Vélemények, kritikák

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #24008 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák
Dwin Odiff:<br> <br> arra való ez a nyüves web, hogy használjuk... :) Meg hát, lehet, hogy egyszer majd nekem kellene valami infó és azt pont te tudod megadni...<br> <br> Remélem, a többség ilyen errefelé... Az indexen is nézegetem a topikokat, de ott az egyik Tolkien topikot felborogatta egy idióta, aki csak fikázni ment oda meg sértegetni a rajongókat :( <br> <br> Viszont van egy másik topik is, ahol meg olyan magas szinten nyomjuk, hogy még engem is alaposan megizzasztanak! Hja, Olórin tudása sem teljes, nekem is van mit tanulnom... :) <br> <br> üdv<br> Olórin<br> <br>

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #24007 Írta: Anonymous
b.Olórin: Köszi!<br> Látjátok ezt szeretem ebben a társaságban. Az ember feltesz egy kérdést és rögtön kapja rá a választ minden hátsó szándék nélkül. De ezt egyszer már leírtam a Rádió interbirka című topicban is. Mindenkinek köszi mindent. Ma tök jó napom vanÍ!!!!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #24006 Írta: Anonymous
Dwin Odiff:<br> <br> Csak most kezdik felkapni őt, de van pár site:<br> <br> Orlando Bloom linkek:<br> <br> <a href=http://wwww.angelfire.com/celeb2/orlandobloom/index2.html target=\_blank>Blooming Marvellous

Elirium OB Site

TheOneRing-Bloom

üdv
Olórin

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #24005 Írta: Anonymous
Én sosem ll-kedtem bennük. Főleg az első csatajelenet után...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #24004 Írta: Anonymous
Bevallom, nekem is tetszett. Ha ezek után valaki a tündék harci képességeit gúnyosan emlegeti...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #24003 Írta: Anonymous
Köszi! Igaz nem nekem kell, hanem a barátnőmnek. Még nem olvasta a könyvet, de miután megnézte a filmet rögtön el is kérte a könyvet és Lego hívő lett. :) =

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #24002 Írta: Anonymous
Dwin: Orlando Bloom: www.imdb.com...teljes biográfia+képek...<br> Mellesleg az utóbbi hetekben az ő a leglátogatottabb színész itt....

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #24001 Írta: Anonymous
HAli!<br> Én is megyek, nemcsak még egyszer megnézni a filmet...ez biztos. Tökéletesség határa..hát igen. Komoly kérdést vetett fel egyik barátom: ez után a film után mire fogom azt mondani, hogy jó? Hasonló mondatokra gondoltunk:Jó volt a film, de a Gyűrűk Urában emlékszel.... :-) )<br> Az Oscarral kapcsolatban...remélem, csak a szám lesz a kérdéses.. ;-) ))<br> DVD:hol lehet aláírni?? ;-) )<br> **vennem kell egy DVD-t, a fenébe is;-))**

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #24000 Írta: Anonymous
Szia Vic!<br> Köszi. Elmentünk a haverokkal vasnap, és képzeld: A pécs Plazában be kellett rakni egy 23:30-as előadást is a nagy érdeklődés miatt... Úgy néz ki, hogy lesz 3. is. Azóta ostromolnak Tolkien könyvekért, meg, hogy meséljek MERP-et.<br> Ja egy kérdés: Orlando-ról hol lehet letölteni valami hhasznosat??? (pl.: Biográfia, képek, stb. :)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23999 Írta: Anonymous
Szia Dwin!<br> Örülök, hogy még egyszer meg tudtad nézni :) Én is megyek, csak még nem tudom, mikor...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23998 Írta: Anonymous
Másodszorra még nagyobb élmény volt, mint elsőre. (Ezért lesz belőle harmadik is...)<br> OSCAR-t Sean BEAN-nek!!!!!!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23997 Írta: Anonymous
A theonering.net-en felroppent ma a hir, hogy a DVD akar 4.5 oras is lehet! Sot allitolag forgattak jeleneteket Bombadillal es az Oregerdovel is, ami rajta lehet a DVD-n!!! Barcsak tenyleg igy lenne!<br> Peticio is indult, amit tovabbitani fognak a New Line Cinema es Peter Jackson reszere, tobbek kozott azert, hogy a DVD-n a kihagyott reszek a film szerves reszekent szerepeljenek. Eddig mar tobb mint 22300 alairas gyult ossze es a szam percenkent no!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23763 Írta: Anonymous
Üdv!<br> <br> Nem tudom emlékeztek-e rám... az idejét se tudom mikor jártam erre legutóbb.De pont azért hagytam abba az írást, hogy majd miután megnéztem a filmet visszajöjjek és megnézzem,mennyit változott azóta a hozzá állásotok a könyvhöz és a filmhez.<br> De elég nehéz dolgom van,mert olyan sok új névvel találkoztam!!!És komolyan mondom,a fórum mérete...én le vagyok ragadva ott,hogy 5 topic van összesen:)))<br> <br> Nagy örömömre szolgál viszont,hogy a régiek viszonya a könyvhöz semmit sem változott (még szép) hacsak nem fokozódott a ragaszkodás a film hatására!<br> <br> Na de nem nosztalgiázni jöttem,szeretnék hozzászólni a témához:<br> A filmtől túl sokat vártam.Anyit,amennyit nem lett volna szabad:( Mert kétség sem férhet hozzá hogy nagy alakítás,P.J. és az összes szereplő igazán kitett magáért,de ettől függetlenül,tele van hibával.Még azon túl is,hogy tudtam; az öreg Bombadil Buckástól mindenestül kimarad,Liv Tyler pedig meg nem érdemelt jelenetekkel fogja leépíteni a színvonalat,sok mindent hiányoltam a filmből...(és persze ki is vágtam volna jócskán jeleneteket,dehát -talán szerencsére- senki nem adott ollót a kezembe.)<br> Ennyi volt a kritika:)<br> Mindezek ellenére!!!!Ha egy 100-as skálán kéne pontoznom,az eredmény:94pont! És ez azért elég jó nem?<br> El kell ismerni,hogy olyat vártam,ami teljességgel lehetetlen.Nem hinném hogy valaki is képes lenne tökélyre vinni ezt a filmet,mégakkor sem,ha nem vesszük figyelembe,hogy mindenki máshogy képzeli el. <br> A film tehát önmagában szuper(én is nagyobb társasággal néztem,köztük páran még a történetet se ismerék,nem hogy olvasták volna,de mint utóbb kiderült,tudták követni az eseményeket és izgalmasnak találták)de az igazán fanatikus rajongók számára csalódás...<br> <br> Nem akarok belemenni az apró részletkérdések kivesézésébe (így is túl sok helyet foglalok el a hülyeségeimmel),ezt már annyian megtették előttem is.<br> <br> Most már tényleg abba hagyom,de ezt még muszáj lejegyeznem:<br> Miért szapulja mindenki Boromirt?Mikor kijöttem a moziból,az első pozitív megnyilvánulásaim közé tartozott,hogy:Úgy örülök,hogy a filmbeli Boromirt sokkal szimpibbnek mutatják,mint amilyen a könyvben!<br> <br> Minden esetre még minimum 2x szeretném megnézni,ebből egyszer feliratosan.Kíváncsi vagyok mekkora az eltérés.<br> <br> Remélem nem leszek kiutálva a hosszú szövegem miatt:)<br> Bye!<br> Alynnan

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23996 Írta: Anonymous
szia!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23995 Írta: Anonymous
A film nagyon jó volt!<br> Mivel ez a topic az én müvem illik reagálnom rá!<br> Mivel most láttam nemrég.<br> De csak majd holnap fogok,mert most mennem kell dolgozni. :-( <br> Ígérem egy rendesen hosszút fogok írni!:-)<br> Addig is !<br> Gilthóniel Elbereth!<br> Legyetek jók!!:-)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23762 Írta: Anonymous
Ganga, most csak szívatsz minket, ugye? :) ma 17.04<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23994 Írta: Anonymous
én nem értelek titeket. szerintem a film nagyon jó lett, de semmi sem lehet tökéletes - a könyv sem az. de a könyv is, film is gyönyörű, és nem együtt kell nézni a kettőt, hanem külön-kölön, és ha igy nézzük akkor a film egy csodálatos élmény, én soha életembe még ilyen jó filmet nem láttam.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23993 Írta: Anonymous
Nekem is nagyon tetszett. Hatan néztük meg, hat teljesen különböző ember, és amikor kijöttünk a moziból, meg se tudtunk szólalni. Utána még tanulnom kellett volna, mert másnap vizsgáztam, de nem ment. Meg is buktam, persze, de kit érdekel... <br> Nekem az a jelent tetszett nagyon, amikor Arwen szembefordul a gázlónál a Fekete Lovasokkal. (Tudom, a könyvben nem így van...) Szóval ha valaki megnézni ezt a jelenetet, félreteheti az esetleges előítéleteit a nyavalygó, álmodozó, kissé málé - már bocs - tündékkel kapcsolatban.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23761 Írta: Anonymous
Kedves Elrondunk nem csak ilyet tud. Látta valaki a ''Priscilla, a sivatag királynőjének kalandjai'' című filmet? Megnézhetitek benne Hugo Weawinget, mint transzvesztitát: fantasztikusat alakít...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23760 Írta: Anonymous
Old Hawk: a havas táj nem a háttérbe lett vetítve, tényleg a hegyen forgatták le, kirakták őket helikopterrel a gerincre, de a lábnyomokról tényleg megfeledkeztek.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23759 Írta: Anonymous
Elronddal kapcsolatban: Nekem az tetszett benne, hogy nagyon jól kijött benne az emberi és a tünde faj is. A könyvből annyira nem jött átt, hogy Isildur végeredményben bűnös volt a dologban (már ha nem a Gyűrű hatása volt). Elrondból igenis áradt egy kis megvetés, de nem ítéletként, hanem inkább sajnálatkén. Viszont ott van a tisztelet is. Hiszen egy EMBER vágra le a Gyűrűt Szauron ujjáról, viszont egy EMBER miatt maradt meg a Gyűrű, aminek pusztulnia kellett volna. Pontosabban egy ember hatalomvágya miatt. Az emberi természet kettőssége maga ez. Sokat beszélgettünk arról, hogy ha az ősi fajok ennyire táposak, akkor miért nem csapnak bele a lecsóba maguk. Általában arra jutunk, hogy a rövidéletű ember faj dinamizmusa kell ahhoz, hogy a változásokra időben lehessen reagálni. Az örökéletű (hosszúéletű) fajok statikusak. Ez persze nem jelenti, hogy semmit nem csinálnak (Viggo Mortensen szavaival élve: csak a hosszú szőke hajukat fésülgetik), de igen nehezen változnak és akkor is csak lassan. A hirtelen alkalmazkodást igénylő időkben könnyen kudarcot vallhatnak minden bölcsességük ellenére. Elrond emberek iránti tiszteletében ez is kifejezésre jut. De ugyanakkor az is, hogy nem bocsátja meg Isildur gyengeségét. Nagyon árnyalt a karakter. Csak gratulálni tudok Hugonak, még akkor is ha csak ilyet tud alakítani. Mert ezt nagyon jól csinálja. <br> Bocsi, ha kicsit bonyolult voltam, én sem teljesen értem, amit írtam. :-) <br> ÉSzAH<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23992 Írta: Anonymous
Egyszerűen fantasztikus volt!!Teljesen profi.Nem volt zavaró, ha kihagytak részeket,vagy megváltoztattak valamit.Ez így tökéletes ahogy van!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23991 Írta: Anonymous
Nekem nagyon tetszett,bár voltak részek,melyeket nem hagytam volna ki.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23990 Írta: Anonymous
Hmmm...<br> Akinek nem tetszett a film, ajánlom, nézze meg pár nap múlva még egyszer... amikor már beépülnek a hibák, nem akad fenn rajtuk, és akkor egészen más lesz... <br> Nekem így volt. De akkor se mondanám, hogy tökéletes... hiányzik bel?le az a szomorú szépség, ami a könyvben benne van... de mai filmként nagyon tuti!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23989 Írta: Anonymous
Nekem is nagyon tetszet, és igyekszem nem azokkal a részletekkel foglalkozni amik nem igazán voltak tökéletesek. Mert persze voltak benne hibák, de lesz**om. :) )<br> Fő a pozitív hozzáállás.<br> <br> Vic: ez a DVD dolog tuti, vagy csak te gondolod így?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23758 Írta: Anonymous
Na, én olvastam a könyvet, de mégsem tudom mi az a szem, meg kié volt a kettétört kard:-)))<br> <br> Mi az a szem?<br> <br> Kié volt a kettétört kard?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23757 Írta: Anonymous
Végigolvasva a topicot, nem fogok újat mondani, csak talán máshogy. <br> <br> Nagyon tetszett a színészek alakítása, a díszlet, a tárgyak. Ami nem tetszett: Eltolódtak a hangsúlyok a filmben. Pl. Lóthlórien egyáltalán nem ilyen fenyegető, sötét, baljós, és negatív, mint a filmben. Aztán miért kellett felborítani a rendes cselekményt? Csak a második könyvben jön rá Gandalf, hogy Szarumán Palantírral kommunikál Szauronnal. Aztán, a film végén: Miért úgy lett megcsinálva, hogy Aragorn, kvázi elengedi Frodót? A könyvben simán elszökik és a második könyv feléig izgalomban tartja az olvasót, hogy a három üldöző (Aragorn, Gimli, Legolas) nem tudja, hány hobbitot raboltak el és miért? Passz.<br> Aztán: Aki nem olvasta el a könyvet, az nem tudja, hogy mi a franc a SZEM és miért nézelődik olyan nagyon (egyébként nagyon jól volt megcsinálva), meg az a Mithrill? Mitől olyan nagy franc az a páncéling? Egy szó sem esik arról, hogy miután előkerült a Gyűrű, újra összekovácsolták a Kettétört Kardot, és most azzal harcor Aragorn. Pedig azért ez nem kis dolog. A számítógépes grakikáról: A legtöbb helyen nagyon jóóóóóó! De vannak gondok: Amikor a hegyeken vágnak át akkor nagyon látszik, hogy mesterséges világítás volt és odavetítették őket a tájra. Aztán, amikor menetelnek a havon és távolról mutatják őket, elfelejtettek nyomokat rajzolni nekik. (Közelinél már volt.) Vasudvard és Mória, a Balrog, és a csatajelenetek szenzációsak, óriásiak, szuperlatívusz nekik. Kiváncsi vagyok, hogy az Entek, hogy fogják szétkapni, mint a foxi a lábtörlőt. Ja és a Románc!!! Aragorn & Arwen!!! Minek kell bele? Annyira hálivúdi lett tőle!!! <br> Na mindegy.<br> <br> Összességében ettől a pár apróságtól eltekintve tényleg jó. Sajnos ez a pár dolog megkeseríti a szám ízét. Csak azt tudom ajánlani, hogy A három könyv mindenek elébb és mindenek fellett!<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23756 Írta: Anonymous
Hello mindenkinek, újra itt vagyok!<br> Négy napja nem írtam, de ez a topic ez alatt több, mint 2-szeresére nőtt.<br> Remélem jó sokan látták a filmet!!!!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23755 Írta: Anonymous
Eia<br> <br> :) ezzel asszem a 20. oldal táján sokan vitatkoznának :) <br> <br> Nekem mondjuk az egyik kedvenc könyvem, de nem épp egyszerű olvasmány...<br> <br> És jó párszor el kell olvasni, hogy az ember kiismerje magát a tündetörténelemben :) <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23754 Írta: Anonymous
Egyszerűbb elolvasni a Szillmarilokat

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.622 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére