- Köszönetek: 4
Az MTT külföldi kapcsolatai és tevékenysége
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Attila
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Leguanember
- Témaindító
- Nem elérhető
Sziasztok!Leguanember írta: Tessék, csak tessék, gyönyörű helyre menni jó áron, jó emberekkel, jó emberekhez. Augusztus 6(7)-9., Júliai-Alpok, Soca folyó és falucska.
HIVATALOS MEGHÍVÓ SZLOVÉNIÁBA
Az eddigi jelentkezők:
Meta, SÚ, nido, Sil, Patiszon, Kincső, Stara, icke, Attila, Ádám
Orsie és Fox lemondták sajnos.
Véglegesíteni az idő előrehaladtával egyre sürgetőbb lesz. Autós felajánlásokat ellenben szívesen fogadunk.
PROGRAMRÓL:
Ebben az évben a szlovén szervezők szeretnék, ha egy műhellyel mi is hozzájárulnánk a VLS fényéhez: kérdezte tőlem David és Mitja, hogy tudnánk-e tartani music workshopot, merthogy arra lenne igény, de náluk elszivárogtak a zenészek-énekesek, illetve más társaság nemigen tudná ezt prezentálni. Én megelőlegeztem, hogy ezt meg tudjuk csinálni, úgyhogy jó lenne ötletelni azon, hogy hogyan lehet soknyelvű, lelkes közegben music workshopot jól tartani, ami azért különbözik attól, hogy megtanulunk pár éneket ilyen meg olyan nyelvű szöveggel. Valami alkotó jellegűt, spontánat, olyat, amiben nemcsak a jó hangúak találják meg a helyüket, ilyet kéne összehozni szerintem.
A paraméterek, melyeket David írt nekem korábban: "This year we wanted to have four main workshops in 3 time units of 2-3 hours (Friday before noon, Friday afternoon, Saturday before noon) and in the evening on the celebration because of the fall of Isengard and Saruman each of the 4 workshops would have a small presentation (something like that on your meeting)."
Én ezeket ötleteltem:
"I think some original music-writing would be wonderful, or a kind of spontaneous instrumental jamming. Beside of course the learning of new songs in different languages, or making a choir-piece."
Ti is, akik jöttök, és akik nem, azoktól is szívesen vennék még ötleteket, akár adott kórusművet vagy darabot is.
Még egy folyománya van ennek a műhelyesdinek: látjátok a beosztásból, hogy péntek délelőtt is benne van, tehát csütörtök estére le kéne már menni.
Látom, gyűlnek az érdeklődők közé a dalosmadarak, úgyhogy a megelőző héten jó lenne megbeszélni ezt a zenei műhelyt. Kórusműnek azon gondolkodom, hogy Esteltől jóváhagyást kérjünk a Cormallenhez.
Jó lenne levinni az MTT ritmusszatyrot, és szerintem a szintit is, ha már Attila jönnél te is.
UTAZÁS
Eddig van nyolc ember, és két autó, szóval jól állunk. A meghívó végén sokat írnak a tömegközlekedésről, pl. Ljubljanából van busz, a megállóból meg bevisznek kocsival. Ez 14 euró, de a nagy tétel ehhez a Bp.-Ljubljana távolság, és ugye az egész kétszer, mert oda meg vissza. (Ez lehet busz, vonat és repülő is.)
Egyénileg szóba jöhetnek még az utasközvetítő netes hálózatok, illetve a bizonytalan stoppolás.
Közösen meg, ahogy SÚ is írta, a kisbuszbérlés. De ugyanúgy autót is lehet bérelni.
AJÁNDÉK
A tavalyi diplomáciai kapcsolatfelvétel megtörtént, így szerintem vigyünk egyénileg, amit szeretnénk megosztani: italt, sütit, satöbbit.
Írjatok!
ÁDÁM
u.i.: Most vasárnaptól aug. 1. szombatig valószínű net nélkül leszek.
Beleírtam ickét és Attilát is, tehát most tíz fő, két autó.
Én akár a ruháim árán is vinnék gitárt, elül az ölemben elöl.
Szinti az ötlet volt, ha már music workshop. Tetőcsomagtartó az egyik ötletem, a másik az, hogy a doboza nélkül levinni. Nagyon megdobná az ottani lehetőségeket. Nyilván ha nem fér bele, csak súlyos komfortcsökkentés árán, akkor le kell mondanunk róla.
Nagyon köszönjük az autós felajánlásokat, és akkor itt az ideje, hogy megerősítse mindenki (mind a tíz jelentkező) a szándékát, hogy jön.
Azt is kérdezem egyúttal, hogy a tetőcsomagtartó megoldható-e, Stara vagy SÚ mit gondoltok?
Márkkal beszélek én is, szeretnék, de ha meglátjátok, rohanjátok le nyugodt szívvel!
Sil, drága vagy a felajánlásoddal, de inkább mindenki jöjjön, aki csak befér, az emberek fontosabbak a workshop sikerénél.
Akkor jó készülődést, és az augusztus 2-ai héten számoljatok egy találkozóval, nemcsak a daloskedvűek, hanem mindenki, aki ráér közülünk! Szerintem kedd vagy szerda az esélyes, késő délután?
Üdv, Ádám
TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Ha tízen megyünk, akkor célszerű lenne az, ha az egyik autó utasai (praktikus okokból Staráé) Fehérváron a vasútállomáson találkoznának, majd az autópálya Fehérvár utáni egyik parkolójában csatlakoznának a Pestről jövő másik kocsival (ha minden igaz, akkor az enyémmel).
Azért biztos, ami biztos alapon elkezdek érdeklődni a kisbusz-bérlés jelenleg aktuális árairól is, mert az információim viszonylag régiek - legalábbis egy áfa-emeléssel ezelőttiek...
Nem tudjuk Márkot rábeszélni, hogy jöjjön?
- Metaflora
- Nem elérhető
- Miau!
- Köszönetek: 19
(Ja, én is elutazom holnap hajnalban egy hétre, szóval 3-áig nem nagyon fordulok meg itt, ha esetleg vmiről nagyon értesülnöm kéne, írjatok smst, légyszi...)
- Sil
- Nem elérhető
Be tudjuk-e valahogy rakni a szintit meg a gitárt, ha 10-en vagyunk 2 kocsira?
Ha nincs elég hely, akkor nyilván a "dalosmadarak" élveznek elsőbbséget, plusz aki még nem volt, a két sofőr meg ugye fix. De nem ártana lassan véglegesíteni, mert nincs már sok idő, és Ádámnak nem lesz netje vasárnaptól (nekem meg kéne szabadságot intézni, ha beférek).
Tears unnumbered
- Attila
- Nem elérhető
"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
- icke
- Nem elérhető
Megerősíteném kb. egy hónappal ezelőtti álláspontomat, miszerint "Jövök, jövök, jövök!". Azt hittem, ez aránylag egyértelmű jelzése volt a részvételi szándéknak =
Viszont úgy látom, még legalább egy autó tényleg kéne - esetleg most, hogy kilencen vagyunk, megfontolandó SÚ ötlete azzal a minibusszal...
icke
ignis sum quae contra frigus ardet
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Kotta van?
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Leguanember
- Témaindító
- Nem elérhető
Az eddigi jelentkezők:
Meta, SÚ, nido, Sil, Patiszon, Kincső, Stara, Ádám
Orsie és Fox lemondták sajnos.
Véglegesíteni az idő előrehaladtával egyre sürgetőbb lesz. Autós felajánlásokat ellenben szívesen fogadunk.
PROGRAMRÓL:
Ebben az évben a szlovén szervezők szeretnék, ha egy műhellyel mi is hozzájárulnánk a VLS fényéhez: kérdezte tőlem David és Mitja, hogy tudnánk-e tartani music workshopot, merthogy arra lenne igény, de náluk elszivárogtak a zenészek-énekesek, illetve más társaság nemigen tudná ezt prezentálni. Én megelőlegeztem, hogy ezt meg tudjuk csinálni, úgyhogy jó lenne ötletelni azon, hogy hogyan lehet soknyelvű, lelkes közegben music workshopot jól tartani, ami azért különbözik attól, hogy megtanulunk pár éneket ilyen meg olyan nyelvű szöveggel. Valami alkotó jellegűt, spontánat, olyat, amiben nemcsak a jó hangúak találják meg a helyüket, ilyet kéne összehozni szerintem.
A paraméterek, melyeket David írt nekem korábban: "This year we wanted to have four main workshops in 3 time units of 2-3 hours (Friday before noon, Friday afternoon, Saturday before noon) and in the evening on the celebration because of the fall of Isengard and Saruman each of the 4 workshops would have a small presentation (something like that on your meeting)."
Én ezeket ötleteltem:
"I think some original music-writing would be wonderful, or a kind of spontaneous instrumental jamming. Beside of course the learning of new songs in different languages, or making a choir-piece."
Ti is, akik jöttök, és akik nem, azoktól is szívesen vennék még ötleteket, akár adott kórusművet vagy darabot is.
Még egy folyománya van ennek a műhelyesdinek: látjátok a beosztásból, hogy péntek délelőtt is benne van, tehát csütörtök estére le kéne már menni.
Látom, gyűlnek az érdeklődők közé a dalosmadarak, úgyhogy a megelőző héten jó lenne megbeszélni ezt a zenei műhelyt. Kórusműnek azon gondolkodom, hogy Esteltől jóváhagyást kérjünk a Cormallenhez.
Jó lenne levinni az MTT ritmusszatyrot, és szerintem a szintit is, ha már Attila jönnél te is.
UTAZÁS
Eddig van nyolc ember, és két autó, szóval jól állunk. A meghívó végén sokat írnak a tömegközlekedésről, pl. Ljubljanából van busz, a megállóból meg bevisznek kocsival. Ez 14 euró, de a nagy tétel ehhez a Bp.-Ljubljana távolság, és ugye az egész kétszer, mert oda meg vissza. (Ez lehet busz, vonat és repülő is.)
Egyénileg szóba jöhetnek még az utasközvetítő netes hálózatok, illetve a bizonytalan stoppolás.
Közösen meg, ahogy SÚ is írta, a kisbuszbérlés. De ugyanúgy autót is lehet bérelni.
AJÁNDÉK
A tavalyi diplomáciai kapcsolatfelvétel megtörtént, így szerintem vigyünk egyénileg, amit szeretnénk megosztani: italt, sütit, satöbbit.
Írjatok!
ÁDÁM
u.i.: Most vasárnaptól aug. 1. szombatig valószínű net nélkül leszek.
Minden más hiábavalóság.
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Node: Stara, az út az utolsó negyven kilométeren erősen hegyi út, sok kanyarral és meredek emelkedőkkel. Ha azt bírja az autó, akkor minden rendben. Ami az útvonalat illeti, Székesfehérvár elég közel van az M7-hez, és meg lehet beszélni egy ahhoz közeli parkolóban való találkozást, majd együtt menni. Én egy részt már voltam Sočában, másrészt amúgy is ismerem az út nagy részét, és ráadásul GPS is lesz nálam (amin jókat lehet röhögni). Majd legfeljebb nem a Vrsic-hágón megyünk, ami keményebb igénybevételt jelent a kocsinak, hanem a Passo di Predilen, mint tavaly. Az valamivel könnyebb, kevesebb a nagyon meredek rész.
- nido
- Nem elérhető
meg lehet oldani tömegközlekedéssel, csak istentelenül drága és sokáig tart...Attila írta:
Vonattal nem lehet lejutni?Metaflora írta: Készülve a legrosszabbra: mi lesz, ha nem lesz elég autós ember?
- Attila
- Nem elérhető
OFFStara írta: [...]Fehérvárról indulnék [...]
ON
- Stara
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
- Metaflora
- Nem elérhető
- Miau!
- Attila
- Nem elérhető
Vonattal nem lehet lejutni?Metaflora írta: Készülve a legrosszabbra: mi lesz, ha nem lesz elég autós ember?
- Metaflora
- Nem elérhető
- Miau!
- Attila
- Nem elérhető
- Kincső
- Nem elérhető
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Sil
- Nem elérhető
Tears unnumbered
- Patiszon
- Nem elérhető
- Ismerd meg magad!
- Köszönetek: 0
A barát dolga az is, hogy szemére vesse barátjának, ha ostobaságot akar elkövetni.
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
- Leguanember
- Témaindító
- Nem elérhető
Az eddigi jelentkezők:Leguanember írta: Ééééééééés igen!!! Mitja ma este küldte, tessék, csak tessék, gyönyörű helyre menni jó áron, jó emberekkel, jó emberekhez. Augusztus 6(7)-9., Júliai-Alpok, Soca folyó és falucska.
Akkor lehet megtenni a téteket, most már élesben.
Még tábor előtt jó lenne, de a táborban is lesz ennek fóruma, gondoskodom róla.
Meta, SÚ, nido, Sil, Orsie, Fox, Ádám
Végelegesíteni az idő előrehaladtával egyre sürgetőbb lesz, de most még nem kell. Autós felajánlásokat ellenben szívesen fogadunk.
A paraméterek, melyeket David írt nekem tegnap: "This year we wanted to have four main workshops in 3 time units of 2-3 hours (Friday before noon, Friday afternoon, Saturday before noon) and in the evening on the celebration because of the fall of Isengard and Saruman each of the 4 workshops would have a small presentation (something like that on your meeting)."
Az angol nyelvű Activity megvan még, meg a VIKING játékor is vinni kell!
Minden más hiábavalóság.
- Orsie
- Nem elérhető
a benzinköltség pedig nyilván az utasok számának függvénye, meg annak, hogy hány autó lesz - remélem mindenki befér aki szeretne jönni^^
"in the real dark night of the soul it is always three o'clock in the morning."
- Sil
- Nem elérhető
Tears unnumbered
- nido
- Nem elérhető
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Nem, ez definiáltan egy ráutaló magatartás. Én definiáltam, úgyhogy már csak tudom Csak azon , hogy összejöjjön a $t€x és a t-faktor se szóljon be.Metaflora írta:
(Nem, a definíció szerint ez legfeljebb érdeklődés lehet!)Sötét Úr írta:
<--- Ez itt egy ráutaló magatartás Én csináltam! (A ráutalást, nem a képet, mielőtt még szerzői jogi vitákba keverednék...)
- Metaflora
- Nem elérhető
- Miau!
- Leguanember
- Témaindító
- Nem elérhető
Akkor lehet megtenni a téteket, most már élesben.
Még tábor előtt jó lenne, de a táborban is lesz ennek fóruma, gondoskodom róla.
Minden más hiábavalóság.
- Metaflora
- Nem elérhető
- Miau!
(Nem, a definíció szerint ez legfeljebb érdeklődés lehet!)Sötét Úr írta: www.freeweb.hu/egyiptom/forum/images/smilies/eusa_pray.gif <--- Ez itt egy ráutaló magatartás Én csináltam! (A ráutalást, nem a képet, mielőtt még szerzői jogi vitákba keverednék...)
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.