- Köszönetek: 0
Díjak
- Minerva
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Narië
- Nem elérhető
De jóóóó!!Nekem is adtok a zsepibôl ?Rayan írta: Jó hírem van, srácok!
Nagyon nagy örömmel tudatom veletek, hogy a jövo˝ évi Oscar-díjkiosztón a Szarumánt játszó Christopher Lee Életmu˝-Oscart kap!!!
Viduljunk, viduljunk, ugyanis ez fantasztikus dolog! :bounce: :bounce:
Lefogadom, hogy végig fogom bo˝gni Lee köszöno˝beszédét :_)
- Ulmo
- Nem elérhető
- Undómiel
- Nem elérhető
A zsepin pedig megosztozunk, ha gondolod!!! Biztosan nagyon szép lesz!!! És remélem a TTT is egy csomó Oscart besöpör majd, nem úgy, mint tavaly! Azaz az idén!
- Rayan
- Nem elérhető
Nagyon nagy örömmel tudatom veletek, hogy a jövő évi Oscar-díjkiosztón a Szarumánt játszó Christopher Lee Életmű-Oscart kap!!!
Viduljunk, viduljunk, ugyanis ez fantasztikus dolog! :bounce: :bounce:
Lefogadom, hogy végig fogom bőgni Lee köszönőbeszédét :_)
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- Elanor
- Nem elérhető
I feel complete when I feel sick inside
- Lara
- Nem elérhető
- Gekko
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
- hódica
- Nem elérhető
A jelölésekkel viszont jelezte Hálivúd, hogy nagy alkotásnak tartják, de azt ne várja senki, hogy mondjuk Russel Crowe egymás után két Oscart kapjon, mert RC ugye nem Tom Hanks. Ezzel szemben Washington/Berry/Poitier Oscarja "elvárható" volt, Amerika így működik. Innen Európából ne is várjuk, hogy valaha megértjük az ő gondolkodásukat.Lord Maul írta:
[/quote]
teljesen egyetértek!
"...there is some good in this world, Mr.Frodo, and it's worth fighting for."
- Lili
- Nem elérhető
Elendil írta: Tudom, hogy az MTV díjkiosztó már rég megvolt, de én csak tegnap este láttam, mert német MTV-m van. Nem tudtam egész pontosan kivenni, Hány díjat kapott (összesen) a GYU?
A Gyűrűk ura 2 díjat nyert el.A legjobb film díját kapta meg,valamint Orlando Bloom-ot díjazták!
- Elendil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
- Ragoran
- Nem elérhető
- Narië
- Nem elérhető
- Undómiel
- Nem elérhető
Akadémiai szavazás- Hát, jó, van benne valami, ezt így elfogadom. Hiszek neked!
Maximus-Nash - 2001-ben sokkal gyengébb volt a díjra jelöltek mezőnye és Russell tűnt a legkisebbik rossznak. Valóban fenegyerek Russell, de a lázadó Amerikában ez nem mindig hátrány. Az idei díj pedig előre el volt döntve. Én is Halle Berryt hoznám példának. Ne mondja senki, hogy a Flinstones óta bárki fel tud fejlődni egy kifogástalan drámai szerepre.
Amerika esete a brutallitással - Itt a TTT kapcsán megint nem tudok semmi konkrétat mondani, de ha a világ nemzetein végignézünk, az USA 300 éves történelme messze a legvéresebb az összes közül. És az ilyen jeleneteket kajálják az Államokban. Szerintem.
Színészek - Livről egy rossz szót sem, OK. Azért van egy skizónk ( ), de a GYU-val szerintem úgy általában az a baj, hogy rendkívüli a mű, és így a karakterek is szokatlanok. Ezért lehet, hogy tetszeni fog az Akadémiának, pont mert olyan egyedi. De hát ez 50-50%, és eddig inkább nem jött be nekik, gondoljunk a két színészi jelölésre...
ILM-Mátrix-TTT - Én az első kettőn nevetni, az utolsón szomorkodni fogok. Mármint ha nem kap díjat. Nem vagyok egy nagy SW-fan, de ez más téma...
Akkor a TTT mindketten nagy szeretettel várjuk...
- Lord Maul
- Nem elérhető
Én nem nagyon értem, hogy a szavazási mechanizmus és a díjak nagyságrendje hogy jön össze. Szerintem sehogy, de ha lennél olyan drága és kifejtenéd, nagyon hálás lennék! Lécci! Az operatőr és a színész munkája közül egyiket sem szép dolog leszólni! És a köztudatban szerintem jobban megmarad a színészi Oscar, mint a technikai díjak.
Úgy fér össze, hogy a legjobb filmre/rendezőre/színészre stb. mindenki szavaz. Ugyanis a Filmakadémia minden tagja megkapja a szavazólapot (a szakmai szervezetek jelölése alapján alakulnak ki a jelöltek), viszont nem kell minden kategóriában szavazniuk, ezért a technikai díjakra csak a szűkebb szakma szavaz (sminkesek a sminkesekre, stb.), ezért gondolom én, hogy tulajdonképpen a technikai díjak nagyobb elismerést jelentenek. A köztudatban viszont valóban a színészi díj marad meg, pl. ha összehasonlítod Pietro Scalia és Halle Berry hogy vette át az Oscart, és milyen ruhában voltak közben, ez is lehet egy ok...
Ne haragudj, de te láttad a ABM-t? Attól tartok nem, mert akkor nem beszélnél így. Russell játszott akkorát, mint Tom Hanks bármelyikben. És Russell egyedül az idei szeretjükaszínesbőrüeketiscsaknelegyentöbbterrortámadás-filozófiának köszönheti, hogy elesett az Oscartól.
Most ezzel megismételted, amit én mondtam. Russel valóban nagyon nagyot alakított, jobb volt, mint "Maximus", én azt mondtam, hogy az amcsiktól nem várhatjuk, hogy az "fegyenc" botrányhős Crowe-t odaemeljék az "amerikai álom" Hanks mellé (aki szintén hatalmas színész, de jellemzően nem a legjobb alakításaiért kapott szobrot - pl. Phiadelphia - ott Denzel az igazi Oscar-díjas imho).
Az amerikai gondolkodásnak igenis megfelelhet a helm-szurdoki jelenet! Mert olyan NAGGGGGGY! És ez az, ami kell Hollywoodnak!
Szerintem ez nem így van, a monumentalitás mellett a jelenet sajátja a brutalitás, ezt az amcsik nem komálják, happy end mánia, stb...
Te komolyan gondolod, hogy nincsenek benne színészi kihívások? Többiek???!!! Segítség!!!!!!
De hatalmas színészi kihívások vanak benne, amit a színészek zseniálisan meg is oldanak (a casting is nagyon eltalált volt... igen, Liv Tyler is ), én azt mondtam, nincs benne olyan szerep, amit az amcsi filmakadémia szoborral jutalmazna (nincs homokos, AIDS-es, elmebeteg, stb.).
Arról meg kár véleményt mondani, hogy vajon ki kapja a vizeffekt díjat, és sajnálom, hogy leírtad a TTT-t! Bár nem igazán értem, mire alapoztad a véleményed, mert a TTT-t nem láthattad! Vagy igen? Ha mégis, vigyél el engem is, lécci! Addig meg kár ezen vitatkozni, nem?
Ebben igazad van, de egyrészt szerintem nem fogják iosztogatni újra a díjakat a folytatásoknak, másrészt az ILM ha a 99-ben Matrixnak adott Oscar után nem kap 2002-ben szobrot, akkor nem bosszankodni fogok, mint a Baljós esetében, hanem egyszerűen csak röhögni...
Egyébként legnagyobb bánatomra a TTT-t még én sem láttam, de ami késik nem múlik.... már alig várom!
We will drive the machinery of war with the sword and the spear and the iron fist of the orcs!
- Undómiel
- Nem elérhető
Ne haragudj, de te láttad a ABM-t? Attól tartok nem, mert akkor nem beszélnél így. Russell játszott akkorát, mint Tom Hanks bármelyikben. És Russell egyedül az idei szeretjükaszínesbőrüeketiscsaknelegyentöbbterrortámadás-filozófiának köszönheti, hogy elesett az Oscartól.
Az amerikai gondolkodásnak igenis megfelelhet a helm-szurdoki jelenet! Mert olyan NAGGGGGGY! És ez az, ami kell Hollywoodnak!
Te komolyan gondolod, hogy nincsenek benne színészi kihívások? Többiek???!!! Segítség!!!!!!
Arról meg kár véleményt mondani, hogy vajon ki kapja a vizeffekt díjat, és sajnálom, hogy leírtad a TTT-t! Bár nem igazán értem, mire alapoztad a véleményed, mert a TTT-t nem láthattad! Vagy igen? Ha mégis, vigyél el engem is, lécci! Addig meg kár ezen vitatkozni, nem?
- Lord Maul
- Nem elérhető
Hát, az Oscar szavazási mechanizmusa pont olyan, hogy szerintem leginkább a technikai díjak "érnek" valamit. Én pl. a GyU operatőri Oscarját jóval többre értékeltem, mintha mondjuk McKellen kap Oscart.
A jelölésekkel viszont jelezte Hálivúd, hogy nagy alkotásnak tartják, de azt ne várja senki, hogy mondjuk Russel Crowe egymás után két Oscart kapjon, mert RC ugye nem Tom Hanks. Ezzel szemben Washington/Berry/Poitier Oscarja "elvárható" volt, Amerika így működik. Innen Európából ne is várjuk, hogy valaha megértjük az ő gondolkodásukat.
Na mindegy, szerintem a GyU-t is értékelték, mint "korszakalkotó" filmet, mondjuk az adaptált forgatókönyvet, és a legjobb filmet én is odaadtam volna, a többi díjjal viszont én, a nagy szakértő is egyetértek.
Hogy miért nem fognak a folytatások tarolni? Ennek nem konkrét oka van, hanem csak az, hogy sorozatok esetén ez a tendencia, illetve szerintem a könyvek közül az amcsi "közízlésnek" leginkább az első felel meg, a borongós Két Torony a villámos, esős, gusztustalanorkos brutál Helm szurdokkal nem hiszem, hogy elnyerné a kritikus urak tetszését. A többi díjat meg nem fogják évről-évre kiosztani ugyanannak a sozozatnak, ezt kár is elvárni. Színészi díjakra egyszerűen esélytelen, nincs benne olyan szerep.
Ja, és egy konkrétum: a vizuális effektusok Oscartól a TTT és a WETA már elesett, nézzétek meg a Klónok támadását. És ezt nem "hivatalból" mondom. Az ILM az ILM...
We will drive the machinery of war with the sword and the spear and the iron fist of the orcs!
- Telumehtar
- Nem elérhető
Talán Lijnek a ROTK után...
DE komolyan nem tom....még nem láttam a többit...
De viszont Enyának a May it Be-ért adtam volna Oscart....
- Undómiel
- Nem elérhető
Ti szívetek szerint melyik Oscart adnátok kinek, ha azt jelölhetnétek, akit akartok?
- Telumehtar
- Nem elérhető
És már milliószor láttam...
A tesómnak van meg a gépen és amikor megkérdezi hogy mit nézzünk meg én rávágom hogy: A Gyűrűk Urát!!!!!
Nem tudjátok elképzelni hogy milyen pofákat szokott vágni miközben azt mondja: Neeee mááár!!!!
Egyébként tegnap is megnéztem és depis voltam (még mindig az vagyok 1 kicsit a ballagás miatt) és amikor vége lett még depisebb lettem mert OOOllllyaan széééép.....
Szóval...
- Narië
- Nem elérhető
A tesómék mondjk nem éppen intellektuális alkatok,és vgigröhögték és fikázták a Filmet.Ez még csak hagyján,de amikor a Gandalfos részhez értünk,én akaratlanul is elkezdtem bôgni.Olyan szép....!Másnap persze a fél suli azon röhöögött,hogy én elbôgtem magam,mert a kis "ééééééédesek" mindenkinek elmesélték a sztorit.
- shaira
- Nem elérhető
- Undómiel
- Nem elérhető
Szóval ennyi volt a személyes!
- shaira
- Nem elérhető
- Undómiel