Film <-> Könyv különbségek

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hónapja #25649 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Nem baj... nem a te hibád, hogy nincs ízlésed, az enyém, hogy feltételeztem, hogy van.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hónapja #25648 Írta: Anonymous
Asmodeus: versenyezniiii????<br> Te vagy a jobb, ezt rögtön elismerem...<br> Amit Szilszakáll ajánlott, az se semmi... Azt hiszem, még most megalapítom a Tolkien-paródiák fórumot, ahova bárki írhat jó vagy kevésbé jó paródiákat, persze egy minimális ízléshatárral...<br> Lamorak: Mért baj az, hogy úgy próbáljuk elütni a filmig hátralévő nem kis időt, ahogy tudjuk? <br> Én nem tudom, mi a baj velünk... :) )

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hónapja #25647 Írta: Anonymous
Asmodeus:amit magadról írtál(az első fele)igaz. Amúgy tőled nem lehet félni,úgyhogy ne próbáld elképzelni, hogy bárki is retteg tőled.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hónapja #25646 Írta: Anonymous
Nekem is vannak rossz tulajdonságaim, de néha kifordulok magamból.<br> Pl. egyik rossz tulajdonságom, hogy szeretem a helyén látni a dolgokat, bocs.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hónapja #25645 Írta: Anonymous
Aha. Szóval nem tévedtem azzal a 'kis'-sel. :) <br> Még mindig úgy van, hogy a fekete lovak helyett barnák lesznek a filmben? Igazán sajnálnám.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hónapja #25644 Írta: Anonymous
Szilszakál: hallelujah! Vándor ent, ki az Óidőkből bukkantál elénk s gondolatiddal illetted eme por s mocsok lepte oldalt, köszöntünk téged!:)<br> Svindler helyett én mondtam köszöntőt:) én a magammódján egy kis féreg vagyok, aki megjelenésében egy visszataszító, hazug, álszent s kijátszó alak vagyok, de rendelkezek azért jó tulajdonságokkal, bár az elég csekély... :) <br> Én Asmodeus vagyok, a Rontás Démona, úgyhogy rettegj!!!:) (s próbáld elérni, hogy ne jelenjek meg bármilyen piti ügy miatt előtted:)<br> Lamorak: hát jól van, de azok fényesen megélnek ebből, a paródia-rók meg nem... :) <br> S átlagba véve a paródia-írók még sci-fi s fantasy remekeket is produkálnak...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hónapja #25643 Írta: Anonymous
Ez igen! A meghirdetett témához szorosan kapcsolódó, igen-igen magas értéket képviselő írásokat találtam itt. (Amelyek egyébként a maguk helyén ügyes munkák, ezért javaslom, hogy nyissatok egy új témát: pl:Paródiák Tolkien (és egymás) után szabadon)<br> Könyv-film: Bár én még semmit sem láttam a filmből (legyen számomra karáccsonyi meglepetés), de nézzük általánosságban és reálisan a helyzetet. Tolkien -legalább is első körben -nem eladásra készítette műveit mintegy 80-50 éve. Még abban is kételkedve, hogy valakinek egyáltalán tetszeni fog.<br> A film - egy már sikeres mű alapján - a mai piaci igényekhez (azaz eladhatósághoz) és a műfaj lehetőségeihez alkalmazkodó, teremtmény természetes hogy különböznek egymástól, itt csak az lesz a kérdés, hogy mennyire, és a szellemiséget átveszi-e a film. Ez után számomra a szereplő választás, a történet kisebb nagyobb eltérései stb. másodlagosak. A film Tolkien:GYU cimű regénye alapján - és nem azt teljesen feldolgozva - készült gondolom én.(És így is fogom megnézni.)<br> Mindenki akit már elvarázsolt ez a világ lefutatta magában a saját filmjét. Hát ehhez hasonlítsátok.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hónapja #25642 Írta: Anonymous
Az, hogy hányan élnek ebből, engem abszolút nem érdekel; attól még nem lesz jó. Vannak emberek, akik meg abból élnek, hogy drogot terjesztenek. Az jó?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hónapja #25641 Írta: Anonymous
Lamorak: Igazad van.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hónapja #25640 Írta: Anonymous
Figyeljetek!!!! A Móricz Zsigmond körtéri Skálában a könyvesboltban meg lehet kapni jópár Tolkien-könyvet, mondjuk angolul, ami lehet hogy jó, lehet hogy nem, mindenesetre baromi drága az összes, nem annyira szép kiadások, a Gyűrű szövetsége pl. kb 4000 Ft... Mondjuk egy fanatikusnak gondolom, minden pénzt megér... Na ezt kötelességemnek éreztem leírni. Ennyi mára.<br> Lúthien

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hónapja #25639 Írta: Anonymous
Ha Tok Pukk története fele olyan jó, mint ezek a paródiák, akkor tényleg szükség lehet arra a hasmassszírozóra:)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hónapja #25637 Írta: Anonymous
Sesy: hát persze:)<br> Elküldhetem a Tok Pukk története paródiájának az első fejezetét... :) <br> Amikor olvasod, tartsál magaddal hasmasszírozót, nehogy hasizmaid megránduljanak a jókedv ,,leheletsorozatától'':)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hónapja #25638 Írta: Anonymous
Na jó, ez egy kicsit nagyképű volt... :)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hónapja #25636 Írta: Anonymous
Asmodeus: ha szépen megkérlek nekem is irsz néhány ilyet e-mailben?:))

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hónapja #25635 Írta: Anonymous
Na jó, szerintem tényleg abba kéne hagyni ezt, mert nem is a témához kapcsolódik s látjátok, Domine Lamoraknak nem tetszik... :) <br> (Alyr Arkhon: majd e-mailen keresztül versenyezzünk!:)<br> Egyébként Lamorak, páran ebből élnek meg, pl. John Caldwell, Jeffrey stone, Stanley Steel és még sokan mások (ezt Aldyr is tudja:), de tényleg, vannak jó poénok a paródia-könyvekben. Engem ezek mindig felvidítanak...<br> Most éppen nem vidulok, ugyanis Stephen King Tortúráját olvasom...(Skeach: ezt NE olvasd el, ugyanis ez egy csúnya rémregény, ami olyan szörnyű történetről szól, ami meg sem történt, de ezt te nem értenéd meg, mert nagyon valósághű... :)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hónapja #25634 Írta: Anonymous
Alyr Arkhon: írjál még egyet!:))

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hónapja #25633 Írta: Anonymous
Asmodeus!<br> Mória kapuját én akartam!!!<br> Na sebaj... <br> Itt van... Brí! In the Pyskosh Pony...<br> Szereplők: Frodó, Samu, Trufa, Pippin és Papsajt Ázok.<br> S: Ez az a fogadó? Elég nagy... hmmm... de izé, nem ázik be?<br> F: Miből gondolod?<br> S: Nem látok tetőt...<br> T: Bombadil Toma ajánlotta, úgyhpgy kuss legyen.<br> P: Azt mondta, rég járt itt...Lehet, hogy akkor még volt teteje?<br> F: Mindegy, menjünk be! De a Gyűrűrről egy szót se! És emlékezzetek.. a nevem... mi is? <br> A... Al... Aladdin! ez az! <br> S: Hát jobb, mint a zsákos...<br> (bemennek)<br> T: Most bent vagyunk?<br> P: bent. Előtünk is fal, meg mögöttünk is... <br> S: Nézőpont kérdése... Ha a valószínűségszámítás és a Bolyai féle matematika alaptételeit vesszük akkor...<br> T+P: Akkor kuss van!<br> F: Fogadós! Hé, valaki!<br> PÁ: Itten vagyok, de ki szólt? Van itt valaki?<br> F: Hahó! Itt lent!<br> PÁ: Már megint aprónép? Nem veszek semmit! Nem is adok el!<br> F: Mi meg szeretnénk szállni itt!<br> PÁ: Szó se lehet róla!<br> Még csak azt kéne! Ilyen korcsokat az én fogadómban! (megtörli simára borotvált fejét) Inkább dőljön tovább! Na! Megyek sörözni...<br> P: Na de! Idenézz! Ez itten egy félautomata S+W! Van szoba, vagy nincs!<br> PÁ: Meg kell javítani a fémdetektort... Asszed félek tőled, tökmag?! He? <br> (Pippin kibiztosítja a fegyvert)<br> T+F+S: Neeee! Ezt már neeee! Inkább megyünk máshova lakni! Nem marad akinek elmeséljük jövendő hőstetteinket.<br> P: Elkéstetek...<br> PÁ: nana... Fiúk! Buli van!<br> (a találkozó hosszú, ám a résztvevők ittasságából kifolyólag vértelen tűzpárbajba torkollt) <br> (Másnap, a fogadó melletti pajtában, ahol az éjjelt töltötték)<br> S: Gazdám! Gazdi! Valaki jön! Szürke köpeny, csizma, egyenes kard és semmi más! Ez hülye? <br> P: Biztos csk vakmerő... fegyver nélkül ilyen helyre... <br> T: lelőjem?<br> F: ne... várjuk meg mit akar...<br> A csuklyás: Üdv! Aragorn vagyok, vándor, dúnadán és KIRÁLY! <br> P: ez király...? <br> A: Kuss! Térdre!<br> P: Mé? <br> A: Mert én király vagyok!<br> F: Akkor nem olvastad a forgatókönyvet! Csak leszel király!<br> A: Megváltoztattam, királyi jogon!<br> Te egyébként ki vagy?<br> F: A... Aladdin...<br> A: Nem Zsákos? Biztos?<br> P: D... Nem... Ő Aladdin úr, én meg Pippin úr vagyok!<br> PÁ: Mi ez a kajabálás hajnali tizenegykor? Kuss, mert lövök!<br> A: Gyertek velem! Tudok egy biztos helyet! <br> (ebben a pillanatban 3 fekete csuklyás lovas bukkan fel az utca végén)<br> A: Gyertek de gyorsan!<br> P: Ugyan má... Add ide gépfegyvert Samu! Ez még Feanor gyárában készült. Bombadil adta, nem mai bóvli...<br> (lelövi a lovasokat)<br> A: Halandó fegyver ezeknek nem árt<br> Lovasok: ÁÁÁÁÁÁ.... (felkelnek)<br> Még szrencse, hogy kaptunk mellényt.. <br> P: Affene... Trufa! A gránátokat!<br> F: Késő! Futás!!!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hónapja #25632 Írta: Anonymous
És ezt tehetségnek hivjátok?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hónapja #25631 Írta: Anonymous
Nos, akár azt is mondhatnám, hogy izléstelen. De kérdéses előttem, lenne-e értelme. Egyszerűen csak no comment-- többet vártam az oldal látogatóitól.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hónapja #25630 Írta: Anonymous
Boromir elakarja venni Frodótól a Gyűrűt. (Nagyon gyenge lett)<br> Frodó: Mit tegyek mit tegyek mit tegyek?<br> Boromir: kussolj, és vetkőzz!<br> F: (alélt hangon)óh, te izmos férfi, te isten, hát te is akarod? <br> B: bazmeg, ha buzulni akarsz, menj a szöszi legolashoz!<br> F: megőrülök érted Boromiiiir!<br> Hirtelen megjelenik Samu.<br> Samu:(vékony hangon)Uram, ne hagyj itt egyedül, nem akarom hogy ajkadat az orkok tépjékszét!<br> B: a fene essen a gay félszerzetekbe! Ide a gyűrűt!<br> F: yeeeee, hozzám jön feleségül!<br> <br> Mondtam hogy nagyon gyenge. :) ) inkább nem is folytatom. :) )

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hónapja #25629 Írta: Anonymous
Asmodeus: miért nem írsz ebből valami könyvet?:)))<br> Ja, ha már ez a fórum a könyv-film ellentétekkel foglalkozik,a filmben összekeverték a hobbitok hajszinét:)) nem nagy dolog, de akkor is különbség. :) ))

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hónapja #25627 Írta: Anonymous
Letölthető egy új, félperces előzetes Völgyzugolyról!!! (volgyzugoly.ini.hu)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hónapja #25628 Írta: Anonymous
Egyenlőre csak nálunk található a magyar oldalak közül... ;-) )))))

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hónapja #25626 Írta: Anonymous
Gandalfék Mória kapujánál.<br> Frodó: Gandalf, tudod egyáltalán, mi a jelszó?<br> Gandalf: ööö, izé, egyszer tudtam...<br> Boromir: 1xtudtam az mennyi?<br> Gimli: könyörgöm, Durin, fojts meg inkább...<br> Aragorn: Gandalf, csinálj már valamit!<br> G: na jó. ,,Nyíyyal ki, te aytú!'' (semmi) ,,Csezzeg, nyíy ma ki!'' (semmi) ,,Kopp-kopp-kopp!'' (semmi) ,,Szezám, tárulj!'' A francba is, egyik sem sikerül!!!<br> A: talán ha elolvasnád a használati utasítást...<br> G: ja, kösz...,,Nyomasd, haver s essél be!''<br> Gi: ez szerintem egy törp punk szekta bejárata...<br> G: kuss! Gondolkodjunk csak logikusan...nyomasd...haver...(erre zúgás hallatszik s a szikladarab kinyílik)<br> A: (hüledezve) e-ezt meg hogy csináltad?<br> G: ki? én? Jaaa, ezt! hát, tudod, izé...én mágus vagyok!<br> Gi: vettem észre...egyébként a jelszó a ,,haver'' volt, gandalf, ha nem tudnád...<br> G: és miért?<br> Gi: mert az egykori tünde-barátainknak nem volt sok esze (s még most sincsen) s hogy tudják a jelszavakat a törp-kapukhoz, ezért mindegyik kapunak a jelszava ,,haver''...<br> F: miért tartják ilyen hülyéknek a tündéket?<br> L: mert jól hangzik az együtt, hogy ,,hülye tünde''.<br> F: mostmár értem...<br> Samu: szerintem mostmár menjünk, mert készül vmi víziszörny Frodó úr lábát elkapni...<br> Buga: nyihaha!!! (azzal a póni elfut)<br> S: csez'meg, Buga!!! Az a rohadt dög elvitte a Playboyokat!!!<br> G: de még maradt Pedofil 50-60 ages...<br> S: na, azt azért mégsem...<br> F: áááá. Segítség. Megfogok halni. Jaj-jaj. Blugy-blugy-blugy. (Frodót a szörnyeteg a vízbe húzza)<br> S: na, ezen nem hatódtam meg...<br> F: nem alázom meg magamat azzal, hogy könyörögjek a rabszolgámnak!!!<br> S: akkor bizony meghalsz...<br> F: na jól van...áááá!!! Segítség!!! Könyörgöm, mentsétek meg a tetves életemet!!! Végignyalom a talpatokat, de akkor segítsetek!!!<br> S: ez már tetszik. (azzal megfogja Frodót a majmánál fogja s elkezdi kifelé húzni a partra)<br> F: te rohadt gay!!! Átvertél!!!<br> S: naná, kisköcsög, hehe...<br> G: menj innen, Csavardi!!! Ez az én dolgom!!!<br> F: ti perverz állatok!!! Inkább megfulladok!!!<br> L: tömegszex!!! Én is csatlakozom!!!<br> A: én inkább megyek, mielőtt az a viziszörny engem is felfal...<br> Gi: mostmár mindegy...a kapu bezárult...<br> B: haver!<br> Gi: azzal semmire sem mész...törp kapu csak hangazonosságra nyílik ki...<br> B: jókor mondod...(azzal bekapja a víziszörny)<br> A: jé, nézzétek, ki az ott!!! Jónás!!!<br> J: hé, nem jösztök pókerezni egy kiadós sör mellé?<br> A&Gi: bennevagyunk...(s azzal őket is a szörny elnyeli)<br> Gepetto: Pinokkió!!!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hónapja #25625 Írta: Anonymous
És ekkor kirtelen fehér ruhás alak jelenik meg a semmiből:<br> F.R.A.: Hol lenni la bella Legolas? Én mindjárt újraklónoz Fekete-tengeren...<br> Eltűnik a tünde holttestével együtt.<br> Gimli: Apám....<br> Hirtelen villanás, majd a hibás kísérlet miatt ezernyi Legolas potyog az égből, majd amint feltápászkodnak, dühödten kérdik:<br> Legolasok: Hol van? <br> Gimli:Miiii?<br> Gandalf: Ki?<br> Lok: Hol van az a Szauron bőrébe bújt Rontás Démon, népünk esküdt ellensége?<br> Gandalf meglepetten maga elé mutat, s a toporzékoló Legolasok rohamra indulnak...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 2 hónapja #25624 Írta: Anonymous
Alyr Arkhon: hűűűű:)<br> Na itt az enyém is!:)<br> <br> Aragornék Helm-szurdokában.<br> Gimli: jézusom, hogy lehettem ilyen hülye, hogy eljöjjek védeni ezt a kártyavárat...<br> Aragorn: kuss! Ez igenis erős vár!<br> Legolas: jé, ki lehet szedni a téglákat a falból! Jösztök építőst játszani?<br> G: erős, baz'meg...<br> A: ilyen hangvételt nem tűrök a váramban!!!<br> Théoden: ki vára, baz'meg?!<br> A: (dadogva) ööö, uram...izé, nem úgy értettem...<br> Éomer: de igenis, papa, úgy értette! Gyarmatosítani akarja földünket! Pedig ez a miénk, ugye, papa?<br> T: kuss, Émi! És nem vagyok az apád! Szellemi fogyatékosokat nem fogadok örökbe!<br> É: s mást se, mert nem ismered be, hogy impotens vagy s még mindig próbálkozol a hárem-cuncikkal...<br> G: nézzétek! Megáradt a Vas-folyó?<br> L: dehogyis! Azok orkok...<br> G: okoskodunk, Sasszempilla?<br> A: kuss már! Számolok...<br> G: tudsz számolni? Hogy micsoda meglepetések érnek engem!<br> L: 486129 ork...bocs, 20-at eltapostak...<br> G: király...<br> T: (büszkén) hát igen...<br> A: ja, ja...<br> É: ezeket hogy győzzük le, papa?<br> T: nos, sehogyan...<br> L: nem lóghatnánk meg?<br> G: inkább lógnál, de csak te...<br> T: csata!!! Előre, Éorl-fiak!!! (karddal kivontan befurakodik a védők közé)<br> G: ez hülye...<br> A: egyetértek...<br> L: (elaléltan) micsoda férfi!<br> G: aha. Egyenesen az ellenség pofájába rohan, hogy még esélye se legyen a túlélésre...<br> É: iszunk sört?<br> A&G: benne vagyok!!!<br> L: én inkább nézem a csatát...innen, páholyból elég izgalmasnak tűni...(egy nyílvessző fúródik a mellkasába s eldől)<br> G: na, én beszartam...<br> A: én is...<br> É: én még be is pisiltem!<br> G: nekem van egy ötletem...(a vállába fúródik egy nyílvessző) mégsem...<br> A: na, én már ötletet se merek monda...(egy nyílvessző fúródik a lábszárába)<br> Éomer befogja a száját, de egy nyílvessző találja el a karját)<br> É: a francba...ez nem jött be...<br> Egy vak íjász: hé, ti nem orkok vagytok?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 2 hónapja #25623 Írta: Anonymous
Na jó, Asmodeus, itt a folytatás:<br> Gandalf, Aragorn és az leírt előzmények után megmaradt szereplők némi seregnek látszó embertömeggel a hátuk mögött a Fekete kapunál:<br> G: Na, itt vagyunk. Állj! Azt mondtam, állj!!!!<br> A: Ezek hullarészegek! Mit kezdek egy olyan hadsereggel, ami megállni se tud???!!! Én király vagyok! <br> G: Lehet, hogy király vagy, de a koronádhoz nem kaptál IQ-t...<br> gimli: (tudálékosan) ha nem lennének részegek, nem lennének itt... Tényleg, hukk... hol is vagyunk?<br> Legolas: Egy nagy fekete izé van itt... Kupa... izé... kapu... Ugye picinyem? (megöleli gimlit)<br> g: neeeee!!! <br> L: deeee!<br> G: mi az ott hátul?<br> Trufa: legolas megint kezdeget... ha megtalálta volna a kontaktlencséjét, már nemcsak gimli szenvedne...<br> A: Sorakozó! Gimli ott marad.. Legolas... hmmmm ide mellém!<br> T: Te is??? <br> A: hülye! ő lesz a futár...<br> L: Itt vagyok... szépfiú! Hívtál? <br> G(tartva a távolságot): először bizonyítsd be, méltó vagy e egy királyra! Menj előre, kopogj be, mondd, hogy Szauront keresed...<br> Legolas előrevágtat, kopogtat, 10000 nyílvessző fúródik bele...<br> G: na ez kész. (kiáltva) Szauron! Itt a hatalmas sereg amely legyőz téged! Add meg magad!<br> A:Mi ez a röhögés? Én király vagyok!!!<br> A kapuőrök: Na és?<br> A: Rohaa... <br> T: Gandalf! Mér ütötted le?<br> G: Kuss! Várok valamit!-előveszi a zsebóráját<br> T: Az nem Théodené?<br> G: Nekem adta<br> T: azt mondta családi örökség, nem adja semmi pénzért...<br> G: Kuss! Ne feleselj egy mágussal!!! (nézi az órát)Öt, négy, három, kettő, egy...<br> T: nem történt semmi...<br> G: affranc... Mindjár kijózanodnak. Az a bolond Zsákos késik...<br> A kapuból: Késni is fog!<br> G: Miiii?!! Samu! Gollam!<br> Samu: Sajna, Gandalf. Szauron rendesen fizet, és nekem adta a Megyét is. A Gyűrű nála van. <br> G: Ez baj. Trufa! A fehér zászlót!<br> T: mért? Az hamis Gyűrű! Már első nap kicseréltem Arwen jeggyűrűjére... <br> G: Éljen! Michael Jordan kijózanodott már? Kicsi a labda de nagy a kosár! gyerünk!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 2 hónapja #25622 Írta: Anonymous
Én is úgy tartom, hogy a film-könyv különbözőség miatt szükségesek a változtatások. (Ezt már kifejtetted lent.) És, hogy az a legfontosabb, hogy a film visszaadja a könyv hangulatát (ezt is kifejtették már). De szerintem ezt az Arwen-Aragorn féle szerelmi szálat indokolatlanul jelentőssé teszik. Igaz, hogy a rendezőn múllik tul. képpen, hogy 'nyálas' jelenetek lesznek belőle vagy jól beilleszkedik a filmbe. Livet pedig még egy filmben sem láttam, így nem tudok erről véleményt alkotni.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 2 hónapja #25621 Írta: Anonymous
Azt hiszem kicsit egyedül vagyok a véleményemmel.<br> Szerintem a Gyűrűk Ura akkora könyv, hogy az nem hogy 3, de még 6 részbe sem fér bele ha normálisan, minden részletet belevéve filmre akarod vinni. <br> Ráadásul olyan sok szereplő van benne, amit egy normális olvasás folyamán még folyamatosan föl tud dolgozni az ember, hiszen ott a függelék, megállhat gondolkodni, és szépen fölidézheti, hogy éppen mikor ki milrt van ott. Illetve az olvasás folyamata elég időt ad neki arra, hogy mindent és mindenkit a helyére rakjon.<br> <br> Egy filmnek viszont nincs ennyi ideje. Elég prózai okokból: kockásra ülöd a feneked, bepisilsz, ráadásul egy nagy kusza egész lesz belőle, és valószínűleg unatozni is fogsz ha mindent a szádba rágnak. (kinek van kedve többnapos gyaloglásokat nézni)<br> <br> Sajnos minden leírt történet, amit filmre visznek, módosul. A két műfaj közötti különbség miatt. <br> <br> Egy könyvben van rá lehetőség, hogy a táj és helyzet leírások, a cselekmények leírása megfelelő hangulatba hozzon. Viszon filmnél ezt a hangulatot egészen más eszközökkel kell megteremteni.<br> <br> Sajnos ki kell hagyni dolgokat. Én nagyon sajnálom az öreg Tomát, egyik legkedvesebb szereplőm veszett vele oda. Remélem az így felmerülő logikai bukfenceket helyre fogják rakni valahogy.<br> <br> A szerelmi részt -bár nem vagyok ilyen sztorik híve- nem temetem előre. Részint, mert semmi bajom Livvel, részint mert egy tündér mesével van dolgunk. <br> És ha tetszik ha nem, a tündérmeséknek mindig voltak szerelmi szálai. Igazából ez ebben a könyvben is ott volt a háttérben. A filmben kicsit jobban kibontják. Majd meglátjuk, én előzetesen bizalmat szavazok neki, aztán majd 3 év múlva kiderül, melyikünknek mennyire vált be a számítása.. :-)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 2 hónapja #25620 Írta: Anonymous
Asmodeus: ezek nagyon jóóók!!! :) ))<br> Nos, a filmmel kapcsolatban, nagyon béna lesz, hogy kihagyják az Öregerdőt, és Aragorntól kapják a kardokat, mert az biztosan magánál hord két olyan kardot, ami a nazgul királyt is le tudja győzni... szerintem Aragornt nem olyan rossz szinész játsza, kicsit hasonlít, de hogy Arwent tették meg a nagy hősnőnek, azért az kész, és szerintem Eowyn-t játszó szinésznő nem szép. A hobbitok nagyon jók lettek, bár a 4 főszereplő hobbit sokkal soványabb mint a többi, de lehet hogy ezt csak én láttam így. Wood nagyon jó Frodónak, de Pippint valahogy máshpgy képzeltem el, sokkal fiatalabbnak, hiszen elvégre ő a legfiatalabb hobbit közöttük. Félek, hogy ez enteket hogy fogják megcsinálni... Az orkok lehetnének testesebbek. És Aragorn és Arwen szerelmi románca felesleges! Elrontja a film értékét! Hiszen ez a könyv nem a szerelemről meg az ilyen szappanoperákról szól! Na mindegy. Szómenésem van. Jóéjt

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.655 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére