérdezzetek vissza: Te miért nem? Olyan jó neked így? Olyan tökéletes a valóság, hogy szükségtelenek a mesék?
Vagy csak félsz, hogy rájössz, mennyire szürke az életed?

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
16 éve 4 napja #372788 Írta: Snufi

Bounce írta: Pontosan.. egyszerűen nem értem, miért nem lehet egymás hobbijait/szenvedélyeit megérteni. Ha őt a romantikus regények kapcsolják ki, és te ezért nem eszed meg őt, akkor ez viszont is kéne, hogy működjön. Meg nálunk is.. kéne :?

Nálunk azért, mert anyunak nincs hobbija. Mármint úgy értem, egyáltalán semmi nincs. Szeret szennylapokat olvasni és nézi a barátok köztöt. De ez nem hobbi. Így nem is értheti, mit szeretek a fantasyban, scifiben, fotózásban, patkánytartásban, biológiában, etc.

"Well, I'm back."

Több
16 éve 4 napja #372780 Írta: Bounce
Bounce válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Sil írta:

Bounce írta: A legjobb, hogy amikor elkezdek mesélni Középföldéről vagy valami hasonlóról anyunak, akkor közbevág, és közli velem, hogy én egy álomvilágban élek. :D kössz :D és cukin mosolyog hozzá... várja, hogy felnőjek, basszus! 8O :D

Én már nem mesélek neki. Még az új könyveimet sem mutatom meg neki, mert úgyis csak pénzkidobásnak tartja az egészet (érdekes, hogy az öcsémnek, aki sörösdobozokat gyűjt, sosem szól be emiatt)... meg mindig jön a prédikáció, hogy miért nem csinálok már valami értelmeset, miért olvasok meséket felnőtt létemre, meg hogy ez nem valóság... mintha azok a (nagyrészt romantikus) könyvek meg filmek, amiket ő szokott olvasni meg nézni, a valóság lenne.

Pontosan.. egyszerűen nem értem, miért nem lehet egymás hobbijait/szenvedélyeit megérteni. Ha őt a romantikus regények kapcsolják ki, és te ezért nem eszed meg őt, akkor ez viszont is kéne, hogy működjön. Meg nálunk is.. kéne :?

Több
16 éve 4 napja #372762 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Bounce írta: A legjobb, hogy amikor elkezdek mesélni Középföldéről vagy valami hasonlóról anyunak, akkor közbevág, és közli velem, hogy én egy álomvilágban élek. :D kössz :D és cukin mosolyog hozzá... várja, hogy felnőjek, basszus! 8O :D

Én már nem mesélek neki. Még az új könyveimet sem mutatom meg neki, mert úgyis csak pénzkidobásnak tartja az egészet (érdekes, hogy az öcsémnek, aki sörösdobozokat gyűjt, sosem szól be emiatt)... meg mindig jön a prédikáció, hogy miért nem csinálok már valami értelmeset, miért olvasok meséket felnőtt létemre, meg hogy ez nem valóság... mintha azok a (nagyrészt romantikus) könyvek meg filmek, amiket ő szokott olvasni meg nézni, a valóság lenne.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
16 éve 4 napja #372740 Írta: Sötét Úr
Sötét Úr válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Nos, azt írtam meg Attilának - és remélem, hogy megerősítetek ebben - hogy az utóbbi időben nagyon sokat javult a helyesírása is, és a központozása is, érthetőbben és igényesebben fogalmaz. Merem remélni, hogy ebben nekünk is van valami részünk, de Attilának mindenképp, és én ezt köszönöm is neki.

Mindezt arról, hogy ez a tolkienesdi mennyire bolondéria, mennyire hasznos vagy káros, stb...

Több
16 éve 4 napja #372735 Írta: Attila
Attila válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

SÚ írta: (Szerintem nyugodtan mondd el itt is, hogy mit írtam, vagy ha úgy hitelesebbnek gondolod, elmondom én.)

Nyugodtan mond csak el, én most szedem össze a gondolatokat, hogy mit mondjak anyunak. :)

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/

Több
16 éve 4 napja #372725 Írta: Tünde

Sötét Úr írta:

Tünde írta: én már 42 leszek lassan...

Csitri! :D :D

megtennéd, hogy ezt sűrűn emlegeted? :lol: :lol: :lol: köszi

Amúgy 2 lábbal a Földön jó, kicsit lehet koppanni onnan, csak tudni kell az agyadat néha elengedni :P

Több
16 éve 4 napja #372724 Írta: Sötét Úr

Tünde írta: én már 42 leszek lassan...

Csitri! :D :D :D

Snuffles: respect, ez egy jó gondolat jó összefoglalása volt.

Tünde azt mondja helymeghatározásként, hogy két lábbal van (áll) a földön. Ez jó, de hogyan szokott átöltözni? :) Én a magam részéről igyekszem annyira a lehető legkevesebb mértékben érintkezni a talajjal, hogy ne veszítsem el - a fantázia, a mese, egy tolkieni idealisztikus világ sok-sok erőt és tartást tud adni azokra a nem is túl rövid pillanatokra, amelyek a földhöz préselnek minket. Erőt kell meríteni belőlük, de tudni, hogy hol a helyük. Tolkient eszképistának titulálták, és bizony, valahol tényleg egy menekülés is ez a fajta fantáziavilág, de nem elmenekül bele az ember, hanem kirándul oda. Most tartsam badarságnak azt, ha valaki amikor csak teheti, elmegy horgászni, vagy nagyokat kirándul az erdőkön-mezőkön? Pedig az sem csinál mást, csak kicsit máshogy. Az irodalom, akár a fantasy révén az ember a szellemét regenerálja, és amikor gyűjti az ezzel kapcsolatos dolgokat (könyveket, tárgyakat, stb.), semmivel rosszabbat nem tesz, mint aki bélyegeket, képeslapokat gyűjt, vagy éppen tudományos ismereteket egy régi korról (hogy már megint Egyiptomnál kössek ki - bocsi!), vagy a Bibliát tanulmányozza át ezredik alkalommal (bár a vallás érintőlegesen kapcsolódik csak a mondandóm körébe, hiszen a hit, bár valahol rokon dolog, de a fő vetülete egy sokkal mélyebb, és más jellegű "tevékenység"). Az, aki szabad idejében virágokat ültet a kertbe, vagy keresztrejtvényt fejt, nem menekül éppen a hétköznapjai elől?

Attila, szerintem mutasd meg édesanyádnak a privit, amit ma írtam neked, és próbáld meg átgondolni, majd összefoglalni neki, hogy ez hogyan áll kapcsolatban a fantasyvel, az MTT-vel, és kérdezd meg tőle, hogy szerinte ez a hatás jó-e. ;)
(Szerintem nyugodtan mondd el itt is, hogy mit írtam, vagy ha úgy hitelesebbnek gondolod, elmondom én.)

Több
16 éve 4 napja #372719 Írta: Attila

Snuffles írta:

Attila írta: [...] szóval ez nem egy "kamaszkori mánia".

Micsoda hülyeség. A kamaszkori mánia az, amikor valaki kitalálja, hogy mindenki csakis ellene van, ezt ki lehet nőni. De az irodalom iránti szeretetet nem lehet, és nem is kell. Az meg hogy valaki egyfajta irodalmat jobban szerete a többinél, hát istenem, még mindig jobb, mintha ponyvát olvasna, vagy elvonatkoztatva az irodalomtól, inna a haverokkal a kocsmában minden egyes éjjel, néha füves cigit is elszívnának és közben kimaradozna az iskolából. Ez a kamaszkori mánia, nem az olvasás...

Anya néha olyan, mintha skizofrén lenne, egyik pillanatban lefikázza, másik pillanatban azt mondja, ohgy milyen jó, meg egy 3. pillanatban már azt, hogy: "hát igen-igen nem jó ez a mesevilág, de még mindig jobb, mintha kocsmázna. Komolyan mondom, nem tudok rajta kiigazodni... :evil:

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/

Több
16 éve 4 napja #372710 Írta: Snufi

Attila írta: [...] szóval ez nem egy "kamaszkori mánia".

Micsoda hülyeség. A kamaszkori mánia az, amikor valaki kitalálja, hogy mindenki csakis ellene van, ezt ki lehet nőni. De az irodalom iránti szeretetet nem lehet, és nem is kell. Az meg hogy valaki egyfajta irodalmat jobban szerete a többinél, hát istenem, még mindig jobb, mintha ponyvát olvasna, vagy elvonatkoztatva az irodalomtól, inna a haverokkal a kocsmában minden egyes éjjel, néha füves cigit is elszívnának és közben kimaradozna az iskolából. Ez a kamaszkori mánia, nem az olvasás...

"Well, I'm back."

Több
16 éve 4 napja #372709 Írta: Attila

Tünde írta:

szólj anyudnak én már 42 leszek lassan... és itt van SÚ meg többen is ilyenkorúak :lol: tehát ne reménykedjen :P

Igen, anya is ehhez szoktatja magát, hogy vannak az MTT-ben az egyetemista korosztálynál idősebbek, szóval ez nem egy "kamaszkori mánia".

Több
16 éve 4 napja #372706 Írta: Tünde

szólj anyudnak én már 42 leszek lassan... és itt van SÚ meg többen is ilyenkorúak :lol: tehát ne reménykedjen :P

Több
16 éve 4 napja #372704 Írta: Attila
Ugyebár először olyan 10-11 éves koromban olvastam Tolkient, de szerintem arról nem tudtak, mert azt az egyik sógornőmnél olvastam. De a jelenlegi komoly, elszánt Tolkien korszakom 2006. dec. 26. vagyis az MTT-s korszakom óta van. :D

Több
16 éve 4 napja #372703 Írta: Snufi

Bounce írta: várja, hogy felnőjek, basszus! 8O :D

Az enyém már nem, mióta mondtam neki, hogy nekem ez nem okoz semmiféle örömet. Mármint a felnövés sem, meg az ostoba vigyora sem. Érdekes módon ezt megértette.

"Well, I'm back."

Több
16 éve 4 napja #372702 Írta: Bounce
A legjobb, hogy amikor elkezdek mesélni Középföldéről vagy valami hasonlóról anyunak, akkor közbevág, és közli velem, hogy én egy álomvilágban élek. :D kössz :D és cukin mosolyog hozzá... várja, hogy felnőjek, basszus! 8O :D

Több
16 éve 4 napja #372701 Írta: Snufi

Sil írta: Az én anyukám szvsz sosem fogja megszokni, pedig már volt rá 18 éve (illetve konkrétan az MTT-re ebből 6)... :roll:

Nálunk is így van, anyukám mindig csak néz, amikor elkezdek kiabálni a gép előtt ülve, hogy ó milyen szép ez az NX-01-es... SZóval a scifi miatt külön űrlénynek számítok, és akkor Tolkienről még nem is esett szó... :)

"Well, I'm back."

Több
16 éve 4 napja #372700 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Attila írta:

Bounce írta: Akkor meg azért vágnának ki, hogy miért vagyok ilyen Tolkien-mániás, hogy minden könyvből 25 kiadás meg 68 fordítás kell nekem :lol:
Majd szülinapomra... ^^

Tudom miről beszélsz. Az, hogy anyukámék megszokják, hogy MTT-s lettem, hogy szeretek fantasyt is olvasni kb. 1 évebe tellett, Szóval, kitartás :wink:

Az én anyukám szvsz sosem fogja megszokni, pedig már volt rá 18 éve (illetve konkrétan az MTT-re ebből 6)... :roll:

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
16 éve 4 napja #372696 Írta: Attila

Bounce írta: Akkor meg azért vágnának ki, hogy miért vagyok ilyen Tolkien-mániás, hogy minden könyvből 25 kiadás meg 68 fordítás kell nekem :lol:
Majd szülinapomra... ^^

Tudom miről beszélsz. Az, hogy anyukámék megszokják, hogy MTT-s lettem, hogy szeretek fantasyt is olvasni kb. 1 évebe tellett, Szóval, kitartás :wink:

Több
16 éve 4 napja #372689 Írta: Bounce
Akkor meg azért vágnának ki, hogy miért vagyok ilyen Tolkien-mániás, hogy minden könyvből 25 kiadás meg 68 fordítás kell nekem :lol:
Majd szülinapomra... ^^

Több
16 éve 4 napja #372688 Írta: Sötét Úr
És ha Annatarra... izé... Mikulásra kérnéd? :D

Több
16 éve 4 napja #372687 Írta: Bounce
Júj, anyámék már kivágnának vele, bármennyire is jó lenne azt is megkapni, de most kértem karácsonyra a Gyűrűk Urát angolul, úgy hogy nekem ez a "már csak, hogy meglegyen" ugrott..

Több
16 éve 4 napja #372685 Írta: Attila
Az Alexandrán már meg lehet rendelni A Szilmarilokat! Annyira szép, meg kéne rendelni, már csak, hogy meg legyen :P :oops::wink:

Több
16 éve 4 napja #372660 Írta: Kisvakond
Kisvakond válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Bounce írta: Jó' van. Nyugodt vagyok, mert nem találkozom vele túl gyakran :wink:

engem a magyar-arab idegesített fel nagyon

Mi haszna lenni szívnek, ha parány, múló örömet lát csak???---és kivájta ő szíve

Több
16 éve 4 napja #372643 Írta: Bounce
Jó' van. Nyugodt vagyok, mert nem találkozom vele túl gyakran :wink:

Több
16 éve 5 napja #372565 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Bounce írta: Jajj, ez már régi történet :D Ez még vicces, de amikor a finn-magyar nyelvrokonságot akarják "bizonyítani" hasonlóval, akkor komolyan mondom, nagyon ideges leszek. (egyébként meg lehet hogy csak én vagyok ilyen hülye, nagyon sokan jót nevetnek rajta..) erre gondolok

Ugyan már, ez egy poén.
Vicc.
Ez teljesen nyilvánvaló.
Senki semmit nem akar bizonyítani.
Ugyanilyen videót láttam angol-magyar meg arab-magyar nyelvrokonsággal is. (bár azok bénábbak lettek)
Ugyanaz a szitu mint a "Life is life" c számban (amit naponta lealább egyszer lead a slágerrádió) az egyik sor még angoltanár édesanyám szerint is úgy hangzik, hogy "Levelet kaptam lájf!"
Nyugi.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
16 éve 5 napja #372563 Írta: Bounce
Lánypatkány segítségével, hát persze!! Hogy erre miért nem gondoltam! :lol:
Mindenesetre örülök, hogy sikerült :)

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 3.606 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére