Vélemények, kritikák

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23706 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák
meg nem csak a botok érdekelnek...<br> <br> hülye vagy, Olórin, nem figyelsz arra sem, amire válaszolsz...<br>

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23707 Írta: Anonymous
Na tessék... Ezeket a részleteket alig veszik észre, de ha valami apróságot elszúrnak, az már katasztrófa... Tök jó, hogy még ezekre is figyeltek...!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23705 Írta: Anonymous
A verset is hiányoltam... Azére ennyire nem kellett volna kihagyniuk őket! És Bilbó ott volt a tanácson? Jobb lett volna, ha ő mondja el ott a verset és nem Legolas védi meg Aragorn (bár semmi bajom a tündékkel... :-) ))

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23704 Írta: Anonymous
<br> heheh, én már 2x megnéztem, de persze hogy nem csak a kardok érdekelnek...<br> <br> Tudtátok például, hogy Móriában a Mazarbúl Terem falai tele vannak törp-rúnákkal? Pár fanatikus már elemzi az isten tudja hogyan készített kockákat, a KHAZAD-DÚM felirat sok helyen olvasható.<br> <br> A Krónikák Könyve (amit Gandalf felemel és olvas) fedelén szintén valós, kiolvasható felirat van:<br> <br> <b>Mazarb Zigintarâg Khazadduműl</b><br> azaz:<br> <br> <i>A mória(i) Hosszúszakállúak (=törpök) krónikái</i><br> <br> Megtekinthet&#337; az alábbi címeken:<br> <a href=http://www.elvish.org/gwaith/graphics/im1.jpg>MAZARB
ZIGINTARÂG
KHAZADDUMŰL

Az ilyen részletek miatt megy el az ember naponta a moziba :)

Olórin

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23703 Írta: Anonymous
Nem említették meg, s az valószínűleg egy másik kard volt. Pedig Frodóék Bríben az kardról és a versről ismerik meg és fogadják el.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23702 Írta: Anonymous
És amikor előrántotta legelőször a kardját a hobbitoknak megmutatni, erősen egybe volt az a kard... És nem is kovácsolták újra... Azt azért megemlíthették volna! (vagy megint nem figyeltem... :-)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23701 Írta: Anonymous
Aragornnal kapcsolatban azért kicsit rosszabb a vonakodása a királyságtól, az örökség átvételétől. A könyvben - ha jól emlékszem - tele van küldetéstudattal. Ráadásul a Kettétört Kard állandóan nála van, nem pedig kipakolva egy múzeumi tárlón.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23700 Írta: Anonymous
Ja, igen, Aragorn kardjai nekem is feltűntek... A csávó kész két lábon járó fegyverraktár... Na meg a szilánkokra törött Kettétört Kard... :-)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23698 Írta: Anonymous
Tinúviel és Sesy<br> (két huncut tündelányka?)<br> <br> A táskák érdekesek, mit ahogy az is, hogy Aragorn öt karddal mászkál mindenfelé, amíg a hobbitokba bele nem botlik...<br> <br> :) <br> <br> Olórin<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23699 Írta: Anonymous
Na ne már, hogy csak a botok miatt akarod mégegyszer megnézni! :-)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23696 Írta: Anonymous
Tényleg... :-)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23697 Írta: Anonymous
Gandalf,<br> <br> ez a bot-história nekem is rejtély...<br> <br> Faragott magának egy másikat? Akkor meg kell még néznük párszor a filmet, hogy megnézzük, eltérőek-e a botok...<br> <br> DVD-t és állóképet akarok! Most, rögtön, azonnal!<br> <br> :) <br> <br> Olórin<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23695 Írta: Anonymous
a sajátommal nincs baj, nekem nagyon-nagyon tetszett

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23693 Írta: Anonymous
én meg azt nem értem, hogy Pippin és Trufa honnan szerezték a táskáikat, amikor ők minden szervezés nélkül mentek el Frodóékkal?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23694 Írta: Anonymous
Azt hiszem nem az osztálytársak reakciója számít, hanem a sajátod.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23692 Írta: Anonymous
én sajna az egyik osztálytársam reakcióját már tudom

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23690 Írta: Anonymous
Tinúviel: az ellentmondások épp azért voltak benne, mert eltértek a könyvtől, s a végén ezeket nem vették figyelembe.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23691 Írta: Anonymous
Egy rejtély számomra, hogy pl. Gandalf honnan szerezte vissza a botját, miután Szarumán elvette tőle.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23689 Írta: Anonymous
én most kicsit előre félek, hogy mit fognak szolni az osztálytársaim a filmhez :P

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23688 Írta: Anonymous
...Amik ugyabár minden filmben megtalálhatók, főleg, ha könyv alapján készültek. És még így sem volt annyi hiba benne, inkább azok, hogy másképp képzeltük el.<br> Örök hálám a film összes készítőjének és szereplőjének...!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23687 Írta: Anonymous
Ja, én még nem mondtam, de nagyon tetszett, még a horrorisztikus atmoszféra ellenére is. Egyszerűen nagyszerű alkotás. Az apróbb bakikat és logikai ellentmondásokat figyelmen kívűl hagyva.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23685 Írta: Anonymous
Sesy: én csak azt mondtam, azokat a részeket kár volt kihagyni Lothlórienben, mert így nem jött ki a lényeg és ezért nem tetszett egy csomó embernek az a rész. Igazából nem Galadriel átalakulása volt a rossz benne (szerintem az nagyon jó ötlet volt, akárcsak Bilbónál). Mint mondtam, ezeket a kimaradt részeket leforgatták (én még láttam is egy képet, ahol az Úrnő átadja az övet Trufának), eezért remélem, hogy a DVD változatba berakják.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23686 Írta: Anonymous
Gandalf: így már pontosabb, tényleg inkább lovagi. :-) <br> Sesy, üdv, és egyet értek... Hősiesen próbálom védeni másokkal együtt a Filmet, ehhez hozzátenni már mást nem tudok, minden érvemet elmondtam már legalább egyszer...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23683 Írta: Anonymous
Jó-jó, nem kell mindjárt mindent elsöprő szenvedélyre gondolni! :-P <br> Szerintem Gimli Galadrielhez fűződő érzései amolyan lovagi rajongásnak foghastó föl. Éomerrel a könyvben kész lett volna párbajozni érte!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23684 Írta: Anonymous
Hát elolvastam a véleményetek, és hát azt kell mondanom, hogy a friss tej is megsavanyodna ezektől a beszolásoktól. Szerintem a film nagyon jó lett, PJ és a szinészek kitettek magukért, a tájak gyönyörűek, és néhány kisebb hibát leszámítva a film tökéletes. Az nyilvánvaló, hogy nem adhatja vissza a könyvet, akármilyen hosszu is, ugy senki sem tudná megcsinálni, ahogy elképzeltük, de szerintem a film igenios méltó a GyU-hoz, és nem csak a hibűkat kéne észrevenni. Én most néztem meg másodszor, és egyre jobban tetszik. Először a szereplők kissé személytelennek tűntek, de mostmár egyáltalán nem. Szerintem örülni kéne, hogy valaki megcsinálta a filmet, és nem is rosszul, szoval nem csak a hibát kéne keresni, és nyavajogni, hogy miben különbözik a könyvtől. Amugy szerintem eléggé érthető, hogy Gandalf a lepke által üzent a sasnak (most nem jut eszembe a neve). Nekem egyedül a mágusok csatája nem tetszett, az elég hülyén jött ki, de minden más TÖKÉLETES! Ma az egész nézősereg bennmaradt a film után, és csendben hallgatták a zenét, és sokan a könnyüket törülgették. Szoval ez a film, és nem a könyv - de filmnek remek!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23682 Írta: Anonymous
Ja, így már értem. :-) ))<br> Szerintem is egyoldalú, hiszen Galadrielnek ott van Celeborn, és Gimli Galadriel nagylelkűsége miatt áradozik annyit róla - hiszen a törp-tünde ellentét ellenére is milyen kedvesen bánt vele, akárcsak a többiekkel. Már azt hittem, vmi olyasmit nem olvastam el, mint a filmben Aragorn-Arwen... :-) ))

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23681 Írta: Anonymous
Azért az egyoldalú rajongást Gimli részéről túlzás románcnak mondani, nem?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23680 Írta: Anonymous
Akkor meg nem figyeltem...<br> Gimli és Galadriel...? De hol? Mikor...? <br> Megyek olvasni... :-)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23678 Írta: Anonymous
Akkor ott még nem tartok... :-)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #23679 Írta: Anonymous
Dehogynem! Ha Lórient elolvastad, akkor igen!

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.659 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére