Faramir (David Wenham)
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Nelossel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Köszönetek: 0
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Quairessa
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Nelossel írta: meg Éowynt Faramir anyjának a köpenyében... meg persze a csókot...
Hát csók ugyan nincs, viszont szerintem Éowyn Faramir anyjának köpenyében van az ispotályban Sötétkék köpeny van rajta ugyanis.
- Nelossel
- Nem elérhető
Aragorn mint véreskezű uralkodó? Azt megnéztem volna...
Az utolsó mondatod viszont nagyon megfogott. Pont ezt éreztem mikor olvastam a könyvet. Nagyon eltaláltad...
- Adrael
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Azzal gyanúsítani egy tünde-ivadékot, hogy megcsalta a férjét!!!:rmad2:
[size=9:sdyt98s5](Max. egy másik tündével... )[/size]
Nem, attól tartok, egy olyan szomorú asszony, mint Finduilas mögött inkább rejlik egy elrontott házasság keserűsége, ami szomorú és hűvös mosolygással jár, mint valami csalfa románc.
Azt gondolod, hogy egy bús szerelem van a dolgok hátterében? Mint Lancelot és Ginever történetében? Nem, Ginever sohasem volt szerelmes Arthurba, az érdekházasság volt, míg Finduilas végig szerette - igaz, változó kimutathatósággal - Denethort, emlékszel, ebből indultunk ki.
Én szinte egészen biztos vagyok benne, hogy Faramir tudta, Aragorn a király. Ha más nem is, ő biztos ismerte a "Király keze gyógyító kéz" c. jövendölést. Denethor is tudta, a palantírból, és a józan logika is azt diktálja, ha Faramir nem is ismerte a gyógyításhoz fűződő igéretet, az apja agresszív viselkedéséből kikövetkeztethette volna.
Mikor először olvastam a könyvet, sok éve már, akkor is azt gondoltam, csak az él túl mindent, akinek küldetése van.
Boromirnak az volt a küldetése, hogy felébressze Aragornban a hazája iránti vágyakozást, és hogy példázza az emberek esendőségét. Ezt megtette, majd meghalt, mert ez utóbbiba belebukott.
Samunak az volt a küldetése, hogy hozzásegítse a Gyűrűt a pusztuláshoz, és hogy bemutassa, van élet a háború után is.
Faramirnak az volt a küldetése (sztem), hogy bemutassa, az emberek nem mind esendőek, hogy megvilágosítsa és szeresse Éowynt, és hogy méltó helyről kerülhessen át Gondor trónja a királyhoz, ha visszatér.
Ha Denethor nem kattan meg és hal meg, a diadalmasan hazatérő Aragornnak még lett volna egy átkos feladata, mégpedig hogy leszámoljon a belső ellenséggel, amit bizonyára nem tudott volna egykönnyen megoldani, polgárháború következett volna (Szauron még a halála után is érezteti a hatalmát, nem?), és Aragorn véreskezűként vonul be a történelembe.
Így azonban, hogy olyasvalaki ült Gondor helytartói székében, aki közvetlen közelről tapasztalhatta meg Aragorn királyi-gyógyító erejét, lényegesen könnyebb volt a dolog. Denethor is kérhette volna Aragornt, gyógyítsa meg az egyetlen fiát, de azzal személyesen ismerte volna el annak királyságát, amit a palantír okán lehetetlen lett volna.
Én is jobban szeretem [size=9:sdyt98s5](sokkal jobban...)[/size] a könyvbeli Faramirt. Ott talán még Aragornnál is különb, hiszen Aragorn númenori tünde-király, természetes, ha tökéletes, Boromir bukása után azonban az olvasó kicsit szkeptikusan áll az emberek népéhez, és gyanakszik mindegyik tagjában, Faramir viszont visszaadja a hitet az emberiségben, mert ember létére, nem királyként, hanem emberként nemes és nagyszerű jellem.
- Silima
- Nem elérhető
Persze véletlenek is mindig lehetnek...
Én is hiányoltam az Ispotályt...
Különben Faramir már találkozott Aragornnal, és onnan tudta, h király, vagy ő ilyen okos és ügyes volt, hogy már első látásra kitalálta? Inkább utóbbi, nem? A kis drága...
Ééééésss... 200!! :dance:
- Noredhel
- Nem elérhető
Hogy lett annak a balféknek két ILYEN fia?
Toujours pur
kiejtés: "liedesz"
- Nelossel
- Nem elérhető
- Noredhel
- Nem elérhető
Főleg, mert Fari olyan szexi ájultan...
Toujours pur
- Nelossel
- Nem elérhető
*durva helyesírási hiba pirossal javítva by /me - topicgazdi*
- Noredhel
- Nem elérhető
Eissmann képei jók! Denethort is úgy ábrázolja, ahogy sztem kinéz. Kb.
Semmi esetre sem ezzel a kivénhedtrockerfrizurával képzelem el, amilyen a filmben van neki...
Persze, hogy Fariból többet is ki lehetett volna hozni! Például Éowynnal! A gyógyításról nem is beszélve! Korábban keringett egy kép arról, mikor Aragorn gyógyítja. Az csak beetetés volt?
Toujours pur
- Silima
- Nem elérhető
www.fanfiction.net/s/588202/1/
Németeseknek itt, ha sikerül: (Eissman képekkel tarkítva... Az angolon is biztos bejön vhol a kép, csak lusta voltam megkeresni... )
www.cuthalionsbogen.de/downloads/dus.pdf
A magyar még várat magára... Asse tudom, hogy tudnám berakni...
- Niphredil Eleanor
- Nem elérhető
Lothlórien virágai; Niphredil és Elanor
- Nelossel
- Nem elérhető
- Niphredil Eleanor
- Nem elérhető
Úgyhogy lécci rakd be! Szerintem mást is érdekel... Légyszi! :crap: (Hahh! Kéne ide egy *térdencsúszós-könyörgős* emotikon is! :shake: )
- Silima
- Nem elérhető
Hogy ne legyen OFF, megkérdezem: van-e igény egy fordításomra, Faramiros. (Kincső már olvasta, asszem...) Még elég hiányos, de... nna mindegy.
Én németül olvastam, nekem tetszett... A fordítás persze nyilván rontott rajta, de azért tán olvasható.
(Ja, E/1ben mesél a GyH-ról meg ilyenek...)
- Niphredil Eleanor
- Nem elérhető
Silima írta:
Niphredil Eleanor írta: Silima: Ne félj, nem kövezünk meg! (Legalábbis a magam részéről nem!) A könyven persze szerintem is sokkal jobb Faramir, ott a te saját fantáziádra van bízva, milyennek képzeled el!
De visszatérve a fimhez, próbáld meg Davidet fekete parókában elképzelni, ahogy rohamozza Osgiliathot!
Nem tudom, neked hogy megy, de nekem nem igazán sikerül...
Nem azt mondtam, hogy a filmben, hú de nagyon eltalálták Faramirt, csak azt, hogy nem volt vele gond, mert lehetett volna rosszabb is, és hogy jó volt ez így!
De végül is te tudod, mindenkinek megvan a maga véleménye, amit tiszteletben kell tartani (ez megint csak egy "szerény véleményem szerint"-i hihetetlenül "bölcs" megállapítás volt!)
Köszi a kegyelmet...
Ich glaube teljességgel igazad van [size=9:3r0zhwoi]Bocs, csak megint német oldalakon bóklászom...[/size]
Osgiliathi roham... Hmmm... *elképzel, majd rájön, hogy úgyse látszik a sisaktól * Najó, igazad van, egész... mondjuk, szokatlan...
De abból nem engedek, hogy a filmben nagyon eltolták azt a kevés kis szerepét is!! Nem kezdem el megint, hogy hogy elrontották a TTTben, mert azt már túltárgyaltuk, csak néha felhúzom rajta az agyam...
Bocs!
Semmi baj! (a német szöveg meg a felhúzás is megvan bocsátva!)
Rendben, akkor kössünk kompromisszumot :cheers: :
Te már elismerted, hogy Faramir "furcsa" lenne fekete hajjal a filmben, akkor én pedig elismerem, hogy valóban többet is ki lehetett volna hozni abból a szerepből!
Jó lesz így?
- Silima
- Nem elérhető
Niphredil Eleanor írta: Silima: Ne félj, nem kövezünk meg! (Legalábbis a magam részéről nem!) A könyven persze szerintem is sokkal jobb Faramir, ott a te saját fantáziádra van bízva, milyennek képzeled el!
De visszatérve a fimhez, próbáld meg Davidet fekete parókában elképzelni, ahogy rohamozza Osgiliathot!
Nem azt mondtam, hogy a filmben, hú de nagyon eltalálták Faramirt, csak azt, hogy nem volt vele gond, mert lehetett volna rosszabb is, és hogy jó volt ez így!
De végül is te tudod, mindenkinek megvan a maga véleménye, amit tiszteletben kell tartani (ez megint csak egy "szerény véleményem szerint"-i hihetetlenül "bölcs" megállapítás volt!)
Köszi a kegyelmet...
Ich glaube teljességgel igazad van [size=9:32o0hbfi]Bocs, csak megint német oldalakon bóklászom...[/size]
Osgiliathi roham... Hmmm... *elképzel, majd rájön, hogy úgyse látszik a sisaktól * Najó, igazad van, egész... mondjuk, szokatlan...
De abból nem engedek, hogy a filmben nagyon eltolták azt a kevés kis szerepét is!! Nem kezdem el megint, hogy hogy elrontották a TTTben, mert azt már túltárgyaltuk, csak néha felhúzom rajta az agyam...
Bocs!
- Niphredil Eleanor
- Nem elérhető
- Silima
- Nem elérhető
Újabban úgyis próbálok elvonatkoztatni a filmtől, mert megviláogosodtam s rájöttem, hogy kissé erőltetett lett... Szóval én maradnék a könyvnél... Azt legalább olyannak képzelem el, amilyennek akarom és tudom
A múltkor szerettem volna csinálni magamnak rézlemezbe domborított Fehér Fát, de nem volt megfelelő eszközöm, ami nyomot hagyott volna a fémben... Úgyhogy maradtunk az alufóliánál...
- Niphredil Eleanor
- Nem elérhető
A páncélokkal nem volt különösebb bajom (mivel amúgy sem étek hozzá), de azért azok a szárnyas sisakok a Fellegvár Őrein nem voltak semmik!
Faramir pedig (szerény véleményem szerint) kifejezetten jó volt. Jó, tudom, hogy a könyv szerint fekete a haja, de nem tudom.....szerintem David nem nézett volna ki túl jól egy fekete parókában! Én legalább is nem tudom őt elképzelni fekete hajjal anélkül, hogy ne nevetném el magam! A könyvben megy, de őt nem tudom...
Szerintem jó volt ez így!
- Silima
- Nem elérhető
Különben tényleg egész helyes, de csak tán mert kb. másfél másodpercig látható... Nem volt időm megszemlélni...
- tindomiel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Egy igazság akkor is fontos, ha nincs semmi értelme.
- Silima
- Nem elérhető
Nem hiszem, hogy a rohírok eladták volna a lovaikat: úgy imádták őket, hogy ihaj. Nem hinném, h eleresztették volna őket egy vadidegen ország háborújába... Teljesen megértem!! :bill1:
- Adrael
- Nem elérhető
Igaz, a lovak tényleg furák voltak. Talán Rohantól kapták őket, és Keselyüstököt meg azért bámulták meg, "mer' ollan gyönyörűséges vót".
- Silima
- Nem elérhető
Engem a Fellegvár Őreinek sisakja vágott orrba első pillantásra: mint a tollas elefántok! Azért nem hittem, hogy ekkorák azok a szárnyacskák...
Nekem sem volt semmi bajom az égvilágon a péncállal, mithogy halálira nem értek hozzá... Az ithiliai uniformisuk sztem jó lett, és nagyon díjaztam, hogy az álarcokat kispórolták a jelmezből... Betegre röhögtem volna magam...
De hogy honnan szedtek annyi rengeteg lovat?! Nem azt írták, hogy a gondoriak a lovat is alig ismerik, és t.k. azért bámulták annyira Keselyüstököt? Erre mit csinálnak? 200 lóval rohamozzák Osgiliath-t...
- Adrael
- Nem elérhető
De ez még mind elmegy, a lényeg Faramir színészi teljesítménye, és igazán helyes volt hajösszefújáskor, ám ami igazán kiakasztott, az a SISAK!!!! Hogy nem találtak egy számmal nagyobb sisakot szerencsétlennek! Hogy ilyen előnytelenül, a szó szoros értelmében bénán nézzen ki sisakban akár profilból, akár szemből mutatták, ez botrányos. Megjegyzem, nekem egyébként tetszett a páncél. És a fickó is.
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Nelossel írta: Ha jobban csinálták volna meg az alumínium-páncélt, még a végén nem ment volna át rajta a dárda... Szal, még a végén úgy néztek volna ki, mint ahogy kellett volna.
Ha könyvhűen csinálták volna meg akkor Dol Amroth lovagjain kívül senki nem viselt volna lemezpáncélt.
Mellesleg láncingnél nem néz ki annyira gázul ha átlövik nyíllal.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Nelossel
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Elvégre a gondoriak - mint azt többször is mondják - már nem a régiszép magas feketehajú númenoriak, hanem igencsak kevert népek.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.