- Köszönetek: 0
Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz a Tolkien.HU kapcsán
- Namarie
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Vic
- Nem elérhető
Észi: Ami engem illet, moderátorként maximálisan egyetértek azzal, amit leírtál. Azt viszont hozzá kell tenni, hogy ez nekem is csak és kizárólag a MAGÁN-véleményem, egyeztetésről még nem volt szó.ÉSzAH írta: Modi-társaim nevében is köszönöm az észrevételeket. A fent leírtak csak az ÉN véleményemet tükrözik, tehát nem a hivatalos fórum-admin álláspontot. Egyeztetünk és meglátjuk, mint lehet tenni.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Dínchamion
- Nem elérhető
ÉSzAH írta: lehetne akár ... egy "pipa" téma is itt, a fórumon.
Miért nincs? Követelem egy "Pipa"-topic létrehozását!!!
(Aztán topicgarázdálkodunk Sötét Úrral jól... )
Üdv:
Dín
- You are under arrest, Chancellor!
- Are you threatening me, Master Jedi?
- ÉSzAH
- Nem elérhető
Amikor ez az "új" fórum indult Svindlerékkel erősen elgondolkoztunk azon, hogy mely topikokat érdemes átmenteni a régi fórumból, melyeket érdemes összevonni vagy kihagyni, esetleg szétválasztani. Így jött létre a jelenlegi fórum-szerkezet, melyet azóta már az újabban felmerült igényeknek megfelelően több alkalommal is bővítettünk.
Igazatok van abban, hogy az itt fórumozókat sokféle téma érdekli. Viszont abban egyeztünk meg, hogy a fórumot igyekszünk a lehető legszűkebben Tolkien közelében tartani. Igazatok van abban, hogy olyan témák, mint a vallás vagy kultúra nem állnak messze tőle, de ha már itt tartunk, akkor lehetne akár egy "Oxford" vagy egy "pipa" téma is itt, a fórumon. Ezért nincsenek ilyen átfogóbb, általánosabb topikok. Rengeteg fórum van, ahol az emberek az őket érdeklő egyéb témákat megbeszélhetik. Ez egy Tolkien fórum.
Ennek ellenére beszivárogtak olyan, nem vagy csak igen tágan kapcsolódó témák, mint a Star Wars vagy az állatok. Ezeket muszáj volt létrehozni, mert olyan mértékű offot generáltak, hogy több topik áttekinthetőségét veszélyeztették. Valamilyen szinten kényszermegoldások voltak, de ezek számát érthető okokból nem szeretnénk szaporítani.
Konkrétan:
A vallási téma például nagyon szépen érvényesül a Mitológia és vallás rovatban. A Gondolatok topikba is befér.
Az ír kultúrával kapcsolatban ld. fent. Biztos, hogy sokakat érdekel, de az istenekre, hány olyan téma van, ami sokunkat érdekel? Ezen az elven vége hossza nem lenne az új topikoknak.
A Találkozások topik NEM az MTT rendezvényeit hivatott hirdetni, hanem ÉPPEN azokat a spontán szerveződő találkozásokat, melyeket a fórumozók vagy az MTT tagot (nem hivatalosan!) kezdeményeznek. Az MTT rendezvények elméletileg az MTT rovatban kerülnek meghirdetésre. Mivel a fórumozók nagy része MTT-tag is egyben, ezért a Találkozások rovatban sok olyan buli merül fel, melyeken MTT tagok is részt vesznek, ez igaz. De attól azok még nem MTT rendezvények, összejövetelek és ez így is van rendjén. Azt megígérhetem, hogy a jövőben jobban fogok/fogunk ügyelni arra, hogy az ott szerveződő találkozások VÉLETLENÜL se keltsék azt a benyomást, hogy hivatalos MTT megmozdulások lennének.
Az élménybeszámolókkal kapcsolatban teljesen igazad van. Sok találkozás megszervezése sikkad el azért, mert egy már lezajlott tali hírei visszaszorítják. Erre megoldást kell találni, de nem biztos, hogy új topikkal. Még filóz(z)unk rajta.
A flame topik létrehozását én, személy szerint kifejezetten ellenzem. A flame-et a netezés egyik legundorítóbb szokásának tartom, annak ellenére, hogy egy-egy különösen felháborító esetben én sem tudom magam távol tartani tőle. (De igyekszem!!!) A legkönnyebb dolog arctalanul, nicknevek mögé bújva anyázni. Ha ennek topikot nyitunk, itt a Tolkien.hu-n, azzal létjogosultságot adunk neki én pedig kerek perec kijelentem, hogy ebben nem leszek partner. Így is elkerülhetetlen, de én még mindig a moderálást tartom a leghatékonyabb fegyvernek. Akinek baja van valakivel, az rendezze le priviben és e-mailben, ahogy Dín mondta. Ha fórumot adunk neki nyilvánosan, akkor rengeteg olyan ember fordul egymás ellen, akiknek amúgy köze sem volt a flame-hez, csak valamelyik oldalon állást foglaltak. Enélkül is igen nagy személyi ellentétek, utálkozások feszülnek itt a fórumon, ne szítsuk őket tovább egy ilyen topikkal.
Modi-társaim nevében is köszönöm az észrevételeket. A fent leírtak csak az ÉN véleményemet tükrözik, tehát nem a hivatalos fórum-admin álláspontot. Egyeztetünk és meglátjuk, mint lehet tenni.
ÉSzAH
"Would you like a lesson sir, in the rules of war?"
/Col. William Tavington/
- Dínchamion
- Nem elérhető
Új topicok: én is támogatom, egyetlen kivétellel. A flame-topicnak nincs sok értelme, mert nem vagyunk olyan habitusúak, mint pl. az RPG.hu fórumozói, ahol tényleg masszív anyázás folyik a flame szekcióban.
Szvsz akinek ilyen jellegű problémája van, és nem tudja priviben vagy magában lerendezni, az megérdemli, hogy kimoderálják. Majd akkor lesz időszerű, ha a moderátorok munkájának nagyobb hányada abból fog állni, hogy a masszív flame-eket eltávolítsák. Remélem, nem lesz ilyen.
Mondom ezt persze az általam látogatott topicok alapján. Film, Kreatív Szekció és Vegyes témakörben nem nyilatkozom.
Üdv:
Dín
- You are under arrest, Chancellor!
- Are you threatening me, Master Jedi?
- Dace
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
azt szeretném kérdezni, hogy az újj tolkien.hu-n(ami tudtommal holnap indul) ugye már lesz, nyelvi szekció is (ez kijelentés), és azt szeretném kérdezni, hogy pontosan ugyan az lesz, mint a www.tolkien.hu/misc/quenya/quenya , vagy át lesz írva. Szerintem előnyére válna. Már bocsánat. Ezt akartam tudni, mondjuk egy nappal az indulás előtt. Ugye holnap van 12-e?!
Mostmár inkább nem kérdezek semmit.
Főleg ha holnap indul.
De ha nem akkor igazán válaszolhattok.
- Oisin
- Nem elérhető
elérhetőség: már lassan egy hete alig lehet használni a fórumot. Én elhiszem, hogy a szolgáltató sara, de nem kellene ezesetben szolgáltatót váltani? Főleg ha már nem is az első eset...
Üdv, Oisin
If I saw my son Osgar and God hand to hand on the Hill of the Fiana, my son put down, I'd say that God is a strong Man!
- Nefadar
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta:
Nefadar írta: Nekem is az a bajom, mint Oisin-nak. Tegnap óta alig lehet fellépni és ha igen akkor pedig olyan lassú, hogy egy hozzászólást is 5-6 perc alatt küld el. Mi ennek az oka?
Ez a szolgáltató hibája, ősszel volt egy ilyen, amikor egy hétig nem is volt fórum, sőt hozzászólások is elvesztek. Gondolom, svindler sem örül neki, és nem tehet semmiről.
Köszi Alyr. Amúgy svindlert nem is hibáztattam érte, gondoltam, hogy nem tehet róla.
Nefi
Za dashu snaku Zigur, Durbgu nazgshu, Durbgu dashshu! :sauron1:
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Nefadar írta: Nekem is az a bajom, mint Oisin-nak. Tegnap óta alig lehet fellépni és ha igen akkor pedig olyan lassú, hogy egy hozzászólást is 5-6 perc alatt küld el. Mi ennek az oka?
Ez a szolgáltató hibája, ősszel volt egy ilyen, amikor egy hétig nem is volt fórum, sőt hozzászólások is elvesztek. Gondolom, svindler sem örül neki, és nem tehet semmiről.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- E. Eia Ayna
- Nem elérhető
Tel: Cica is ajánlott már hogy a találkozásokban ne legyenek beszámolók, mert azoktól nem lehet átlátni a topicot; viszont én sem örülnék neki, ha a beszélgetősbe terelődne át a téma... (mint 'ahol nincs offtopic' topic)
Tűznél ülök, s elgondolom,
hajdankorok embereit,
s hogy jönnek Majdanok, miket
már mások látnak itt.
- Nefadar
- Nem elérhető
Nefi
Za dashu snaku Zigur, Durbgu nazgshu, Durbgu dashshu! :sauron1:
- Telcontar
- Nem elérhető
Az utóbbi idők tapasztalatai és beszélgetések alapján előterjesztem javaslataimat új témák nyitására, valamennyit a Vegyes témakörben. Ezek közös vonása, hogy evilágunkról szólnak, de időről-időre felbukkannak más topicban és igazán egyikben sincsen helyük, mindenütt OFFnak számítanak.
Az egyik leggyakoribb a vallás/misztikum témája. A Gondolatok topic olvasói közül sokan már tele vannak ezzel, ugyanakkor más-más szemszögből gyakan felbukkan a téma (legutóbb a kelta ünnepek és Atlantisz létezése volt a két téma, amit nagyon offolva és a szükség miatt erősen redukálva beszéltünk meg, egyiket a Találkozások, másikat a Mitológia Középföldén topicban). Véleményem szerint ennek érdemes önálló témát nyitni.
A másik: elég sokan érdeklődnek az ír kultúra iránt és jópár szakértőnk van, csak hely nincs, ahol kérdezzünk tőlük. Érdekes lehet tehát egy Néprajz/Kultúra topic.
A harmadik: időnként fellángolnak a flamek, mint mindenhol. Ennek nem megfelelő megoldása, ha mindenki csöndben marad (és forr benne az indulat) és az sem, ha moderálják a hozzászólásokat. A megoldás az ereszdelahajam szoba lehet.
További (másokkal meg nem tárgyalt) gondolatom: sok olyan tali szerveződik, amely sem stílusában, sem céljában nem illik az MTT tevékenységi körébe és esetleg kedvezőtlen fényben tüntetheti fel a Társaságot, ugyanakkor e fórum lakói vesznek részt rajta. Talán érdemes lenne egy olyan Találkozások rovat, ahol a nem hivatalos és nem MTT-t érintő programokat lehet megbeszélni, vagy a fórum fejlécében felhívni a figyelmet arra, hogy ezek az önszerveződő programon nem az MTT rendezvényei. Arra is gondoltam, hogy az élménybeszámolókat szintén el kellene különíteni a Találkozásoktól, mert sokszor egy-egy esemény megtárgyalása következtében három-négy oldallal is hátrébb szorul egy-egy aktuális programra való figyelemfelhívás. Ezt ellensúlyozhatja persze, ha lesz olyan eseménynaptár, amihez a program részletes leírását be lehet linkelni.
Köszönöm a figyelmet.
- Oisin
- Nem elérhető
Üdv, Oisin
If I saw my son Osgar and God hand to hand on the Hill of the Fiana, my son put down, I'd say that God is a strong Man!
- Legolin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
A frissítés után már bejött minden.
(Bár nem változtattam képet.)
... - very mátalo...
- Hold me.
- I can't.
/Edward Scissorhands/
- Brisa
- Nem elérhető
Csavargó írta:
Brisa írta: Csavargó: Szoktunk ilyet csinálni, de egyrészt nem valami hatékony, másrészt nincs szükség rá. A reklám az Almássy dolga, nem a miénk.
Szerintem nem a lehető legcélravezetőbb a babérjainkon ülni, és várni, hogy az Almássy tegyen valamit. Ahatékonyságról meg csak annyit, hogy ha ezáltal jön egy új ember szerintem már akkor is megérte.
Üdv: Csavargó
Ezzel keresd meg Battit vagy Ancalimont.
Brisa
- Lora
- Nem elérhető
Penngaladiel írta:
Első menetben frissítsd az oldalt. Ha az eredmény hasonló, akkor egyenként ráklikkelgetsz a piros x-ekre jobb egérgombbal, és a menüből kiválasztod a Show picture-t.Legolin írta: Mae govannen!
Én is kérdeznék.
Azt nem értem hogy az Avatar galériában a legtöbb képet még látni sem
lehet, csak egy piros x-et. Mit kellene csinálni, hogy mind bejöjjön?
(Bár lehet, hogy ez csak néhány gépen problémaq.)
Kép megjelenítése...magyarul
de nekem mind bejön
Gyöngycem (voltam valaha)
- Penngaladiel
- Nem elérhető
Első menetben frissítsd az oldalt. Ha az eredmény hasonló, akkor egyenként ráklikkelgetsz a piros x-ekre jobb egérgombbal, és a menüből kiválasztod a Show picture-t.Legolin írta: Mae govannen!
Én is kérdeznék.
- Csavargó
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Brisa írta:
Csavargó: Szoktunk ilyet csinálni, de egyrészt nem valami hatékony, másrészt nincs szükség rá. A reklám az Almássy dolga, nem a miénk.
Szerintem nem a lehető legcélravezetőbb a babérjainkon ülni, és várni, hogy az Almássy tegyen valamit. Ahatékonyságról meg csak annyit, hogy ha ezáltal jön egy új ember szerintem már akkor is megérte.
Üdv: Csavargó
Van ,mi arany, bár nem fénylik,
van, ki vándor, s hazaér.
- Legolin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Én is kérdeznék.
... - very mátalo...
- Hold me.
- I can't.
/Edward Scissorhands/
- mîr
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
mîr
- Artemisz
- Nem elérhető
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Artemisz
- Nem elérhető
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Artemisz
- Nem elérhető
Hopsz! Semmi.... Igazad van! És tényleg mennyivel szebb kéken! Máris átírom!
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Penngaladiel
- Nem elérhető
A Profilban a Fórum stílusa beállítás Én a kéket szeretem, és azon a fehér szöveg nem látszik. De ha mást nem zavar, ne törődj velemArtemisz írta: Mi? Becsúszott 1 R? Lehet. Bocsi. Már ki is javítottam. Tök jó a honlapod! Szerintem egész jól látszik az aláírás. Miféle kék színbeállításról beszélsz?????
- Artemisz
- Nem elérhető
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Penngaladiel
- Nem elérhető
- Artemisz
- Nem elérhető
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Penngaladiel
- Nem elérhető
Ugyanúgy lehet az aláírást formázni ill. emotikont beszúrni, mint a hozzászólást, csak nincsenek hozzá ikonok. Legegyszerűbb, ha hozzászólásban megformázod, ez egészet kijelölöd és bemásolod az aláírásba. Hacsak nem akarsz manuálisan formázni, bár az sem nagy ördöngősségArtemisz írta: Hogy csatolhatok emotikont az aláírásomhoz, és hogy módosíthatok benne betűszínt?
- Artemisz
- Nem elérhető
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Lora
- Nem elérhető
svindler írta:
Ecce:Peredhil írta: Lenne nekem is egy kérésem.
Légyszives mondjátok el mégegyszer azt a címet ahol a Január 3. kiállitáson látot képeket lehet megnézni. Köszi!
www.tolkien.hu/palyazat/galeria/ ... =12&cat=35
jéééééé.....ott az enyém....
Gyöngycem (voltam valaha)
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.