- Köszönetek: 0
Zene
- [Nerwen]
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
"In my sleep unsuspecting put a gun to my head.
I hate my pathetic life"
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Kottatartó: valahol valszeg van... De mikor abbahagytuk a hegedülést, "elástuk" valahova.
Furulya: meg tudnám tanulni, ha megmondja valaki, hogyan kell fiszt és ciszt játszani...
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Léli
- Nem elérhető
Estel: Azt hiszem, amikor a Lamentet gyakoroltuk, akkor mondtam, hogy ez egyáltalán nem fog összejönni 3.-ára. Hogy miért gondoltam ezt (és gondolom még mindig)? Azért, mert a szóló még mindig nem jó, mindkét szólamban a szünetek néha túl nagyok, néha meg túl kicsik, és sajnos nem mindenki tud kottát olvasni (tehát a szólamok egymáshoz képest elcsúsznak).
Igen, mindenki tudja gyakorolni otthon a szólamát, de megnézném, hogy ki gyakorolta eddig....
Elég lesz az a 3 dal, de akkor azokat szépen kell tudni (megj. még mindig kételkedem benne, hogy a terem akkusztikája, meg a hangosítás megfelelő lesz).
És nem ártana felkészülnünk a saját zenére. Gillz! Ugye menni fog a gitárkíséret? Furulyaszóló legyen az In dreams-nél? És, ha igen, ki vállalja? Mindent lehet kottából. Hopszi! Kottatartó! Valami kéne... Sürgős javaslatokat várok e téren!
Hosszú és eredményes életet!
Telcontar Léli
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
8O
Hát ezt kikérem magamnak!! Mindenki tudja otthon gyakorolni filmzene mellett a saját szólamát, és 3.-áig össze is lehet hozni, akárki akármit mond! Vagy netalán tévedek :
Na ne csináljuk ezt már! Ha nem nézek ide, akkor kész tények elé lettem volna legközelebbi alkalommal állítva? Hát ez nem lett volna szép...
[size=9:39f1vwnj]Megj.: Otthon vagyok már, most a könyvtárból néztem fel a netre...[/size]
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Beleg Cúthalion
- Nem elérhető
En vegig keszultem hogy akkor vasarnap lesz proba, aztan szoltak hogy nem lesz mert csak 3-an vagy 4-en lennenk.
Na erre atszerveztem a programomat, mondtam a nevnapozni vagyo vendegseregnek hogy akkor vasarnap delutan nevnapozzunk mert nem lesz korus proba.
Mar egyutt volt a vendegsereg mikor kiderult hogy megis lesz korus.
Bocsi de mar nem volt pofam visszamondani a nevnapi bulit (foleg hogy en voltam az unnepelt).
Legkozelebb csak 30-an leszek elerheto mert videkre utazom holnaputan.
Egyebkent miert hagyjuk ki a Lamentet??????????? 8O Annyira keszultem ra! Tuti hogy nem lesz??? En vallalom akar azt is hogy egyedul szoloban eleneklem, ha kiser a korus a korusos resznel.
Beleg
U.i.: Nemtom mikor nezek legkozelebb netet, ezert kerem ha valami van akkor sms-t kuldjetek vagy hivjatok fel (sosem alkalmatlan ha be vagyok kapcsolva).
"Ab sagittae Ungarorum libera nos Domine!"
- Ringbearer
- Nem elérhető
"Be the change you want to see." Gandhi
- Kincső
- Nem elérhető
- Onering
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
- Kincső
- Nem elérhető
- Kincső
- Nem elérhető
- Kincső
- Nem elérhető
- Kincső
- Nem elérhető
- Cueddo
- Nem elérhető
És vasárnap után mikor lesz legközelebb próba?
(Vasárnap mikor kezdünk? h6-6-ra a Deák téren kell lennem, de addig én is el tudnék menni, főleg ha ennyire a város közepén leszünk.)
Nap felé tör, amíg csak a Nap áll,
És nem vesz rajtuk erőt a halál.
(Dylan Thomas)
- Kincső
- Nem elérhető
Énekkarosok!
Ancalimon felajánlotta, hogy mehetnénk próbálni a Montanába (ahol a vezetőségi lesz), mert ha nálunk lenne a próba, anya nem tudna oda menni. Ez azért is jó nekünk, mert így esetleg Even is be tud szállni egy kis időre az éneklésbe. (Azt mondta Ancalimon, hogy lenne nekünk egy kisebb helyiség próbálni, szóval nem zavarnánk őket.)
A találkozó lehetne a Blahán, vagy ha valaki nem talál oda, akkor a Nyugatinál (hogy hánykor, az tőletek függ - 3-kor vagy 4-kor, vagy másik időpontban?). Kérdés: hányan lennénk? (Beleg nincs Netközelben, de csak meg kell neki mondani, hova jöjjön, és sztem jönne vele Domitilla is. Estel úgy tudom hazament, Lélinek fáj a torka, így valszeg nem jön (igaz?) - ez csak 2 ember hiány.) Rayan, ugye szólsz Onering-Kingának? De akkor lennénk - Beleg, Domitilla, Even, Rayan és Gillz (ha tudtok jönni),Elanor és Kinga, +én - nyolcan.
Várom a visszajelzéseket:
Kincső
- Elanor
- Nem elérhető
- Kincső
- Nem elérhető
Azon kívül: Ancalimon felajánlotta, hogy a Montanában legyen a próba, mert ha nálunk lenne, anya nem tudna menni a vezetőségire. Tehát Even mégis ott lesz, ha odamegyünk. (Persze nyilván nem tud végig csak énekelni, mert nem azért jön, de egy időre be tud szállni.) Tehát akkor mi legyen??
- Léli
- Nem elérhető
Akik jelen voltak ma a próbán, már hallották a véleményeimet, de azérz itt is elmondom:
1. A Lamentet nem énekeljük jan. 3-án.
2. A hajlításokat mindenki nagyon gyakorolja be a CD-s verziójút!!!
3. Vasárnap elmarad a próba.
4. Az In dreams végén az "and back again" részt halkan, lágyan, gyengéden kell énekelni. Egyébként ez a dal már [size=9:euoo1roo](szinte)[/size] tökéletes :dance: :itscool:
Sziasztok
Léli
- Beleg Cúthalion
- Nem elérhető
Lecci kuldjetek sms-t hogy vasarnap akkor mikor fogunk hol talalkozni (nekem 2-3-tol mar jo par oran at).
Beleg
- Brisa
- Nem elérhető
Beleg Cúthalion írta: Noldas tali mikor es hol van 30-an? Mert akkor megyek enekelni.
Nálam lesz (az Oktogontól 5 percnyire lakom), de hogy pontosan mikor... Jó lenne, ha kábé dél körül össze tudna gyűlni a társaság. Mármint a noldás banda. Ti jöhettek később is.
Brisa
- Evenstar
- Nem elérhető
A Találkozások topicba most raktam be a pénteki tali részleteit, kérem megtekinteni!!! És mindenkit szeretettel várunk!
Kincső, hívj fel nyugodtan engem, ha nem találsz oda. Neked talán a legegyszerűbb a Boráros tértől 4-es vagy 6-os villamossal bemenni a legközelebbi metrómegállóig (Üllői út), és a metróval elmenni a Deák térig. Ott felmész a mozgólépcsőn és a pékség előtt találkozhatunk, kimegyek érted, csak hívj fel, ha eljutottál a Deákig.
A dec. 30-ai noldás talin nem tudok jelen lenni, mert vidéken tartózkodom majd és csak 31-én jövök haza, így viszont a szilveszteren ott leszek. Illetve most vasárnapra visszapasszolnám Léinek a kórusvezérséget, nem tudok menni, vezetőségi megbeszélés van.
Ennyi, akkor pénteken találkozunk! (Remélhetőleg...)
Even
"The light of the Evenstar does not wax and wane."
giftoftheevenstar.gportal.hu
- Beleg Cúthalion
- Nem elérhető
Noldas tali mikor es hol van 30-an? Mert akkor megyek enekelni.
Beleg
- Onering
- Nem elérhető
A vasárnap is jó lesz!
Egyébként bocs hogy így témától elszakadva mondom, de találtam az egyik újságban egy cikket:
"Tolkien (01. 11., 14:10 - Spektrum)
A Gyűrűk Ura szereplői bevonultak a modern mitológiába és nemrégiben a filmvilág hősei közé is. Ennek a meghatározó műnek a szerzőjét mutatja be a portréfilm. Megismerhetjük a szerény, visszahúzódó nyelvészprofesszort, és az egyedülálló alkotás születésének körülményeit..."
Szal, akinek van kedve nézze meg! :itscool:
Akkor pénteken 4-kor talizunk a Deák téren!
Üdv.: Onering (Kinga)
"miért nő a fü, hogyha majd leszárad?
miért szárad le, hogyha újra nő?"
(Babits)
- Léli
- Nem elérhető
Üdv
Léli
- Brisa
- Nem elérhető
Addigra mindenki gyógyuljon meg, és tegye szabaddá magát azokra a napokra.
Brisa
- Léli
- Nem elérhető
Szomorúan látom, hogy ez már a negyedik próba, ami elmarad... :nono: Az énekkar nem fog magától létrejönni, nem elég csak 1-1 próbán ottlenni. Elhiszem, hogy mindenkinek van jobb dolga is, mint például 1+1 órát csak az utazással tölteni, de Ti döntöttetek úgy, hogy megcsináljuk, márpedig azt csak munkával lehet. Péntekre pedig azt üzenem, hogy, ha a próba nem jön össze a teázóban, akkor igenis MINDEN énekkarosnak kutya kötelessége átfáradni Kincsőékhez próbálni.[size=9:1siwep5w](A leszidást mára befejeztem)[/size]
Egyébként hálás vagyok Evennek, hogy ideieglenesen átvállalta az énekkart. Vasárnapra talán tényleg rendbe jövök, de nem ígérek semmit. (Én komolyan vigyáztam a torkomra, nem tudom, miért csinálja most ezt velem... :shake: )
És örülök, hogy a vasárnapi próba összejött, remélem sokat haladtatok. Több próba kéne még.... csak félek, nem fog összejönni.
A terem akkusztikáját tekintve pedig... Ha a nagyteremben leszünk, akkor az nincs. Két lehetőség van:
1.: Nincs hangosítás --- ekkor a nézők nem hallanak minket (ahogy eddig hallottam a próbákat)
2.: Van hangosítás --- belegondolni is rossz. Ott emlékeim szerint nincs térmikrofon. Ráadásul ami van, az meg kevés. Próbáltatok már egy énekkart kihangosítani? ...lehetetlen... Vagy legalábbis nehéz vállalkozás. De ez majdjanuárban eldől.
És mégvalami! Közületek ki jön majd a Brisa féle szilveszteri buliba? Merthogy, ha összejön, szeretnék a jelenlévőkkel ott is próbálni!
Mindenki vigyázzon a torkára (kivéve Estel )!
Léli
- Kincső
- Nem elérhető
(OFF: már megint az In dreams megy éppen )
- Evenstar
- Nem elérhető
És akkor akiket várok:
Rayan, Kinga?
Elanor
Estel
Kincs?
Cueddo?
Hmmm... Beleg, Ágnes és Léli igazoltan távol lesznek ugyan, de ez akkor is kevésnek t?nik... Te jó ég, ki van még a kórusban??? Na mindegy, aki van még, jöjjön! (Ha tud. De tessék tudni!!! )
Más, a jan.2-ához annyi, hogy ne feledjétek, ez még téli szünet. Tehát korábban tudjuk kezdeni a próbát, ha máshova kell menni, meg amúgy is! Oké, ilyenkor még a szilvesztert piheni ki az ember, de szerintem 13-14 óra magasságában már el tudjuk kezdeni a dolgot és akkor komplett és teljes gyakorlás után tudjuk személyünket Gumipókék rendelkezésére bocsájtani dekorációs segítségnyújtás tekintetében, nem kell kettészakadni vagy plakátragasztás közben rikácsolni, rémisztgetve a moziközönséget (szegények amúgy is sokkolva lesznek az óriás MTT-logók és egyebek láttán! )
Na, ennyi, pénteken méltóztassatok minél nagyobb számban megjelenni. Ja, és a teázóba menetel miatt praktikusabb, ha a
Deák Ferenc téren találkozunk 16.00-kor. Addig legyetek jók!
Even
"The light of the Evenstar does not wax and wane."
giftoftheevenstar.gportal.hu
- Rayan
- Nem elérhető
- Kincső
- Nem elérhető
De várjuk meg a többiek véleményét is.
- Rayan
- Nem elérhető