Vélemények, kritikák

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #24050 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák
Eia: azért nem vettem ennyire komolyan :)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #24049 Írta: Anonymous
onering:egy másolattól aligha várhatod, hogy láthatatlan legyél..

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #24048 Írta: Anonymous
Sziasztok! Gyűrűtémában szólnék hozzá: a Ster-es banda megcsináltatta egy ötvössel a 20 gyűrűt (1-3-7-9), és kisorsolják azok között, akik az első egy hónapban megnézik valamelyik mozijukban (Westend, Campona) a filmet. Megnézegettem a gyűrűket egész közelről, mert mi csináltuk a megnyitó-showt a Westendben, és nem lettek rosszak :) )) Az EGY gyönyörű, hihetetlenül szép! A többi is jól néz ki (lányrajongóknak elkeserítésként: csak az egyik tünde-gyűrű lett női méret, az összes többi férfi) Ja, és nem lettem láthatatlan az EGYtől :(

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #24047 Írta: Anonymous
Morgana: Én nem voltam kiakadva, minden tisztelet neki, csak a szövege nem tetszett..

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #24046 Írta: Anonymous
Pedig már kezdtem beleélni magam. Igaz ez már az elején elvetélt ötlet volt. :( =

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23781 Írta: Anonymous
Sziasztok! A Kettétört Kard kapcsán korábban egyikőtök írta, hogy az eredeti angol szöveg csak mint a kard amelyik eltört említi, ha jól értettem. Így akár több darabra is törhetett. Nem zárom ki ezt a lehetőséget, de a napokban Tolkient olvasgatva más megoldásra jutottam:<br> 1. Mikor Szauron jobb kezéről - a hatalom jobbja - levágják a Gyűrűt, a kard az ütéstől és a megtámadott emberfeletti mivoltából fakadóan eltörik, amennyiben Szauron a jégnél is hidegebb lenne még elképzelhető, hogy akár egy öntöttvas szinte szilánkokra robban a penge, de hát Szauron tűz jellegü (lásd Isildur mit mond a Gyűrrűről - 369. oldal az 1995-ös kiadásban)így szerintem inkább elfogadható, hogy ott ahol a kard a kézfejet érte a kovácsolt, edzet acél elpattant és a kerd kettétört.<br> 2. A ketté törésnek szimbolikus értelme is van és ezt fontosnak gondolom. Az Isildur leszármazottak feletti baljó jel ez bizonyos értelemben az északi királyság vesztére utal, mintahogy az újjákovácsolás pedig a feléledést, a királyság újbóli felemelkedését jelzi. A kard kettétörése a hatalomban való törést (bizonyos értelemben bukás)szimbolizálja.<br> 3.Tolkien, Unfinished Tales, London 1990 magyar fordításának II. kötete, amely a Gyűrű Keresése címen jelent meg a 7 - 20 oldalakon Tolkien rövid leírását tartalmazza Isildur halálának körülményeiről itt az szerepel:<br> a Narsil két darabját és hozzá a hüvelyt.<br> Így én a tényleges ketté törésre szavaznék, már csak azért is, mert olyan szép magyarul ez az alliteráló, eposzi jelzős, ritmusos magyar szókapcsolat: Kettétört Kard.<br> Nem cáfolatként írom mindezt, de izgalmas volt kutakodni egy kicsit e témában.<br> :)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23780 Írta: Anonymous
Itt lehet aláírni petíciót arról, hogy a DVD és Home Video kiadásban legyenek benne a leforgatott, de a moziból kimaradt részek:<br> www.petitiononline.com/LoTRdvd/

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23779 Írta: Anonymous
Eia<br> Mivel már jó néhányszor olvastam,rögzült már a kép, ha esetleg Moriát kiegészítem a filmben látottakkal nem is baj, mert azt pont igy képzeltem el.<br> <br> Más:az előzetes hírek alapján féltem, hogy Arwen szerepét eltúlozzák (amikor először olvastam a könyvet nem is értettem mért nem kell Aragornnak az a szegény rohani leányzó), de szerintem ennyi teljesen egészséges dolog volt. Az üldözési jelenetnél, ha a nézők akarata tovább vihette volna a fehér lovat a fekete lovasok csak kondenzcsikot láttak volna.<br> <br> Én még egy filmnél sem éreztem úgy, hogy a közönség ennyire együtt élt volna a szereplőkkel.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #24045 Írta: Anonymous
Megsem lesz Bombadil a DVD-n... kar ... :( (((

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #24044 Írta: Anonymous
Morgana,<br> <br> izé... nem tudom... mire is gondolsz pontosan?<br> <br> <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #24043 Írta: Anonymous
Én nagyon ki voltam anno akadva, hogy egy Mátrixos ügynök alakítsa Elrondot, de ezennel minden megjegyzésemet ünnepélyesen visszavonom.<br> :) <br> <br> Olórin: Az Egy kerek szépsége?... Hűűű, ugye tudod, mit is jelenthetne ez a mondat?...<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #24041 Írta: Anonymous
Az se rossz ötlet, és mennyivel olcsóbb! :o ) Pedig olyan jól elterveztem. Biztos nem hordtam volna, mert alapvetően nem szeretem az arany ékszereket, de egy bőrláncra akartam fűzni és a nyakamba akasztani... Na mindegy, egyszer csakazértis megcsináltatom. Feltéve, ha találok olyan aranyművest, aki nem küld el melegebb éghajlatra, mikor meglátja, hogy mit kéne belevésni... :o )

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #24042 Írta: Anonymous
Nekem ami még nagyon tetszett a filmben: ahogy a méretarányokat megcsinálták! Annyira élethű, ahogy egymás mellett állnak az emberek és hobbitok, vagy a tündék és a törpök. Ez nagyon tetszett a filmben:)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #24040 Írta: Anonymous
Lalaith: Nekem az volt a tervem, hogy veszek valami bizsut, a feliratot meg ráragasztom, aztán menőzök a többiekenek.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #24039 Írta: Anonymous
Olórin:<br> Komolyan piacra dobták a Gyűrűt?? Nemá'!! Kb. fél éve elhatároztam, hogy csináltatok magamnak egy ugyanolyan gyűrűt, ha lesz rá keret... De akkor már nem... Ellopták az ötletemet! Tolvaj Zsákos!! :o ))

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #24038 Írta: Anonymous
Ez egy Isten film volt. A legjobban a csatajelenet az elején (meg benne Szauron) tetszett.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #24037 Írta: Anonymous
Sziasztok!<br> Szóval most leírom a filmről a benyomásaimat.<br> Elöször is a közönség jó volt,mert már az elsö perctöl kezdve pissz volt!:-)<br> A nyitóképsorok lenyügözőek voltak,a csata és itt lehetett látni nemmindennapi film készült.<br> Aztán jött a Hobbitfalva,ami tök aranyos volt a kis félszerzetekkel. :-) <br> Visszatérve picit a csatára,Szauron szerintem jó volt,mert nemvolt igazi arca,de jóllehetett érzékelni a nagyságát,hatalmát.Szóval a hobbitok tetszettek,amikor Frodo találkozik Gandalffal azon jót mosolyogtam:-)<br> Pici kis Frodo:-)<br> Az ünnepség is klasszul sikerült.,persze itt kimaradtakrészek,Tarisznyádiék,meg úgy maga az életa megyében.Ez nekünk nemokozott gondot,mert ismertük a könyvből,de akik most ismerték meg nemigazán volt fogalmuk ki kicsoda.<br> Így is a barátaim aztmondták sokvolt,és nehezen megjegyezhetö nevek,helyszínek!<br> Hát még a könyvben!:-)<br> A gyűrű rövid története is jó,de azért Gollamot jobban megmutathatták volna,mármint Bilbóval vivott szópárbaját.<br> De azért így ennyibe belefért.Sajnos az idő múlását nemigen lehettet érzékelni.Olyan volt mintha napok alatt játszódna le minden,pedig hosszú hónapok,évek teltek el.<br> De erre sajnos az idö miatt nemkerülhetett.Sajnos Bombadil kimaradt,de ez nemvolt baj,vagyis nem úgy!Az olvasók tudták hol járnak.<br> Én próbáltam úgynézni mint egy kivülálló,de könnyebb helyzetben voltam mert én ismertem a sztorit.<br> A szereplök jók voltak,bár nemannyira ismertük meg őket,mert mind tugyjuk az óra ketyegett.A lidércek eléggé flelmetesek voltak.Főleg a hangok!A mágusok harca furcsa volt,de nem rossz.Maga a látvágy gigantikus volt!<br> Én valahogy a könyvben sokkal kisebbnek képzeltem mindent<br> Itt minden hatalmas volt,az épületek meg Mória csarnoka!De ottmég nemtartunk:-)<br> A pajkos Póniban is eléggé rövidlett a találkozás,de hatásos.<br> Aragorn (én:-))eléggé mogorva volt,de érezni lehetett,hogy érti a dolgát. :-) Ott ahogy a nazgúlok betörtek,huh!Aztán eljött Arwen,amelylel itt sokan nemvoltak kibékülve,de nemlett rossz,és nemis untatott.Elrond tanáca az tetszett,ahogy összeszólalkoztak,és Frodo meg vállalta a küldetést,és ahogy melléááltak.Jól érzékeltteték a gyűrű hatalmát!!Most a szereplökröl is pár szóban!<br> Frodo jó volt,érezni lehetett mindent az arcán.<br> Többi hobbitis jó volt,és ahogy samu a végén sírt mikor velemehettet az nagyon meghatólett.Arwen is jó,a rövidke szerepében.<br> Gandalf talán a legjobb,vagyis központi figura..Amikor Bilbónál megváltozott,megnött az hatásos volt.<br> Aragor a végéra igazán szimpatikus lett mindenkinek.<br> Boromir nagyszerü,amit megkisértette a gyűrű,és a halála az drámai volt!<br> A film egyik legjobb része,hanem a legjobb!<br> Gimli hozta magát,bár keveset szólt.<br> Legolas,hát ő meg mindenki kedvence,mert szuper volt,ahogy bánt az íjjal,meg ahogy könnyed volt.<br> Galadriel,jó bár igen kisideig láttuk,Lórient azért jobban bekellett volna mutatni.<br> Mória bányája az igen látványos volt!<br> Félelmetes,és baljós.<br> Az orkok támadása,és a troll!<br> Jól megcsinálták.<br> A balrogról fogalmam sem volt hogynézhet ki,pedig olvastam a könyvet,de valahogy nemtudtam annyira elképzelni.<br> Tetszett a megjelenitése,olyan megfoghatatlan tüzes,füstös,de mégis valóságos.<br> Én aztmondom ennyi fért majd 3 órába!<br> És igyis még süritve volt nagyon!<br> Ha ennél részletesebb lett volna talán most nemakarok senkit megbántani,de unalmassá válik.Ezért írtam idézöjelbe,mert nekünk biztosan nem,mert én egésznap eztnézetem volna,a könyv minden sorát!:-)<br> De a barátaim aztmondták eléggé vontatott volt,kevés akcióval:-(<br> Én nemígy gondolom,mert azért itt történet is van,nempedig csak a tömény akció!<br> Most lehet,hogy sokmindent kihagytam,de ígyis hosszú lett a véleményem,de majd írok még egyes részekröl bövebben<br> Végére az összértékelésem!<br> A film elsö ránézésre is nagyon jóóó!<br> És még semmit nem láttunk!:-)<br> Kösz mindenkinek aki elolvassa e rövidke eszmefuttatásom. :-)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #24036 Írta: Anonymous
láttam a Westendben a Gyűrűk másolatainak képét, nem csunyák :) )

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #24035 Írta: Anonymous
A Gyűrű másolatait amúgy már asszem USÁban piacra dobta valami élelmes jóember. Teljesen azonos arányúak, mint az eredeti, ugyanaz a felirat (csak ezeken mindig látható), és tömör aranyból vannak... Az árukat nem tudom :) <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #24034 Írta: Anonymous
jaj a Gyűrű az gyönyörű volt. még ránézésre is olyan dolog, amit az ember nem szívesen semmisít meg:) az nagyon tetszett, mikor az elején a lángok között mutatták.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #24033 Írta: Anonymous
Sesy:<br> <br> hát hogy KÉSŐBB melyik szerző vagy RPG hogyan módosította őket, az már más dolog...<br> <br> A szerepjátékosok biztosan jobban tudják, de nekem úgy rémlik, hogy az RPG-k tündéi infrában is látnak (így fejlődött tovább a Legolasnál is leírt éles látás)...<br> <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #24032 Írta: Anonymous
Mivel ez egy tetszési topik, ezért leírom, nekem mi tetszett KÜLÖNÖSEN:<br> <br> Mória architektúrája, a hatalmas arányok és súlyos falak, kőtömbök ábrázolása;<br> <br> A harc a Mazarbúl Teremben, különösen az, hogy közben nincs zene, és persze a troll, ahogy csapdos, hihetetlen...<br> <br> A balrog megvalósítása;<br> <br> A Caradhras tájképei;<br> <br> Hobbitfalva részletessége;<br> <br> A tündék hegyes füle :) <br> <br> Argonath oszlopai (a nagy királyszobrok);<br> <br> Orcrist (Fullánk) kék fénye és felirata;<br> <br> Orthanc bányái és maga a torony;<br> <br> az Egy Gyűrű kerek szépsége.<br> <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #24031 Írta: Anonymous
ja ez tényleg érdekes:)) de szerintem sok helyen a tündék (elfek) nem is ugy néznek ki, mint Tolkiennél, vagy igen?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #24030 Írta: Anonymous
Hm, csak azon t&#369;n&#337;dtem, amit RangeR írt:<br> ''Elfek mindig és mindenhol így néznek ki.Még a Gyűrűk Urában is így kell kinézniük,máshogy nem is lehetne''<br> <br> Izé... A tündék AZÓTA néznek ki így, amióta Tolkien megalkotta &#337;ket... Nem tolkiennek kellett igazodnia a szabványokhoz, hanem &#337; teremetett szabványt... :) <br> <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #24029 Írta: Anonymous
Üdv minden filmajongónak!<br> Kb. egy éve várom már a filmet, bár csak most decemberben sikeült elolvasnom. Tegnap láttam a moziban, és szerintem is nagyon jó, sajnos(?) egy film nem adhatja vissza azt az élményt, amit az olvasás okoz. Mindenesetre örülök, hogy elolvastam a filmet, mert végig tudtam merre járunk... Viszont az az érzésem, hogy aki nem olvasta, az a nagy időkülönbségek miatt (lásd pl. Orthanc előtti jelenet) nem biztos, hogy tudta hol jár. (De osztálytársaim beszámolói alapján ők is élvezték.)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #24028 Írta: Anonymous
szerintem azokról, amelyekben hemzsegnek a hibákról való ecsetelések...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #24027 Írta: Anonymous
Ranger,<br> <br> pontosan melyik kritikáról is van szó?<br> <br> Olórin<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #24026 Írta: Anonymous
a film ugy tökéletes, ahogy van!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #24025 Írta: Anonymous
Hihetetlen rossz kritikát lehet itt olvasni a filmről.Elképesztő sznobizmus!!!Elfek mindig és mindenhol így néznek ki.Még a Gyűrűk Urában is így kell kinézniük,máshogy nem is lehetne.Ez olyasmi szöveg,mint régebben volt az oldal készítőjének egy megjegyzése a páncélokról,amikor még csak képeket lehetett látni a forgatásról.Még jó,hogy nem rövidgatyába szaladgáltak a harcosok! Ez is annyira egyértelmű,hogy egy ilyen világban létező harcosnak mibe kell öltöznie,mint amilyen egyértelmű,hogy Haldír és a többi tünde hogyan néz ki.Vicc az egész,mármint ez a kritika...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #24024 Írta: Anonymous
Hol láttad te mindezt?<br> Én a Barad-dúrt láttam és Minas Morgul kapuját...<br> Szarumán Morgult említi...<br> Muszály vennem egy DVD lejátszót!!!!! hacsak nem adják ki videjón is...

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.649 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére