Aragorn (Viggo Mortensen)
- Anna
- Látogató
De nem, ez nem vall a maximalista Viggora.Szóval hibáztassuk a szinkront...
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ragoran
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- shaira
- Nem elérhető
Ha valakinek megvan otthon a GyU-cdn, akkor nézze meg azt a jelenetet, amikor Arwe és Aragorn a lónál beszélgetnek, mielőtt Arwen megpattanna Frodóval. Amikor elkezdenek tündéül beszélni, nekem az az érzésem, mintha azon versenyeznének, hogy ki tudja hamarabb elmondania a tünde szöveget hibátlanul, de annélkül, hogy egyébként tudnánk a szöveg valódi jelentését.
- Ragoran
- Nem elérhető
- Cicaful
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
De a történet előrehaladtával egyre jobban látszik, hogy Boromir igenis tiszteli Aragornt. A tudását, a bátorságát és mindazt a tulajdonságát, ami férfivá teszi. Ám ez a tisztelet kölcsönös volt. És a végén tiszteli és elfogadja, mint királyát.
Igaz Aragornt nem hiszem, hogy volt olyan ember (élőlény), aki nem tisztelte. És ő is tisztelt mindenkit. Nem tartotta magát felsőbbrendűnek, nem nézte le a kisembert, és miután király lett, ugyanúgy fordult pl. a kis hobbitokhoz, mint Vándor (aki akkor még "senki" nem volt). És azt se hiszem, hogy minden király bement volna az Ispotályba a betegekhez, sebesültekhez. Ehhez kellett egy ilyen jellem. Aragornban megvolt az a plusz, hogy király lehessen, méghozzá nagyon jó, tiszteletreméltó és bölcs király.
"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"
- Ragoran
- Nem elérhető
- Ragoran
- Nem elérhető
- n8n
- Nem elérhető
/Gand-Ara-t folytassam? /
Legolas/Aragorn:
az bizt, h Lego tisztelte Aragornt...a filmben pl a tanácson is kiállt mellette... a könyvben nemtom, volt-e ilyen rész, már nem emléxem (elkéne olvasni újra ) meg harcban is nagyon jók együtt, egy halom orkot levadásznak! Ar. kósza és Dúnadán (mellesleg a Király is....pontosabban akkor még csak a trónörökös, najó, ez hülyén hangzott ) Leg. pedigeg Bakacsin-erdei tünde... mindketten többek a népükben levőknél(úgyértem, h az embereken/kósz, dúna. belül és a tündéken/bakacsin-erdei belül) Különlegesek... és tapasztalatot is váltanak...ha lehet így fogalmazni...és kölcsönösen segítik egymást(Leg.édes/éles szeme Ar. pedig 6 héttel azután h vki valahol járt is megtudja állapítani, h mit evett, mit csinált, hogyan szereti a töltött húst )amaellett összetartó barátok is!
n8n returns
- hedge_hog
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
pipike írta: Na írok Viggos oldalakat: www.much-ado.net/viggo.html
www.greenlightscafe.com/viggo_mortensen.html
www.oberongirl.com/viggo/
viggo.parisangel.com/
www.viggomortensen.org
Nem tudom,ez volt? www.frostyland.com/viggo/viggo.index.shtml
Remélem jók és be is jönnek!!!
~ Une lumi
- Ragoran
- Nem elérhető
2:Nem tudom megálni, hogy ne szedjek ki az oldalaidról képeket! Bocsi!
3: Na jöjjenek a képeket!
viggo.parisangel.com/gallery/viggo.jpg
viggo.parisangel.com/gallery/instyle.jpg
viggo.parisangel.com/gallery/lotr4.jpg
viggo.parisangel.com/gallery/lotr9.jpg
homepages.ihug.co.nz/~mrwinch/ar ... _small.jpg
viggo.parisangel.com/gallery/lotr12.jpg
4:Még 1x-er Bocsi!!
Ja és aieless nagyon köszi a fordításokat!
- Narië
- Nem elérhető
www.greenlightscafe.com/viggo_mortensen.html
www.oberongirl.com/viggo/
viggo.parisangel.com/
www.viggomortensen.org
Nem tudom,ez volt? www.frostyland.com/viggo/viggo.index.shtml
Remélem jók és be is jönnek!!!
- Narië
- Nem elérhető
Aieless:Van még?mert remélem hogy igen!!!!
Hedge hog:egy jó oldal:
Különben lejjebb kérdeztétek:Igen,ezek a képek a II.rész trailerjéből.Hogy Aragorn és Éowyn miért párbajozik azt nem tudom,de gondolom vmi olyasmi lehet,hogy Aragorn királykodik( ),tudjátok,kapukat töröget kardozik stb.aztán jön a csaj és jobban vív mint ő.Mármint szerintem ezzel Éowynt akarják hangsúlyozni....Bárcsakmegnézhetném magát a trailert.....
- hedge_hog
- Nem elérhető
~ Une lumi
- aieless
- Nem elérhető
A dán-amerikai színész igazából csak -színészekhez képest- ,,öregen" tört be a piacra. De Viggo Mortensen inkább a mezőben megy az autóőálya helyett - és útközben felszedi a virágokat-, mert ő nem a siker vagy a pénz miatt lett színész, ahogy sokszor említi.
kíváncsiságból lett színész - 3 mestermű által ösztönözve, amelyek fiatalként hatalmas beynomást tettek rá: ,,death in Venice", ,,The Deer Hunter" és Bergmantól a ,,H?stsonaten". <<fogalmam sincs mik ezek (>>
Főiskola után Manhattanbe költözött, és próbált egy talpalatniy helyet találni magának.
Az első eset, mikor a szerep túlélte a vágást, 1985-ben a ,,Kis szemtanú"-ban volt, ahol Alexander Godunov öcsét játszotta. 1987-ben ,,Salvation" c. underground film készítése közben találkozott a punk-rock énekes Excene Cervenkával. Henry születése után egy észek-idahoi hegyi villába költöztek. <<hmmm mintha kimaradt volna vmi esküvő v. ilyesmi ))>>
Ezután munkailag elég silány évek következtek. Idahoban nem nagyon volt keresési lehetőség, ezért Viggo kénytelen volt LA vagy New York közt ingázni a forgatások miatt. Kisebb filmekben szerepelt, mint pl. a ,,fresh Horses" vagy a ,,Tripwire", és -hiszitek vagy nem- a ,,Chainswa massacre III"-ban. <<megj: kb. ,,Láncfűrészes mészárlás III" , vmi kommersz horrorfolytatás>> Viggo kissé zavarban van és az ajkába harap, mikor a téma előjön.
,,Egy barátomat látogattam meg LA.ban, akinek volt egy kis szerepe a filmben.
,,Szükségünk van még vkire. Nem állnál be?" kérdezte. Miért ne? Láttam az eredeti ,,Chainsaw Massacre"-t, és mindenek ellenére azt gondoltam, hogy valami volt benne. Reméltem, hogy a 3 részben is lesz valami. De a filmkészítők beijedtek, és végül szinte minden félelmetes vagy szörnyű jelenet kimaradt, úgyhogy jó összefüggéstelen lett az egész."
Játzsanál újra egy ilyen filmben?
,,Nem. Hallottam vmi olyasmit, hogy ezek a filmek ,,erőszak-esztétikusak", de szerintem az erőszakban nincs semmi esztétikus. Az erőszak az erőszak, és aggódom az ilyen filmeknek a fiatalokra tett hatása miatt. vannak, akik túlzottan beleélik magukat a mozikba, és őrült ötleteik lesznek."
Azt hallottam, hogy korai éveidben az ügynököd meg akart győzni, hogy váloztasd meg a nevedet a kerriered érdekében.
,,Így van. Kezdetben mindenkinemk az volt a mániája, hogy cseréljek nevet. ,,Viggo Mortensen - túl fura, túl hosszú" mondták. Poénból felvetettem, hogy változtassuk Vic Mortonra. Ez úgy hangzik, mint vmi 40-es évekbeli magánnyomozó neve. ,,Vic Morton, private eye". Nem, a nevem Viggo Mortensen, én Viggo Mortensen vagyok, és Hollywoodnak ezzel együtt kell élnie."
És Hollywood úgy is tett.
So never mind the darkness
We still can find a way
'Cause nothin' lasts forever
Even cold November rain
- Minerva
- Nem elérhető
Sztem Legolas felnézett Aragornra, és mindenhová követte.
Lásd: "Arra gondoltam, milyen nagy és dicső úr lehetett volna, ha magának tartja meg a Gyűrűt. De nemesebb szellem annál, hogy az Ellenséggel szövetkezzék."
Hát nem éédes? *olvad*
"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"
- aieless
- Nem elérhető
Szerintem Gandalf alapjában mindenkihez úgyy.. jó volt, de ha volt barátja, akkor sztem Aragornt lehetett annak nevezni, bár azért ezt se mondanám olyan tipikus baráti viszonynak. mert Gandalf mindenkivel foglakozik, mindenkinek jót akar, de úgy ,,hülyülni" mondjuk nem látni senkivel. Viszont a Szövetség gondjait Aragornnal beszélte meg (már amennyit), pl. azt, hogy Móriába menjenek-e vagy ne-e ). Meg mivel G. mint istár 1.sorban Szauron ellen volt ott, Szauron legyőzéséhez Aragornnak trónra kellett ülnie. Ez sztem nem ilyen ,,haverom vagy akkor legyél te a király" alapon dőlt el, hanem vagy Aragorn a király, vagy senki. De a ,,senki" opciót Gandalf nem választhatta. Ők ketten már régebben is ismerték egymást, ugye együtt keresték Gollamot etc. Ja! És Gandalf arról is tudott, hogy A. Arwent akarja elvenni, szal ez azért már elég komoly bizalmas téma, tehát valamennyire már csak közel álltak egymáshoz. meg sztem azért is Aragornhoz állt G. a legközelebb a Szövetségből, mert.. hogy úgymond IQ szintileg ő volt hozzá a legközelebb )) vagy legalábbis jelentőségileg.
De szép volt! Legalább olyan élvezetes, mint Bilbó szülinapi beszéde
So never mind the darkness
We still can find a way
'Cause nothin' lasts forever
Even cold November rain
- Minerva
- Nem elérhető
Amúgy Aragorn a király, Viggo az isten, és jövő vasárnap 20 nap az HBO-n!
"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"
- n8n
- Nem elérhető
Bonc-bonc:
Aragorn és Gandalf kölcsönösen tisztelték egymást...Ganadalf már rég óta ismerte Vándort, könnyen lehet, h tanította is...Gandalf istár...az istárok azért jöttek Középföldére, h elűzzék a Sötét Urat(függelék) és trónra segítsék Jó Uralkodót(asszem) Gandalf minig segített Aragornt, és fordíta. kettejüknek együtt óriási hatalma volt, és egymás nélkül is ütőképesek voltak(Holtak Ösvénye, Orthanc) egyenlőre ennyi, majd folytatom...
n8n returns
- Ragoran
- Nem elérhető
2:Boncoljuk! Hát először is jóban voltak az tuti és kölcsönösen segítették egymást, legalábbis Aragorn tartotta a frontot amíg Gandi ügyes-bajos dolgait intézte, de Gandalf mit tett cserébe? Az igaz, hogy amikor Aragorn a királlyá válás felé haladt akkor sokat segített neki. A társaságból Ő értette meg legjobban Gandalfot végülis Gandalf vele beszélte meg, hogy a Caradrason mennek és nem Mórián keresztül!
Uff szóltam!!
Ti jöttök!
- n8n
- Nem elérhető
kéne vmi Aragorn téma...boncolgassuk ki pl Aragorn és Gandalf kapcsolatát..
n8n returns
- Ragoran
- Nem elérhető
www.houseoftelcontar.com/gallery/guide02.html
www.houseoftelcontar.com/gallery/visual01.html
www.houseoftelcontar.com/gallery ... ide01.html
www.houseoftelcontar.com/gallery/blkbk.html
www.houseoftelcontar.com/gallery ... air98.html
Lehet, hogy ezeket már beraktam, de nekem neagyon tetszenek!
'...Összeforr a törött szablya
s koronás lesz a király!....'
- Ragoran
- Nem elérhető
www.houseoftelcontar.com/
www.musingsofviggo.com/
Ez meg nem külön Viggo/Aragorn csak egy GY.U. oldal Viggos/Aragornos része.Van egy csomó kép talán hasznát veszed!
www.herr-der-ringe-film.de/hdr/d ... gorn-3.htm
www.fantasyplanet.cz/lotr/postava.asp?id=7
www.houseoftelcontar.com/gallery/starlog01.html
www.numenoreen.com/
Az utolsó lassan jön be, de megéári, mert rengeteg kép van rajta. Na remélem találsz oat amit még nem láttál!
- hedge_hog
- Nem elérhető
hedge_hog@freestart.hu
~ Une lumi
- n8n
- Nem elérhető
még mindig cseppfolyós állapotban vagyok
n8n returns
- Ragoran
- Nem elérhető
- Ragoran
- Nem elérhető
www.clarence.com/contents/cultur ... /lotr.html
- Ragoran
- Nem elérhető
www.numenoreen.com/Images/aragornew.jpg
www.numenoreen.com/Images/aragorn.gif
www.numenoreen.com/Images/aragorn.jpg
www.numenoreen.com/Images/frodon2.jpg
www.numenoreen.com/Images/preview47b.jpg
Ezt is vaslamelyik itteni oldalon találtam, de szerintem nem baj! Ha találok még akkor azt is berakom:
Rago
- Ragoran
- Nem elérhető
www.numenoreen.com/Images/pathfinder.jpg
www.numenoreen.com/Images/PaisAragorn.jpg
www.numenoreen.com/Images/aragor ... enorth.jpg
www.numenoreen.com/Images/rangerssword.jpg
www.numenoreen.com/Images/aragornkinginexile.jpg
www.numenoreen.com/Images/AICNArwenAragorn.jpg
www.numenoreen.com/Images/HDRAragorn.jpg
www.numenoreen.com/Images/FPAragorn6.jpg
www.numenoreen.com/Images/MoriaAragorn.jpg
www.numenoreen.com/Images/CZAragorn.jpg
www.numenoreen.com/Images/EcranAragorn.jpg
www.numenoreen.com/Images/CAAragorn.jpg
www.numenoreen.com/Images/bookle ... 5-2001.jpg
www.numenoreen.com/Images/trailer25a.jpg
www.numenoreen.com/Images/bookle ... 5-2001.jpg
Mindjárt folytatom, csak félek, hogy nem küldi el és akkor fejre állok!
- xany
- Nem elérhető
"Elmúlt, mint száz más pillanat,
De tudjuk mégis, hogy múlhatatlan,
Mert szívek őrzik, nem szavak."
- Ragoran
- Nem elérhető
www.numenoreen.com/Images/Strider.jpg
www.numenoreen.com/Images/swords ... rthern.jpg
www.numenoreen.com/Images/arange ... tility.jpg
www.numenoreen.com/Images/Aragornshadows.jpg
Holnap fojtatom, mennem kell!
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.