Filmzene

Több
18 éve 1 hónapja #305553 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Filmzene

gablin írta: Köszi Minerva!
Azt is meg tudnád esetleg mondani, hogy hol juthatok egy fordításhoz? Lehet, hogy te le tudod fordítani az egészet?

Ha a szövegére gondolsz, csak fel kell ütnöd a könyvet a megfelelő fejezetnél, benne van. :wink:

A Gyűrűk Ura írta: Aragorn átvette a koronát, és így szólt:
- Et Earello Endorenna utúlien. Sinome maruvan ar Hildinyan tenn' Ambar-metta!
Ezek Elendil szavai voltak, akkor mondta ezt, amikor a szelek szárnyán megérkezett a partra: - A Nagy Tengerről Középföldére értem. Itt lészen a lakóhelyem, nékem és utódaimnak, az Idők végezetéig.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
18 éve 1 hónapja #305552 Írta: Kar_sa
Kar_sa válaszolt a következő témában: Filmzene
Ja, bocs, kissé nem közérthetően fogalmaztam :)
Sil: remélem ezt a linket gyorsan kiszeded innen...

Kārātārānen a áirâë...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
18 éve 1 hónapja #305551 Írta: Thereon
Thereon válaszolt a következő témában: Filmzene
A RotK bővített CD fantasztikus lesz, néhány számba belehallgattam.
S mielőtt megkérdeznétek hogyan, úgy elmondom néktek, hogy a BFME II ben hallható 4-5 bővített szám. Tehát ezek szerint már össze vannak válogatva, csak magára a kiadatásra kell várni.

Thereon, a vándorló varázsló

Több
18 éve 1 hónapja #305501 Írta: gablin
gablin válaszolt a következő témában: Filmzene
Köszi Minerva!
Azt is meg tudnád esetleg mondani, hogy hol juthatok egy fordításhoz? Lehet, hogy te le tudod fordítani az egészet?

Több
18 éve 1 hónapja #305500 Írta: Minerva
Minerva válaszolt a következő témában: Filmzene
Lefordítom: A Király visszatér filmzene albumon a The Return of the King című számban hallható. ;)

"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"

Több
18 éve 1 hónapja #305496 Írta: gablin
Nagyszerű! Mostmár csak azt kellene tudnom, hogy az hol van...

Több
18 éve 1 hónapja #305253 Írta: Kar_sa
Kar_sa válaszolt a következő témában: Filmzene
Persze, a ROTK ST ROTK című számában hallható.

Kārātārānen a áirâë...

Több
18 éve 1 hónapja #305251 Írta: gablin
Kedves Mindenki! Segítség! Létezik-e valahol a Király visszatérben az utolsó jelenetnélhallható Aragorn éneke, dala? Nincsenek meg a Soundtrackek csak pár számot hallottam az egyikről, de ott nem volt. És abban sem vagyok biztos,hogy egyáltalán feltették valamelyikre. Valakinek valamilyen ötlete?

Több
18 éve 1 hónapja #305107 Írta: cortez71
cortez71 válaszolt a következő témában: Filmzene

Koko írta:

Sil írta: - Valószínűleg a Symphony-t is kiadják majd, de csak miután megjelent a RotK Complete Recordings.

Aza Symphony mit takar?

A zenekar által előadott sokórás zeneműre. A szobros Király visszatérhez járó plusz DVD-n található a készítéséről egy werkfilm :)

Több
18 éve 1 hónapja #305100 Írta: Koko
Koko válaszolt a következő témában: Filmzene

Sil írta: - Valószínűleg a Symphony-t is kiadják majd, de csak miután megjelent a RotK Complete Recordings.

Aza Symphony mit takar?

Több
18 éve 1 hónapja #305098 Írta: Sil
Interjú Howard Shore-ral:
www.tracksounds.com/specialfeatu ... e_2006.htm
- A RotK Complete Recordings valamikor jövőre fog megjelenni (lehetséges, hogy valamivel korábban, mint a TTT), és 4 CD-s lesz.
- Szeretne PJ-vel dolgozni a Hobbit-filmen, már vannak is ötletei a filmzenéhez.
- Valószínűleg a Symphony-t is kiadják majd, de csak miután megjelent a RotK Complete Recordings.

Tears unnumbered

Több
18 éve 1 hónapja #304832 Írta: Lilliana
Lilliana válaszolt a következő témában: Filmzene

Lilliana írta: Jól látom, hogy a The Missing teljes verziója benne van?
De mit keres az els

Cameron Duncan Lives!

Több
18 éve 1 hónapja #304778 Írta: cortez71

Sil írta:

Koko írta:

cortez71 írta:

Koko írta: És az 5.1-es vörzsön piacra dobásáig mennyit kel még várnunk?

Piacra dobták, mivel a DVD a filmzenéhez jár...
[size=9:1x8jn72h]Torrentről még nem lehet tölteni, ez a bajod, ugye? :D [/size]

Azt nem tudtam h együtt van a CD, DVD.
Valóban az a bajom. :D Mivel még nem nagyon láttam aszittem még meg sem jelent. :)

Nézd, a FotR-nál így nézett ki (gondolom, a TTT ugyanilyen):
kep.tar.hu/silmarien/50287671?o=0#2
A borító belső oldalán a DVD, a másik oldalon meg a kis füzetecske + a három CD. (Azért remélem, hogy most a DVD-t nem olyan kis vacak gumiszerű izére rakják, mint a FotR-nál, mert tök nehéz kiszedni.)

Képek alapján szerintem maradt olyan. Bár én már hozzászoktam a kivételéhez :)

Több
18 éve 1 hónapja #304761 Írta: Sil

Koko írta:

cortez71 írta:

[size=9:10ipx13w]Torrentről még nem lehet tölteni, ez a bajod, ugye? :D [/size]

Valóban az a bajom. :D Mivel még nem nagyon láttam aszittem még meg sem jelent. :)

Nézd, a FotR-nál így nézett ki (gondolom, a TTT ugyanilyen):
kep.tar.hu/silmarien/50287671?o=0#2
A borító belső oldalán a DVD, a másik oldalon meg a kis füzetecske + a három CD. (Azért remélem, hogy most a DVD-t nem olyan kis vacak gumiszerű izére rakják, mint a FotR-nál, mert tök nehéz kiszedni.)

Tears unnumbered

Több
18 éve 1 hónapja #304750 Írta: Koko

cortez71 írta:

[size=9:35fcus6r]Torrentről még nem lehet tölteni, ez a bajod, ugye? :D [/size]

Több
18 éve 1 hónapja #304748 Írta: cortez71

[size=9:v14rs0z7]Torrentről még nem lehet tölteni, ez a bajod, ugye? :D [/size]

Több
18 éve 1 hónapja #304745 Írta: Koko
És az 5.1-es vörzsön piacra dobásáig mennyit kel még várnunk?

Több
18 éve 1 hónapja #304738 Írta: Beren Erchamion
Beren Erchamion válaszolt a következő témában: Filmzene

Niphredil Eleanor írta:

cortez71 írta:

*Nessa* írta: Üdv!
Bocsánt, nem akarok én itten zavarni, de megtudhatnám honnan van meg nektek a tegnap,v. mikor megjelent zene? (rem. nem kérdeztem nagyon hülyeséget...)

Tegnap jelent meg, jól mondod, és szerintem a "netes postástól" szereztük be azaz t*rrenten keresztül. Ha érdekel, PMben elmondom, honnan tudod megszerezni ;)

Cortez, egy privit légyszi nekem is az említett "hogyan lehet beszerezni" infóval! :wink: Előre is köszi!

Cortez, nekem is jöhet egy PM a TTT CR-ról. :oops: :D

"...a quendek szépsége ifjúságukban fölülmúlt minden más szépséget... s a bánat meg a bölcsesség csak gazdagította."

Több
18 éve 1 hónapja #304684 Írta: Thereon
Thereon válaszolt a következő témában: Filmzene

Niphredil Eleanor írta:

cortez71 írta: elég nagy a zaj a zene alatt, mivel a filmből vágták ki :( )

Igen, például a vízcsobogást tisztán lehet hallani, amikor Aragorn tiszta vizet tölt, hogy lemossa Éowyn karját, arcát...
Aztán példának okáért ott van még a láncing csörgése is, mikor Éowyn lélegezni kezd. Kicsit valóban zavaró.

Ami engem illet, tetszik, hogy benne van :) Fokozza a hatását a jelenet elképzelésének. De persze könnyen meglehet, hogy oly sokat hallgattam, miáltal már teljesen megszoktam azt.

Thereon, a vándorló varázsló

Több
18 éve 1 hónapja #304672 Írta: Sil

Ancalima Anarórë írta:

cortez71 írta: Én a RotK CR-ből Arwen dalára vagyok a leginkább kíváncsi :roll:

Azt egy ideig le lehetett tölteni valamilyen német oldalról, talán der-herr-der-ringe.de ? Nemtudom, de boiztos még fent van.

Le lehet még:
www.herr-der-ringe-film.de/v2/de ... l_1097.php

Tears unnumbered

Több
18 éve 1 hónapja #304669 Írta: Niphredil Eleanor
Niphredil Eleanor válaszolt a következő témában: Filmzene

cortez71 írta: elég nagy a zaj a zene alatt, mivel a filmből vágták ki :( )

Igen, például a vízcsobogást tisztán lehet hallani, amikor Aragorn tiszta vizet tölt, hogy lemossa Éowyn karját, arcát...
Aztán példának okáért ott van még a láncing csörgése is, mikor Éowyn lélegezni kezd. Kicsit valóban zavaró.

Lothlórien virágai; Niphredil és Elanor

Több
18 éve 1 hónapja #304665 Írta: cortez71

Ancalima Anarórë írta:

Azt egy ideig le lehetett tölteni valamilyen német oldalról, talán der-herr-der-ringe.de ? Nemtudom, de boiztos még fent van.

Igen, tudom, meg is van, de a minősége hagy némi kívánnivalót maga után (pl a bitsűrűsége eléggé gáz, egy-két mp3 lejátszó le sem játssza, valamint elég nagy a zaj a zene alatt, mivel a filmből vágták ki :( )

Több
18 éve 1 hónapja #304664 Írta: Ancalima Anarórë
Ancalima Anarórë válaszolt a következő témában: Filmzene

"... And that was the beginning of fairies..."

Több
18 éve 1 hónapja #304657 Írta: cortez71

Niphredil Eleanor írta:

Irmo/MissKarrde írta: Általában véve nagyon szeretem a rohír zenéket, igazi telitalálat mind. Már alig várom, hogy úgy hallhassam a ROTK-ból a vágtájukat zeneileg, ahogyan a filmen van :)

Júúúj, igen, arra már én is nagyon kíváncsi vagyok!!! :D
Emlékszem, hogy mikor központi felvételire mentem, vagy hétszer végignéztem a RotK-on Théoden buzdító szónoklatát, mielőtt elindultunk volna otthonról... :D Sőt, utána még út közben is ezt a tételt hallgattam a CD-ről.
(Megjegyzés: aznap sikerült is az egész osztályom legjobb felvételi eredményeit produkálnom :D )

Amikor én felvételiztem akkor még csak a Két Torony bővített jött ki :( De felvételi előtt megnéztem vagy négyszer a Sons of the Stewardot és nekem az adott erőt a 100%-os felvételihez :D :D
Egyébként elment privát üziben a forrás ;)
Én a RotK CR-ből Arwen dalára vagyok a leginkább kíváncsi :roll:

Több
18 éve 1 hónapja #304651 Írta: Niphredil Eleanor

Irmo/MissKarrde írta: Általában véve nagyon szeretem a rohír zenéket, igazi telitalálat mind. Már alig várom, hogy úgy hallhassam a ROTK-ból a vágtájukat zeneileg, ahogyan a filmen van :)

Júúúj, igen, arra már én is nagyon kíváncsi vagyok!!! :D
Emlékszem, hogy mikor központi felvételire mentem, vagy hétszer végignéztem a RotK-on Théoden buzdító szónoklatát, mielőtt elindultunk volna otthonról... :D Sőt, utána még út közben is ezt a tételt hallgattam a CD-ről.
(Megjegyzés: aznap sikerült is az egész osztályom legjobb felvételi eredményeit produkálnom :D )

Több
18 éve 1 hónapja #304634 Írta: Irmo/MissKarrde
Irmo/MissKarrde válaszolt a következő témában: Filmzene

Niphredil Eleanor írta: Ja, és Irmo! Szerény véleményem szerint a rohír témák már a régebbi kiszerelésben is nagyon jók voltak, de alig várom a bővítetten. Most nagyon kíváncsívá tettél ezzel a kis élménybeszámolóval. :D :roll: :oops:

Igen, azon is nagyon jók ezek a témák. A CR-ben kapunk plusszot belőle, de a lényegi zenék rajta vannak a szimpla változaton :oops: Hmm... azért itt van Éowyn éneke Theodred temetésén is, stb :) A szimpla cd-n remekül vágták össze a különböző zenéket, de a CR-en mindent a maga helyén lehet meghallgatni (és bővítve) :)
Általában véve nagyon szeretem a rohír zenéket, igazi telitalálat mind. Már alig várom, hogy úgy hallhassam a ROTK-ból a vágtájukat zeneileg, ahogyan a filmen van :)

Something's happening. I'm not the Jedi I should be. I want more, and I know I shouldn't.

Több
18 éve 1 hónapja #304604 Írta: Niphredil Eleanor

cortez71 írta:

*Nessa* írta: Üdv!
Bocsánt, nem akarok én itten zavarni, de megtudhatnám honnan van meg nektek a tegnap,v. mikor megjelent zene? (rem. nem kérdeztem nagyon hülyeséget...)

Tegnap jelent meg, jól mondod, és szerintem a "netes postástól" szereztük be azaz t*rrenten keresztül. Ha érdekel, PMben elmondom, honnan tudod megszerezni ;)

Cortez, egy privit légyszi nekem is az említett "hogyan lehet beszerezni" infóval! :wink: Előre is köszi!

Ja, és Irmo! Szerény véleményem szerint a rohír témák már a régebbi kiszerelésben is nagyon jók voltak, de alig várom a bővítetten. Most nagyon kíváncsívá tettél ezzel a kis élménybeszámolóval. :D :roll: :oops:

Több
18 éve 1 hónapja #304520 Írta: Irmo/MissKarrde
Remek ez a TTT Complete Recordings :)
Olyan apróságokat fedezek fel benne, amik a film alatt fel sem tűntek.
Kedvencek: majdnem minden, ami rohír :D (fura, de a film hatására szerettem meg nagyon őket, előtte valahogy nem voltak a kedvenceim).
Na de azért szelektálok, és vannak még más remek daragok is. Ami a szimpla cd-n jobban tetszik, az a The White Rider (mármint a zenék összevágása ehhez a témához abban a zenedarabban nagyon tetszik, a filmben felcsendülve nem az igazi).
Amik nálam abszolút kedvencek:
The Three Hunters
The Courts Of Meduseld
Theoden King
The King's Decision
One Of The Dunedain
Refuge At Helm's Deep
"Where Is The Horse And Rider"
The Host Of The Eldar
The Last March Of The Ents
Theoden Rides Forth

Something's happening. I'm not the Jedi I should be. I want more, and I know I shouldn't.

Több
18 éve 1 hónapja #304438 Írta: Irmo/MissKarrde
Most kezdtem el hallgatni, nagyon jó anyag :) Beszámoló jön egyik nap (valószínűleg holnap) :)

Több
18 éve 1 hónapja #304425 Írta: Niphredil Eleanor

cortez71 írta:

*Nessa* írta: Egyébként Sil, ha végighallgattad már a lemezt, megoszthatnád velünk a véleményedet, én nagyon kíváncsi vagyok rá ;)

Csatlakozom! :wink: Hosszú tömött sorokban várjuk az élménybeszámolókat! :D

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.888 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére