- Köszönetek: 1
A HOBBIT
- scaurus
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- .Elessar király.
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Köszönetek: 0
"Ez a nap nem egyetlen emberé, de mindőnké!
Építsük ujjá együtt ezt a világot, s osztozzunk
rajta a béke napjaiban!"
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Gandalf
- Nem elérhető
Sil írta: A TheOneRing.net teljes beszámolója, spoilerhegyekkel:
www.theonering.net/torwp/2012/04 ... -analysis/
Ez pedig egy másik beszámoló, németül, szintén giga-spoilerekkel:
www.herr-der-ringe-film.de/v3/de/news/to...filme/news_86912.php
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
www.theonering.net/torwp/2012/04 ... -analysis/
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Gandalf
- Nem elérhető
- A Warner leszedette a német oldalról a kulcs képét, szerencsére lementettem magamnak.
- John Rawls veszi át Azog szerepét, Conan Stevens pedig Bolg lesz.
És egy újabb spekuláció a korábbiak kapcsán:
- Gandalf
- Nem elérhető
Mondjuk, Arwent is utólag kellett kivágnia Helm-szurdokból, vagy átszínezni a tömegben...
Emlékszem, a "zöld fórumon" annak idején külön topicot nyitottam "Tündék Helm Szurdokában?" címmel, annyira felháborított ez a kiszivárgott változtatás. Szerencsére a filmben nem lett hangsúlyos a Haldír-szál.
Túl erőltetettnek érzem A Hobbit kapcsán a hozzácsatolt fanfic-szálakat.
Annak nagyon örülök, hogy a Fehér Tanács és Dol Guldur belekerül, én is beletettem volna, ha forgatókönyvíró vagy rendező vagyok, de szigorúan csak A GyU-ra és a Függelékeire építve.
Ha pedig nazgúlt akarnak mindenáron beletenni a sztoriba (mind a filmes szószedet, mind a kaszkadőrök elejtett megjegyzései alapján igazi nazgúlok is lehetnek a filmek valamelyikében), akkor max. Khamúlt engedélyeztem volna Dol Guldur ostromához, de még ő is elég felesleges lett volna.
Radagast meg bizonyosan Narniából jött át, ott fel se tűnnek az ilyen figurák.
Ja, és még valami. Gollam mégis tökéletesen emlékszik a Szméagol-névre (beszélget is "vele"), pedig A GyU-filmekben mintha elfelejtette volna...[/spoiler:2jgnp5yh]
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
A többivel megvárom a filmet, a GyU film előtt is elég sok félreértésből fakadó hír volt, (meg olyan amire PJ mondott "mégsem"-et, gondoljunk csak Arwenre és a Helm szurdokra)
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Gandalf
- Nem elérhető
- Galadriel a Fehér Tanácsban ránéz a kardra, és közli, hogy "aha, emléxem, ezt a kardot Angmar pusztulásakor jó mélyre temettük, hogy került ez elő, hiszen egy csomó varázslatot rákasztoltam?" vagy valami ilyesmi.
- Miután A GyU-ban is elég lazán kezelték az idővonalat, nem hinném, hogy holmi függelékbeli ellentmondások zavarnák a forgatókönyv íróit, ahogy látszólag az a probléma sem, hogy egy nazgúlnak nem lehet sírja, lévén a hroája nem halt meg teljesen, csak átalakult, a feája meg élet-halál között rekedt. Szóval ez az "Elveszett nazgúl-láda fosztogatói"-szál eléggé lore-ellenesnek tűnik.
- Radagast konkrétan madárfészket hord a mágussüvegében, és nyuszik húzzák a szánját. Nem vicc! Ezek után Saruman helyében én is mihamarabb kitúrtam volna a Tanácsból.
- Hiányzó Tanácstagok: Círdan biztosan nem ért rá, sirályokat számolgatott, vagy valami, a Kék Mágusok ekkora már rég elvesztek, Celeborn feltehetőleg örült, hogy szalmaözvegyi kimenőt kapott, a többi tünde bölcs meg épen lepkéket teregethetett.[/spoiler:3hhmsz0a]
- Sil
- Nem elérhető
Tears unnumbered
- Grondir
- Nem elérhető
Gandalf írta: No, vajon minek a kulcsa ez?
www.herr-der-ringe-film.de/v3/media/gale...luessel-cb103771.jpg
Nagyobbnak képzeltem!
A 48 képkocka/másodpercről meg ne véleményt mondjanak nekem, hanem már a filmet mutassák!
Nem tudom, hogy spoilerbe tegyem, vagy ne, ezért inkább abba rakom!
És Radagast miért idétlenkedik, és miért nem tagja a Tanácsnak? Meg szerintem a Fehér Tanács sem csak belőlük állt, voltak többen is![/spoiler:xrrgzc4m]
Lacho calad! Drego morn!
"Kard vagyok a sötétségben. A falak őre vagyok. A tűz vagyok, amely elűzi a hideget, a fény, amely elhozza a hajnalt, a kürt, amely felébreszti az alvókat, a pajzs, amely az emberek birodalmát védelmezi."
- Gandalf
- Nem elérhető
- Gandalf
- Nem elérhető
- Sil
- Nem elérhető
Szerintem meg az is belejátszhat a fanyalgók ellenérzéseibe, hogy ez nem egy kész anyag, amit bemutattak, hisz pl a trükkök is hiányoztak belőle. Ezért gondolom, a "grading" (amikor átszínezgetik a jeleneteket, meg átalakítják a fényviszonyokat a jelenetekben) sincs még kész, és az azért sokat tud dobni a hangulaton.Gandalf írta: A 48 képkocka per másodpercről és a 3D-ről:
A beszámolókból az jött le nekem, hogy a nagyon éles és élethű kép, valamint a 3D miatt úgy érezzük, mintha tényleg benne lennénk - a stúdióban, a díszletek és a kellékek között. A túlságosan valósághű élmény pont a mozi varázsát veszi el, a filmszerűséget, és így olyan, mintha egy színelőadást néznénk élőben. Tényleg olyan illúziót ad, mintha benne lennénk, de pont ez is a baj vele...
Tears unnumbered
- Gandalf
- Nem elérhető
Köszönjük szépen!
Ez azért tisztába tesz néhány dolgot:
- Szóval itt találkozik Radagasttal, aki sajnos szintén egy újabb comic relief lesz. A Fehér Tanács pedig azért ül össze, mert Gandalf talál ott egy "Morgul-kardot" (vagy Morgul-tőrt, ha jobban hihetünk a beszámolónál a lektorált névjegyzékünknek), amely a Boszorkányúré volt, és sötét varázslat őrzi?
- A Fehér Tanácsnak (ekkorra már) nem tagja Radagast, csak Galadriel, Elrond, Saruman és Gandalf
- Legolasnak lesz a Bakacsinerdőben is akciójelenete (feltehetőleg a pókos jelenetekkel kapcsolatosan?)
- NEM lesz Galadriel-Gandalf románc: kiderült, hogy az arcsimogatós jelenetben Gandalf a félelmeiről beszél Galadrielnek, és arról, hogy Bilbó bátorságot tölt belé, Galadriel meg biztatja.
Nekem az a félelmem, hogy ezt a Fehér Tanács-Dol Guldur szálat nagyon elronthatják... [/spoiler:rlo8hurz]
A 48 képkocka per másodpercről és a 3D-ről:
A beszámolókból az jött le nekem, hogy a nagyon éles és élethű kép, valamint a 3D miatt úgy érezzük, mintha tényleg benne lennénk - a stúdióban, a díszletek és a kellékek között. A túlságosan valósághű élmény pont a mozi varázsát veszi el, a filmszerűséget, és így olyan, mintha egy színelőadást néznénk élőben. Tényleg olyan illúziót ad, mintha benne lennénk, de pont ez is a baj vele...
- Sil
- Nem elérhető
insidemovies.ew.com/2012/04/24/c ... he-hobbit/
2. oldal, itt van szó a bemutatott részletekről (spoileres!):
insidemovies.ew.com/2012/04/24/c ... -hobbit/2/
Tears unnumbered
- Gandalf
- Nem elérhető
Óriási dolgok vannak készülőben:
www.theonering.net/torwp/2012/04/23/5530...review-at-cinemacon/
A Los Angelesben zajló CinemaCon-on a szerencséseknek levetítettek 10 percet A Hobbitból, ráadásul 48 képkocka per másodperc sebességgel és 3D-ben!
A TheOneRing egyik munkatársa, Quickbeam már látta:
Gondolom, hamarosan újabb és részletesebb beszámolók jöhetnek.
- Gandalf
- Nem elérhető
Úgy tűnik, Conan Stevens alakítja Bolgot is:
www.theonering.net/torwp/2012/04/22/5522...ens-chats-with-torn/
(Vagy csak menet közben jöttek volna rá a filmesek, hogy korábban összekeverték Bolgot Azoggal?)
- Sil
- Nem elérhető
Tears unnumbered
- Grondir
- Nem elérhető
Másrészt meg azon gondolkodtam most, hogy kinek fájt volna, ha kicsit több szakáll van a törpökön : Mert jól néznek ki, oké, meg minden... Tetszenek is. De hát akkor is a Hosszúszakállúak törzséből származik mindegyikük, kivéve Bifurt, Bofurt és Bomburt. És hát a legtöbbnek épp hogy van szakálla, vagy csak borostája... Mert oké, legyenek különbözőek, hogy meg lehessen jegyezni, ki kicsoda (és ezért nem baj, hogy a könyvhöz képest megváltoztatták őket), de a szakálluk lehetett volna hosszabb!
Lacho calad! Drego morn!
"Kard vagyok a sötétségben. A falak őre vagyok. A tűz vagyok, amely elűzi a hideget, a fény, amely elhozza a hajnalt, a kürt, amely felébreszti az alvókat, a pajzs, amely az emberek birodalmát védelmezi."
- Gandalf
- Nem elérhető
ezért gondoltam, spoilerezek egy icipicikét annak az újabb (az előzőnél jóval bővebb és alaposabb) névjegyzéknek az alapján, amit legutóbb lektoráltunk a Forum Hungary kérésére.
Ha minden igaz, ezek a spoilerek világpremierek, legalább is az interneten máshol nincsenek fent.
Sokan találgatnak a rajongói oldalak fórumain, hogy vajon kiket és miket hagynak ki a könyvhöz képest.
Nos, nem tudni, milyen formában, de a névjegyzék alapján a filmben (hacsak végül ki nem vágják őket, vagy forgatják újra a jeleneteket) szerepelnek majd:
Bolg, Arkenkő, fekete nyílvessző, találós kérdések, és néhány vers A Hobbitból és A Gyűrűk Urából is.
Kérdés, hogy a könyvhöz képest milyen változtatással.
Pl. Bolgnak eddig a szereposztásban se híre, se hamva. Mintha Azog sokkal hangsúlyosabb szereplőnek tűnt volna. Ez a névjegyzék az első utalás arra, hogy A Hobbitban szerepelni fog egy Bolg nevű ork is (oszt' ki tudja, meghagyták-e Azog fiának?).
Ja, és nem tőlünk tudjátok! [/spoiler:1fngjrte]
A spoilermentességre vágyók kedvéért ti is spoiler-teggel reagáljatok az információkra!
- Gandalf
- Nem elérhető
Sil írta: Stephen Fry befejezte a Hobbit forgatását:
www.herr-der-ringe-film.de/v3/de ... _85888.php
Korán örült a szabadulásának:
www.herr-der-ringe-film.de/v3/de/news/to...filme/news_86208.php
- Sil
- Nem elérhető
Tears unnumbered
- Sil
- Nem elérhető
www.stuff.co.nz/dominion-post/ne ... Hobbit-set
Nyitva maradt a kapu, amikor a helyi tűzoltók kivonultak egy - hamisnak bizonyult - tűzriadó miatt...
Tears unnumbered
- Gyémánt_Hajnal
- Nem elérhető
"És ha egyszer rajtam lánckerék taposna
Alattam a Föld is sírva beomolna."
- Sil
- Nem elérhető
www.wbshop.com/category/wbshop_b ... +shirts.do
(Persze Magyarországra nem szállítanak, és amúgy is elég brutális lenne a szállítási költség... )
Tears unnumbered
- Gandalf
- Nem elérhető
www.herr-der-ringe-film.de/v3/de/news/to...filme/news_85056.php
- Iglorion
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
... re=related
Utúlie'n aure! Aiya Eldalie ar Atanári, utúlie'n aure!
- Belengol
- Látogató
Érdeklődnék van-e már valamilyen előrelépés a Bács Ferenc ügyben? Mert mostanában nagyon csend van vele kapcsolatban.
- Gandalf
- Nem elérhető
www.bigbadtoystore.com/bbts/menu.aspx?menu=2370&company=1340
További újabb ork/kobold-nevek a játéklista alapján:
- Fimbul
- Koboldkirály
- Grinnah
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.