- Köszönetek: 0
Filmzene
- Eleniel (csillaglany)
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
A teljes (és pontos) szöveg benne van az ingyenesen letölthető Annotated Score-ban a filmzene hivatalos oldalán (16. oldal) (az infóért köszönet Silnek )
www.lordoftherings-soundtrack.com/fotr_complete.html
Sail away, sweet sister
(Brian May - Queen)
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Acho
- Nem elérhető
- Köszönetek: 5
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Thereon
- Nem elérhető
- Acho
- Nem elérhető
- Köszönetek: 5
- Thereon
- Nem elérhető
- The Shark
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
Ez a hír már több mint egy hónapos, volt is már szó róla ebben a topicban is, mint azt kicsit visszaolvasva láthatod. Különbuszt szerintem nem indítunk, hisz annyi jelentkező biztosan nem lenne. De néhányan lehet, hogy elmegyünk rá, csak még nem kezdtük el szervezni.
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- The Shark
- Nem elérhető
Sajnos tolkien.hu@tolkien.hu email cím nem műkszik nekem, ezért
gondoltam beírom ide ezt a friss hírt:
Mint a Tolkien művek lelkes olvasója és a Gyűrük Ura film rajongója
találtam rá Howard Shore zeneszerző oldalára, ahol mint bizonyára tudjátok a Film trilógia alapján készített Szimfóniáról is olvashatunk.
Ezen zenei darab már nemcsak Ausztráliában hanem európa több nagyvárosában is sikert aratott és a The Lord of the Rings Symphony: Six Movements for Orchestra and Chorus, John Mauceri karmester vezénylésével most európai bemutató körútra indul.
2007. Április 13-án Bécsben a Stadhalleban kerül megrendezésre az említett Szimfónia bemutató.
Két kérdés is megfogalmazódott bennem ezen hír kapcsán,mert gondolom sokak érdeklődését felkelti majd ez az esemény:
1., Minél többen tudjanak erről a hírről a MTT tagjai, az oldalt látogatók közül.
Valamint, érdeklődöm, hogy szervezett kereteken belül terveztek-e indítani egy buszt erre az eseményre?
2., Az hogy Bécsbe el tudták hozni ezt a nagyszerű darabot, feltételezi bennem, hogy esetleg Budapest is méltán pályázhatna, szervezhetne egy állomást Howard Shore szimfóniájának...
Ti járatosabbak lehettek ebben, kivel kéne felvenni a kapcsolatot, hogy mindez megvalósulhasson?
Üdv:
Kindler Krisztián
- Niphredil Eleanor
- Nem elérhető
cortez71 írta: Aham, értem Igen, az feltűnt, hogy ének az nem igazán van benne Akkor ez gondolom nem került rá a limited edition OST-re, bár ha nem is kapcsolódik a filmhez, akkor értelemszerű, h nem
Nem hiszem, hogy rákerült, mert a címet leszámítva semmi köze sincs a filmhez!
Egyébként nekem megvan az a CD rajta a számmal (nagy Enya rajonó vagyok, már jóval a film előtt is imádtam, azóta meg csak még jobban ) és nekem kifejezetten tetszik. Bár a LotR-hoz tényleg nem passzol, de ha sikerül elvonatkoztatnom a filmtől, én igenis fel tudom idézni belőle Lothlórient.
OFF
[size=9:duvp32wa]1991-ben készült?? Nahát, én pont akkor születtem... [/size]
ON
Lothlórien virágai; Niphredil és Elanor
- cortez71
- Nem elérhető
Aham, értem Igen, az feltűnt, hogy ének az nem igazán van benne Akkor ez gondolom nem került rá a limited edition OST-re, bár ha nem is kapcsolódik a filmhez, akkor értelemszerű, h nemSil írta:
Van Enyának egy Lothlórien c. száma, de az jóval régebbi, mint a film (az 1991-es Shepherd Moons c. albumról van), ráadásul instrumentális, tehát nem énekelnek benne.cortez71 írta: Nekem van ENyától egy Lothlórien című számom. A film OST-n meg a filmben is csak az általad említett két szám hangzik el Enyától. Nekem erős a gyanúm, hogy a Limited Soundtrack-en jelent meg ez a szám. Egyébként annyira nem is jó
- Sil
- Nem elérhető
Van Enyának egy Lothlórien c. száma, de az jóval régebbi, mint a film (az 1991-es Shepherd Moons c. albumról van), ráadásul instrumentális, tehát nem énekelnek benne.cortez71 írta: Nekem van ENyától egy Lothlórien című számom. A film OST-n meg a filmben is csak az általad említett két szám hangzik el Enyától. Nekem erős a gyanúm, hogy a Limited Soundtrack-en jelent meg ez a szám. Egyébként annyira nem is jó
Tears unnumbered
- Minath_Ithil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
where once was light now darkness forms, where once was love love is no more..................
- cortez71
- Nem elérhető
Nekem van ENyától egy Lothlórien című számom. A film OST-n meg a filmben is csak az általad említett két szám hangzik el Enyától. Nekem erős a gyanúm, hogy a Limited Soundtrack-en jelent meg ez a szám. Egyébként annyira nem is jóMinath_Ithil írta: ezt nekem nem engedi letölteni:S
hmm most kaptam egy cd-t, csak az a baj h nincs rajta az 1ik szám címe.... csak GYUs számok vannak rajta ,de ezt én még nem hallottam és állítólag Enya énekli Lóriennél..( de Enyának nem csak 2 száma volt? az aníron & a may it be?)
- Minath_Ithil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
hmm most kaptam egy cd-t, csak az a baj h nincs rajta az 1ik szám címe.... csak GYUs számok vannak rajta ,de ezt én még nem hallottam és állítólag Enya énekli Lóriennél..( de Enyának nem csak 2 száma volt? az aníron & a may it be?)
where once was light now darkness forms, where once was love love is no more..................
- Aranill
- Nem elérhető
- Cerebrum
- Nem elérhető
Sil írta:
Cerebrum írta: Valamikor réges régen valaki említette, hogy megvannak neki a filmzene kottái. Megköszönném, ha az illető nekem is el tudná küldeni.
Réges-régen = két hozzászólással ezelőtt? Mert ez esetben privi ment...
Hű, tényleg, én vakszamár. Köszi szépen!
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Sil
- Nem elérhető
Cerebrum írta: Valamikor réges régen valaki említette, hogy megvannak neki a filmzene kottái. Megköszönném, ha az illető nekem is el tudná küldeni.
Réges-régen = két hozzászólással ezelőtt? Mert ez esetben privi ment...
Tears unnumbered
- Cerebrum
- Nem elérhető
- Nessa
- Nem elérhető
Azt így most nemtudom honnan van a kotta, de majd utánanézek. Elég kevés sajnos. Csak néhány számból vannak benne részletek, és volt vagy 30ezer Ft.
*csak az RG semmi más...*
"Most velem nevetsz, vagy rajtam?"
- Sil
- Nem elérhető
Csak kicsit több mint 50 km-rel van messzebb Pesttől, mint ahol én lakok, időben meg még kevesebb is nála. Szóval én ezt az "elérhető" kategóriába sorolom, főleg, hogy útlevél se kell oda, mivel ugye EU-tagok vagyunk. Szombathely meg emlékeim szerint ott van éppen az osztrák határ mellett...*Nessa* írta: Azért még Bécs is elég messze van...
Honnan rendelték? Szeretnék majd én is eredetit... Most csak a régi fénymásolt-szkennelt kottáim vannak mindhárom filmhez. [size=9:2d78zxge](Ha kell valakinek, írjon privit. )[/size]*Nessa* írta: A mi zeneiskolánk rendelt Gy.U. kottát, kaptunk 1 válogatást a Két Toronyból. Nagyon jó játszani.Talán egyszer még előadásra is kerül vhol...
Tears unnumbered
- Nessa
- Nem elérhető
Ez kicsit OFF, de azért beírom.
A mi zeneiskolánk rendelt Gy.U. kottát, kaptunk 1 válogatást a Két Toronyból. Nagyon jó játszani.Talán egyszer még előadásra is kerül vhol...
*csak az RG semmi más...*
"Most velem nevetsz, vagy rajtam?"
- Sil
- Nem elérhető
www.lordoftherings-live.com/tickets.html
Tears unnumbered
- Sil
- Nem elérhető
A teljes (és pontos) szöveg benne van az ingyenesen letölthető Annotated Score-ban a filmzene hivatalos oldalán (16. oldal):Eleniel (csillaglany) írta: Akinek megvan a teljes szöveg, ne habozzon feltenni!
www.lordoftherings-soundtrack.co ... plete.html
Tears unnumbered
- Eleniel (csillaglany)
- Nem elérhető
A szövegből ennyit találtam:
A Bereth thar Ennui Aeair!
Calad ammen i reniar
Mi 'aladremmin Ennorath.
A Elbereth Gilthoniel
I hín (...?)
Akinek megvan a teljes szöveg, ne habozzon feltenni!
Sail away, sweet sister
(Brian May - Queen)
- gablin
- Nem elérhető
- Newra
- Nem elérhető
- gablin
- Nem elérhető
- Newra
- Nem elérhető
- gablin
- Nem elérhető
- Niphredil Eleanor
- Nem elérhető
Lothlórien virágai; Niphredil és Elanor
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.