Filmzene

Több
19 éve 8 hónapja #243339 Írta: Nelossel
Nelossel válaszolt a következő témában: Filmzene

Gandalf írta: Grammy-t nyert a ROTK zenéje és betétdala.

Csak ugyanazt mondhatom, mint a többiek: Éljen! Gratula! :P :hello:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 8 hónapja #243338 Írta: Ille Lórien
Ille Lórien válaszolt a következő témában: Filmzene

Éljen! Gratulálok! Tényleg nagyon jó a zenéje. :P :cheers:
Nem tudjátok, hogy készült-e a betétdalhoz videoklip? Ha igen, megtalálható a bővített változat extrái között? Valamelyik zenecsatornán leadták már?

"Elen síla lúmenn' omentielvo."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 8 hónapja #243317 Írta: freedom
freedom válaszolt a következő témában: Filmzene

:P :P Hurrá! Gratula! Örömömet nehéz szavakban kifejezni, tehát inkább :P :P

Szabadság az,ha
Megválaszthatom: kitől
És mitől függjek
(Fodor Ákos)

Kérek szépen vacsit!

Több
19 éve 8 hónapja #243243 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: Filmzene

:cheers: Éljen!!! :P És Gratula!! :itscool:

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."

Több
19 éve 8 hónapja #243231 Írta: 3.Aragorn
3.Aragorn válaszolt a következő témában: Filmzene

Éljen! :hello: :cheers:

Több
19 éve 8 hónapja #243131 Írta: Gandalf

Több
19 éve 8 hónapja #243003 Írta: freedom

cortez71 írta:

freedom írta: Sziasztok!
Új vagyok itt, de rögtön azzal kezdeném, hogy zseniálisak vagytok! Arwen dalát sehol nem tudtam fellelni, a fordítások hozzá ráadásul nagyon költőiek.Le a kalappal előttetek!
Szeretném a segítségeteket kérni:én még a TTT előzetesében hallottam egy számot, amit nem tudok előkeríteni.A trailer második felében hallható, a Helm-szurdoki ostrom képei alatt. Tudna valaki linket ajánlani, vagy legalább támpontot adni, hogy itt mennyire menjek vissza a fórumban, hogy megtaláljam?Előre is köszi!

Clint Mansell az előadója asszem... Nekem megvan mp3-ban, ha van msned, megoldhatjuk...Amúgy DC++-szal le tudod szedni

Köszi.megnézem a szüleim gépét,vagy érdeklődök másoknál, de msnen megoldható lesz. Mégegyszer nagyon köszönöm.Örök hála!

Szabadság az,ha
És mitől függjek
(Fodor Ákos)

Kérek szépen vacsit!

Több
19 éve 8 hónapja #242788 Írta: Olosta
Olosta válaszolt a következő témában: Filmzene
Sziasztok!

Bocsi, hogy így bepofátlankodok a témába, de lenne egy kérésem.
Valaki meg tudná nekem írni cd-re a Tolkien Ensemble albumokat (tényleg, egy vagy több albumuk van)?
Aki tud nekem segíteni, légyszi írjon privit!!!
Köszönöm szépen!

"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."

Több
19 éve 8 hónapja #242750 Írta: cortez71
cortez71 válaszolt a következő témában: Filmzene

freedom írta: Sziasztok!
Új vagyok itt, de rögtön azzal kezdeném, hogy zseniálisak vagytok! Arwen dalát sehol nem tudtam fellelni, a fordítások hozzá ráadásul nagyon költőiek.Le a kalappal előttetek!
Szeretném a segítségeteket kérni:én még a TTT előzetesében hallottam egy számot, amit nem tudok előkeríteni.A trailer második felében hallható, a Helm-szurdoki ostrom képei alatt. Tudna valaki linket ajánlani, vagy legalább támpontot adni, hogy itt mennyire menjek vissza a fórumban, hogy megtaláljam?Előre is köszi!

Clint Mansell az előadója asszem... Nekem megvan mp3-ban, ha van msned, megoldhatjuk...Amúgy DC++-szal le tudod szedni

Több
19 éve 8 hónapja #242745 Írta: freedom
Sziasztok!

Szabadság az,ha
És mitől függjek
(Fodor Ákos)

Kérek szépen vacsit!

Több
19 éve 8 hónapja #242639 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: Filmzene

cortez71 írta:

Ben Kenobi írta: Azt hiszem a Minas Tirith témára gondolsz. Így fejből nem tudom. :P :) Az rajta van a soundtracken, a 3-as szám az, ha jól emlékszem. Tulajdonképpen a FotR-ben Boromir beszéde alatt hallható Gondor téma felpörgetett változata. Nagyon tetszik. :)

Azt gondoltam, hogy a Minas Tirith téma, és hogy a 3-as számban is van belőle (megjegyzem, az 5-ösben is), de nekem az egész kéne egyben, úgy, ahogy az előzetesben van...

Akkor ajánlom ezt az oldalt:
audiblebeauty.net/returnking.htm
Vagy méginkább ezt:
audiblebeauty.net/trailers.htm

;) :)

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.

Több
19 éve 8 hónapja #242637 Írta: cortez71

Ben Kenobi írta: Azt hiszem a Minas Tirith témára gondolsz. Így fejből nem tudom. :P :) Az rajta van a soundtracken, a 3-as szám az, ha jól emlékszem. Tulajdonképpen a FotR-ben Boromir beszéde alatt hallható Gondor téma felpörgetett változata. Nagyon tetszik. :)

Azt gondoltam, hogy a Minas Tirith téma, és hogy a 3-as számban is van belőle (megjegyzem, az 5-ösben is), de nekem az egész kéne egyben, úgy, ahogy az előzetesben van...

Több
19 éve 8 hónapja #242628 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: Filmzene

cortez71 írta: Valaki nem tudja, hogy melyik szám megy a ROTK előzetese alatt? Ez a rész az entes zene után kezdődik, amikor bevillan Minas Tirith, és jön a szöveg, hogy this Christmas...stb. Na, nekem az a szám kéne, csak hiába kerestem a ROTK soundtracken, nem találtam így egyben az egészet...

Azt hiszem a Minas Tirith témára gondolsz. Így fejből nem tudom. :P :) Az rajta van a soundtracken, a 3-as szám az, ha jól emlékszem. Tulajdonképpen a FotR-ben Boromir beszéde alatt hallható Gondor téma felpörgetett változata. Nagyon tetszik. :)

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.

Több
19 éve 8 hónapja #242616 Írta: cortez71
Valaki nem tudja, hogy melyik szám megy a ROTK előzetese alatt? Ez a rész az entes zene után kezdődik, amikor bevillan Minas Tirith, és jön a szöveg, hogy this Christmas...stb. Na, nekem az a szám kéne, csak hiába kerestem a ROTK soundtracken, nem találtam így egyben az egészet...

Több
19 éve 9 hónapja #241495 Írta: Gil-Celeb
Gil-Celeb válaszolt a következő témában: Filmzene
Teljesen egyetértek!!!Fantasztikus fordítások!!!!(vagy ahogy Kosztolányi mondaná:lenyűgöző :wink: )
Kar'sa kössz a nyelvleckét! :wink:
Legalább nyelvvizsgánál költőien fogalmazhatok majd! :wink:
Mégyegyszer hannon le mindenkinek! :D

"My fall will be for you,my love will be in you,
if you be the one to cut me,I'll bleed forever"

Több
19 éve 9 hónapja #241493 Írta: Isilcala
Isilcala válaszolt a következő témában: Filmzene
Húúúú, ez is nagyon jóóóó! ;) És én is csak annyit tudok mondani, amit Niphredil ! Nem tudnám eldönteni melyik a jobb, számomra mind a kettő sugall valamit. Szóval csak gratulálni szeretnék Nektek, és további szép fordításokat ;) !

"A szerelem megszállotja voltam. Kösz hogy kigyógyítottál!" /Moulin Rouge/

Több
19 éve 9 hónapja #241479 Írta: Niphredil Eleanor
Niphredil Eleanor válaszolt a következő témában: Filmzene
8O 8O Én már csak bámulni meg pislogni merek.... 8O 8O
Nagyon jók ezek a fordítások, ráadásul rímel is!
Gratula Ulmonak is, meg Kar'sa-nak is! (Márha számít valamit az én gratulációm itt a többi profié között)

Lothlórien virágai; Niphredil és Elanor

Több
19 éve 9 hónapja #241428 Írta: Kar_sa
Kar_sa válaszolt a következő témában: Filmzene
Ugyan, Ulmo, miért kötnék bele? Csak az elírást javítsd ki. ;) :roll: :)

Az én próbálkozásom:
Elfordulsz, sóhajtasz mélyen,
nehéz szívvel teszed, s nem szólsz már egy szót sem.
Meglásd, örökké más lett a világ.

Arannyá válnak az üde zöld fák
A nap oly halvánnyá lett
Bár átölelhetnélek téged.

Gil-Celeb:
Ez a hold pont olyan, mint amikor a "what can you see..."-n vitatkoztunk. Igaz, hogy az szó szerint azt jelenti, hogy "mit láthatsz...", de az angolok így fejezik ki azt, hogy "mit látsz...", merthogy a "what do you see" "mit szoktál látni", a "what are you seeing" meg nem létezik, mert érzékekkel, érzésekkel kapcsolatos igéket soha nem teszünk folyamatosba.
A "I wish I could hold you closer" igaz, hogy szó szerint azt jelenti, hogy "azt kívánom, hogy közelebb tarthassalak magamhoz", de ez pont úgy, mint a fenti, nem a valódi jelentés, magyarul az ilyen kifejezésekre vannak szavak, speciel a "bárcsak", és az "átölelni". A "bárcsak" már önmagában kifejezi a kívánságot, nincs szükség arra az "azt kívánom"-ra.

Csak hogy tanulj a középfokúra, mert elvileg van fordítás is... ;)

Kārātārānen a áirâë...

Több
19 éve 9 hónapja #241204 Írta: Isilcala
Iszonyú jóóóóó! Köszönöm szépen! ;) Nagyon tetszik, de tényleg, majd megtanulom kívülről ;) !
Gil, Neked meg sok sikert a nyelvvizsgádhoz! :P

Több
19 éve 9 hónapja #241152 Írta: Gil-Celeb
Húha, micsoda költői fordítás!!!Fantasztikus,egész meghatódtam!!!!*szipp*

Több
19 éve 9 hónapja - 19 éve 9 hónapja #241055 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: Filmzene

Isilcala írta: Remélem erre gondoltál, ha nem akkor bocsi:

With a sigh, you turn away
With a deepening heart, no more words to say
You will find that the world has changed forever

(And) the trees are now turning from green to gold
And the sun is now fading
I wish I could hold you closer

Egy gyors próbálkozás:

Egy sóhajjal elfordulsz
Szomorú szívvel, szótlanul,
Láthatod, a világ örökre megváltozott

A fák lombja zöldből aranyba fordul
A nap is elhalványul
Bárcsak átölelhetnélek

Mielőtt Kar'sa beleköt: szimpla próbálkozás, nem irodalmi nyelvezet! :)

Több
19 éve 9 hónapja #241042 Írta: Ille Lórien
Ille Lórien válaszolt a következő témában: Filmzene

tzita írta: Te jó ég, most látom h rosszul töltöttem ki a profilomat. Új vagyok, gondolom látszik... Nem tudjátok h lehet megváltoztatni?

Ha belépsz, és fölül rákattintasz arra, hogy "Profil", akkor megjelenik, amit beírtál, és ki tudod javítani. :wink:

"Elen síla lúmenn' omentielvo."

Több
19 éve 9 hónapja #240956 Írta: Isilcala
Igen, körübelül én is ezekre a megoldásokra jutottam, azért kértem tőletek segítséget ;) !
Próbáljuk meg lefordítani, úgy az egészet! Bár én nagyon nem vagyok ilyen típus, viszont nagyon érdekelne magyarul hogy hangozna /kicsit irodalmikusan/. Mert körübelülre tudom mit jelent, csak úgy szépen nem tudnám megfogalmazni, segítsetek ;)

Több
19 éve 9 hónapja #240949 Írta: Gil-Celeb
És a 'hold'?Nem azt jelenti,hogy tartani?Akkor nem úgy lenne a mondat,hogy:bárcsak közel tudnálak tartani magamhoz?(úgyértem bárcsak velem maradnál...)
Profik?(Én nyáron akarom letenni a középfokú nyelvvizsgát,úgyhogy adddig is had tanuljak... :wink: )

Több
19 éve 9 hónapja #240920 Írta: Kar_sa
Kar_sa válaszolt a következő témában: Filmzene

Nelossel írta: Ez az utolsó mondat: Azt kívánom, hogy legyél közelebb

Kicsit irodalmiabban: Bárcsak átölelhetnélek.

Kārātārānen a áirâë...

Több
19 éve 9 hónapja #240821 Írta: Nelossel
Nelossel válaszolt a következő témában: Filmzene

Isilcala írta: Szívesen, bár már írtam, hogy nem nekem jár érte a dícséret ;) ! Az utolsó mondatot nem nagyon tudom lefordítani, valakinek sikerült? Le tudná írni?

Ez az utolsó mondat: Azt kívánom, hogy legyél közelebb

Több
19 éve 9 hónapja #240815 Írta: tzita
tzita válaszolt a következő témában: Filmzene
Tényleg :D Köszi

Totenket Zita

Több
19 éve 9 hónapja #240808 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Filmzene

tzita írta: Szerintem nagyon jó a zenéje, nem tudja valaki megmondani, honnan lehet letölteni?

Köszi, Totenket Zita

Csak néhány bejegyzéssel lejjebb kell olvasnod, még ezen az oldalon van! :wink:

Több
19 éve 9 hónapja #240807 Írta: Isilcala
Menj lejjebb! Gandalf belinkelte ;)

Több
19 éve 9 hónapja #240806 Írta: tzita
tzita válaszolt a következő témában: Filmzene
Te jó ég, most látom h rosszul töltöttem ki a profilomat. Új vagyok, gondolom látszik... Nem tudjátok h lehet megváltoztatni?

Totenket Zita

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.842 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére