- Köszönetek: 0
Zene
- Lamorak
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Penngaladiel írta: de úgy általában nekem a hosszukhoz képest nem elég változatosak ezek a számok.
Igen-- pontosan ez az egyik hibájuk, amire utaltam. És ezt nem minden esetben lehet azzal magyarázni, hogy a szövegnek kellene elvinnie ezeket a zenéket-- különösen, mivel egy csomóan úgysem értik a szövegeket.
Lamorak
Pantes anthrópoi tou eidenai oregontai physei.
(Aristotelés)
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Dec. 8-án du. 4-kor néptánc gála a csepeli munkásotthonban, mind az öt csepeli tánccsoport fellép, természetesen mi is... És így sem tudom, mikor fogok tanulni, csak péntek du. 1/4 2 - 1/4 4 között lesz idom (na jó most túlztam).
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ringbearer
- Nem elérhető
Léli: Ne scanneld be én is azt akartam, de a többiek azt mondták, hogy nem tudják hol kinyomtatni.
Bocs, hogy nem másoltam le a többit de kifogyott a tinta itthon.
Mit csináltatok? Hányan voltatok?
A jövő héttel 1 baj van. Akkor lesz a színdarabos tali is, és 2 helyre biztosan nem engednek el...
"Be the change you want to see." Gandhi
- Léli
- Nem elérhető
Cue: Nem tudom, miért nem találkoztál Estelékkel (elméletileg 4-kor még ott voltak...)
Igen volt tali. Eredményeink:
Csak fellépünk, nem lesz "betanítás"
Amit előadunk: May it be, Lament for Gandalf, Aniron, In dreams (a tervezett sorrend)
Jövőhét vasárnap (december 8-án) 16:00-kor tali a Nyugatinál [size=9:3pul72qs](Estel igazoltan fog hiányozni, Beleg pedig késni fog. Többiek? Gillz?)[/size]
Esetleg Finnél tudunk próbálni, de jó lenne egy biztos helyet szerezni!!!
A kottákat megpróbálom a héten bescannelni, és mindenkinek eljuttatni emilben.
Ja, és újból megadom a mobil számom (jó lett volna, ha Cue ma is tudja...): 06-20-9-347-322
Hosszú és eredményes életet
Telcontar Léli
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
- Cueddo
- Nem elérhető
Sziasztok!
Végül is volt tali? Mert én ott voltam négykor a Nyugatinál, és senkit sem láttam - sőt, még fél ötkor sem asszem elkerült engem egy információ... mikor lesz legközelebb? :shake:
Nap felé tör, amíg csak a Nap áll,
És nem vesz rajtuk erőt a halál.
(Dylan Thomas)
- Ringbearer
- Nem elérhető
- Beleg Cúthalion
- Nem elérhető
Tehat akkor vasarnap 16.00 Nyugati pu fobejarat.
Csakany!
Beleg
"Ab sagittae Ungarorum libera nos Domine!"
- Beleg Cúthalion
- Nem elérhető
Mar csak egy cim kene hogy hova fogunk menni
B.
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Hador
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Nagyon feelinges zene, talán bejön még valakinek rajtam kívül...
Aiya Eldalie ar Atanatári, utúlie'n aure! /Fingon/
- Penngaladiel
- Nem elérhető
- Léli
- Nem elérhető
Mindenki: Aki még nem szólt, hogy vasárnap jön, mégis ott lenne velünk, kérem jelezze itt a fórumban, vagy nekem priviben, hogy tudjuk, kire kell várni (Brandír: ha jössz, neked akkor sem kell szólnod ).
- Lamorak
- Nem elérhető
Penngaladiel írta: Ezt nekem nem kell magyaráznod, ismerem a sóbiznisz itteni válozatát De ha még az a kevés törzsközönség is elfogy? Vagy emiatt oszlott fel a banda? Na jó, nem cukkollak tovább. Csak ez a három nóta így egyben tömény volt
Nem nagyon volt törzsközönség to start with... nem valami divatos dolog angol számokat csinálni, még egy egyetemi zenekarnak sem, én meg sosem tudtam magyar szöveget írni (ez olyan, mint az ókori görögöknél a dialektusok és a műfajok viszonya: ha elégiát akarsz írni, akkor iónul kell írjál, akár spártai, akár árkádiai, akár aiól vagy). Azért sajnálom, hogy az utolsó néhány kész számot nem nyomtuk fel stúdióban, azok már elég jók voltak (jobbak, mint ez a három, bár ezeket is szeretem-- de ezekben még sok a hiba).
A csapat egyébként azért oszlott fel, mert mindenki kiszállt, és csak ketten maradtunk; de amíg még voltak benne emberek, addig is egyre nehezebb volt velük dolgozni, mert állandóan elhülyéskedték a próbákat, nekem meg egy idő után nem volt már erre időm. De aztán egy rádiós interjú volt, ami igazán betette még a kétszemélyes formációt is: a gitáros srác ment el nyilatkozni (mert nekem épp sürgősen meg kellett néznem a Phantom Menace-t), és nagy meglepetésemre azt nyilatkozta, hogy a PBE feloszlott és egy új zenekarhoz keresünk embereket... Erre mondtam azt, hogy OK, ezek szerint feloszlottunk.
De annak azért örülök, hogy a három nóta tömény; az a jó, ezek szerint jól ütnek a dolgok.
(Angolul tudók, ha a szövegekről modnanátok véleményt, az nagyon jó lenne; mindig kíváncsi voltam rá, mit gondolnak mások a szövegeimről.)
Lamorak
(Aristotelés)
- Penngaladiel
- Nem elérhető
Ooops Bocsánat. Én csak egy rockzenész vagyok Mire rájöttem, hogy ahhoz sem ártana némi komolyzenei képzettség, már alaposan lemaradtam...Lamorak írta: Brácsa-- szegény srác mindig meg volt sértődve, mikor a koncertek végén jöttek oda az arcok, hogy 'Hegedűt! Még hegedűt!'... istenem, ez a hátránya, ha profi zenész vagy.
Lamorak írta: Van egy olyan érzésem, hogy a 'depressziós' egy meglehetősen felületesen elnevezett kategória. Sehol nem voltunk mondjuk a Joy Divisiontól... na, az a depressziós.
Lehet, az én számomra mindenesetre ebbe a kategóriába tartozik mégis. Belőlem depressziót vált(ana) ki (ha ezt hallgatnám rendszeresen).
Ezt nekem nem kell magyaráznod, ismerem a sóbiznisz itteni válozatát De ha még az a kevés törzsközönség is elfogy? Vagy emiatt oszlott fel a banda? Na jó, nem cukkollak tovább. Csak ez a három nóta így egyben tömény voltLamorak írta: Ilyet akartunk csinálni és kész, mert mi magunk is ilyeneket szeretünk-- az, hogy a közönséggel mi történik, engem nem nagyon érdekel. 'Kifizetődő' úgysem volt soha a dolog, még örültünk, ha nem mi fizettünk koncertekért. És akkor még nem hallottál egy csomó késői számot...
- Lamorak
- Nem elérhető
Penngaladiel írta: De, kell regisztrálni.
Valóban kell, most látom. Ebből látszik, hogy még sosem töltöttem le semmit az Amazonról. Bocsi.
Penngaladiel írta: Lamorak, zeneileg tök jó, tényleg. A hegedű különösen tetszett
Brácsa-- szegény srác mindig meg volt sértődve, mikor a koncertek végén jöttek oda az arcok, hogy 'Hegedűt! Még hegedűt!'... istenem, ez a hátránya, ha profi zenész vagy.
Penngaladiel írta: Minden számotok ilyen depressziós (volt)? Csak mert nem túl kifizetődő egy zenekar számára, ha a koncert végére a fél közönség megöngyilkolja magát, a másik fele meg alkoholba fojtja a bánatát
Van egy olyan érzésem, hogy a 'depressziós' egy meglehetősen felületesen elnevezett kategória. Sehol nem voltunk mondjuk a Joy Divisiontól... na, az a depressziós. Én inkább azt szoktam (volt) mondani, hogy szomorkás-gondolkodós... vagy éppen lirikus, ha úgy tetszik. De sokat nem szoktam hozzászólni, mert a megitélés vagy annak kommentálása, hogy miért ilyen vagy olyan, már nem az én dolgom. Ilyet akartunk csinálni és kész, mert mi magunk is ilyeneket szeretünk-- az, hogy a közönséggel mi történik, engem nem nagyon érdekel. 'Kifizetődő' úgysem volt soha a dolog, még örültünk, ha nem mi fizettünk koncertekért. És akkor még nem hallottál egy csomó késői számot...
Penngaladiel írta: Nem állítom persze, hogy mindennek hepinek kell lennie, én sem olyan zenét játszottam. De azért ilyen súlyos számok mellé kell egy kis ellensúly is.
Hát, koncerten pl. fel tudtuk ajánlani az Állatok c. számot, vagy a Jasszer Arafat c. szerzeményt... vagy a Manótánc c. imprónak indult dolgot. Ezek határozottan vidámak voltak.
Amint tudom, meghallgatom egyébként a ti cuccotokat is... eredetileg én is basszusgitárosnak indultam, csak aztán nem tudtam basszussal együtt énekelni (meg a profi zenész srác basszustémáit eljátszani). Kiváncsian várom.
Lamorak
(Aristotelés)
- Penngaladiel
- Nem elérhető
De, kell regisztrálni.Lamorak írta:
Az Amazonról ingyen letölthető, még regisztrálni sem kell.Penngaladiel írta: Engem érdekelne, de utálom az olyan oldalakat, ahol csak regisztrációval lehet letölteni. Nincs meg valami elérhetőbb oldalon?
[size=9:1kl09as1]Estel: csak azért utálom a regisztrációt, mert már nem bírom számontartani, hogy hol, milyen emilcímmel és jelszóval regisztráltam, és - bár az Amazon biztosított oldalon kezeli az adatokat -, sok szemét jön olyanoktól, akik felhasználják az ilyen helyekről szerzett/lopott adatokat.[/size]
Na mindegy, a kíváncsiságom győzött
Lamorak, zeneileg tök jó, tényleg. A hegedű különösen tetszett :itscool: De lenne egy kérdésem. Minden számotok ilyen depressziós (volt)? :eek2: Csak mert nem túl kifizetődő egy zenekar számára, ha a koncert végére a fél közönség megöngyilkolja magát, a másik fele meg alkoholba fojtja a bánatát :evil2:
Nem állítom persze, hogy mindennek hepinek kell lennie, én sem olyan zenét játszottam. De azért ilyen súlyos számok mellé kell egy kis ellensúly is.
Ha érdekel titeket, fölraktam egy számot a honlapomra a bandától, amiben zenéltem (basszusgitáron). Olyan, amilyen: nem stúdiófelvétel, és maradtak benne hibák is (rögtön az elején egy nagy mellényúlás részemről ), mentségünkre szóljon, hogy három napig szinte egyfolytában csináltuk a felvételeket, és egyszerre játszottunk mindent, magnóra, és ezt az utolsók egyikeként rögzítettük. Az MP3 is kazettáról lett fölvéve.
Innen tölthető le (jobb egérgombbal klikk, Save target as.../Cél mentése másként...), a mérete 10 MB:
rtlmail.hu/pozo/Erzesek.mp3
- Ringbearer
- Nem elérhető
- Léli
- Nem elérhető
A zenével kapcsolatban: Gumipók ajánlkozott, hogy meg tudja szerezni a zenét. Mármint a zenei aláfesést. Nem tudom pontosan, hogy ezt hogyan gondolja (azt hiszem Net). Szóval, ha úgy döntünk, hogy nem mi szolgáltatjuk a kíséretet, akkor majd fel kell őt is keresni.
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Beleg Cúthalion
- Nem elérhető
Fugg attol is hogy milyen lesz az akusztikaja a teremnek ahol eloadjuk majd, mert lehet hogy cd-s zenevel probalunk es sokkal szebb lesz naturban a helyszinen, mint cd-vel.
Beleg
- Evenstar
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Angelina írt nekem privit, és feltette a kérdést: hogyan is akarjuk a filmdalokat előadni (már ha azokat adjuk elő, vagy ha egyáltalán előadunk valamit!). Csak úgy natúrba, vagy ráénekelve az eredeti zenére, vagy a zenei alapokra. Ez utóbbi esetére megajánlotta, hogy tud jogtiszta anyagot szerezni cdre írva, csak az több ezer forint. Kérdeném hát, hogy mi legyen?
Even
"The light of the Evenstar does not wax and wane."
giftoftheevenstar.gportal.hu
- Sesy
- Nem elérhető
- Ringbearer
- Nem elérhető
- Ringbearer
- Nem elérhető
Meg kéne dumálni melyikeket énekeljük
Ki milyen hangszeren tud játszani, és beszállna
Ott osszuk meg ki melyik szólamot énekel
utána szólamonként gyakoroljunk
próbáljuk összehozni a 2-t
- Cueddo
- Nem elérhető
- Beleg Cúthalion
- Nem elérhető
En majd kuldom, csak add meg a postacimedet.
B.
- Lamorak
- Nem elérhető
Penngaladiel írta: Engem érdekelne, de utálom az olyan oldalakat, ahol csak regisztrációval lehet letölteni. Nincs meg valami elérhet?bb oldalon?
Az Amazonról ingyen letölthető, még regisztrálni sem kell.
Köszönöm szépen mindenkinek az elismerést és a kedves szavakat, örülök, hogy tetszettek a zenék. Sajnos be kell érjétek ennyivel, mert több nincs (esetleg koncertfelvételek, valahol, a gitáros srácnál, meg próbán felvett dolgok...)
Lamorak
(Aristotelés)
- gillz
- Nem elérhető
- Estel Adániel
- Nem elérhető
Na, most megosztom Veled, miből is állt ezen az oldalon az a fenenagy "regisztráció" Név: Estel Adániel E-mail: estel@freemail.hu E-mail még egyszer:estel@freemail.hu Jelszó: ******** Jelszó még egyszer: ********Penngaladiel írta: Engem érdekelne, de utálom az olyan oldalakat, ahol csak regisztrációval lehet letölteni. Nincs meg valami elérhetőbb oldalon?
Ja, és azóta sem zaklatott levelekkel, hogy "kösz a redzsisztréjsönt, és gyere máskor is, és itt egy csomó reklám, és majd még szólunk, ha lesz valami."
Egyszóval, ha Neked ez nem éri meg, kénytelen leszel megvárni, amíg valaki olyan is letölti, aki fel tudja tenni az internetre, egy "elérhetőbb oldalra"...
- Beleg Cúthalion
- Nem elérhető
16-kor ott leszek a Nyugatinal, legfeljebb fel oraval hamarabb eljovok a sulibol, azert talan nem fognak meglincselni.
Nemtom hol az Atletikai centrum, de megtalalom. Egy erdojaro harcos tundenek ez nem gond
Beleg