Haldír (Craig Parker)
- Nelia
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
De a könyv meg tiszteletet parancsólóvá, tehát a kényesség eltűnt.
Craig nagyon good-ul megcsinálta ezt az alakot. Aki azt a cikket írta, nem tudja hogy menyire fegyelmezettek a tündék, milyen okosak, meg ilyenek. Nagyon tok mérges lenni az ilyenekre!
Nelia, aki odavan Faramirért. Imádja a lovakat, és szeretne találkozni a színészgárdával.
GYŰRŰK URA 4EVER!!!!!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- +Earendil+
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Az ilyen Dinkák gyorsan kimennek a fejemből .
Az Útnak vége nincs soha,
Ha egyszer az ajtón kifut;
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Andoron
- Nem elérhető
Ezek szerint még nem látott igazi tünde harcost ijjal célozni
"Hiszek benned
Benned itt bent
Magamban"
Andoron honlapja
- +Earendil+
- Nem elérhető
Szegény hülye teljes fogalomzavarban szenved.
Jackson fantasztikus kreativitását bizonyítja ez a jelenet.Mindenképp a
film egyik csúcspontja.
Az Útnak vége nincs soha,
Ha egyszer az ajtón kifut;
- Olorin.papa
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Andoron írta: végére ha jól láttam, mind meg is halt,
Szerintem nem halt meg mind, mert amikor visszavonultak a toronyba sok tünde futott felfelé a lépcsőn, majd lövöldözött a falakról...
Legalábbis nagyon remélem.
Felagund!
Nekem így jött le a tündék szerepe a filmben.
Másnak biztosan más a véleménye.
Off
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Supersonica
- Nem elérhető
- Andoron
- Nem elérhető
Egyébként nekem tetszett az üde színfolt, hogy a tündéjk is harcoltak, a végére ha jól láttam, mind meg is halt, ezzel köszörülték ki a csorbát, hogy elvileg egyetlen tünde harcolt Helmnél, és az Zöldlomb Legolas volt
"Hiszek benned
Benned itt bent
Magamban"
Andoron honlapja
- Borgil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Mivel én előbb a könyvet olvastam (mit olvastam, faltam!!), ezért hozzászólnék. Nekem Haldír a könyvben nagyon szigorúnak tűnt, ami persze ott, abban a helyzetben helyénvalónak tűnt (Lórien határát kellett ugyebár védeni a gaz orkoktól). Meg kell hogy modjam azonban, hogy ha a film második részében nem bukkan fel ismét (a könyv szerint ott semmi keresnivalója), akkor nem is lennék itt ezen a fórumon. A Helm szurdoknál történtek nagyon megkedveltették velem a figurát, egész pontosan inkább a színészt. Aki pedig az első részben nem kedvelte, annak biztosan változott a véleménye. Nekem például egyáltalán nem emlékezetes a felbukkanása az első részben.
A bátorságot a legváratlanabb helyeken szokta megtalálni az ember.
- Penngaladiel
- Nem elérhető
Felagund írta: Én azt nem értem miért rakta bele a filmbe...
[...]
Mert van a sztoriban elég főszereplő, nem kellene még mellékszereplőkkel is előhozakodni (ráadásul az előbbiek kárára... )
Bármennyire is fáj, hogy PJ látásmódja nem egyezik a miénkkel , nekem A két torony ezen plusz jelenete kifejezetten tetszett, és igazándiból a film eszközeivel nem is lehetett volna jobban kifejezni, hogy a tét egész Középfölde sorsa. Számomra az igazán fájó dolog az volt, hogy A király visszatér tényleg nagyon félresikerült...
És hogy én is megválaszoljam a kérdésemet :
Nekem nagyon szimpi volt Haldír már első olvasáskor is, de talán akkor kezdtem el igazán megszeretni és tisztelni, amikor annak a tudatában olvastam újra, hogy film készül belőle. Ehhez képest az első film elég nagy csalódást okozott, különösen a moziverzió, abból is a szinkronos változat nagyon brutális volt 8O A bővített nagyjából helyrerakta Haldírt, de aztán a megérkezése Helm-szurdokba elsöpört minden negatív érzést
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
olorin.papa írta:
Felagund írta:
Niph/Elentári írta: Amúgy én kedveltem a könyvben és nem értettem P.J. miért ölette meg a filmben?????
Én azt nem értem miért rakta bele a filmbe...
Csak azért rakta be a filmbe, hogy meghalhasson... meg hogy elmondhassa: valaha szövetség volt tündék és emberek között, közös volt az életük és közös a haláluk is, tisztelegni jöttünk e szövetség előtt...
kb ennyi...
:itscool: Ez mintegy főhajtás a Beleriandi háborúk előtt... :heu:
Kötve hiszem, hogy PJ-t ilyen hátsó gondolatok vezérelték volna...
Our knees do not bend easily
- Penngaladiel
- Nem elérhető
Szerintem nyilatkozhatsz, a kérdés második fele azoknak szól, akik a filmet látták előbbGilgolwen Nimrandir írta: Ebben a témában nem nyilatkozhatok/m, mert (sajnos) előbb láttam a filmet, minthogy olvastam volna.
- cortez71
- Nem elérhető
Mondjuk, ott jól játszott Viggo, át tudta adni azt a fájdalmat, amit abban a pillanatban kellett.
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Felagund írta:
Niph/Elentári írta: Amúgy én kedveltem a könyvben és nem értettem P.J. miért ölette meg a filmben?????
Csak azért rakta be a filmbe, hogy meghalhasson... meg hogy elmondhassa: valaha szövetség volt tündék és emberek között, közös volt az életük és közös a haláluk is, tisztelegni jöttünk e szövetség előtt...
kb ennyi...
:itscool: Ez mintegy főhajtás a Beleriandi háborúk előtt... :heu:
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Felagund
- Nem elérhető
Niph/Elentári írta:
Felagund írta:
Most miért????
Mert van a sztoriban elég főszereplő, nem kellene még mellékszereplőkkel is előhozakodni (ráadásul az előbbiek kárára... )
- Niph
- Nem elérhető
Felagund írta:
Most miért???? Bár igaz Bombadill Toma lehetett volna helyette......
“A gyermektársaság gyógyír a lélekre.” (Dosztojevszkij)
- Felagund
- Nem elérhető
- Niph
- Nem elérhető
Penngaladiel írta: Nem, Haldír a könyvben nem hal meg, legalábbis nem kapunk hírt róla, ugyanis a filmmel ellentétben Lórienben marad annak határait védeni.
És ha már előkerült a téma, és már régen volt kérdésfölvetés, most én kérdeznék:
Mi volt az első benyomásotok Haldírról a könyv alapján? Persze ez azoknak szól, akik előbb olvasták a könyvet, mint ahogy a filmet látták volna, illetve a film alapján, ha az volt az első találkozás vele?
Változott-e az első benyomás a film/könyv hatására?
Hogy egy kiváló tünde!
/me előbb olvastam a könyvet és ott a figurája nagyon tetszett. Ellentétben a filmben ahol kissé hűvős volt Haldír és mintha kissé tartozkodó is volt.(akárcsak Galadriel) Amúgy én kedveltem a könyvben és nem értettem P.J. miért ölette meg a filmben?????
“A gyermektársaság gyógyír a lélekre.” (Dosztojevszkij)
- Estelio
- Nem elérhető
Nos én a Gyűrű Szövetségét hamarabb láttam mint olvastam volna a könyvet, a Két toronynál ez fordítva volt. a szövetségében (film, könyv) nem igazán éreztem a hatását Haldírnak. A Két torony valahogy fontosabbá tette őt, szerintem. na nem mintha Lothlorien védelme nem lenne olyan fontos. Egyébként számomra kedves Haldír, de ezeket a dolgokat vontam le.Penngaladiel írta: Nem, Haldír a könyvben nem hal meg, legalábbis nem kapunk hírt róla, ugyanis a filmmel ellentétben Lórienben marad annak határait védeni.
És ha már előkerült a téma, és már régen volt kérdésfölvetés, most én kérdeznék:
Mi volt az első benyomásotok Haldírról a könyv alapján? Persze ez azoknak szól, akik előbb olvasták a könyvet, mint ahogy a filmet látták volna, illetve a film alapján, ha az volt az első találkozás vele?
- Gilg (Gwindorn)
- Nem elérhető
- Gilg (Gwindorn)
- Nem elérhető
Viszont talátam néhány szép rajzot: www.meanyhead.com/images/haldir.jpg
www.angelfire.com/cantina/lyijyk ... Haldir.jpg
gapofrohan.com/gallery/haldir.jpg
ez már kicsit érdekesebb, de azért nem rossz:
ew2.lysator.liu.se/pic/fanq/s/a/ ... haldir.jpg
viszont ez...
www.tolkiengathering.com/artgallery/art131.jpg
www.ambar-eldaron.com/fonds_ecra ... ir1024.jpg
- Penngaladiel
- Nem elérhető
- Nelossel
- Nem elérhető
- Gil-Celeb
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Egy nagyon-nagyon-nagyon bugyuta kérdés(amire sajnos milliódszori olvasás után se emléxem):Haldír a könyvben is meghal? (me egyébként egy Haldír-fan....)
"My fall will be for you,my love will be in you,
if you be the one to cut me,I'll bleed forever"
- Raia Aiwart
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Ne becsüld le a semmittevést, a céltalan kószálást, a hallhatatlan dolgokra való odafigyelést, és a senkinek sem ártást!
- Luine Baenre
- Nem elérhető
- Penngaladiel
- Nem elérhető
leaysaye.tripod.com/parker-blue/media/booty.zip - Craig és Mark belépője Quicktime progi kell a lejátszásához, 2.8 MB.
Ezek valamivel nagyobbak:
leaysaye.tripod.com/parker-blue/ ... _word1.zip
leaysaye.tripod.com/parker-blue/ ... _word2.zip
- cortez71
- Nem elérhető
decipherstore.fanhq.com/TCG/Card ... ardID=1165
decipherstore.fanhq.com/TCG/Card ... ardID=1164
- Penngaladiel
- Nem elérhető
- Penngaladiel
- Nem elérhető
us.imdb.com/title/tt0436717/combined
Itt pedig egy keveset meg lehet tudni a sztoriról:
www.platovision.com/jackalope/
- Gyémánt_Hajnal
- Nem elérhető
Gil-Celeb írta: Kösszi!!!!
Na és sikerült megnézni?
"És ha egyszer rajtam lánckerék taposna
Alattam a Föld is sírva beomolna."
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.