HNE

Több
17 éve 10 hónapja #317140 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: HNE
Hm, de kihalt ez a topik... :)
Akkor a február 17-e, Ferenc körút 24 még áll? Mármint gondolom, h még nem rombolták le... De mint potenciális HNE-helyszín - és a HNE mint olyan, lesz-e. :P

Na jó, ezen igazodjatok ki... :D

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 10 hónapja #315034 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: HNE

Melyanna írta:

Angwen írta: Aki kategorikusan és elvágólagosan 24-párti, az jelezze egy hangos virtuális sikoly által.

Hangos, virtuális nazgúlsikoly :eek2:

De úgysem tudok mást tenni, a sulit sajna nem hagyhatom ki :triste:

Én megelégszem egy tündesuttogással. De jobb lenne a 24.

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 10 hónapja #314985 Írta: Leguanember
Leguanember válaszolt a következő témában: HNE

icke írta: Üdvözletem!

Kedves koordinátorunk nyilván még a vizsgaidőszak átkos hatásait nyögi, így csúszhatott be az a két apró baki, amelyek közül az egyik kissé megnehezítené a fordítók dolgát - engedelmetekkel, a javított verzió:

And thus in anguish Beren paid
for that great doom upon him laid,
the deathless love of Lúthien,
too fair for love of mortal Men;
and in his doom was Lúthein snared,
the deathless in his dying shared;
and Fate them forged a binding chain
of living love and mortal pain.

:)

icke

Korrektorblog rulz. :wink:

Hogy ne csak kívülállóként pattogjak, majd készítek fordítást. Előreláthatólag nem leszek jelen HNE-n (akkor tehát 17-e?), majd elküldöm nektek, várva a visszajelzést.

TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.

Több
17 éve 10 hónapja #314943 Írta: icke
icke válaszolt a következő témában: HNE
Üdvözletem!

Nincs mit, igazság szerint szakmai ártalom - ha már én készülök ebből a kötetből :D
Koordinátor nélkül kicsit cinkes lenne összejövetelt tartani. Én azt mondom, maradjunk annál, amit leszerveztünk 20-án...

icke

ignis sum quae contra frigus ardet

Több
17 éve 10 hónapja #314923 Írta: Angwen
Angwen válaszolt a következő témában: HNE
Köszönöm, icke, hogy ilyen lelkesen pótoltad a billentyűzetem hiányosságait! ;) (Néha a takarékosság szellemében lenyel egy-egy betűt, aztán vagy észreveszem és az orrára koppintok vagy kevésbé. ;) )

Melian: sajnálom... :( Én viszont 24-én alighanem egy szerepjátékos versenyen fogok mesélni egész nap...

"Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport!" (Oliver Cromwell)

Több
17 éve 10 hónapja #314920 Írta: Melian
Melian válaszolt a következő témában: HNE

Angwen írta: Aki kategorikusan és elvágólagosan 24-párti, az jelezze egy hangos virtuális sikoly által.

Hangos, virtuális nazgúlsikoly :eek2:

De úgysem tudok mást tenni, a sulit sajna nem hagyhatom ki :triste:

Melian
*tiuda meina tiutjandei*

Több
17 éve 10 hónapja - 17 éve 10 hónapja #314919 Írta: icke
icke válaszolt a következő témában: HNE
Üdvözletem!

Kedves koordinátorunk nyilván még a vizsgaidőszak átkos hatásait nyögi, így csúszhatott be az a két apró baki, amelyek közül az egyik kissé megnehezítené a fordítók dolgát - engedelmetekkel, a javított verzió:

too fair for love of mortal Men;
and in his doom was Lúthien snared,
of living love and mortal pain.

Kösz, Ádám, tényleg három volt :D

icke

ignis sum quae contra frigus ardet

Több
17 éve 10 hónapja #314915 Írta: Angwen
No, múlt alkalommal említettem, hogy azok számára, akik kedvet éreznek magukban az ilyesmihez, próbát tennék egy afféle műfordítói műhellyel. A magam részéről nyolc sort szemeltem ki szemelvénynek a Lay of Leithianból:

too fair for ove of mortal Men;
and in his doom was Lúthein snared,
of living loveand mortal pain.

Várom az ötletes, frappáns és hangzatos fordításokat magyarra, Sindarinra, Quenyára, kinek hogy tartja úri kedve! ;) :mrgreen:

Több
17 éve 10 hónapja #314914 Írta: Angwen
Én is a 17-ét támogatom, tekintve, hogy 24-én jó eséllyel esélytelen a felbukkanásom. Aki kategorikusan és elvágólagosan 24-párti, az jelezze egy hangos virtuális sikoly által.

Több
17 éve 10 hónapja #314887 Írta: Newra
Newra válaszolt a következő témában: HNE

Remzymama/Tünde írta: Newra: ha 20an vagyunk, a bor 100 Ft/fő

Egészségetekre a sütikét (én nagyon sajnáltam, hogy ott maradt :wink: )

Nem kap ám mindig olyan drága bort! Még mit nem! :lol: :D
Amit vettél azért volt 2000 Ft, mert (asszem) 2002-es évjáratú volt. Állítólag az jó évjárat. A bátyámnak ízlett is rendesen!

Az időpontra visszatérve, úgy látom hogy több embernek inkább a 17-e jó. Meg köv. héten úgyis farsangi meghallgatás, szerintem nem kéne keresztbeszervezni.
De majd Angwen megmondja mi legyen.

Van mi arany, bár nem fénylik...

Több
17 éve 10 hónapja #314877 Írta: Nóli i linantea
Nóli i linantea válaszolt a következő témában: HNE

Newra írta:

Newra írta: Ezzel szerintem megváltjátok a következő 10 évre a bérleti jogot. :)

Ahogy írtam is szerintem. De nem jött be. A bátyám mostantól minden alkalomra szeretne egy bort.

Ejjjj eddig csak egy kis ajándék mostmár bérleti díj? Hajjjjjj... :roll: :lol:

If I promise not to kill you, can I have a hug?

Több
17 éve 10 hónapja #314875 Írta: Artemisz
Artemisz válaszolt a következő témában: HNE

Melyanna írta: Kispajtások,

arról beszéltünk, hogy a következő HNE-alkalom február 17-én lesz, de közben megkaptam a féléves órarendemet, és nekem aznap suli van (5-ig, Békásmegyeren...).
Lehetne esetleg a következő héten tartani? (24-én) :oops:
Nem szeretnék kimaradni a jóból :crap:

Sajnos ha 24-én lesz, én is kimaradok :(

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
17 éve 10 hónapja #314869 Írta: Thereon
Thereon válaszolt a következő témában: HNE
Következő HNE-re én is jönnék, amennyiben befogadtok...

(Remzymama, számolj bele)

Thereon, a vándorló varázsló

Több
17 éve 10 hónapja #314800 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: HNE

Melyanna írta: Lehetne esetleg a következő héten tartani? (24-én) :oops:

Hát, akkor Angwennel kimaradunk...

Our knees do not bend easily

Több
17 éve 10 hónapja #314788 Írta: Tünde
Tünde válaszolt a következő témában: HNE
Newra: ha 20an vagyunk, a bor 100 Ft/fő

Egészségetekre a sütikét (én nagyon sajnáltam, hogy ott maradt :wink: )

"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"

Több
17 éve 10 hónapja #314773 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: HNE

Melyanna írta: Lehetne esetleg a következő héten tartani? (24-én) :oops:

24-én Farsang-meghallgatás lesz, Lautól kell megkérdezni, hogy délelőtt vagy délután.

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
17 éve 10 hónapja #314764 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: HNE
Off. de jó lenen, ha egyszer már nem jönne közbe semmi!!!!!!

Én is inkább 24-ére szavazok, mivel tesókám szülinapját ünnepeljük 17-én. :P

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
17 éve 10 hónapja #314759 Írta: Melian
Kispajtások,

arról beszéltünk, hogy a következő HNE-alkalom február 17-én lesz, de közben megkaptam a féléves órarendemet, és nekem aznap suli van (5-ig, Békásmegyeren...).
Lehetne esetleg a következő héten tartani? (24-én) :oops:

Melian
*tiuda meina tiutjandei*

Több
17 éve 11 hónapja #314193 Írta: Newra

Newra írta: Ezzel szerintem megváltjátok a következő 10 évre a bérleti jogot. :)

Ahogy írtam is szerintem. De nem jött be. A bátyám mostantól minden alkalomra szeretne egy bort.
Mit szóltok ahhoz, hogy mindig összedobnánk fejenként 50 ft-ot és én megvenném a bort? Mondjuk teremhasználati díj néven. Még így is jobban járunk, mintha a teaházban fizetjük a 450 ft-os teákat.

Ja a következő alkalom megváltva Tünde süteménye által. (Nagyon finom volt!) :D

Köszönjük Oisin az előadást! (Én ezt a játékot már ismertem :oops: :lol: )

Több
17 éve 11 hónapja #314177 Írta: Panni
Panni válaszolt a következő témában: HNE

Celebrom írta: Jó volt az előadás és a beszélgetések közben. Növekszik a vérfertőzöttek szám.
Ja és Oisin átvittem a tündéket.

Remélhetőleg legközelebb már nekem sem fog közbejönni semmi és nővelem azt a bizonyos számot... :roll:

Amúgy nekem is sikeült átvinni őket :P

"Amikor táncolsz, nem az a célod, hogy egy bizonyos pontra megérkezz a táncparketten, hanem hogy minden lépést élvezz, míg odaérsz." (Wayne Dyer)

Több
17 éve 11 hónapja - 17 éve 11 hónapja #314157 Írta: Celebrom
Celebrom válaszolt a következő témában: HNE
Jó volt az előadás és a beszélgetések közben. Növekszik a vérfertőzöttek száma.
Ja és Oisin átvittem a tündéket.

"Férfi-e az ki nem teszi jobbá a világot?!"

Több
17 éve 11 hónapja #314151 Írta: Oisin
Oisin válaszolt a következő témában: HNE
Nagyon szívesen, kösz h eljöttetek. A tündék elhalványodásához adalékképpen íme, az előadás közben említett kannibálos-misszionáriusos logikai feladvány (a misszionárius pózhoz semmi köze ;) ) interaktív formában:

www.plastelina.net/games/game2.html

Tolkien barátok számára átfogalmazva: juttass át 3 embert és 3 tündét Tol Eresseára anélkül, hogy elhalványodnának (ahol több az ember mint a tünde, ott a tündék elhalványodnak).

:disappear:

Üdv, Oisin

If I saw my son Osgar and God hand to hand on the Hill of the Fiana, my son put down, I'd say that God is a strong Man!

Több
17 éve 11 hónapja #314139 Írta: Tünde
Köszönet Oisinnak az előadásért. Teljesen megértettem az elveszett meséket, pedig nem is olvastam.
Sokat lehet tanulni ezeken a beszámolókon, véleménycseréken. :P

Ismét okosabbak lettünk néhány elmés beszólással :wink: (Melián)

Newráéknak pedig jó étvágyat.
(Feledékenységem következtében még 10 évre biztosítottam a nappalit magunknak :wink: :P )

Több
17 éve 11 hónapja #314075 Írta: Newra

Ben írta:

Newra írta: Emberek ne vicceljetek már, most tényleg vettetek bort?
Ezt pusztána alkohol hatása alatt írtuk tegnap...
Bár a bátyám nagyon-nagyon fog neki örülni. Ezzel szerintem megváltjátok a következő 10 évre a bérleti jogot. :)

Ha esetleg mégsem kell neki, akkor sem megy majd veszendőbe, szvsz... :twisted:

Ez most már erősen OFF itt
Ben nem kell félned, a bátyámnak biztosan kelleni fog!
ON

Még 1x a cím :

Ferenc körút 24. 3. emelet. A 32-es kapucsengő.

Több
17 éve 11 hónapja #314069 Írta: Nóli i linantea

Máskor felügyeljétek egymást jobban iszogatás közben/után :D
Majd mondjuk amikor ez az üveg bor elfogy :D

Több
17 éve 11 hónapja #314068 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: HNE

Bár a bátyám nagyon-nagyon fog neki örülni. Ezzel szerintem megváltjátok a következő 10 évre a bérleti jogot. :)

Ha esetleg mégsem kell neki, akkor sem megy majd veszendőbe, szvsz... :twisted:

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.

Több
17 éve 11 hónapja - 17 éve 11 hónapja #314067 Írta: Nóli i linantea
Egy fontos infó még, mert van még aki nem tudja

Newra írta:
Cím: Ferenc körút 24. 3. emelet. A 32-es kapucsengő.

Megközelíthetőség:
4/6-os villamos Mester utcai megállója. Onnan kb. 20 lépés. Van ott egy bolt, amiben anyagokat árulnak és ki van írva, hogy: "Anyagok 390 Ft/m-ért, mert újra megbolondultunk!" Na a ház pontosan amellett található jobbra.
VAGY
Metróval a Ferenc körút megállóig kell menni. Onnan végig a Ferenc körúton kb. 5 perc gyalog.

Több
17 éve 11 hónapja #314066 Írta: Newra
Emberek ne vicceljetek már, most tényleg vettetek bort?

Több
17 éve 11 hónapja #314055 Írta: Tünde
fényezzél csak :oops:

Több
17 éve 11 hónapja #314054 Írta: Melian
OFF
amikor láttam, hogy Te vagy az utolsó hozzászóló, már tudtam is, mi lesz beírva... nem is Te lettél volna, komolyan... :P
köszönet
ON

Melian
*tiuda meina tiutjandei*

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.583 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére