A 2. rész - A Két Torony

Több
21 éve 2 hete #148045 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Aldarion: hadd válaszoljak leguanember helyett :)

Tolkien ezeket a címeket találta ki a hat könyvnek:

Vol. I 1: The Ring Sets out 2: The Ring Goes South;
(1: A Gyűrű útra kel, 2: A Gyűrű délre megy)

Vol. II 3: The Treason of Isengard 4: The Ring goes East;
(3: Vasudvard árulása 4: A Gyűrű Keletre tart)

Vol. III 5: The War of the Ring, 6: The End of the Third Age
(5: A Gyűrűháború 6: A Harmadkor vége)

Aztán több fordulóban egyeztetett a kiadóval, az eredmény már közismert :)
Téma zárolva.
Több
21 éve 2 hete #148043 Írta: Aldarion
Aldarion válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Üdv

Leguanember: Az első, harmadik, valamint az ötödik könyv címét is a kiadó találta ki, vagy azt Tolkien? Ha az utóbbi, akkor miért nem adhatott mind hat könyvének címet? :roll:

Más lett a világ
Téma zárolva.
Több
21 éve 2 hete #147971 Írta: Leguanember
Leguanember válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Becsületére válik a fórumnak és a hozzászólóknak kmarci felvetéseire adott reakciója. Hozzáteszem, Marci fogalmazása sem volt durva, csak itt (hála istennek)meg nem szokottan erőszakos.
A vita során néhol felmerült, hogx trilógia, meg hány könyv/kötet. Szőrszálhasogatásnak tűnhet, ám a tények csak egészségünkre válnak:
A Gyűrűk Ura NEM trilógia, csak ugye kézenfekvő a médiától kapott elnevezés. Tolkien nem trilógiát írt, hiszen a trilógia három, önmagában is kerek egészet alkotó, témájánál fogva szorosan összefüggő művet jelöl.
Kiadója, az Allen&Unwin nem volt hajlandó kiadni egy kötetben, ahogy Tolkien szerette volna, így a három kötet. A Gyűrűk Ura története pedig, bár hajlamosak vagyunk róla elfeledkezni, hat könyvből áll.

TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
Téma zárolva.
Több
21 éve 2 hete #147870 Írta: Robert B
Robert B válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Ulmo írta:

Elessar király... írta: www.cinematrix.hu/hirveg.php?hir_id=6726

Hm...ez egy elég régi cikk. Abból a durvább bunyóból nem láttam semmit a szinkron ellenőrzésekor :( (biztos azért, mert nem volt benne beszéd), bár látszott a moziváltozatban, hogy kimaradt belőle valami.

Hol maradt ki és mi?! Az osgiliathi bunyóra gondoltok? Mert ott tényleg elég furcsán vannak a díszletek összevágva (feltűnően sok ott a hiba).
Szerintem meg a Faramirnál való raboskodásnál maradt ki egy rész: Amikor Samu Frodót próbálja rávenni, hogy húzza fel a gyűrűt. Ott van egy vágás (hirtelen a raktárból, ahol a beszélgetés lefolyt az alvókamrájukba kerülnek, ahol Faramir kardot ránt Frodóra és a Gyűrű megkísérti). Annál a résznél nagyon szembetűnik, hogy hiányzik egy jelenet... a szoba is más és Samu Frodó jobbjáról a baljára kerül, és eleve más pozícióban vannak a hobbitok.
A végén is van egy ilyen rész, amikor Aragorn és Theoden beszélgetnek: Aragorn elküldi Gamlingot a barlangokhoz - vágás - "vágtassunk ki" rész.
Aztán ott van az Aragorn visszatér jelenet (kitárja az ajtót) - vágás - "Mekkora a sereg" rész... ott azért Aragornnak jobban is örülhetnének...
De még van pár...
Remélem a bővített verzió ezeket kiegészíti, mert elég feltűnő hibák...

The answer is Jesus. But tell me... what is the question?!
Téma zárolva.
Több
21 éve 2 hete #147817 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Gratu Nimrodel! próbáltam már puzzlezni, de... :lol:
Azért remélem nem lesz olyan durva az a verekedés.. :roll:

"Be the change you want to see." Gandhi
Téma zárolva.
Több
21 éve 2 hete #147816 Írta: Coralie
Coralie válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Ezt elújságolom nektek:
Nemrég kaptam egy 1000 darabos puzzle-t, kör alakú, és TTT-s képek vannak rajta. És sikerült kiraknom egészen egyedül (nem engedtem mást hozzányúlni :wink: )! Itt van:
nimrodel.uw.hu/puzzle.JPG

Nimrodel
... és egyszer csak lezuhanok és kinyírom a dínókat...
Téma zárolva.
Több
21 éve 2 hete #147787 Írta: Ulmo

Elessar király... írta: www.cinematrix.hu/hirveg.php?hir_id=6726

Hm...ez egy elég régi cikk. Abból a durvább bunyóból nem láttam semmit a szinkron ellenőrzésekor :( (biztos azért, mert nem volt benne beszéd), bár látszott a moziváltozatban, hogy kimaradt belőle valami.
Téma zárolva.
Több
21 éve 2 hete #147755 Írta: .Elessar király.
.Elessar király. válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

"Ez a nap nem egyetlen emberé, de mindőnké!
Építsük ujjá együtt ezt a világot, s osztozzunk
rajta a béke napjaiban!"
Téma zárolva.
Több
21 éve 2 hete #147748 Írta: .Elessar király.
.Elessar király. válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Azt mondom váltsunk témát. Az ilyen Gyűrűk Ura "rajongókra" pedig ne is hallgassunk.

"Ez a nap nem egyetlen emberé, de mindőnké!
Építsük ujjá együtt ezt a világot, s osztozzunk
rajta a béke napjaiban!"
Téma zárolva.
Több
21 éve 2 hete #147704 Írta: Robert B

Carnimirie írta: Asszem ez a fórum nem arról szól,hogy szidjuk a Gyűrűk Urát...

Valóban nem... :?
De ez még nem zárja ki azt, hogy esetleg negatív meglátásainkat leírhassuk a fórumba. Szólás szabadság van! Csak mindennek megvan a maga formája.

Téma zárolva.
Több
21 éve 2 hete #147688 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Én Ulmoval értek egyet, te hogy csináltad volna meg Gollam
2ős énjét?

"Be the change you want to see." Gandhi
Téma zárolva.
Több
21 éve 2 hete #147679 Írta: Carnimirie
Carnimirie válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Asszem ez a fórum nem arról szól,hogy szidjuk a Gyűrűk Urát...

"everybody’s changing and I don’t feel the same"
Téma zárolva.
Több
21 éve 2 hete #147619 Írta: Robert B

Sorel írta: Azért mert kmarcinak nem tetszik a film, /és a fórumozók többségének igen/ még nem kell " új fórumot keresnie".

Nekem is van olyan ismerősöm, aki "szentségtörőnek" tartotta a filmet, és egészen rosszul volt tőle. /Persze azért még szóba állok vele!/

Kmarci, szerintem ha részletesen megindokolod a véleményedet, mindenki elgondolkodik rajta, és érdemi válaszokat fogsz kapni.

Sorel!

Ha komoly ember volna, akkor már a legelején részletesen, érvekkel alátámasztva leírta volna a véleményét. De láthatod, hogy ezt még úgy sem hajlandó megtenni, hogy gyengéden megkéri rá valaki (jelen esetben te).
Nézd itt már szerintem rég nem arról van szó, hogy tetszik-e vagy nem tetszik a film (hiszen az teljesen szubjektív - és ez független attól, hogy mekkora Tolkien rajongó az ember), hanem arról, hogy milyen hangnemű a vita, és hogy milyen irányba ment el.
Szerény véleményem szerint pedig ez a vita terméketlen és teljesen értelmetlen, hiszen a vitapartnerek nem képesek egymásra hangolódni. Ő csak mondja a maga szubjektív (érzelem alapú) meglátásait, minden érvelés nélkül, mi meg úgy tűnik, hogy a levegőnek beszélünk, hiszen még csak értelmes válaszra sem méltat.
Mindegy...

Kmarci: Ne érts félre! Nem mocskolódni akarok és nem szeretnélek (meg)bántani, hiszen nem ismerlek, nem tudom, hogy milyen ember vagy valójában, de az írásaidból ezeket a dolgokat vontam le. Ezért kérlek ne neheztelj rám!

Téma zárolva.
Több
21 éve 2 hete #147616 Írta: Ulmo
A kritikák után lássunk valami építő jellegűt is.
kmarci, te pl hogyan oldottad volna meg Gollam párbeszédét saját magával? Valahogy meg kell különböztetni a két személyiséget: megvolt a két hang, a két arckifejezés, a két ellentétes vélemény, ennél jobban meg tudnád csinálni?

Természetesen én sem vagyok tökéletesen elégedett a TTT-vel, de ennél jobban szerintem nem lehetett megoldani. Így azoknak sem unalmas a film, akik ismerik a könyvet.
Téma zárolva.
Több
21 éve 2 hete #147589 Írta: Sorel
Sorel válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Azért mert kmarcinak nem tetszik a film, /és a fórumozók többségének igen/ még nem kell " új fórumot keresnie".

Nekem is van olyan ismerősöm, aki "szentségtörőnek" tartotta a filmet, és egészen rosszul volt tőle. /Persze azért még szóba állok vele!/

Kmarci, szerintem ha részletesen megindokolod a véleményedet, mindenki elgondolkodik rajta, és érdemi válaszokat fogsz kapni.
Téma zárolva.
Több
21 éve 2 hete #147552 Írta: Coralie

kmarci írta: Én csak szeretnélek titeket rádöbbenteni az igazságra, mert itt mindenki el van ragadtatva a filmtől ,amikor igazából azt se gondolja végig, hogy mit is látott valójában. :cry: [/list]

Ez most kicsit nem esett jól...

Nimrodel
Téma zárolva.
Több
21 éve 2 hete #147544 Írta: Robert B

kmarci írta: Én csak szeretnélek titeket rádöbbenteni az igazságra, mert itt mindenki el van ragadtatva a filmtől ,amikor igazából azt se gondolja végig, hogy mit is látott valójában. :cry: [/list]

Én úgy gondolom, hogy felesleges itt bárkit is rádöbbenteni bármire. Ezt a meggyőzés dolgot én már eleve nem viselem el. Mindenkinek saját magának kell átgondolnia mindent (a saját szintjén persze) és azután véleményt alkotnia. Nem hinném, hogy egy Tolkien fórumban bárki rászorulna arra, hogy valaki más gondolkodjon helyette. Nem csípem az ilyen hozzáállást. Fogadd el, hogy a tiéddel ellentétes vélemények is léteznek. Ha erre nem vagy képes, akkor nyugodtan elmehetsz... Próbáltunk veled értelmesen beszélni, de te állandóan csak lehülyéztél, lesajnáltál bennünket és a saját gondolataidat akartad ránk erőszakolni, mint alapigazságot. Így nem lehet vitatkozni. Gondolkozz kicsit el ezen a dolgon!

Téma zárolva.
Több
21 éve 2 hete #147543 Írta: Palimir
Palimir válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
kmarci: Egy kicsit gondolkozz... Ezen a fórumon szerinted hányan vagyunk, akik szeretik a könyvet (és vele együtt a filmet is...), és hányan nem?
Nekem úgy tűnik, hogy (itt :) ) a kisebbséghez tartozol. Figyelembe kéne venned, hogy az emberek különbözőek... Mi tiszteletben tartjuk az álláspontodat, de Te is tartsd tiszteletben a miénket...

Minden megtörténhet... még az is ami nem.
Téma zárolva.
Több
21 éve 2 hete - 21 éve 2 hete #147538 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Miért? Mi volna AZ igazság?

Szerintem előbb nézd meg a bővített TTT-t, aztán várjál januárig, nézd meg a ROTK-t, majd annak a bővítettjét, aztán nézd meg a trilógiát egyben és aztán utána fikázd a filmet... (ha mered)

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
Téma zárolva.
Több
21 éve 2 hete #147533 Írta: kmarci
kmarci válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Én csak szeretnélek titeket rádöbbenteni az igazságra, mert itt mindenki el van ragadtatva a filmtől ,amikor igazából azt se gondolja végig, hogy mit is látott valójában. :cry: [/list]
Téma zárolva.
Több
21 éve 2 hete #147529 Írta: Arden Borough
Arden Borough válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

kmarci írta: Egy másik topikon olvastam, hogy valaki szerint a ''. rész olyan, mintha egy Disney-filmet(Gollam) kereszteztek volna egy B-kategóriás középkori kardozós filmmel.
Ezzel én mélységesen egyetértek.
Gollamban elvileg órisái vívódás dúlt, s aleleke mélyén nem szerette a hobbitokat, de PJ félreérthette Tolkien karakterformálását. Goll ma olyan volt, mnt egy ötéves gyerek, aki összeveszik magával, mert nem tudja, hogy csak egyedül van. Gollam egy vicces kis valami volt, az érzelmeit a film nem adta vissza, s hülyén volt emgoldva, amikor dumált magával, úgy nézett ki, mintha kettő Gollam lenne, ez túl giccses, mert az a lényeg, hogy egy testben nála két én lakozik. Egy jó filmben Gollam csinált volna vicces dolgoakt, de úgy, hogy ezen senki se nevessen, úgy is meg lehetett volna csinálni, hogy lássuk a szenvedését, a vívódását.

nem fontos erre a fórumra járnod ha nem szereted a filmet és ilyen rossz véleményel vagy róla...
oly sok fórum van még a neten mindenféle témában...

Örökké nem eshet...
Téma zárolva.
Több
21 éve 2 hete #147504 Írta: kmarci
Egy másik topikon olvastam, hogy valaki szerint a ''. rész olyan, mintha egy Disney-filmet(Gollam) kereszteztek volna egy B-kategóriás középkori kardozós filmmel.
Ezzel én mélységesen egyetértek.
Gollamban elvileg órisái vívódás dúlt, s aleleke mélyén nem szerette a hobbitokat, de PJ félreérthette Tolkien karakterformálását. Goll ma olyan volt, mnt egy ötéves gyerek, aki összeveszik magával, mert nem tudja, hogy csak egyedül van. Gollam egy vicces kis valami volt, az érzelmeit a film nem adta vissza, s hülyén volt emgoldva, amikor dumált magával, úgy nézett ki, mintha kettő Gollam lenne, ez túl giccses, mert az a lényeg, hogy egy testben nála két én lakozik. Egy jó filmben Gollam csinált volna vicces dolgoakt, de úgy, hogy ezen senki se nevessen, úgy is meg lehetett volna csinálni, hogy lássuk a szenvedését, a vívódását.
Téma zárolva.
Több
21 éve 2 hete #147064 Írta: Elen Laiqua
Elen Laiqua válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
kmarci: Nem lehet szóról szóra áttenni egy könyvet filmre. Hacsak fel nem veszed, egy kamerával, amint valaki felolvassa az egészet. Persze, hogy vannak eltérések. Ha minden bekerült volna azzal az alapossággal, ahogy a Mester megírta, akkor nem három, hanem haminchárom részes lett volna a film. Én szívesen vettem volna azt is, de nem hiszem, hogy ez jelentős számú embert megmozgatna.
Azt pedig senki sem mondta, hogy a film jobb. Azt mondtuk, más műfaj. Tájleírást, jellemrajzot pl. hogyan oldanál meg filmen?

Én vagyok a magányosan sétáló macska, nekem minden hely egyforma.
Téma zárolva.
Több
21 éve 2 hete #147058 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Nimrodel Melian írta: Csak egy kérdés:
A Helm-szurdoknál, a barlangokban van egy kislány, aki hobbitgyerek is volt Bilbó születésnapi buliján, ugye? Szőke hosszú haja van, 5 év körüli (vagy talán még fiatalabb), amikor Bilbó mesélt, akkor ő is ott ült. Jól láttam, vagy tévedek?

Nem tévedsz... (vagy ketten tévedünk...) Szvsz valakinek a kislánya... (PJ?)

kmarci: Ritkán látni olyan filmadaptációt ami ennyire hasonlít a könyvhöz...

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Téma zárolva.
Több
21 éve 2 hete #147056 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Nimrodel: Jól láttad, ő PJ kislánya. :wink: (PJ kisfia is ott van, ugyanúgy, mint Bilbó ünnepségén is.)

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
Téma zárolva.
Több
21 éve 2 hete #147052 Írta: Coralie
Csak egy kérdés:
A Helm-szurdoknál, a barlangokban van egy kislány, aki hobbitgyerek is volt Bilbó születésnapi buliján, ugye? Szőke hosszú haja van, 5 év körüli (vagy talán még fiatalabb), amikor Bilbó mesélt, akkor ő is ott ült. Jól láttam, vagy tévedek?

Nimrodel
Téma zárolva.
Több
21 éve 2 hete #147024 Írta: kmarci
A végén még kiderül, ahogy valaki írta, hogy PJ ügyesebb, mint Tolkien :) )
Lehet, hogy a film egy külön művészi ág, de ez elvileg egy filmadaptáció, aminek hasonlítani kellene a könyvhöz. A sok felesleges jelenet kihagyása könnyű lett volna, mindegy, valakinek más a véleménye.
Téma zárolva.
Több
21 éve 3 hete #147002 Írta: Sorel
Sorel válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
OFF: Én is azt gondolom, hgy ez a téme nem egészen ide való, így tehát mindenkit szeretettel várok a Film-könyv összehasonlítása topicban!

/Kmarci, én nagyon sok mindenben egyetértek veled, légy szíves fejtsd ki a véleményed bővebben a fent említett helyen. Tehát miért érzed olyan gyalázatosnak a filmet?/
Téma zárolva.
Több
21 éve 3 hete #146995 Írta: Ulmo

kmarci írta: Miért kéne a könyvet, meg a filmet különveni? Akkor nem szabadott volna A Gyűrűk Ura címet adni ennek a förmedvénynek. Itt egyesek olyan hülyeségeket írnak, hogy az már túlzás! Én is írtam hülyeségeket, de nem ennyire durvákat... :?

Kedves kmarci!

Itt senki nem hülyézett le téged, mindenki tiszteletben tartja a véleményedet, te viszont sértegetsz másokat. Ha nem változtatsz a stílusodon, kiraklak ebből a topicból. Ez az utolsó figyelmeztetés.
Téma zárolva.
Több
21 éve 3 hete #146957 Írta: Elen Laiqua
Elen Laiqua válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Namarie írta:

kmarci írta: Miért kéne a könyvet, meg a filmet különveni? Akkor nem szabadott volna A Gyűrűk Ura címet adni ennek a förmedvénynek. Itt egyesek olyan hülyeségeket írnak, hogy az már túlzás! Én is írtam hülyeségeket, de nem ennyire durvákat... :?

Marci, rám céloztál az egyeseknél? (Semmi baj, csak érdekel, miért gondolod ezt botorságnak). Másik kérdés: láttad az Egri csillagokat vagy a Kőszívű ember fiait filmen, vagy akár a Leonardo Di Caprio- val játszott Rómeó és Júliát? Ott se föltétlenül követi az eredeti regényt a film, de attól még nem biztos, hogy rossz. Vagy láttad egy tradicionális dráma modern színpadi feldolgozását?

A filmet lehet önálló művészi alkotásnak is tekinteni, erre céloztam, amikor arról beszéltem, hogy lehet külön kezelni a kettőt.

Teljes mértékben egyetértek azzal, amit írtál. Azért vannak különböző művészeti ágak, hogy hasonló történéseket/érzelmeket más és más eszközökkel lehessen kifejezni. Egy vers és egy festmény is hozhatja ugyanazt a hangulatot, anélkül, hogy egyforma lenne. A filmnek mások az eszközei. Mivel jelen esetben egy könyvről és annak feldolgozásáról van szó, érthető az igény a szétválasztásra. Hiszen egy rendező is művész (és a színészek is azok), nem csak az író művészete az érdekes, hanem a hozzá kapcsolódó többi művészé is, akiknek szintén megvannak a maguk szándékai, hogy kifejezzék magukat a művészetben. Amít lehet különválasztva is nézni és értékelni. Remélem, nem lett túl zavaros. :roll:

Én vagyok a magányosan sétáló macska, nekem minden hely egyforma.
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.984 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére