Az MTT külföldi kapcsolatai és tevékenysége

Több
15 éve 5 hónapja #380641 Írta: Sötét Úr
<--- Ez itt egy ráutaló magatartás ;) Én csináltam! (A ráutalást, nem a képet, mielőtt még szerzői jogi vitákba keverednék...)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 5 hónapja #380373 Írta: Leguanember
FRISSÍTÉS:
Akkor eddig érdeklődést jelzett:
Sil, Orsie, Fox, icke, Meta, Kincső, Patiszon, Idhren, Ádám.

Akik még valaha ráutaló magatartást tanúsítottak:
Celebrom.

A fogalommagyarázat:
érdeklődés: bármely erősségű szándéknyilvánítás itt a fórumon.
ráutaló magatartás: egyéb forrásból tudom, hogy érdeklődtek.

TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 6 hónapja #380114 Írta: Idhren
Idhren válaszolt a következő témában: Az MTT külföldi kapcsolatai és tevékenysége
Én magatartásomat is vehetitek ráutalónak :)
De még minden alakul, ezért nem igérem.

Szeretlek Titeket Béláim!!! :)

Több
15 éve 6 hónapja #380091 Írta: Patiszon
Patiszon válaszolt a következő témában: Az MTT külföldi kapcsolatai és tevékenysége
Ráutaló magatartás még él, de nyárra (illetve az már ősz) lesz egy utam Varsóba, szóval anyagiak függvénye, de szerintem bele fog férni :) Főleg, ha lesz autó, ami elvisz...

A barát dolga az is, hogy szemére vesse barátjának, ha ostobaságot akar elkövetni.

Több
15 éve 6 hónapja #380062 Írta: Orsie
Orsie válaszolt a következő témában: Az MTT külföldi kapcsolatai és tevékenysége

Leguanember írta: Akkor eddig érdeklődést jelzett:
Sil, Orsie, icke, Meta, Kincső, Ádám.

Patiszon, Celebrom.

veheted érdeklődőnek Foxot is, mert ő is szeretne jönni, csak ő kevesebbet ír Fórumra. (egyelőre mindketten érdeklődünk meg szándék van, aztán majd kiderül, szabadság illetve anyagiak mit engednek.)

"in the real dark night of the soul it is always three o'clock in the morning."

Több
15 éve 6 hónapja #379927 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Az MTT külföldi kapcsolatai és tevékenysége

Leguanember írta: Úgy tudom, hogy az azért volt egy hetes, mert a tizedik születésnapjukat ünnepelték, és minden valaha volt tagot éás szimpatizánst meghívtak.
Ez most négynapos.

Azért hívtak meg mindenkit (egyébként olyan 30-40-en szoktak lenni max). De nekik tulképp ez a táboruk, a Nagy Éves Találkozó... Megnéztem a honlapjukon, és a tavalyelőtti pl 9 napos volt, azt speciel az angol nyelvű részben is írják. A hírekben meg mintha benne lenne, hogy aug 1-től 9-ig lesz az idei, de továbbra sem tudok szlovénül. De a meghívóban úgyis benne lesz.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
15 éve 6 hónapja #379896 Írta: Leguanember

Sil írta: Icke: nekik ez egy egész hetes cucc, tudtommal. Én szerdán még tuti nem tudok elszabadulni, hónapot zárunk.

Úgy tudom, hogy az azért volt egy hetes, mert a tizedik születésnapjukat ünnepelték, és minden valaha volt tagot éás szimpatizánst meghívtak.
Ez most négynapos.

De ha mégsem, a meghívóból minden bizonnyal ki fog derülni.

Akkor eddig érdeklődést jelzett:
Sil, Orsie, icke, Meta, Kincső, Ádám.

Patiszon, Celebrom.

Minden más hiábavalóság.

Több
15 éve 6 hónapja #379886 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Az MTT külföldi kapcsolatai és tevékenysége
Ha minden jól megy akkor én is.

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
15 éve 6 hónapja #379875 Írta: Metaflora
Metaflora válaszolt a következő témában: Az MTT külföldi kapcsolatai és tevékenysége
Én is szeretnék jönni :)

Több
15 éve 6 hónapja #379850 Írta: Sil
Icke: nekik ez egy egész hetes cucc, tudtommal. Én szerdán még tuti nem tudok elszabadulni, hónapot zárunk.

Tears unnumbered

Több
15 éve 6 hónapja - 15 éve 5 hónapja #379849 Írta: icke
icke válaszolt a következő témában: Az MTT külföldi kapcsolatai és tevékenysége
Üdvözletem!

Jövök, jövök, jövök!
Lamyról viszont tudom, hogy idén sajnos nem :( =
Egy ötlet, a tavalyiból okulva: ha csütörtökön már program van, nem lenne esetleg célszerűbb szerda estére leérni? Ezzel igazából két lehetséges problémát látok, az egyik a dolgozó emberek szabadsága (+1 nap), a másik, hogy ott vannak-e egyáltalán szerda este, és hogy mennyit adnak hozzá a részvételi díjunkhoz.
Persze ha csütörtökön még csak lődörögnek-érkeznek az emberek, akkor vissza az egész :) =
Celebrommal pár hete beszéltük, hogy őt is érdekli a dolog, és kocsija is lenne hozzá, majd valahogy megbökdösöm, hogy írjon be ide erről valami konkrétumot.

icke

ignis sum quae contra frigus ardet
Utolsó szerkesztés: 15 éve 5 hónapja által.

Több
15 éve 6 hónapja #379846 Írta: Sil

Orsie írta: a vegákra is gondolnak ugye? bár ha tavaly Ankalimon ott volt, akkor biztos :)

Hát, először meglepődtek (bár a jelentkezéskor volt nekik jelezve), de aztán megoldották, hogy legyen pár adag vega kaja is. Szerintem idén már fognak rá gondolni.

Tears unnumbered

Több
15 éve 6 hónapja #379845 Írta: Orsie
Orsie válaszolt a következő témában: Az MTT külföldi kapcsolatai és tevékenysége
Sil, köszi!
padláspárti vagyok, sátram nincs.
a vegákra is gondolnak ugye? bár ha tavaly Ankalimon ott volt, akkor biztos :)

Több
15 éve 6 hónapja - 15 éve 6 hónapja #379842 Írta: Sil

Orsie írta: idén engem is érdekelne a dolog, ha tényleg tudok menni, remélem lesz helyem az odafurikázó autó(k)ban. a kajálás ott hogy van megoldva, a 35 euróban mi van benne pontosan?

Ha olyan, mint tavaly, akkor benne van a szállás meg az összes étkezés. (Csak a sört kell külön fizetni.) Van saját szakácsuk, viszont a mosogatásba a külföldiek is be vannak osztva. Gondolom, ha már Soča, teljesen ugyanott lesz, mint tavaly, tehát a szállás az látható a tavalyi képeken (sátorozás vagy a képeken a baloldali ház padlásán - ez 1 helyiség -, matracokon, hálózsákot vinni kell).
Kedvcsinálónak az én képeim:
s339.photobucket.com/albums/n466 ... 008%20aug/
SÚ képei:
www.freeweb.hu/b2bwide/keptar/th ... p?album=46

Tears unnumbered
Utolsó szerkesztés: 15 éve 6 hónapja által.

Több
15 éve 6 hónapja #379841 Írta: Orsie
idén engem is érdekelne a dolog, ha tényleg tudok menni, remélem lesz helyem az odafurikázó autó(k)ban. a kajálás ott hogy van megoldva, a 35 euróban mi van benne pontosan?

Több
15 éve 6 hónapja #379840 Írta: Sil
Én szeretnék idén is menni, bár nyilván az autósok fogják jelenteni a szűk keresztmetszetet, mert jelentkező amúgy lesz bőven. A távolság miatt szvsz érdemesebb lenne csütörtökön menni, mint tavaly (mire odaérünk, minimum késő délután lesz, még ha nem is kell Ankalimonra várni órákig).

Tears unnumbered

Több
15 éve 6 hónapja #379839 Írta: Leguanember
Kedves Utazni Vágyók!

Mitja, a Szlovén Tolkien Társaság külkapcsolati felelősével az imént váltottam levelet:
a héten tervezik kiküldeni a részletes meghívót XI. éves találkozójukra.

Ami biztos:
- augusztus 6-9. csüt-vas
- Szlovénia, Soca, a Soca folyó völgyében
- lehet pénteken is érkezni
- a tavalyi árak három napra szállás+étkezés 35 euró körül voltak, a duplája nem lesz, az tuti

- nagyon várják, hogy tartsunk mi is foglalkozást: Tolkien-related; Mitja recommended singing and creative workshop for us

És akkor ezennel kérek minden érdeklődőt, hogy jelezze, ha jönne. Megint, itt a topikban.

Köszi,
Ádám

Minden más hiábavalóság.

Több
15 éve 7 hónapja - 15 éve 7 hónapja #378989 Írta: Sil

Patiszon írta: A szlovén találkozóról mikor lehet megtudni pontosabbakat? Én igazán szeretnék menni :)

Eddig annyit lehet tudni, hogy aug. 6-9-ig lesz, és ugyanott, mint tavaly.

Tears unnumbered
Utolsó szerkesztés: 15 éve 7 hónapja által.

Több
15 éve 7 hónapja #378988 Írta: Patiszon
Patiszon válaszolt a következő témában: Az MTT külföldi kapcsolatai és tevékenysége
Nagyon jó élménybeszámoló lett, köszönjük SÚ :)
Reméljük, legközelebb is legalább ilyen jó lesz :)

A szlovén találkozóról mikor lehet megtudni pontosabbakat? Én igazán szeretnék menni :)

A barát dolga az is, hogy szemére vesse barátjának, ha ostobaságot akar elkövetni.

Több
15 éve 7 hónapja #378844 Írta: Sötét Úr
Tényleg, az élménybeszámoló úgy el van rejtőzve ott a címlapon, mint szódás a lovát... Itt találjátok! (Már ha érdekel valakit...)

Több
15 éve 7 hónapja #378801 Írta: Sötét Úr

Alyr Arkhon írta: ... kedvet is kaptam hozzá így utólag :D

Nálam befizethetsz egy past minute utazásra, úgy csak feleannyiba kerül az utiköltség, a szállás meg teljesen ingyenes. Kapsz egy CD-t a képekkel, és elmesélem, hogy milyen élményeid voltak. Mit szólsz az ötlethez? :)

Sil: köszi a pontosításokat! Igazság szerint elkezdtem a képek alapján behatárolni a mi-mikor-volt kérdést, de valójában az egész hangulatához jobban illőnek tűnt, ha elszakadok a kronológiától ilyen minden-összefolyik stílusban. Vagyis igyekszem irodalmi érték teremtőjévé emelni a lustaságot és a rossz memóriát. ;)

Több
15 éve 7 hónapja #378756 Írta: Sil
Most olvastam SÚ cikkét (valahogy meg kéne oldani szvsz, hogy az új cikkek/írások valamivel láthatóbb helyre kerüljenek, mint a főoldal legalja), és néhány pontosítás:

&quot; írta: De volt valamikor - talán még az előző nap? - egy másik, hasonló beszélgetés a fekete "szín" szerepéről, és arról, hogy ha a fekete nem szín Középföldén, és a rosszfiúk jelképe, akkor Gondor zászlaján, a toronyőrök egyenruháján miért jelenik meg?

Igen, ez szombat délután volt, a pólófestős asztalnál. (Mivel én még akkor bőven zászlót festettem a másik asztalnál, csak foszlányokat hallottam belőle. Metáék meg akkor klikkesedtek, szóval a Morgoth gyűrűjéről szóló beszélgetésnek már vége volt.)

&quot; írta: Egy másik eszmecsere azt taglalta, hogy merre tarthat még a Tolkien-kiadás, milyen könyvek, írások várhatók.

Ez vasárnap volt, a játék után, és Wolfgang tartotta. De nagyrészt a már megjelent könyvekről volt szó, kiegészítve a friss Halifirienben megjelent cikket.

&quot; írta: Valamelyik este tábortűzön is sütögettünk, igaz, nem szalonnát - ez a második este kellett legyen, mert az elsőn az eső miatt alig páran választották a tűz mellett üldögélést.

Persze, második este, akkor volt a borozgatás is, a kvíz előtt.

Tears unnumbered

Több
15 éve 7 hónapja #378745 Írta: Alyr Arkhon
Végignézegettem SÚ Mereth ethuilos képeit, jó dolog lehetett az, kedvet is kaptam hozzá így utólag :D

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
15 éve 7 hónapja #378696 Írta: Sötét Úr
Egy pontosítást eszközölnék: "Redd Kapitány, a Vörös Kalos" a helyes megnevezés. Eddig ugyan még nem derült ki, hogy kényes-e az ilyesmire, de most, vasutassztrájk előtti éjszakán inkább nem kellene megsérteni :)
A vörösbor igazán nemzetközi sikernek örvendett, egyébként jóféle Cabernet Franc volt a farkasmályi Regélő Borháztól - engedtessék meg e kis promó feléjük, megérdemlik! (Farkasmály egyébként ott van, rögtön Nyúlmály után, ahogy elhagyod Gyöngyöst Mátraháza fele menet. És nem, nem elírás az "ly" a "mály" szóban - a helyes megfejtők között kisorsolok egy coulombnyi töltésmennyiséget, szeletelve.)

Javaslat: a Vikinget akár már Beltaine-bemelegítésként is ki lehetne próbálni, ha van egy megfelelő, kb. 6 m × 4 m-es füves, nagyjából sík, és nagyjából vízszintes rész a tetthelyen. Nekünk nagyon bejött, ravasz játék, és tényleg egyszerű, mint a csík.

Több
15 éve 7 hónapja #378677 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Az MTT külföldi kapcsolatai és tevékenysége
És ha minden igaz, a képMutatóra elkezdtek felmászni az én képeim is, itt vannak e . Ez eddig 18, van még 4x ennyi, ami remélhetőleg holnap jön. :)

Lehet vadászni a körbefotózós képeket :P

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
15 éve 7 hónapja #378671 Írta: Leguanember
Kedves Olvasók!

Amint az alább látott irdatlan mennyiségű bizonyítékból is kiderülhetett, ott voltunk, élveztük, visszamennénk.

Jártunk tehát ötösben (SÚ és a Kalóz, hű járművünk mint célbajuttatási menedzser, Sil, Kincső, Meta és jómagam) az Osztrák Tolkien Társaság szokásos tavaszi találkozóján, a Mereth Ethuil-en, Kreuzen várában. Sok osztrák tag, öt szlovén taag, és egy német vett részt a rendezvényen, mely kötetlen volt, de mégis sorjáztak a programok.

Vittünk ajándékba LASSI-kat, amelyek elsőként az MTT történetében tartalmaztak angol fordítást bizonyos cikkekről. Azokról, amelyek érintik/érdekelhetik külföldi barátainkat. Úgy volt megoldva, hogy a külön lapra nyomtatott szövegeket a megfelelő helyre illesztettük a magazinba. Meghatódtak a gesztustól, örültek neki, hazavitték, gratuláltak a fordítóknak is. Köszönjük meg nekik is itt név szerint: Siss és Minerva fordították az olykor nagy virtuozitást bemutató cikkeket; Orsie volt a munka koordinátora és felelőse, Lyona korrektúrázta és lektorálta a szöveget.
Ajándék volt az MTT jóvoltából az osztrákoknak egy Alan Lee Vázlatkönyv, magyar nyelven, továbbá a magyarok felől SÚ jóvoltából egy kanna jóféle veresbor, amely a helyszínen el is fogyott.

Kaptunk ajándékot mi is: Wolfgang, az ÖTG elnöke odaadta az egyik viking játékkészletüket, hogy használjuk egészséggel. Irtó egyszerű és izgalmas egyben, majd csinálunk valami oktatást meg gyakorlást, merthogy nyáron pedig várnak minket Szlovéniába, a 11. VLS-re Burekék, és ott bizony lesz bajnokság is belőle.

A kijelölt időpont a szlovén túrára: augusztus 6-9., Cs-V. Várható árak kb. a tavalyiak, ld. a topikban hátrébb. A helyszín ugyanaz, Soca. Majd lesznek még konkrétabb tudnivalók is, egyelőre ez a lényeg.

Minden más hiábavalóság.

Több
15 éve 7 hónapja #378661 Írta: Sötét Úr
Danke-sün! (Német köszönőállat... ;) )

Több
15 éve 7 hónapja #378659 Írta: Sil
SÚ: bizony, azt is belinkeltem az osztrákoknak. ;)

Tears unnumbered

Több
15 éve 7 hónapja #378655 Írta: Sötét Úr
Páran mintha már észre vették vóna, hogy tegnap félálomban feltettem Peter fényképeit is, amiket CD-n adott nekünk, szabad felhasználásra. Maga a CD az MTT tulajdona (a képeket erősen csökkentett méretben raktam fel, viszont helyenként korrigálva - csak hogy mire számítson, aki például sajtócélokra akar használni belőlük - amire egyébként teljesen nagyon alkalmasak, lévén egy félprofi Canon EOS-30D [DSLR] géppel lettek legyártva :nyálcsorgatósemotikon: ).
A képMutató linkje még mindig ott kell legyen az aláírásomban, ha csak az aláírásgyűjtők le nem nyúlták... :D

Több
15 éve 7 hónapja #378537 Írta: Metaflora
Metaflora válaszolt a következő témában: Az MTT külföldi kapcsolatai és tevékenysége
Szééépek - külön köszönet a hobbitok győzelméről készült képekért :D Többiek?
SÚ, ha mindent felírnék, amit te mondasz, nem maradna időm fényképezni :P

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.505 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére