KÖMFT műhelyek - október 31. délután

komtlogoskismeret new

 

Idén is igyekeztünk minél változatosabb és izgalmasabb rendekkel, műhelyekkel készülni. A rendek többalkalmas, elmélyülősebb foglalkozások, ezek az első nap délutánját és a második nap programját teszik ki, a műhelyek egyalkalmasak, az első nap estéjén és a harmadik napon tartjuk őket. A foglalkozásvezetők idén is az MTT tagjaiból és segítőiből állnak.

Bemutatjuk a KÖMFT harmadik napján, október 31-én délután választható műhelyeket.

Láthatatlan világ

Nézz körül! Olvass el egy oldalt a kedvenc könyvedből! Vagy csak menj oda valakihez beszélgetni!
Elgondolkoztál már azon, mi lenne, ha ezek közül akárcsak egyet vagy egyet sem tudnál megcsinálni? Tudod, mi lenne más? Vagy ha láttál már vak embert bottal közlekedni az utcán elgondolkoztál, hogy lehet úgy élni, hogy nem láthatod a világot magad körül?
A műhelyemben ezeket próbálhatod ki. Belekóstolhatsz abba, hogy milyen gyengénlátónak, vagy vaknak lenni. És ki tudja, talán még egy fehér bot is előkerül.

Minimum életkor: 12 év
Létszámkorlát: 10 fő
Műhelyvezető: Alus

Várostörténeti séta

"Esztergom az ország első fővárosa” – jól hangzik, még ha vitatható is. A műhely keretében bejárjuk Esztergom középkori és kora újkori emlékeinek java részét, fogyasztható mennyiségű információval, érdekességgel körítve. A célállomások között van a királyi város, a vár épülete és egyházi emlékei, az érseki város (Víziváros) erődítései és a török dzsámi. (Esős időben a program rugalmasan változik, hiszen egy középkorkedvelőt semmi eső nem tántorít el! Esőkabátot azért hozzatok!)

Minimum életkor: 12 év
Létszámkorlát: nincs
Műhelyvezető: Éogil

Birodalomépítők

Ismerd meg a birodalom építős társasjáték műfaj két kiemelkedő alkotását, a 7wonders-t (7csoda) és Citadel-t (Citadella), melyekben elmerűlhetsz a társasjáték műhely keretein belül. Két gyorsan elsajátítható, gyors, izgalmas, magyar nyelvű társasjáték, mely várja az érdeklődőket az összes műhelysávban.

Minimum életkor: 12 év
Létszámkorlát: 26 fő
Műhelyvezetők: Totó, Yzak, V-Tóth Attila

Báli előkészítő

A műhelyen az esti bál társastáncait fogjuk átnézni és gyakorolni, tehát lesz keringő (bécsi és angol), salsa és boogie-woogie. Ha úgy érzed, szükséged van egy kis gyakorlásra a bál előtt vagy csak táncból sosem elég, ne félj jelentkezni. Jó, ha párosan jöttök, de ha nem sikerül párt találni, az sem probléma.

Minimum életkor: nincs
Létszámkorlát:  nincs
Műhelyvezetők: Fehér Viki, Tonyó

Karácsonyfadísz

Filcből fogunk karácsonyfadíszeket és egyéb figurákat készíteni.

Minimum életkor: 10 év
Létszámkorlát: 10 fő
Műhelyvezető: Sil

Portrérajzoló műhely

Minimum életkor: 14  év
Létszámkorlát:  14 fő
Műhelyvezető: Esztur

Ismerkedés az SFX sminkeléssel - Halloween edition BETELT!

A műhely keretein belül megismerkedünk egy pár speciális effektes sminktrükkel, majd a 3 óra végére elkészítjük saját verziónkat. Hegek, sebek, vérnyomok, égési sérülések, minden mi szem-szájnak ingere! Fontos, hogy mindenki hozzon magával egy tükröt amiben nagyjából látja az arcát és sminkecseteket ha van.

Figyelem! A foglalkozás feláras. Ha ezt a foglalkozást választod, a részvételi díjadhoz 500 forintot adunk hozzá.

Minimum életkor: 16 év
Létszámkorlát: 8 fő
Műhelyvezető: Mil
Felár: 500 HUF/fő

Innovatív lehetőségek a gyerekkori IT oktatásban

Robotika, programozás, mesterséges intelligencia és 3D nyomtatás... Manapság egyre sűrűbben hallhatnak a laikusok is ezekről a témákról, a következő generációk életének viszont már szerves része is lehet. Éppen ezért érdemes a kapcsolódó technológiák világát minél hamarabb megmutatni nekik, az arra fogékonyakat pedig oktatni is.Milyen lehetőségek vannak jelenleg? Szoftveres és hardveres eszközök, szakmai csoportok és egyesületek...
A műhelyidő első felében előadás lesz, azt követően néhány eszköz gyakorlati bemutatójára és interaktív foglalkozásra számíthattok.
Bár a foglalkozáson 10 év az alsó korhatár, de inkább az oktatási lehetőségekről lesz szó, mint a szórakozásról, ezért főként felnőtteket és érdeklődő kamaszokat várunk.
_Nagyon_ ajánlott laptop és mobilnet használata az interaktív foglalkozás miatt, de nem feltétel.

Minimum életkor: 10 év
Létszámkorlát:  16 fő
Műhelyvezetők:Várfalvi Tamás /Félix/, Szabó-Zichy Eszter

Ismeretterjesztő előadás

Cím: Egy betiltott könyv margójára: A Gyűrűk Ura és a vallás
Előadó: Füzessy Tamás (Ankalimon)

Az új-mexikói Alamogordóban 2001-ben több más nagysikerű, de sátánistának tartott könyv mellett A Gyűrűk Ura köteteit is máglyán égették el a helyi keresztény felekezet év végi ünnepségén. Tolkien művei egyébként is gyakran tűnnek fel a különböző keresztény-konzervatív szervezetek tiltólistáin, amelyek célja, hogy ezen a könyvek hozzáférését korlátozzák. Mi vezetett oda, hogy a közismerten elkötelezett katolikus író művei felbukkanhatnak ilyen jellegű kontextusban? Vajon mi igaz, és mi nem a vádakból? Milyen célok vezethetik egyáltalán azokat a szülőket és pedagógusokat, akik ilyen listákat készítenek?

Létszámkorlát: 30 fő

Figyelem! 

A létszámokat nem tudjuk automatikusan ellenőrizni, hanem időről-időre megnézzük, hogy beteltek-e a létszámkorlátos rendek, műhelyek. Ezért előfordulhat, hogy adott rendet vagy műhelyet kiválasztasz, elküldöd a jelentkezési lapot, miközben az a foglalkozás már betelt, és nem tud több jelentkezőt fogadni. Ha ilyet látunk, az általad megadott email címen jelezni fogjuk majd, és felajánljuk, hogy átjelentkezz másik foglalkozásra.

Vissza a KÖMFT főoldalára >>>>>>>>>>

fb

Utoljára frissítve: csütörtök, 13 október 2016 22:04

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére