- Köszönetek: 2
MTT Nyári Tábor 2007 - pályázat
- Ankalimon
- Témaindító
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Vigasztaljon benneteket: Az ezermérföldes út is az első lépéssel kezdődik...
- gillz
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
need more brainz. yourz. now.
Ha kell segítség, tudjátok, hol találtok.
Ezexerint LEP-ezni fogok... hajjaj!
- Olorin.papa
- Nem elérhető
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Ben
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
- Kincső
- Nem elérhető
Mind a nehéz döntés sikeres meghozatalához, mind a 2. helyezett csapat munkájához (meg a "kiesett" harmadikééhoz is), de legfőképpen a 2007-es tábor most "megválasztott" leendő szervezőinek! :hello:
Jó munkát!
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Brandir
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Mint azt már korábban is olvashattátok, a 2007-es Nagy Nyári Tábor szervezésére kiírt pályázatok elbírálására az elnökség a táborszervezésekben tapasztalatot gyűjtött, és a táborokkal szemben különböző elvárásokkal, igényekkel bíró, eltérő állásponton lévő öt személyet (Julcsi, Kriszana, Ádám, Telcontár és én) kért föl.
Ennek a reprezentatívhoz közelítő összeállításnak köszönhetően, (mint azt a szenvedőalanyok is elmondhatják) igen aprólékos vizsgálat alá került a három kimondottan magas színvonalú pályázat. A két legjobb pályázatot benyújtó csoport közül - a döntéshez számunkra szükséges kiegészítések és válaszok megérkezése után - az érdeklődési kört hangsúlyosabban figyelembe vevő, tevékenyebb időtöltés lehetőségét biztosító és a (tapasztaltabbak háttértámogatását fölhasználó) sok ifjú titánt fölvonultató, Ery, Remzymama, Alyr, Csinci összeállítású csoport mellett döntöttünk. Akik a rendek újragondolásával, új csapatkoncepcióval, és új a keretmeséhez illő helyszínválasztással igyekeznek felpezsdíteni a következő MTT Tábort.
Munkájukhoz kitartást, türelmet, és sok energiát kívánunk.
"Égig az a fa ér, amelyikről elhisszük."
S.P.Q.L
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Celebrom írta: Én pl szívesen íjászkodom, v túrázom, ill ha megengedik a táncoslábú tüncök akár táncolok is, de ha csak 1 rendbe tartozom akkor hogyan tudnám azt + csinálni mint idén, h az összes íjászaton részt veszek és mellette még táncolok is , illetve meghallgatok néhány engemet foglalkoztató ismeretterjesztő előadást.
Mi sem mondtuk, hogy ezt ne lehetne megcsinálni, csak dönteni kell az elsődleges orientációról.
Ugyanis azt a gazságot tervezzük, hogy a programok egy időben fognak zajlani, mert ellenkező esteben az Időhivatalhoz kell fordulnunk, hogy engedélyezzék a 32 órás napokat.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Celebrom
- Nem elérhető
A városnézést pedig nem tartom MTT-s jellegű proginak, inkább 1 lassú, lazább túra jobb lenne mondjuk, ahol biológusaink (hisz van bőven) érdekesebbnél érdekesebb infókat mondanának a látott növényekről v vmi hasonló (asszem iN volt az első velemi táborban).
Ha pedig netán Gandalfék pályázata nyerne eléggé össze kell h kapjuk magunkat, m az viszont rengeteg egyeztetést igényel, h minden amit leírtak gördülékenyen működjön bármi probléma felmerülése esetén is.
"Férfi-e az ki nem teszi jobbá a világot?!"
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Cunnir
- Nem elérhető
Inczy írta: Akkor ma este derül ki.. igaz? Komolyan, elkezdtem izgulni..
Szeretnék én is gratulálni mindkét pályázó csapatnak! Remélem a jövőben tudnak majd eredményesen együtt dolgozni, függetlenül a kihirdetett eredménytől.
Bizzunk benne nem lesz drága a tábor és friss levegőn leszünk:)
Én megprobálok eljönni
A gyenge soha nem képes megbocsátani.A megbocsátás az erősek tulajdonsága.
- Inczy
- Nem elérhető
Szeretnék én is gratulálni mindkét pályázó csapatnak! Remélem a jövőben tudnak majd eredményesen együtt dolgozni, függetlenül a kihirdetett eredménytől.
Feel the sunshine
- Holtak vezére
- Nem elérhető
"A kevesek mi vagyunk ugyan, ám mi tiszta szívvel indulunk csatába, míg amazok sokan, rohadt disznók egytől egyig"
- Cunnir
- Nem elérhető
Ranamarth (Endóriel) írta:
Cunnir írta:
Ben Kenobi írta: Viszont a harcosok rendjének (pl. íjászkodáshoz) karizomra is szükségük lehet.
(Bocs a belebüfiért, de nem bírtam kihagyni. )
ttól függ mekkora erő kell az íj felhúzásához:D.
Én lehet magamat löném ki belőle
Tábor tábor : )
Nos emiatt nem kéne aggódni,mivel minden bizonnyal olyan ember felügyelne rád és a többi lelkesedőre,aki ért hozzá és megtanítana téged az íj használatára.Amúgy valóban olyan erősségű íjak lennének,amiket még a legkisebb is ki tud húzni (szerintem legalábbis)
Én nem magamat féltem hanem az íjat meg a vesszőt:D
Régen íjászkodtam , valamicskét sikerült nekem megtanítani:)
Viszont röptében bármit ketté tudok csapni legyen akármilyen pici akármilyen vékony:D eddig mindíg sikerült olyan jó
Én nekem fegyvert adni a kezembe botor dolog:D
én még egy kis kanálal is közveszélyt tudok okozni.)
Akkor egy íjjal
- Rabyn
- Nem elérhető
- Ranamarth (Endóriel)
- Nem elérhető
Cunnir írta:
Ben Kenobi írta: Viszont a harcosok rendjének (pl. íjászkodáshoz) karizomra is szükségük lehet.
Nos emiatt nem kéne aggódni,mivel minden bizonnyal olyan ember felügyelne rád és a többi lelkesedőre,aki ért hozzá és megtanítana téged az íj használatára.Amúgy valóban olyan erősségű íjak lennének,amiket még a legkisebb is ki tud húzni (szerintem legalábbis)
"Ember,ki szívén gyalogol
S kíméli kérges lábait,
Jajgat,ha majd tüskébe hág
S elveszti csendes álmait."
- Cunnir
- Nem elérhető
- Ben
- Nem elérhető
basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
- Ankalimon
- Témaindító
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Egészen bizonyos, hogy az eddigi MTT táborokban oly emlékezetes közösségi élmény létrejötte fontosabb, mint a többféle rendben való részvétel. Nem hiszem, hogy aki valaha részese volt egy igazán jó tábori csapatnak, az kockáztatná ezt...
Esetleg meg lehet oldani, hogy minden rend egyszer vagy kétszer tartson nyílt napot, amikor teljesen szabadon bárki részt vehet a tevékenységükben. (Úgyis minden rend számára olyan tevékenységet kell kitalálni, ami egy konkrét dolog létrehozására irányul - a nyílt foglalkozás programjának összeállítása és levezetése lehet az egyik ilyen.)
Egyébként az a (számomra nagyon szimpatikus) koncepció, hogy a kiindulópontként működő csapatokkal párhuzamosan működő, és a jelentőségüket fokozatosan átvevő tevékenységközösségek jelentsék a tábori élet elsődleges szinterét, egy sor más problémát is felvet:
- Valahogy meg kell oldani, hogy a rendek létszáma ne nagyon térjen el egymástól. (Nyilván sem egy 3 fős nyelvész rend, sem egy 72 fős harcos rend nem tud igazi közösségként működni)
- A rendek vezetőinek olyan embereket kell találni, akik nemcsak a rend fő tevékenységét ismerik profi módon, hanem a közösség egybentartásához szükséges "karizmával" is rendelkeznek.
[size=9:3bkkzsb2](A karizma nem egyenlő a karizommal... )[/size]
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
A rendeknek egyébként más szerepük is lesz a foglalkoztatáson kívül, de ez majd szépen kiderüli magát.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- icke
- Nem elérhető
OFF
Lincs! Lincs! Lincs!
/OFF
icke
ignis sum quae contra frigus ardet
- Brandir
- Nem elérhető
A kérdéseknek, és a kért kiegészítéseknek megfelelően, mindkét csoport kibővítette, módosította pályázatát, és a tegnapi nap folyamán ezeket el is küldték e-mailben. A bizottság holnap este dönt.Októberi Hírlevél írta: Még nem született végleges döntés a 2007-es Nyári tábor szervezőgárdájával kapcsolatban. Az első fordulóban két csapat jutott tovább. A két csapat tagjai: Remzymama, Rayan, Rabyn, Alyr, illetve Angwen, Ankalimon és Gandalf. A pályázatokat elbíráló bizottság már elküldte a kritikát az érintetteknek. A levél kiküldésétől számítva 1 hét áll rendelkezésre a csapatoknak, hogy átírják pályázataikat. A második elbírálás során nem lesz szóbeli meghallgatás, a bizottság legkésőbb november 5-én hoz döntést.
"Égig az a fa ér, amelyikről elhisszük."
S.P.Q.L
- Rayan
- Nem elérhető
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Holtak vezére írta: szavazni kéne hogy melyik legyen
Eryéké nekem jobbnak tűník. de: működni fog a raktár két raktárossal? vagy például a tábor feléig lesz az egyik és utána a másik?
pont azért gondoltunk 2 raktárosra, hogy ne mindig egy embert zaklassanak a népek
ahhoz fordulsz, akit épp megtalálsz, vagy beosztjuk ki mikor felel a raktárért. pl. de az egyik, du a másik, sztem ez részletkérdés, a lényeg, hogy ne legyen túlterhelve senki
ez a pályázat alapja
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Holtak vezére
- Nem elérhető
Eryéké nekem jobbnak tűník. de: működni fog a raktár két raktárossal? vagy például a tábor feléig lesz az egyik és utána a másik?
"A kevesek mi vagyunk ugyan, ám mi tiszta szívvel indulunk csatába, míg amazok sokan, rohadt disznók egytől egyig"
- Kincső
- Nem elérhető
Rabyn írta: Kincső: 2004ben pont az nem ment, hogy mindenki több rendbe ment. Ugyanis mivel fedték egymást a foglalkozások ezért nem tudott fejlődni egy-egy rend.
Tudtommal az úgy volt, h. elvileg egy rendbe kellett menni, de például az íjászkodás sokakat mégis elcsábított a saját rendjüktől. (Ergo nem lehetett rávenni az embereket, h. csak egybe menjenek.)
Az a kérdés, h. azt szeretnétek-e, h. a rendek fejlődjenek, és ezért ha én szeretnék pl. énekelni, akkor mondjuk ha 5x van rendi alkalom, mind az 5x oda kell mennem, akkor is ha negyedszer-ötödször már nincs kedvem (kedvetlen emberekkel meg már nehéz eredményt felmutatni); vagy hogy az emberek élvezzék, és minél több dologban vegyenek részt szívesen, és lehessen vetésforgó a rendek között (valahogy úgy, mint Várgesztesen a tündeprogramoknál, nem kellett egy tündének az összes programjára elmennem, de bármelyikre elmehettem, több tündéére is). (És arra is a 2005-ös a tábor a példa, h. így is lehet látványos eredményeket felmutatni, mert a laitalékat többnyire egy nap alatt dobtuk össze, de attól h. ainulindaléztam, mehettem x nappal később a fás laitaléba is, vagy aki Lauéban táncolt, részt vehetett a harcosban, stbstb.)
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
icke írta: Üdvözletem!
Bár elvileg már eldőlt (ha igaz, és nem én hallottam félre valamit), de ettől függetlenül.
Mindkét csapat nagyon kitett magáért, láthatóan sokat dolgoztak, és mindkét koncepció nagyon jó (komolyan, kedvem támadt jövőre táborba menni...), de a kettő közül nekem is Eryéké tetszik jobban. Valahogy... fixebb, összeszedettebb, kidolgozottabb. Persze nem sokkal, de például már biztos(nak tűnő - mennyire az?) helyszínről ír, és a keretjáték is valahogy jobban tetszik.
Persze "de gustibus", ez abszolút magánvélemény - érdeklődve várom a bizottság döntését
icke
elvileg most dől el
csak nehogy ránk
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Rabyn
- Nem elérhető
Kincső: 2004ben pont az nem ment, hogy mindenki több rendbe ment. Ugyanis mivel fedték egymást a foglalkozások ezért nem tudott fejlődni egy-egy rend.
Viszont mindenkinek lesz ideje mindenre:)
Tutdomal.
Persze ha Eryék csapata nyer, hisz én csak ahhoz tudok hozzászólni, abban vettem/veszek részt.
- icke
- Nem elérhető
Bár elvileg már eldőlt (ha igaz, és nem én hallottam félre valamit), de ettől függetlenül.
Mindkét csapat nagyon kitett magáért, láthatóan sokat dolgoztak, és mindkét koncepció nagyon jó (komolyan, kedvem támadt jövőre táborba menni...), de a kettő közül nekem is Eryéké tetszik jobban. Valahogy... fixebb, összeszedettebb, kidolgozottabb. Persze nem sokkal, de például már biztos(nak tűnő - mennyire az?) helyszínről ír, és a keretjáték is valahogy jobban tetszik.
Persze "de gustibus", ez abszolút magánvélemény - érdeklődve várom a bizottság döntését
icke
ignis sum quae contra frigus ardet
- Kincső
- Nem elérhető
De ha már vélemény: személy szerint Eryéké tetszik jobban.
[size=9:3qeoyqn2]A programok felépítése is szimpatikusabb, de ez mondjuk ízlés kérdése (biztos bármelyik jó lesz ), de a koncepció is meggyőzőbb, kidolgozottabb, átláthatóbb, irányíthatóbbnak tűnő.
Kritikám az Eryék-féle koncepcióhoz: ha szinte azzal kezditek, h. figyelembe veszitek az eddigi kritikákat, hogy lehet benne olyan, h. csak és kizárólag egy rendhez el kell kötelezni magunkat?! Ez sose működött rendesen és mindig ellenérzést, feszültséget szült. Mi van ha vki szeretne kreatívkodni is meg táncolni is? Vagy íjászkodni meg énekelni is? Vagy a többi kombináció?
Azt hiszem ez nem először elhangzó és nem egyedi vélemény
Szimpatikus viszont Ankalimonékéból a többnapos koncepció.
Ehh elfelejtettem amit még akartam
Mondjuk Ring ötlete sem rossz, h. a másik mehet 2008-ra [/size]
[size=9:3qeoyqn2]Vagy a "vesztes" csapat szervezzen LEPet [/size]