- Köszönetek: 0
Színművek
Szavazás: GONDOLIN: Érdekel-e, és ha igen, milyen körülmények mellett adjuk elő? (was ended 0000-00-00 00:00:00)
Igen, adjátok elő LEP-en (ha lesz egyáltalán), alapos felkészültséggel, aki meg nem érti meg, azt cs |
|
30 | 30% |
Igen, adjátok elő KÖMT-ön, jól felkészülten |
|
20 | 20% |
Igen, adjátok elő táboritalin, az se érdekel, ha csak felolvassátok, egy éve várok már erre a vacakr |
|
16 | 16% |
Ne, hacsak nincs elég időtök foglalkozni vele, próbálni, stb, hogy egy tökéletesen lecsiszolt darabk |
|
17 | 17% |
Ne, ha ennyi probléma van vele, akkor kb. az idei tábornál is nyomorékabb marhaság lehet, ráadásul e |
|
8 | 8% |
Inkább táncoljatok, a port jobban bírom |
|
9 | 9% |
Szavazók száma: 2 ( Dru, Próbababa ) | |||
Csak regisztrált felhasználók szavazhatnak |
- Ringbearer
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
"Be the change you want to see." Gandhi
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ille Lórien
- Nem elérhető
"Elen síla lúmenn' omentielvo."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Estel Adániel írta: Apropó, "mi": Eldamyn írta, hogy neki fél öttől lenne jó... többiek, tiltakozás, helyeslés? (Amíg a leendő érintettek többsége nem véleményezett, nem szeretnék 'hasraütve' kijelölni időpontot, részemről az egész péntek délután és este szabad... rajtatok múlik. )
Igazából ha fél 5-kor kezdünk fél 7-nél előbb úgyse fejezzük be de szvsz még a 2 óra is kevés... És azért nem szívesen jönnék el rendszeresen fél8-8 körül... (még min. 3/4 óra míg hazaérek...)
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Panda
- Nem elérhető
- Patiszon
- Nem elérhető
- Ismerd meg magad!
Na, szóval én is szeretnék ilyen 'foglalkozáson' részeket venni, de még nem tudom pontosan, hogy hol lesz, de nekem a minél előbbi kezdés (és ebből kifolyólag a hamari végzés) lenne jó. Szóval eddig nekem is megfelel a fél 5 (vagy picit hamarabb).Estel Adániel írta: Örömmel olvastam (és hallottam), hogy jól indult a dolog, és ha minden terveim szerint alakul - és megfelelően tudunk majd gillzzel egyeztetni - akkor a "mi csoportunk" se várhat rosszabbat. :itscool:
Apropó, "mi": Eldamyn írta, hogy neki fél öttől lenne jó... többiek, tiltakozás, helyeslés? (Amíg a leendő érintettek többsége nem véleményezett, nem szeretnék 'hasraütve' kijelölni időpontot, részemről az egész péntek délután és este szabad... rajtatok múlik. )
A barát dolga az is, hogy szemére vesse barátjának, ha ostobaságot akar elkövetni.
- Ery
- Nem elérhető
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Apropó, "mi": Eldamyn írta, hogy neki fél öttől lenne jó... többiek, tiltakozás, helyeslés? (Amíg a leendő érintettek többsége nem véleményezett, nem szeretnék 'hasraütve' kijelölni időpontot, részemről az egész péntek délután és este szabad... rajtatok múlik. )
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- icke
- Nem elérhető
Az Az ember tragédiájá-nak szereplőválogatása különböző okokból kifolyólag megváltozott: továbbra is vasárnap, de 13:00-tól 15:30-ig. A korábbi 15:00 természetesen tévedés volt, de most, hogy a LEP-KHE próbái szünetelnek, így is megoldható.
A helyszín változatlan, várunk mindenkit.
icke
ignis sum quae contra frigus ardet
- Eldamyn
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Léli
- Nem elérhető
Dae/siss írta: Khm. Azt tudtommal mi akartuk megcsinálni Cuéval jövő LEPre, mondtam is párszor már Aredheles próbán is, többek füle hallatára... Nem azért, álljatok neki nyugodtan, de azért örültem volna egy előzetes tájékoztatásnak. Mindegy, sok sikert hozzá.
Hát, miután tegnap dőlt el, h ezt fogjuk megcsinálni, előzetes tájékoztatással senki felé nem tudtunk szolgálni. Úgy gondoltuk, mivel ti most az Aldarionnal lesztek elfoglalva legalább egy évig, ezért mi nekiláthatunk ennek a darabnak. Bocsi, h nem szóltunk előre, de, mint mondtam, ezt tegnap döntöttük el...
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
- Dae/siss
- Nem elérhető
Léli írta:
Ja, és szeretném bejelenteni, hogy Eryvel hozzáláttunk a következő színdarabunk megtervezéséhez, ami nem más, mint a Gondolin bukása.
Khm. Azt tudtommal mi akartuk megcsinálni Cuéval jövő LEPre, mondtam is párszor már Aredheles próbán is, többek füle hallatára... Nem azért, álljatok neki nyugodtan, de azért örültem volna egy előzetes tájékoztatásnak. Mindegy, sok sikert hozzá.
- Léli
- Nem elérhető
Rabyn írta: és kb szerintem nem nagyon tudja a többség, hogy ez miröl is szól, érthetö, hogy aki esetleg be akarna lépni megnézi, hogy mit is csinálunk egy ilyen alkalommal.
No, ez az, amiért én elmentem pénteken. Hogy lássam, gillz miket fog veletek csináltatni, éshogy ti hogyan álltok hozzá a dologhoz. És cseppet sem csalódtam. Gillz szerintem nagyon jó munkát fog végezni (Estelről nem tudok nyilatkozni, hiszen nem volt ott), és a ti hozzáállásotok sem rossz Kb. erre számítottam mindkét részről
Arra, hogy ki mit nyújtott ott, inkább nem mondok semmit, első alkalom, megszokás és összeszokás időszaka... és nem hiszem, hogy jogom volna ilyesféle kritikát mondani (max. annak, aki kéri). De azt elmondhatom, hogy összességében jók voltatok.
Lelkesnek, bátortalannak, próbálkozónak, küzdőnek, tehetségesnek, visszafogottnak, reményteljesnek.Drizzt írta: Én pl direkt kíváncsi vagyok, hogy Léli milyennek látott minket...
Ami még hiányzik: a kellő fegyelem, koncentráció és oldottság. De ezek mind meglesznek majd idővel (szóval az összkép alapvetően pozitív volt)
Amúgy nem fogok eljárogatni ezekre a cuccosokra, mert egyrészt nem akarok zavarni (ezt előre eldöntöttem), másrészt feltehetőleg ebben az időpontban lesznek majd színdarab próbák. Bár még mindig nem értem, hogy hogyan lesz megoldva, hogy aki szerepel is, meg színis is, az hogy legyen egyszerre két helyen. Mert a színiizé előtt úgyse fog ráérni a többség, utána meg nincs két óra sem, szóval elég nehéz lesz majd így próbálni azokkal, akik benne vannak. Bár legalább megnyílik a lehetőség, hogy olyanok szerepeljenek színdarabokban, akik nem fejlesztik magukat színészileg ezeken a színi dolgokon
Ja, és szeretném bejelenteni, hogy Eryvel hozzáláttunk a következő színdarabunk megtervezéséhez, ami nem más, mint a Gondolin bukása. Ennélfogva több szereplős, mint a Berenes (ezért egyszerűbb lesz eljátszani), viszont hosszabb lesz. Talán olyasmi, mint az Aredheles, csak tánc nem lesz benne. A forgatóköny előreláthatóan... talán március elejére elkészül. Erre tessék lelkileg felkészülni azoknak, akik szerepelni szeretnének (és keressenek meg engem emilben, priviben, MSN-en, vagy egyéb elérhetőségen, hogy tudjam, kit érdekel a dolog).
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
- Cueddo
- Nem elérhető
Beleg: nagyon köszönöm
Rabyn: ebben mondjuk igazad van.
mindezekből levonva a tanulságot, a következőt fogjuk csinálni. aki leskelődni akar, az jöhet, de CSAK JANUÁRBAN (21-én, illetve 28-án). ennek elégnek kell lennie, hogy a bizonytalanok el tudják dönteni, akarják-e ezt. utána pedig nem lesz több lehetőség ilyesmire jópárhónapig.
a részvételre nem vonatkozik ez: aki azért jön el, hogy csatlakozzon hozzánk, azok jöhetnek, amíg van hely
Nap felé tör, amíg csak a Nap áll,
És nem vesz rajtuk erőt a halál.
(Dylan Thomas)
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Beleg Cúthalion
- Nem elérhető
Hogy pontosan szo szerint mit mondott a tanarom azt mar nem tudnam felidezni ennyi ido utan , de nagyjabol ket ok miatt nem szokas/szerencses beengedni nezoket probakra, foglalkozasokra.
Az egyik a szinesz, a szinhaz - es a nezo kozotti viszony megtartasa.
A szinesz, a szinhaz egy illuziot ad a nezonek az eloadas folyaman, ez is egyfajta hitelesseg, egy mas valosag. Ez a hitelesseg akkor tarthato fenn ha megmarad egy nagyon konkret valasztovonal a "civil" es a szinesz kozott.
Ha a nezo bemegy probara es latja hogy pontosan milyen munkaval is jar egy darab elkeszulte, azutan mar mas szemmel fogja latni az eloadast, "jozanabb" marad, nem tudja annyira kizarolagos valosagnak elfogadni a tortenetet ami a szinpadon folyik, mert tudja hogy probakkal jart, technikai kunsztokat vesz benne eszre, igy nem fogja tudni magaval sodorni a tortenet.
Es minel tobbet jar be probakra, ez annal jellemzobb lesz.
A masik amirol Cue is beszelt szerintem az, hogy a gyakorlo foglalkozasok alatt (nem probakra gondolok) ki mennyire nyitja ki magat.
A legnagyobb nehezseg mindenkinek az hogy teljesen elengedje magat, elfeledkezzen a civil enjerol es hagyja magat elsodortatni a szerep altal. A gyakorlo foglalkozasok alatt (ha megfelelo gyakorlatokat vegzitek) akkor szinte mindig lesz erre iranyulo feladat. Ekkor tudni kell teljesen kinyitni magatokat. Ez egyfajta bizalmat igenyel a csoporttarsak fele, atlepni a gatlasaitok felett, ami nehezen fog beindulni, de idovel majd kialakul.
Ha a foglalkozasokra neha-neha beugrik egy-egy kulsos, aki nincs ott mindig, akivel nem orultok vagy szenvedtek minden alkalommal egyutt, akkor mindig ott lesz az emberekben valamennyi feszelyezettseg, mivel meg kezdo csoport vagytok. Pedig pont ez ellen kellene dolgozni, ezt kene elhagyni.
Ezert az elejen (nehany honapra biztosan) ki kellene zarni minden olyan tenyezot ami megzavarhatja ezt a bensoseges legkort.
Ha kulsosok is mindenkepp szeretnek megnezni, akkor szervezzetek ti is nyilt napot, amugy szerintem nem szerencses ha barki barmikor bemehet megnezni mit csinaltok.
Aki meg tobb foglalkozast is akar latni, az iratkozzon be a csoportba es jarjon el rendszeresen, mint aktiv resztvevo. De akkor rendszeresen.
Ez szerintem fontos lenne, nem a latogatni kivano nezok ellen, hanem a gyakorlatokon rendszeresen resztvevo es fejlodni akaro emberkek erdekeben.
Na megvót a hegyibeszed oszt' ugy csinaljatok ahogy jonak latjatok
Beleg
"Ab sagittae Ungarorum libera nos Domine!"
- Kincső
- Nem elérhető
Yiqqe Linyaqussu írta: Üdvözletem!
Tisztelt érdeklődők! Újfent szereplőválogatást tartunk Az ember tragédiájához. Időpontja január 23-a, azaz jövő vasárnap, 11:00-tól 15:00-ig. Helyszíne a Margitsziget, találkozó a 26-os busz megállójában (a szokásos). Mindenkit szeretettel várunk!
icke
Én csak azt nem értem, hogy elvileg 13:00-tól Lepkhe-próba van... Egyszerre a válogatással?!
- Cueddo
- Nem elérhető
egyszer-egyszer, kivételesen nem gond. de ne csináljunk ebből rendszert, mert ilyen alapon jegyet is árusíthatnánk
Bicskei pedig Beleg tanára, és egész jó dolgokat mondott tavaly a gyakorlat-látogatáson arról, hogy miként is kell viszonyulni a színészethez annak, aki ezt egy kicsit is komolyan gondolja.
(Dylan Thomas)
- Drizzt
- Nem elérhető
Bicskei, akárki is, nem lesz ott...kész.
- Cueddo
- Nem elérhető
tudjátok jól, hogy nem Rayanról és nem Léliről van szó személy szerint. Bicskei is mondta, hogy ez egy NAGYON kivételes dolog volt, hogy beengedett minket egy ilyen foglalkozásra, mert ez nem arról szól, hogy kívülről megnézik, hanem arról, hogy 100%-ig egymásra figyelünk, és rajtunk kívül nem létezik semmi addig a pár óráig.
Beleg: mit is mondott Bicskei?
jan21-péntek 15.30 -ra mindenki legyen ott, ÁTÖLTÖZVE. tehát ajánlatos már háromra ott lenni.
(Dylan Thomas)
- Rabyn
- Nem elérhető
Köv. alkalom? Jövöhéten?
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Kincső
- Nem elérhető
Dae/siss írta: Jól is nézne ki, ha egy ilyen foglalkozáson többet adnátok magatokból, mint egy darabban, elvégre ez készít fel a darabban való szereplésre és nem fordítva.
Én úgy értelmezem azt, hogy "többet adunk magunkból", hogy a magunkból szó a hangsúlyos, egy impró karakterben nyilván több van magadból, mint egy kötött szövegű, kötött karakterű szerepben...
Amúgy engem nem zavart most sem pl. Léli jelenléte, egyszerűen háttal kell ülni/állni és észre se veszed h. "külsős" is ott van... (Ha meg így is azon jár vki agya még pár perc múlva, a gyakorlat közepén is, h. jajj ott van a hátam mögött és nééééz, akkor az nem figyel eléggé )
Amúgy köszönöm ezt a délutánt mindenkinek, aki ott volt, én nagyon élveztem :hello:
- Dae/siss
- Nem elérhető
Cueddo írta:
Rayan: engem személy szerint nagyon zavar, ha ilyenkor van közönség. az, hogy egy darabot, esetleg egy próbát megnéz egy külsős, az oké. de itt többet adnak magukból az emberek.
viszont ha beállsz te is, azzal semmi gond
Cue, ha valaki színészkedni akar, annak úgyis szoknia kell a közönséget. Jól is nézne ki, ha egy ilyen foglalkozáson többet adnátok magatokból, mint egy darabban, elvégre ez készít fel a darabban való szereplésre és nem fordítva. Miért ne nézhetné meg párszor az, aki kíváncsi? Nem hiszem, hogy a hátatok mögött kiröhögne Rayan, vagy akárki más.
- Cueddo
- Nem elérhető
Rayan: engem személy szerint nagyon zavar, ha ilyenkor van közönség. az, hogy egy darabot, esetleg egy próbát megnéz egy külsős, az oké. de itt többet adnak magukból az emberek.
viszont ha beállsz te is, azzal semmi gond
(Dylan Thomas)
- Rayan
- Nem elérhető
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- icke
- Nem elérhető
Tisztelt érdeklődők! Újfent szereplőválogatást tartunk Az ember tragédiájához. Időpontja január 23-a, azaz jövő vasárnap, 11:00-tól 15:00-ig. Helyszíne a Margitsziget, találkozó a 26-os busz megállójában (a szokásos). Mindenkit szeretettel várunk!
icke
ignis sum quae contra frigus ardet
- Kincső
- Nem elérhető
Ille / Lórien írta: Estel: örülök, hogy mehetek!
Akkor, ha jól értem, az első foglalozás pénteken az egész csapatnak lesz az ADS-ben? Meg tudnátok mondani, hogy az hol van? Utca, házszám...
Ha tudok, megyek.
Ajtósi Dürer sor 19-21.
[size=9:1634qo04](OFF: mióta irkálnak bele a topicgazdák mások hozzászólásába csak úgy? )[/size]
- Ille Lórien
- Nem elérhető
Akkor, ha jól értem, az első foglalozás pénteken az egész csapatnak lesz az ADS-ben? Meg tudnátok mondani, hogy az hol van? Utca, házszám...
Ha tudok, megyek.
"Elen síla lúmenn' omentielvo."
- Kincső
- Nem elérhető
Cueddo írta:
Rabyn (+talán még mások is) nem talál oda, úgyhogy az 1-es villamos megállójában fog várni. tisztelettel kérnék egy főt, hogy csatlakozzon hozzá(juk), és mutassa az utat.
nagyon köszönöm!
Ott leszek
tel. számom: 06/30 520 6447
Köszönöm, Kincső! -- Cue
- Cueddo
- Nem elérhető
Rabyn (+talán még mások is) nem talál oda, úgyhogy az 1-es villamos megállójában fog várni. tisztelettel kérnék egy főt, hogy csatlakozzon hozzá(juk), és mutassa az utat.
nagyon köszönöm!
(Dylan Thomas)
- Ringbearer
- Nem elérhető
Cueddo írta:
jan14-péntek, 14.30 ADS (tali a portán túl, a magasföldszinten, ahol szoktunk) ja, mielőtt megijednétek: emtétés félhárom
"Be the change you want to see." Gandhi