Legolas (Orlando Bloom)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #18369 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Ha meg nem hajóztak el, akkor nyilván lemnetk a gondori erdőkbe, ahova először Legolasék is. Bár ez csak egy tipp.<br> Egyébként hogy hívják Elrond fiait?<br>

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #18368 Írta: Anonymous
Vic:noshát,ha érdekel a véleményem Elrond fiai biztos ,hogy az elda életet választották ,mivel idősebbek Arwennél és Arwen is van vagy 3000 éves.Szerintem egy ember nem él ennyit.<br> <br>

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #18367 Írta: Anonymous
Nincs előttem a könyv - átugrottam a honlapomra, Völgyzugolyba, ott fenn van az egész kronológia az Első kortól kezdve! ;-) )))

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #18366 Írta: Anonymous
Gandalf: jó Neked, hogy ott van előtted a Könyv... éppen azért panaszkodtunk, hogy miért nem lehet doc-ként letölteni magyarul. Te sem tudsz valami helyet, ahol a magyar könyv fent van? (Az angol már megvan Wordben...)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #18364 Írta: Anonymous
ertuuzio: ez most mi volt?! Szerintünk is az... de szerinted miért? <br> Kifejtenéd, vagy csak maradsz az ismétléseknél?.. :) )

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #18365 Írta: Anonymous
Elrond fiai? A Függelékből nem derül ki semmi, most néztem utána. Szerintem inkább az elda-életet választották, mint apjuk, de ki tudja?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #18363 Írta: Anonymous
<br> Jó pasi!Helyes pasi!<br> jó pasi,jó pasi,jó pasi,<br> jó pasi,jó pasi,jó pasi, jó pasi!<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #18362 Írta: Anonymous
Gandalf: imádunk. Még. Kérlek. Tudsz valamit Elrond fiairól? Mármint, hogy mi lett velük Elrond távozása után?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #18361 Írta: Anonymous
Csak egy megjegyzés: Tolkien nem egyházi iskolába járt... <br> Egyébként egyet értek Ta merivel.<br> Galadriel rajongása Mória iránt érthető. Galadriel nem erdőtünde, még csak nem is sinda, mint Legolas (aki ezért másképp áll a dolgokhozÖ, hanem nolda, nemestünde, akiket mindíg is érdekelt a kovácsolás és az építészet. Ezért érdemes elkülöníteni egymástól a tünde-alfajokat... nem mindegyikre jellemző ez a spirituális természet-imádat!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #18360 Írta: Anonymous
mint például a törpék?Szerintem a tündéknek igen is igaza van ,én is ezt tenném a helyükben

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #18359 Írta: Anonymous
Aztán miért ne? Egyes halandó lények is lenézik őket. :-)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #18358 Írta: Anonymous
Szerintem Arwen nem elég kidolgozott, ez a gond. Mi nem látjuk benne azt, amit Aragorn látott benne :) <br> <br> De vissza a topichoz: megfigyeltétek, hogy a tündék milyen kis gonoszkodók tudnak lenni? És ezalól Legolas sem kivétel. Hajlamosak lenézni a halandó lényeket, és ezt ki is nyilvánítják :) )))

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #18357 Írta: Anonymous
Én is. :( <br> Szerintem Aragornhoz sokkal jobban illett volna Éowyn. Hülye nőgyűlölő az is. Mert azt a szende kis Arwent én ugyan nem nevezem nőnek. Aranyos meg minden, de pont jelleme nincsen. Mintha még azt is kötelességből tenné, hogy lemond a halhatalanságról Aragornért.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #18356 Írta: Anonymous
Nekem a harcos Éowyn mindig is kedvesebb volt, mint a csöndben varrogató Arwen. És bár nagyon örültem Éowyn és Faramir románcának, az azért egy kicsit szíven ütött, hogy ez a harcos lány végül végleg letette a kardot és közönséges asszonyka lett :(

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #18355 Írta: Anonymous
De a Bibliában ezt el lehet nézni, de Tolkien-nak nem! :) <br> Remélem a fia minnél hamarabb rendszerezi az iratokat, bár lehet, hogy abból sem leszünk okosabbak.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #18354 Írta: Anonymous
De hány Ruth-Ráháb-Eszter-Judit volt itt, a csudába is? Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én nők kalandjairól jobban szeretk olvasni, meg a lélekrajzukat is jobban szeretem. Nekünk van lelkünk és mindent mélyebben élünk meg, mint azok a fapofa férfiak. Kivéve persze azt az isteni tünde-fiút. :-)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #18353 Írta: Anonymous
Úgy tűnik, Tolkien a családfák leírásánál a bibliai mintát követi: férfiágon vezeti őket és csak a kiemelkedően jelentős nőket említi.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #18352 Írta: Anonymous
az enyémben is van egy csomó hiba...<br> Nem jön fel vki csetelni?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #18351 Írta: Anonymous
Dae-elena: a röhej az, hogy imádta a feleségét...mármint Tolkien. Ezért nem értem.... :) )<br> <br> Penngaladiel: az itt a probléma, hogy rengeteg, de rengeteg írásos anyag van mindenről, csak a többsége angol nyelven hozzáférhető, vagy még úgy sem, mert Christopher Tolkien sem rendszerezte még. Tehát egy csomó infót csak azok tudhatnak, akiknek sikerült valahonnan Tolkien-levelezést, feljegyzéseket stb. olvasniuk. <br> Remélem, hogy ha megjelenik végre a Szukits kiadótól a Tolkien-enciklopédia, akkor az egy halom infót fog tartalmazni, és nemcsak a felszínt, hanem a mélységeket is feltárja magyarul. De ahogy én újabban a helyzetet látom, itt is a pénzszerzésen van a hangsúly, és nem a minőségen... De azért reménykedjünk.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #18350 Írta: Anonymous
Mármint hosszú ü, csak ez most pont a kúpos u lett :)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #18349 Írta: Anonymous
Erre már én is gondoltam, Vic. Tényleg jó lenne magyarul is fájlban.<br> <br> Viszont iszonyú pipa vagyok arra a kiadásra, amit megvettem nemrég. Tele van olyan hibákkal, amelyek nyilvánvalóan számítógépes helyesírásellenőrző 'javításának' következményei: Gollam helyett tollam, valák helyett valók, a kúpos u helyett ű stb... elszomorító :( (((

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #18347 Írta: Anonymous
Nem akar minket valaki megszánni egy Gyűrűk Urával, ami doc kiterjesztésben van? Nekem angolul van meg a könyv Word doc-ként, de annyira, de annyira könnyen lehetne keresni, ha magyarul is hozzáférhető lenne....

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #18348 Írta: Anonymous
Kösz, Vic. Úgy tűnik, Tolkien szívesen hagyta kétségek között az olvasóit :) ))))))))

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #18346 Írta: Anonymous
hülye nőgyűlölő:))

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #18345 Írta: Anonymous
Dae-elena: nem tudom, ki Legolas mamája, pedig engem is érdekelne. Sajna a családfák többsége csak a férfiak neveit tartalmazzák... imádom Tolkient...<br> <br> Hát, Penngaladiel, az Arda csak ennyit ír Elrond két fiáról:<br> Elladan with Elrohir, one of the twin sons of Elrond Peredhil, born in the early years of the Third Age. They performed many deeds of errantry throughout that age, and fought in the War of the Ring. <br> <br> Ebből sem lettünk okosabbak...<br> <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #18344 Írta: Anonymous
Penngaladiel: várj, megpróbálok utánajárni...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #18343 Írta: Anonymous
szent isten, ti így fújjátok ezt a könyvet? Én meg itt vörösödk szégyenemben...De az engem is érdekel, hogy hívták Legolas anyukáját.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #18342 Írta: Anonymous
Ja, egyébként ez úgy van fordítva - tévesen - , hogy 'Elrond régen meghalt', ami ugye így, ebben a formában nem igaz :) )))))))

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #18341 Írta: Anonymous
Vic: De nem mentek el. A prológusban van erről szó egyébként (most csak angolul tudom idézni):<br> <br> It is probable that Meriadoc obtained assistance and information from Rivendell, which he visited more than once. There, though Elrond had departed, ***his sons long remained***, together with some of the High-elven folk. It is said that Celeborn went to dwell there after the departure of Galadriel; but there is no record of the day when at last he sought the Grey Havens, and with him went the last living memory of the Elder Days in Middle-earth.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #18340 Írta: Anonymous
Penngaladiel: passz. Sajna nem tudom. Az biztos, hogy Celeborn beköltözött Völgyzugolyba, ez le van írva valahol a Függelékben. Akkor viszont a fiainak el kellett mennük Elronddal, vagy nem?

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.921 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére