- Köszönetek: 1
Szürkerév követei - Beszélgetések
- Morgana
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Kéne ismételgetni az indulónkat tatára.
Akinek megvan a szöveg, hozza el.
Üdv,
M
S. P. Q. L.
"Szabad járása van a létből a semmibe,
a semmiből a létbe."
- Panni
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
"Amikor táncolsz, nem az a célod, hogy egy bizonyos pontra megérkezz a táncparketten, hanem hogy minden lépést élvezz, míg odaérsz." (Wayne Dyer)
- Patiszon
- Nem elérhető
- Ismerd meg magad!
Panni írta: sajnos nekem megint csak a feám (ugye az?) lehet veletek
Igen, az. Én is csak lélekben leszek Veletek, de úgy nagyon
Jó szórakozást Tatán!
A barát dolga az is, hogy szemére vesse barátjának, ha ostobaságot akar elkövetni.
- Panni
- Nem elérhető
"Amikor táncolsz, nem az a célod, hogy egy bizonyos pontra megérkezz a táncparketten, hanem hogy minden lépést élvezz, míg odaérsz." (Wayne Dyer)
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Gandalf írta: Megvan még az a tünde harcos - jelmez? Azt is le kéne vinni, ha igen. Ha nem, gyárthatnánk egy újat! Hm?
Simán, megvan még a szabásminta
Our knees do not bend easily
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Ugye jöttök Tatára pozőrködni? Aki igen, hozzon magával jelmezt, ha módjában áll, Gyűrűket, filmes ékszereket, fegyvereket, pipákat, mágusbotokat, és egyéb hasonló dolgokat, hogy mi is besegítsünk Középfölde életre keltésében!
Megvan még az a tünde harcos - jelmez? Azt is le kéne vinni, ha igen. Ha nem, gyárthatnánk egy újat! Hm?
És ezüst festéket a hajra! Meg fonott tünde-tincseket! Lányok, tünc-ruhákat is!
Aki egyiket sem teheti meg, esetleg MTT-s pólót is hozhat, vagy akár csapatpólókat!
- Panni
- Nem elérhető
Morgana írta: Sziasztok!
Van valakinek otthon rendben működő diavetítője, amit kölcsön tudna adni csütörtökre(október 5.)?
Légyszi, segítsetek!
Köszönöm!
M
Nekünk volt valamikor (szerintem oda lett adva az unokatesóimnak), de nem hiszem, hogy össze tudnánk hozni egy talit...
- Morgana
- Nem elérhető
Van valakinek otthon rendben működő diavetítője, amit kölcsön tudna adni csütörtökre(október 5.)?
Légyszi, segítsetek!
Köszönöm!
M
S. P. Q. L.
a semmiből a létbe."
- Eleniel (csillaglany)
- Nem elérhető
Én nagyon jól éreztem magam a táborban. (A talin is.) Egy csomó olyan emberhez kerültem közelebb, akiket azelőtt csak látásból ismertem, de akikkel sosem beszéltem.
Azt, hogy poénra vettük a figurát, elfogadtam (én is megalkuvó vagyok, Felagund ), mert azon nem változtat, amit én a tündékről gondolok, viszont a közösség építéséhez jól jött, és egyébként is toleráns vagyok.
De.
Amikor más csapatokból "hülye tündék" felkiáltás szállt felém, azért elszorult a szívem, és arra gondoltam, mi lenne, ha valamely csoda folytán Elrond úr, vagy Gil-galad nagykirály kilépne a fák közül, hátrakulcsolt kézzel átballagna a táboron, és látná, mit művelünk?
Lehet, hogy elnézően mosolyogna, mert érti a tréfát.
De én iszonyatosan szégyellném magam. És remélem, a gúnyolódók is.
Szóval egyszer jó lenne, ha komolyan vehetném a tündéket, anélkül, hogy ezt bárki erőltetettnek, vagy cikinek gondolná, mert részemről nem az.
De ezt, azt hiszem, csak akkor lehetne megvalósítani, ha az Első Kor vagy Másodkor köré épülne a tábor keretsztorija. Akkor jó kis folklórt lehetne összeállítani. Elképzelni, hogy milyenek lehettek a dalaik, a verseik, a használati tárgyaik, a harci felszerelésük, stb...
(Hmm.. Már sokszor gondoltam arra, hogy a tünde-verseket csokorba kéne gyűjteni a vers-oldalról...)
Szóval, jó lenne.
Sail away, sweet sister
(Brian May - Queen)
- Panni
- Nem elérhető
jah, és mielőtt elfelejteném... szereztem otthonra ezüst festéket, úgyhogy ha valakinek netán a mosás megtépázta volna a címerét (ugye Gandalf? ), akkor korlátozott számban vállalok visszaállítást...
- Felagund
- Nem elérhető
Gandalf írta: Felagund, nekem úgy tűnt, a táborban jól érezted magadat és nem zavart a koncepció - legalább is felszabadultnak tűntél és elégedettnek.
Azért éreztem jól magam a táborban, mert egy teljesen sztenderd nyári vakációnak tekintettem a barátaimmal (és mert elhatároztam, hogy jól _fogom_ érezni magamat).
Ha nekiálltam volna a nagy eszméimet számonkérni a megvalósításon, jóval csalódottabb lettem volna már ott is, nemhogy itt most.
Igen, waze, megalkuvó vagyok, na.
De válasszunk szét két dolgot! Az, hogy jól éreztem magam a táborban, még nem jelenti azt, hogy a tábor beteljesítette azt, amit előtte vártam tőle. Dehogyis. Sőt...
- gillz
- Nem elérhető
a babóban vidám, tréfálkozó nép a völgyzuglyi tündércsapat, gúnyolják a törpöket, ilyesmi.nem keresem ki az idézetet, de ez rémlik, h távol állnak a hajam lobog a szélben sztereotípiáktól.
(meg azt is, hogy ez egy, a Gyűrűk Urán alapuló táborban miért volna releváns...)
gondold át újra. nem a Gyűrűk Urán alapult a tábor, hanem az egész éleművet alapul lehet venni, ha Tolkienről van szó, legalábbis én így érzem értelmesnek. A Babó ráadásul még Középföldén is játszódik, tehát a tábor világában.
minden jogod megvan ahhoz, hogy ne érezd jól magad valamiben, de akard arra a valamire azt mondani általános érvényűen, h az nem jó. Neked nem jó, és ez nagy különbség.
amúgy is, annak semmi köze a stílus megléte vagy nem léte kérdéskörhöz, h melyik és milyen értelmezés alapján van az a stílus. még ha nem olyan, amit te szerettél volna, szvsz volt stílusa a csapatnak.
need more brainz. yourz. now.
- Gandalf
- Nem elérhető
Ennyire rosszul láttam volna a dolgot a táborban? Őszintén szólva, nehéz kiigazodni Rajtad.
- Felagund
- Nem elérhető
gillz írta:
Felagund írta:
Patiszon írta: Jellegzetesen bolond tündék voltunk.
Neharagudj, te láttál már "jellegzetesen bolond tündét", netán olvastál már róluk???
igen J.R.R. Tolkien: A Babó c. könyvében. Olvastam. Látni még egy tündét sem láttam. Ott azért nem voltak egészen épek ezek a tündér-népek
Ööö... Fejtsd ki kérlek...
[size=9:3fatovdb](meg azt is, hogy ez egy, a Gyűrűk Urán alapuló táborban miért volna releváns...)[/size]
- gillz
- Nem elérhető
Felagund írta:
Neharagudj, te láttál már "jellegzetesen bolond tündét", netán olvastál már róluk???
igen J.R.R. Tolkien: A Babó c. könyvében. Olvastam. Látni még egy tündét sem láttam. Ott azért nem voltak egészen épek ezek a tündér-népek
- Felagund
- Nem elérhető
- Patiszon
- Nem elérhető
- Ismerd meg magad!
Nem is tudom, szerintem erősen humorosak voltunk, és ezt szerintem lehet stílus(os)nak venni. Jellegzetesen bolond tündék voltunk. 1ébként is nem az a lényeg, hogy mások mit mondanak, mi jól éreztük magunk.Gandalf írta: Egyre több embertől hallom, hogy szerintük a táborban a tünde csapatoknak nem volt semmilyen stílusuk, hogy nem voltunk valami jó csapat. Értetlenül állok ezek előtt, mert úgy tűnt, igenis erőteljes hatással voltunk a többiekre, átvették játékainkat, megnyilvánulásainkat. Nem csak Völgyzugolyra, de ránk is mondogatják, hogy jellegtelenek voltunk.
Ti mit gondoltok erről?
(A topicok már nyilvánosak, bárki olvashatja, de csak mi írhatunk ide.)
1ébként ugye mindenki ott lesz 2-án?
A barát dolga az is, hogy szemére vesse barátjának, ha ostobaságot akar elkövetni.
- Felagund
- Nem elérhető
Gandalf írta: Egyre több embertől hallom, hogy szerintük a táborban a tünde csapatoknak nem volt semmilyen stílusuk, hogy nem voltunk valami jó csapat. Értetlenül állok ezek előtt, mert úgy tűnt, igenis erőteljes hatással voltunk a többiekre, átvették játékainkat, megnyilvánulásainkat. Nem csak Völgyzugolyra, de ránk is mondogatják, hogy jellegtelenek voltunk.
Talán mert nem voltunk egységesek és őspunnyadás volt az egész táborban?
Hmm-hmm...
- Minerva
- Nem elérhető
"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"
- gillz
- Nem elérhető
- Gandalf
- Nem elérhető
Ti mit gondoltok erről?
(A topicok már nyilvánosak, bárki olvashatja, de csak mi írhatunk ide.)
- Morgana
- Nem elérhető
egy cikk megírásához keresem a GyU-rajzfilmet és azt a kvízkönyvet, amiben filmes kérdések is vannak.
Sürgősen kellene, mert mielőbb el kell kezdenem rajta dolgozni.
Holnap Pesten császkálok. Tudnánk egyeztetni?
Köszönöm!
S. P. Q. L.
a semmiből a létbe."
- Felagund
- Nem elérhető
Eleniel (csillaglany) írta: (Már látom magam előtt, ahogy Ereinion Gil-galad nagykirály chi-kungra okítja az ifjú Elrond urat Lindon egyik csöndes kertjében.... Csak persze ők másnak neveznék... Valami tipp, Felagund? )
Passz, de az ötlet nagyon ott van :up:
- Eleniel (csillaglany)
- Nem elérhető
Ezzel az a gond, hogy ha poénra vesszük, senkinek nem esik le, hogy ez eredetileg tai-chi volt.
Ha meg komolyan belegondolok... miért ne? Nem hinném, hogy egy tünde harc közben nagyon zavarba jött volna attól, ha éppen nincs nála kard vagy íj. Szóval biztos volt valami sajátos pusztakezes harcművészetük is. És a tai-chi illik hozzájuk. Amilyen szép és könnyed, olyan erő van benne. Akárcsak a tündékben.
Viszont akkor meg hogyan tehetnénk "tündésebbé"?
(Már látom magam előtt, ahogy Ereinion Gil-galad nagykirály chi-kungra okítja az ifjú Elrond urat Lindon egyik csöndes kertjében.... Csak persze ők másnak neveznék... Valami tipp, Felagund? )
Sail away, sweet sister
(Brian May - Queen)
- Patiszon
- Nem elérhető
- Ismerd meg magad!
Minerva írta:
Hú tényleg, nálam van még. Kéred?Patiszon írta: Minervának, hogy megfestette az üvegem
Hát, szívesen megtartanám
Felagund írta:
Őőőő... Köszönöm, ez tömör és velős voltPatiszon írta: Felagundnak, hogy Felagund volt
Szívesen, igyekeztem
A "tré"-t meg természetesen tree-nek kell értelmezni
Képeket kérünk
- Panni
- Nem elérhető
- Aeglos
- Nem elérhető
Panni írta: Aeglos, a képeid majd elérhetőek lesznek neten?
igen
most még Anánál vannak, szerkeszti a Tolkien-galériát.
utána megkapom őket és fölteszem kép.tár-ra.
beírom ide a címet, ha eljön a nagy pillanat... :smokin:
And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.
- Felagund
- Nem elérhető
Patiszon írta: Felagundnak, hogy Felagund volt
Őőőő... Köszönöm, ez tömör és velős volt
- Minerva
- Nem elérhető
Hú tényleg, nálam van még. Kéred?Patiszon írta: Minervának, hogy megfestette az üvegem
Ja és Peredhil, véletlenül két Hammered maradt nálam... majd visszakapod
"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"
- gillz
- Nem elérhető
hm. legközelebb meg kéne csinálni azt a tünde tájcsít