KÖMFT műhelyek - október 31. délelőtt

komtlogoskismeret new

 

Idén is igyekeztünk minél változatosabb és izgalmasabb rendekkel, műhelyekkel készülni. A rendek többalkalmas, elmélyülősebb foglalkozások, ezek az első nap délutánját és a második nap programját teszik ki, a műhelyek egyalkalmasak, az első nap estéjén és a harmadik napon tartjuk őket. A foglalkozásvezetők idén is az MTT tagjaiból és segítőiből állnak.

Bemutatjuk a KÖMFT harmadik napján, október 31-én délelőtt választható műhelyeket.

Láss!

Nézz körül! Olvass el egy oldalt a kedvenc könyvedből! Vagy csak menj oda valakihez beszélgetni!
Elgondolkoztál már azon, mi lenne, ha ezek közül akárcsak egyet vagy egyet sem tudnál megcsinálni? Tudod, mi lenne más? Vagy ha láttál már vak embert bottal közlekedni az utcán elgondolkoztál, hogy lehet úgy élni, hogy nem láthatod a világot magad körül?
A műhelyemben ezeket próbálhatod ki. Belekóstolhatsz abba, hogy milyen gyengénlátónak, vagy vaknak lenni. És ki tudja, talán még egy fehér bot is előkerül.

Minimum életkor: 12 év
Létszámkorlát: 10 fő
Műhelyvezető: Alus

Várostörténeti séta

"Esztergom az ország első fővárosa” – jól hangzik, még ha vitatható is. A műhely keretében bejárjuk Esztergom középkori és kora újkori emlékeinek java részét, fogyasztható mennyiségű információval, érdekességgel körítve. A célállomások között van a királyi város, a vár épülete és egyházi emlékei, az érseki város (Víziváros) erődítései és a török dzsámi. (Esős időben a program rugalmasan változik, hiszen egy középkorkedvelőt semmi eső nem tántorít el! Esőkabátot azért hozzatok!)

Minimum életkor: 12 év
Létszámkorlát: nincs
Műhelyvezető: Éogil

Birodalomépítők

Ismerd meg a birodalom építős társasjáték műfaj két kiemelkedő alkotását, a 7wonders-t (7csoda) és Citadel-t (Citadella), melyekben elmerűlhetsz a társasjáték műhely keretein belül. Két gyorsan elsajátítható, gyors, izgalmas, magyar nyelvű társasjáték, mely várja az érdeklődőket az összes műhelysávban.

Minimum életkor: 12 év
Létszámkorlát: 26 fő
Műhelyvezetők: Totó, Yzak, V-Tóth Attila

Középkori német vívás BETELT

Ha szeretnéd megismerni a lovagkor legikonikusabb fegyverét, itt a helyed! A foglalkozás során megismerkedünk a XIV-XV. századi német hosszúkardvívás alapjaival: lábmunka, biomechanika, alapvető elvek és technikák. Ha van saját párnázott gyakorlókardod (kb 90 cm "penge" és 30 cm markolat, a fegyver "élén" és "hegyén" legalább 3-4 cm puha borítás, keresztvas nem kötelező, de erősen ajánlott), hozd magaddal! Ezen kívül csak kényelmes ruházat (amiben akadálytalanul tudsz mozogni) szükséges.
FIGYELEM: a foglalkozáson való részvétel előfeltétele a betöltött 16. életév!

Minimum életkor: 16 év
Létszámkorlát: 30 fő
Műhelyvezető: Felagund

Hideg porcelán műhely BETELT!

A hideg porcelán tulajdonképpen egy levegőre száradó, nagyon könnyen formázható, anyagában színezhető,gyurma, amivel tartós tárgyakat készíthetünk. A hideg porcelán elnevezést részben annak köszönheti, hogy a kész tárgyaknak egyhén selyem fénye lesz. Nagyon egyszerű elkészíteni és sokkal olcsóbb, mint a boltban kapható süthető gyurmák. További előnye, hogy a süthető gyurmával ellentétben rögtön formázható, nem kell órákig átgyúrni az anyagot, viszont nehézsége, hogy kicsit több formázási rutint igényel a süthető gyurmánál. Felülete is színezhető, viszont ha magába az anyagba gyúrjuk a festéket még száradás előtt, akkor rendkívül tartós színt kapunk, amit nem kell lakkozni.
Figyelem! A foglalkozás feláras. Ha ezt a foglalkozást választod, a részvételi díjadhoz 500 forintot adunk hozzá.

Minimum életkor: 14 év
Létszámkorlát: 12 fő
Műhelyvezető: Narb
Felár: 500 HUF/fő

porcelán3porcelán2unnamed

Karácsonyfadísz

Filcből fogunk karácsonyfadíszeket és egyéb figurákat készíteni.

Minimum életkor: 10 év
Létszámkorlát: 10 fő
Műhelyvezető: Sil

Rímhegesztés

Rímhegesztés mindenfokon. Változó világunk valós és valótlan dolgait, válságait, vitáit, viszályait és vidámságait egyaránt szokásos volt írásban megörökíteni. Írók és költők százai, sőt mi több ezrei, mint nem; milliói, billiói, trilliói… szóval nagyon sokan vetették papírra (vagy képernyőre) gondolataikat. Nos, az ő soraikba nem feltétlenül kell beállnunk, és a műhely célja nem is ez. A rendelkezésünkre álló időben nem annak a leírására összpontosítunk, hogy „ki mit csinált és mikor”, hanem sokkal inkább arra, hogy mennyiféleképpen lehet egy dolgot költeményben elmondani. A költemény fogalmát természetesen szabad – és kell is – tágan értelmezni: ugyanúgy szóba jöhet a rímes próza, mint a hexameter. TL;DR: nem a tartalom, hanem a stílus és a forma lesz a műhely központjában; ha érdekel a verselés elmélete és gyakorlata, várlak szeretettel. Házi feladat: hányféle stílust és formát vegyítettem ebben a szövegben?

Minimum életkor: 14  év
Létszámkorlát: 12 fő
Műhelyvezető: Goreczky Zsolt

Shoebox photography

Immár hagyományos lukkamerás foglalkozás. A résztvevők egyszerű, papírdoboz lukkamerával készítenek papír képeket, melyeket elő is hívunk. Ha voltál már ilyen foglalkozáson, kérjük hozd el az esetlegesen még meglévő dobozodat, egyébként hozz magaddal egy közepes méretű kartondobozt.
Figyelem! A foglalkozás feláras. Ha ezt a foglalkozást választod, a részvételi díjadhoz 500 forintot adunk hozzá.

Minimum életkor: 10 év
Létszámkorlát: 8 fő
Műhelyvezető: RZP
Felár: 500 HUF/fő

Dallamfonó kórusműhely
3 óránk van tobzódni az emberi hangok szólamként együtt éneklésének örömeiben, ami jót tesz testnek és léleknek.
Beéneklünk, aztán egyszerű dallamokkal bemelegedünk, utána kánonozunk, aztán dalolunk magyar, angol, zulu nyelven.
Kottaolvasási, illetve ennek híján gyors hallás utáni tanulási készség szükségeltetik, de az is lehet, hogy küldök előre kottát, és akkor helyszíni tennivalónak a szólamok összefonása és az élvezet marad.

Minimum életkor: 14 év
Létszámkorlát: 16 fő
Műhelyvezető: Ádám (korábban Leguanember)

Vitakör, avagy beszélgetés napjaink "értelmes" kérdéseiről BETELT!

Van véleményed? Érdeklődsz másoké iránt is? Itt a helyed. Röpke 3 órában tapasztalt moderátorainkkal beszélhetitek meg a feminizmus kérdéseit, Női-férfi szerepeket a jelenlegi társadalomban és ha nem unjátok, és marad időnk is, akkor akár a kultúrák közötti különbségeket is megbeszélhetjük a keresztény és iszlám vonatkozásában. Gyertek bátran akkor is, ha meghallgatnátok másokat, nem kötelező semmi sem :)

Minimum életkor: 15 év
Létszámkorlát: 10 fő
Műhelyvezetők: Wittmann M. Zsolti, Füzessy-Bonácz Ágnes

Figyelem! 

A létszámokat nem tudjuk automatikusan ellenőrizni, hanem időről-időre megnézzük, hogy beteltek-e a létszámkorlátos rendek, műhelyek. Ezért előfordulhat, hogy adott rendet vagy műhelyet kiválasztasz, elküldöd a jelentkezési lapot, miközben az a foglalkozás már betelt, és nem tud több jelentkezőt fogadni. Ha ilyet látunk, az általad megadott email címen jelezni fogjuk majd, és felajánljuk, hogy átjelentkezz másik foglalkozásra.

Vissza a KÖMFT főoldalára >>>>>>>>>>

fb

Utoljára frissítve: péntek, 28 október 2016 12:46

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére