Az MTT külföldi kapcsolatai és tevékenysége

Több
14 éve 11 hónapja #386675 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Az MTT külföldi kapcsolatai és tevékenysége
Erről most hallok először, de az időmbe/pénzembe éppen beleférne. Szóval ha jönne még pár ember, akkor ez érdekelne.
Egyébként komolyan gondolják az ingyenes részvételt/szállást? Max hány főre?

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
14 éve 11 hónapja #386673 Írta: Metaflora
Metaflora válaszolt a következő témában: Az MTT külföldi kapcsolatai és tevékenysége
És van bárki, akiben esetleg felmerült, h menne, esetleg beleférne az idejébe/pénzébe?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
14 éve 11 hónapja #386663 Írta: Leguanember

Metaflora írta: Ami most van januárban a szlovákoknál-cseheknél, arról mit lehet tudni?

Bocsi, az ütemezést elszúrtam. De íme, itt van.

"Hello Su and all Tolkien friends from Hungary!

I am forwarding you the official invitation to the TolkienCon 2010, the
action I have invited you at the CAAM. As a co-organizator of the "foreign
section" I will be very happy to see you (again ;-) ) in Prague.

If you have any questions, do not hesitate to contact me or directly the
Czech organizator - Jan Cerovsky: cerovsky'at'jcsoft.cz

Hope to see you again in January.

Eruantalon,
Spolocenstvo Tolkiena, zdruzenie fantastiky (Slovak Tolkien Society)
Ján Bakoš [eruantalon'at'tolkien.sk]"

És a meghívó:
[attachment=0:1m4736qy]<!-- ia0 -->TolkienCon 2010 EN.pdf<!-- ia0 -->[/attachment:1m4736qy]

TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
Mellékletek:

Több
14 éve 11 hónapja #386654 Írta: Metaflora
Metaflora válaszolt a következő témában: Az MTT külföldi kapcsolatai és tevékenysége
Ami most van januárban a szlovákoknál-cseheknél, arról mit lehet tudni?

Több
14 éve 11 hónapja #386588 Írta: Sil

Leguanember írta: July 22- Aug 1: Creative Communal Camp, Hungarian Tolkien Society

o_O Ez mennyire fix? Ilyen későn lesz a tábor? :shock:
(Így lehet, hogy túl közel kerülne a VLS-hez...)

Tears unnumbered

Több
14 éve 11 hónapja #386586 Írta: Leguanember
Köszi, Sil!

Bemásolok egy 2009 év végi eseménylistát a nemzetközi (ITF) fórumról:

TBC: to be confirmed

2010
January 3: Tolkien Birthday Toast, Worldwide
March 25: Tolkien Reading Day. UK and worldwide.
April 17: Tolkien Society AGM & Annual Dinner, Brighton, UK
May: Middle-earth Weekend, Sarehole Mill, Birmingham
May 22: Congress "Tolkien & Philosophy", Modena, Italy Philosophic Institute of Thomistic Studies
June 26: Tolkien Society Seminar, Birmingham UK - "Tolkien & Birmingham"
July 16-19. MythCon 41. Mythopoeic Society, USA.
July 22- Aug 1: Creative Communal Camp, Hungarian Tolkien Society
July TBC. Tolkien Thing, German TS
August 28: Tolkien Society & Tol Harndor Seminar, Melbourne, Australia - "Tolkien's Odysseys"
September: Oxonmoot, UK
September: Hobbiton, Italy

2011
March 25. Tolkien Reading Day. UK and worldwide.
June/July. Tolkien Society Seminar, UK
July TBC. MythCon 42. Mythopoeic Society, USA.

2012
March 25. Tolkien Reading Day. UK and worldwide.
June/July. Tolkien Society Seminar, UK
July TBC. MythCon 43. Mythopoeic Society, USA.
August 16-20: The Return of the Ring Loughborough, UK

Minden más hiábavalóság.

Több
14 éve 11 hónapja #386585 Írta: Sil
Az ÖTG-fórumfigyelő szolgálat jelenti, hogy az osztrákok a Mereth Ethuilt idén is a május 1. körüli hétvégére tervezik (ápr.30-máj.2.). Ha lesz bővebb infó, szólok. ;)

Tears unnumbered

Több
15 éve 3 hete #385779 Írta: Sötét Úr
Ami a Vikinget illeti, azt hiszem, hogy ott még jobb helye is van. Meta Sočás cikke jobb lett volna szerintem Lassiba, de csak a régebbi koncepció szerint fért volna bele - viszont így is méltó helyre került, azt hiszem.
Egyébként mikor avatjuk már fel a Viking-készletünket, amit Burg Kreuzenben kaptunk? (Valószínűleg a LEP nem igazán alkalmas időpont rá, de azért jó lenne...)

Több
15 éve 3 hete #385762 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Az MTT külföldi kapcsolatai és tevékenysége
Kedves Meta és kedves SÚ!

Nem tudom, a nagy kapkodás közepette kaptatok-e valakitől is értesítést, de ha nem akkor elnézést kérünk érte az Ideiglenes szerkesztőbizottság nevében:
Küldtetek két cikket még anno az ősidőkben a Lassi számára, Meta egy Soca-beszámolót, SÚ a Viking-játék leírását, ezek aztán nem kerültek bele a Lassiba, helyette az I.sz.b. úgy döntött, a Tolkien.HU-ra tölti fel őket. Én ma - erős késéssel, bocsánat érte - meg is tettem ezt, írásaitokat a saját neveitek alatt megtaláljátok a főoldalon!

Ezúton is köszönjük szépen a fáradozásotokat! A jövőben, ha feláll végre az Összevont Főszerkesztőségek Szövetsége, jobb munkamegosztás lesz a három média (Lassi, Tolkien.HU, Hírlevelek) között, s reméljük, hogy majd még írtok nekünk sok jót és szépet, melyek nem több hónapos csúszással fognak megjelenni a három sajtótermék valamelyikében, hanem rögtön!

Több
15 éve 4 hónapja - 15 éve 4 hónapja #383193 Írta: Metaflora
Stara: Anglachelék 7500ához képest a 8000 nem tűnik nagyon eltérőnek, szerintem OK, add meg a számlaszámot priviben/mailben/msnen, h hova utaljak :)
SÚ, Anglachel: ez a duplázódás dolog elég sűrűn fordul elő, sztem Ulmo is hallott már róla legalább egyszer, de vhogy úgy volt, h csak az illető látta duplán a sajátját vagy csak addig látszott duplán, amíg a névsorban is duplán volt, és aztán eltűnt a második, de volt már olyan is, aki nem kétszer, hanem háromszor szerepelt
Utolsó szerkesztés: 15 éve 4 hónapja által.

Több
15 éve 4 hónapja #383190 Írta: Sötét Úr
Az a furcsa, Anglachel, hogy a "Kik vannak itt?" részen, a fórum tartalomjegyzékének alján is duplán látszol. Ulmónak kellene szólni, és adatokat adni hozzá, ha van mit. (Mióta van így, milyen böngészővel, csináltál-e valamit előtte, láttad-e Elvist, stb.)

Több
15 éve 4 hónapja - 15 éve 4 hónapja #383186 Írta: Anglachel/Gurthang
Bocsánat hogy eddig nem írtam (:

Szóval 7500ban állapodtunk meg, Ádám és icke ki is fizették már, bár egy számla elveszett :S de icke is meg énis emlékszem az összegre.

Másrészt köszi mindenkinek az utazást! (: Jól éreztem magam nagyon, jövőre is megyek hogyha lesz és meghívnak minket.

(Bocsánat, de nem tudom megcsinálni, hogy ne két hozzászólásom legyen :S)

AURE ENZULUVA!

Több
15 éve 4 hónapja - 15 éve 4 hónapja #383168 Írta: Stara
Stara válaszolt a következő témában: Az MTT külföldi kapcsolatai és tevékenysége
Most miért száll el minden második hozzászólásom???!!

Na szóval, mégegyszer akkor. :D
Én nagyon jól éreztem magam, köszönök mindenkinek mindent, és hogy jól ápoltuk a külkapcsolatokat. :D Az emberek aranyosak, a táj nagyon szép, a szállás és a kaja pedig jó volt. Az utazás nálunk kicsit fárasztó volt, nem lévén pl. klíma, és a kocsi is okozott némi izgalmat, de épségben odaértünk, és vissza, és ez a lényeg. :)
A kocsiról szólva, számoltam útiköltséget, és ide írom, hogy össze tudjátok hasonlítani. Meta és Attila vonatkozásában 8000-8000 forint lenne az útiköltség. Ha ez nem kiugróan eltérő a többiekétől, akkor szerintem ez így ok, hogy nekem odaadják/utalják ezt, ha kiugró, akkor számolhatunk máshogy is.
A képeimet hamarosan feltöltöm én is a képtáramba, majd belinkelem.

Képek: elvileg itt lesznek: kep.tar.hu/stara

Több
15 éve 4 hónapja - 15 éve 4 hónapja #383150 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Az MTT külföldi kapcsolatai és tevékenysége
Hát ezexerint nem sürgős neki, hogy velem is tudassa :) Anglachel?

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
15 éve 4 hónapja #383149 Írta: Sil
Nekem is sikerült végre feltölteni a képeimet:
s684.photobucket.com/albums/vv20 ... 009%20aug/

Tears unnumbered

Több
15 éve 4 hónapja #383147 Írta: Metaflora
De, Anglachel kiszámolta, tudom, mert velük jöttem vissza, és ott voltam, amikor keresgélte a számlákat és végül közölte az eredményt Ádámmal és ickével. Szerintem maradjon az eredeti, és ha esetleg mi ott a hármassal nagyon rosszul járnánk, fogadunk el támogatást, de ez majd kiderül, ha Stara nyilatkozik a költségekről :P

Több
15 éve 4 hónapja #383141 Írta: Attila
Attila válaszolt a következő témában: Az MTT külföldi kapcsolatai és tevékenysége

Kincső (Thilanna) írta: SÚ: hát ez leginkább a sofőrökön múlik (=akar-e vmelyikőtök többet fizetni azért, mert a másik kocsija többet fogyaszt), meg szerintem ha már elkezdtétek kiszámolgatni, az autónkénti alapot ne bántsuk, csak segítsünk Staráéknak, ha kell.

Attila: szívesen, már sok emtétésnek tett jó szolgálatot ez a pléd :D (líthasok beltainok stb)
Jah, és végül Patiszon végzett a legtöbb lövéssel, ugye? :P

Öhm, igen, 12-vel. De ilyet nem játszunk többet. :D :D:D:D

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/

Több
15 éve 4 hónapja #383134 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Az MTT külföldi kapcsolatai és tevékenysége
SÚ: hát ez leginkább a sofőrökön múlik (=akar-e vmelyikőtök többet fizetni azért, mert a másik kocsija többet fogyaszt), meg szerintem ha már elkezdtétek kiszámolgatni, az autónkénti alapot ne bántsuk, csak segítsünk Staráéknak, ha kell.

Attila: szívesen, már sok emtétésnek tett jó szolgálatot ez a pléd :D (líthasok beltainok stb)
Jah, és végül Patiszon végzett a legtöbb lövéssel, ugye? :P

Több
15 éve 4 hónapja #383131 Írta: Attila
Attila válaszolt a következő témában: Az MTT külföldi kapcsolatai és tevékenysége
No, felpakoltam a képeimet a Picasara. Itt elérhetőek E!: picasaweb.google.com/Attila814/S ... venia2009#

Megszeretném mindenkinek köszönni az elmúlt 4 napot.
Külön köszönet Kincsőnek, akinek használhattam a plédjét, mivel rám jellemző módon otthon hagytam a hálózsákomat.
Ádámnak, hogy kísérhettem a music workshop tagjait.
Illetve Staranak, akinél utazhattam oda és vissza. :D

Ami a pénzt illeti, az autónkénti "negyed" rész fizetése tényleg jobb. :D :D

Mégegyszer mindent köszönök mindenkinek :P :D

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/

Több
15 éve 4 hónapja #383127 Írta: Sötét Úr
Akkor már meg lehet úgy is oldani, hogy összadjuk a három kocsi költségeit, és elosztjuk 11 felé, de nekem szimpatikusabb az előző felosztás.

Több
15 éve 4 hónapja #383125 Írta: Kincső
Tudtommal Anglachel még nem számolta ki, vagy legalábbis nekem nem írt, hogy mennyit és hova utaljak. :D

Szerintem mindenképp eredeti 4-4-3 felosztással számoljunk, sőt, bennem az is felmerült, hogy ne szivassuk Staráékat csak mert pont nekik nem jutott 4. ember, az üres 4. helyet ne 3an kelljen összedobniuk, hanem szálljunk be mind a 11en. (Szal Stara is négyfelé osszon, és a gazdátlan 4. részt 11felé.) Vagy külügyi keretből járuljunk hozzá, hiszen zömmel a raktárcucc utazott ott.

Több
15 éve 4 hónapja #383123 Írta: Metaflora

Sötét Úr írta: Egy-két flekket (10pt-os Times, egyes sorközzel, 1 A4 oldal), gondolom. Írsz, Meta? Mert akkor nem zsibbasztom az agyam, most valahogy minden háromszoros erőfeszítéssel megy csak nálam... Meg amúgy is érdekesebbnek tartanám, ha olyan írna, aki először volt ott. Képeket azokat adok. smile

Ööö, nem tudom. Egyéb jelentkező? Lehet, hogy rászánnám magam, még a végén azt hiszik, ha megint te számolsz be az útról, hogy egyedül jársz Sočára :P

Sötét Úr írta: Kiszámoltam az utiköltségeinket, és az utitársaknak elküldtem privátban, hogy mennyi az annyi. Nem beszéltünk viszont arról, hogy hogyan osztozzunk, mivel Meta Fehérvárig velünk tartott, és hazafelé is csereberéltünk. Én azon vagyok, hogy Meta legyen a vendégünk, az utiköltséget pedig mindenki annak fizesse, akivel az eredeti felállás szerint utazott. Ezen az alapon számoltam a költségek eloszlását is. Ha nem értetetek egyet velem, jelezzétek, és addig várjatok a kiegyenlítéssel.

Én mindhárom autóban utaztam például, de tekintve, hogy eredeti felállás szerint Staránál hárman vagyunk négy helyett, talán csak belefér az igazságos elosztásba, hogy a Fehérvár-Budapest távra oda-vissza meghívtok :D Egyébként Anglachelék is ilyen alapon számoltak (mármint hogy az előre megbeszélt négy útitárs közt osztották el a költségeket), szóval én Starától várom sok szeretettel a követeléseket :D

Több
15 éve 4 hónapja #383122 Írta: Sötét Úr
Kiszámoltam az utiköltségeinket, és az utitársaknak elküldtem privátban, hogy mennyi az annyi. Nem beszéltünk viszont arról, hogy hogyan osztozzunk, mivel Meta Fehérvárig velünk tartott, és hazafelé is csereberéltünk. Én azon vagyok, hogy Meta legyen a vendégünk, az utiköltséget pedig mindenki annak fizesse, akivel az eredeti felállás szerint utazott. Ezen az alapon számoltam a költségek eloszlását is. Ha nem értetetek egyet velem, jelezzétek, és addig várjatok a kiegyenlítéssel.

Több
15 éve 4 hónapja #383116 Írta: Sötét Úr

Leguanember írta: Külügyi vonatkozásban meghívtunk minden szembejövőt KÖMT-re

A vicc az, hogy ez kb. tényleg így nézett ki! :D :D :D (Persze csak Isengard... izé, a tábor területén belül.)

Több
15 éve 4 hónapja #383108 Írta: Sötét Úr
Egy-két flekket (10pt-os Times, egyes sorközzel, 1 A4 oldal), gondolom. Írsz, Meta? Mert akkor nem zsibbasztom az agyam, most valahogy minden háromszoros erőfeszítéssel megy csak nálam... Meg amúgy is érdekesebbnek tartanám, ha olyan írna, aki először volt ott. Képeket azokat adok. :)

Több
15 éve 4 hónapja #383107 Írta: Metaflora
Mennyit kéne írni?

Több
15 éve 4 hónapja #383106 Írta: Leguanember
Üdv!

Egy rövid összefoglaló, amúgy hírszerűen:

11-en voltunk a múlt hétvégén Socában, a Gil-galad Szlovén Tolkien Társaság 11. éves találkozóján.
Stara, Anglachel és SÚ jóvoltából autóval utazhattunk le, megkapó tájakon ld. képek.
Kincső, Sil, nido, Meta, Patiszon, Attila, icke és Ádám adják ki a teljes listát.

Felkértek minket, hogy tartsunk MUSIC workshopot, amely nagy sikerrel zárult, és ezúton köszönöm mindannyiótoknak, akik részt vettek benne, mosolygósan, lelkesen, hangszállal vagy hangszerrel, segítettetek, és még Estelnek, aki megírta anno és most rendelkezésünkre bocsátotta a cormalleni magasztaló éneket!
A dalt el is kérték nyomban Ausztriába, és felvétel is készült, audió-videó róla.

Sok minden történt még, játékok, beszélgetések, ivászat, evészet, túra, fürdőzések, majd beszámolunk róla még.

Külügyi vonatkozásban meghívtunk minden szembejövőt KÖMT-re, úgymint: szlovének, osztrákok, olaszok, spanyolok (négyen jöttek, de a két férfi kényes volt, és elmentek hotelbe, és vissza se jöttek, a két hölgy nagyon aranyos volt).
Mi ajándékba vittünk csokoládét meg Túró Rudit nekik, ők pedig ajándékba adtak a tavalyi 10 éves évfordulóról készült DVD-jükből három darabot.

Ez történt.
Jó volt.
Gyertek jövőre is!

És a következő esemény:

Sent by:
Ian Collier
Tolkien Society Publicity Officer

Oxonmoot 2009
25th - 27th September, Lady Margaret Hall, Oxford

A weekend of Talks and Papers, a fiendish quiz, an Art Show, Merry &
Pippin's Dance Workshop, a Dealers'Room, and Enyalië (act of remembrance
at Tolkien's grave)

Oxonmoot is the special event of the Tolkien Society year held on a weekend
close to Bilbo & Frodo's birthdays. There is a range of activities such as
academic talks & papers, workshops (see the Call for Papers below if you
wish to offer something), new, second-hand and rare book dealers, an art
show (with professional and amateur works), plus a quiet area where you can
drink tea, fill up the corners and chat with old or new friends. Of course
there is also a party including a masquerade (costume is optional) and
entertainments. It is a great time for making new friends in the Society.
On Sunday there is a wreath laying and short act of remembrance, Enyalië,
at Tolkien's grave.

Registration Rates:
£40.50 (non-members)
Accommodation and meals available within Lady Margaret Hall College separately

Information and On-line Bookings: www.oxonmoot.org/index.php
Last date for advance (registration, accommodation and meals) bookings: 4th September '09
Day rates may be available later.
E-mail enquiries: bookings AT tolkiensociety DOT org

www.oxonmoot.org/call-for-papers.php
If you wish to present a paper, chair a discussion or otherwise educate and
entertain your fellow Tolkien fans during the day, please fill in the
online submission form.
The call for papers is open until 14 August '09.

The Tolkien Society is an organisation which contracts with Lady Margaret
Hall for the use of facilities, but has no formal connection with The
University of Oxford

Any queries regarding this Press Release should be addressed to: TS
Publicity Officer,

e-mail publicity AT tolkiensociety DOT org

Minden más hiábavalóság.

Több
15 éve 4 hónapja #383103 Írta: Patiszon
Patiszon válaszolt a következő témában: Az MTT külföldi kapcsolatai és tevékenysége
Köszönöm szépen SÚ! :) :*
Nem szeretnél élménybeszámolót írni a Lassiba? :)

A barát dolga az is, hogy szemére vesse barátjának, ha ostobaságot akar elkövetni.

Több
15 éve 4 hónapja - 15 éve 1 hónapja #383102 Írta: Sötét Úr

Patiszon írta: ... Beleszerettem a hegyekbe! Még szeretném őket látni ...

Íme, itt megnézheted őket! ;) Nem egészen olyan, mint élőben, de igyekeztem.
(Ha erre most azt mondod, hogy ez olyan, mintha az ünnepi vacsora helyett a szakácskönyvet kellene nyalogatni, hát ... igazad van. :) )

Egy kis ízelítő, bár még nem Sočából, hanem a herzogbergi pihenőtől (katt rá, link!):
Melléklet:
Utolsó szerkesztés: 15 éve 1 hónapja által.

Több
15 éve 4 hónapja #383098 Írta: Kincső
Alapvetően én simán elvagyok májkrémes kenyéren és hasonló itthonról vitt dolgokon 3-4-5 napig, ha ezen múlik, hogy megyünk-e. És szállásnál is az olcsóság a cél, nem a kényelem - coach surfingnak kéne utánanézni... ha tudnánk, hányan megyünk. :) (Bár ahogy elnézem, 1-2 személyt fogadnak a legtöbben, 3-at vagy többet alig - nem mintha nem alhatnánk külön, ha így tudjuk megoldani.)

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.535 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére