- Köszönetek: 0
Kit sirattál meg leginkább?
Szavazás: Kit sirattál meg leginkább? (was ended 0000-00-00 00:00:00)
Beleg Cúthalion |
|
10 | 5.8% |
Túrin Turambar |
|
12 | 7% |
Nienor Níniel |
|
13 | 7.6% |
Finduilas |
|
2 | 1.2% |
Húrin |
|
2 | 1.2% |
Beren |
|
8 | 4.7% |
Fingolfin |
|
12 | 7% |
Gollam |
|
25 | 14.6% |
Boromir |
|
29 | 17% |
Théoden |
|
12 | 7% |
Aragorn |
|
24 | 14% |
Arwen |
|
15 | 8.8% |
Thorin |
|
7 | 4.1% |
Szavazók száma: 44 ( Turlas, Nóli i linantea, Kici Szméagol, Arlith, Artemisz ) Bővebben
Luinglín, Bregalad, Zacharias, myfairlady, Cúthalion, Rubincsillag, Finwe, Morwen (TV2-Chat), Szófia, Meleth_lin, Ellana, Nilraen, Lyana, brokkoli, Laurea, Arquen, Hattori Hanzo, Ringil, Manndil, Eönwë, jinx, Misteq, Nimashilin, Ghargoqurk, nido, virágocska, Telperien(Ithil), @One, Alasse Númenesse, Mimy14, Merwen, mogy, Nienor N., Arden Borough, Coralie, Géza, Gyémánt_Hajnal, Saczy, Prérifarkas
|
|||
Csak regisztrált felhasználók szavazhatnak |
- Coralie
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Nimrodel
... és egyszer csak lezuhanok és kinyírom a dínókat...
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Misteq
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
"Soha nem hittek semmiben!Most semmivé lettek!"
"a hervadás fölé hajolva mosolygok tehetetlen"
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Lalaith Scarlett
- Nem elérhető
Nehéz kérdés, főleg mert rég olvastam a könyveket.
Szavazás előtt újraolvastam Arwen és Aragorn történetét, miközben az Always love you ment a magnóban, úgyhogy Arwenre szavaztam.
Az a pzs-mennyiség se volt semmi, amennyit Túrin és Nienor storyja olvasásakor telesírtam...
Nai tiruvantel ar varyuvantel i Valar tielyanna nu vilya
Nagy király hangja zeng a messzeségbe,
Kit akár a halálba is követne a népe...
- Naramir
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Lehet, hogy nem volt király se főúr, de ahog harcolt a végsőkig az lenyűgözött. Ő talán a világ legnagyobb fantasy hőse, nem árt példát venni róla.
I valar eanye ilqenas!/A valák legyenek mindenkivel!
- Anglachel/Gurthang
- Nem elérhető
AURE ENZULUVA!
- Lestat
- Nem elérhető
"Tisztán, tömören visszhangzott a szűk szobában, úgy sírt könyörögve, ahogyan egyedül a hegedű képes. "
- ÉSzAH
- Nem elérhető
A filmben Haldírt sajnáltam eddig a legjobbban, de ha PJ jól megcsinálja a a könyv végét, akkor ez még változhat. Lehet, hogy ott is áttérek Arwenre. Vagy talán Aragornra. Azt is nagyon szépen meg lehetne csinálni.
ÉSzAH
"Would you like a lesson sir, in the rules of war?"
/Col. William Tavington/
- Alasse Númenesse
- Nem elérhető
Én Haldit és azt a sok tündét ( akik a Helm -szurdoki csatában haltak meg) sirattam meg leginkább. Mindig szörnyű látni azt , ha egy élet, amely még évszázadokon át virágozthatna kigyúl egy ork keze által.
Ők hová tűntek a szavazásból?
Ai na vedui Dunadan! Mai govannen!
- Arquen
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Nefadar írta:
Felagund írta: Szívemből szóltatok. Én is sokat gondolkoztam, hogy hogyan lehetne megfilmesíteni, (pl. hány filmbe tördelve), de sajna nem nagyon lehet, mert szeretjük-nem szeretjük, ez igazából egy novellásgyűjtemény, nem egy igazi értelemben vett regény. És tényleg nemigen lehetne üzenete a mai primitív amerikai népeknek, márpedig sajnos ma az a lényeg, hogy tetsszen nekik... Na de majd ha mi csináljuk!!
Nem is nagyon összefüggő. Nem is lehetne jól megcsinálni így, hogy jobban belegondoltam...
Igen, majd ha mi megpróbálnánk vmit csak összehoznánk.
No lám csak lám! Nefarad és Felagung nagyban szervezkedik! Ha lehet, szívesen beállnék én is ebbe a filmszerkesztő parádéba! Majd mi megbutatnánk Amerikának, hogy hogyan is kell egy igazán frankó filmet elkészíteni!!
"Concordia parvae res crescunt, discordia maximae dilabuntur."
- Hattori Hanzo
- Nem elérhető
<a href=http://www.informatikaerettsegi.hu>informatika érettségi
- Misteq
- Nem elérhető
"Soha nem hittek semmiben!Most semmivé lettek!"
"a hervadás fölé hajolva mosolygok tehetetlen"
- Mimy14
- Nem elérhető
A film alatt én inkább izgultam, mint sírtam...
Nem éltem bele túlságosan magamat :
- Manndil
- Nem elérhető
Járd a saját utad, s ha társad akad, fogadd barátságát, míg együtt haladtok, s válj el könnyű szívvel tőle, ha új útra térsz, s emlékezz rá barátsággal, míg utad végéig érsz.
- @One
- Nem elérhető
A halál valaminek a vége, és valaminek a kezdete.
Egy öreg király, mint például Aragorn mielött meghalt, ezt jól tudta, akárcsak Théoden. Denethor ezt nem vette figyelembe. Ő csak a kíntól és a fájdalomtól akart megszabadulni, no meg persze elfutni azoktól a következményektől amit Szauron táplált a szívébe.
De persze ezeket a dolgokat, nem hiszem hogy akárki megérthetné.
Általában csak olyanok akik szembe kerülnek ezekkel.
"Próbálom kitalálni, vajon a kamikaze pilóták, miért hordtak sisakot?"
- Artemisz
- Nem elérhető
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Nefadar
- Nem elérhető
Felagund írta: Szívemből szóltatok. Én is sokat gondolkoztam, hogy hogyan lehetne megfilmesíteni, (pl. hány filmbe tördelve), de sajna nem nagyon lehet, mert szeretjük-nem szeretjük, ez igazából egy novellásgyűjtemény, nem egy igazi értelemben vett regény. És tényleg nemigen lehetne üzenete a mai primitív amerikai népeknek, márpedig sajnos ma az a lényeg, hogy tetsszen nekik... Na de majd ha mi csináljuk!!
Nem is nagyon összefüggő. Nem is lehetne jól megcsinálni így, hogy jobban belegondoltam...
Igen, majd ha mi megpróbálnánk vmit csak összehoznánk.
Nefi
Za dashu snaku Zigur, Durbgu nazgshu, Durbgu dashshu! :sauron1:
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Nefadar írta:
Nienor írta: A Szilmarillokon sokkal többet sírtam mint a GYU-n.
ÉS NAGYON NAGYON REMÉLEM HOGY HA MEG IS FILMESÍTIK NEM CSESZIK EL!
és egészben meghaggyák olyannak milyen!
(tisztának, szépnek és az ősi mítoszokhoz hasonlónak!)
Igen, de ez elég nehezen lenne megvalósítható. Szerintem nem sikerülne túl jóra... sajnos
Szívemből szóltatok. Én is sokat gondolkoztam, hogy hogyan lehetne megfilmesíteni, (pl. hány filmbe tördelve), de sajna nem nagyon lehet, mert szeretjük-nem szeretjük, ez igazából egy novellásgyűjtemény, nem egy igazi értelemben vett regény. És tényleg nemigen lehetne üzenete a mai primitív amerikai népeknek, márpedig sajnos ma az a lényeg, hogy tetsszen nekik... Na de majd ha mi csináljuk!!
Namarie
Felagund
Our knees do not bend easily
- Nefadar
- Nem elérhető
Nienor írta: A Szilmarillokon sokkal többet sírtam mint a GYU-n.
Igen, de ez elég nehezen lenne megvalósítható. Szerintem nem sikerülne túl jóra... sajnos
Nefi
- Lady Paradox
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
- Lady Paradox
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
- Nefadar
- Nem elérhető
Morgana írta: De arra kiváncsi lennék, hogyha egyszer megfilmesítenék Túrin történetét (nem akarom, hogy megtörténjen), a film regresszív hatását ismerve, vajon hányan nyelnénk a könnyeinket.
Mert hát, ha belegondolunk...
(lehet, hogy mégsem Boromirra kellett volna szavaznom... de mégis, neki nem volt "megírva" a halála, nem kellett volna végzetszerűen elpusztulnia)
Morgana: szerintem előbb vagy utóbb megfilmesítik a Szilmarilokot is, és abban elég sokszor lehetne majd sírni...
Nefi
- Morgana
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Mert hát, ha belegondolunk...
(lehet, hogy mégsem Boromirra kellett volna szavaznom... de mégis, neki nem volt "megírva" a halála, nem kellett volna végzetszerűen elpusztulnia)
S. P. Q. L.
"Szabad járása van a létből a semmibe,
a semmiből a létbe."
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
'Is there anybody out there?'
- Ellana
- Nem elérhető
Azért szavaztam Thorinra, mert szerintem nagyon szép dolog, ha az ember beismeri, hogy tévedett.
"Szállani, szállani, szállani egyre
Új, új Vizekre, nagy szűzi Vizekre..."
/Ady: Új vizeken járok/
- Nimashilin
- Nem elérhető
Bocsi, tudom, hogy gonosz dolog volt, én is szeretem és sajnálom Boromirt, de azért mégis... Ezt nem lehetett kihagyni.
Arwen és Ary halála tényleg szörnyű. Ahogy elmondja, hogyan könyörgött Arwen... De én mégis Lúthient sajnáltam a legjobban. Arwen "csak" utód.
My light shall be the Moon, and my path the Ocean.
The fish knows everything.
- Meleth_lin
- Nem elérhető
"(...)That's the most important part of the story: the ending.
This one... is very good. This one's perfect."
- Ery
- Nem elérhető
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Szófia
- Nem elérhető
Mindenkiben van valami jó ,és nekünk ezt kell megtalálni !
- @One
- Nem elérhető
Valószinüleg én is sírtam volna csak ez az egyik amit nem igazán tudok. Sírni.
De utoljára akkor éreztem bánatot mikor újra elolvastam a III.könyvben azt a részt a Függelékekben, amikor leírja Arwen és Aragorn szerelmét, és a végén a halálukat.
"Próbálom kitalálni, vajon a kamikaze pilóták, miért hordtak sisakot?"
- Morwen (TV2-Chat)
- Nem elérhető
De azt hiszem, a második részen többet sírtam, mint az elsőn. Basszus! Amikor a gyerekek, és azok a tehetetlen férfiemberek fegyvereket ragadnak, és érezni, hogy nincs kiút, ez már a vég, meghal mindenki... :bawling: Zokogtam, mikor az Entek meneteltek... Túl érzelmes vagyok? Lehet...
"Meghalni nem halhat meg, mi öröklétig áll,
Számlálatlan korok során enyészik a Halál."