Lothlórien - Tündék

Több
21 éve 9 hónapja #94167 Írta: _Neo
_Neo válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
aiya!

arrol arrol erdeklok, hogy a tundek mi alapjan adnak nevet gyermekeiknek? van vmifele "isteni" (valai :D ) sugallat, aminek alapjan valasztanak, vagy ugy megy, mint most nalunk, embereknel? nem igazan talaltam erre vonatkozo anyagot...

koszonom 8)

"Ötszáz, bizony, dalolva ment
Lángsírba velszi bárd:
De egy se birta mondani
Hogy: éljen Eduárd. -"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 9 hónapja #93252 Írta: Selina
Selina válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Tényleg...a szilmarilok.. :oops: :) Akkor azt fogom elolvasni. szerepjáték..stb.

Jó édesanyám mondogatja ezt nekem:

"Aki h&#@, az h&@# mint te édes fiam...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 9 hónapja #93235 Írta: amanibhavam
amanibhavam válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék

Selina írta: :) Háát nem épp arra gondoltam. Mind a három gyűrűk ura könyvet olvastam, de azon kívül! A Mágus kiegészét bizonyos Surramiont tudom, de valahol máshol?

hogy mit? milyen Mágus? milyen Surramion?

love is the shadow that ripens the wine

Több
21 éve 9 hónapja #93228 Írta: Varda Tintallë
Varda Tintallë válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Szilmarilok? :?:

Namárie!

Varda Tintallë

I anwe harya limbe antar... / Az igazságnak sok arca van...

Több
21 éve 9 hónapja #93224 Írta: Selina
:) Háát nem épp arra gondoltam. Mind a három gyűrűk ura könyvet olvastam, de azon kívül! A Mágus kiegészét bizonyos Surramiont tudom, de valahol máshol?

Több
21 éve 9 hónapja #93141 Írta: amanibhavam

Selina írta: Nem tudjátok honnan lehet a legtöbb infót megszerezni a tündékről?

bizonyos J.R.R Tolkien könyveiből ;-)

Több
21 éve 9 hónapja - 21 éve 9 hónapja #93057 Írta: E. Eia Ayna
E. Eia Ayna válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Ne offoljatok... :evil: :nono:

Layla:Galérián kívül? Ha jól tudom, lehet saját avatarod, de ahhoz küldjél avatarképeket Svinnek, és őt tudod megkérni, hogy rakjon be egyénit, ha azt is elküldöd...

Tűznél ülök, s elgondolom,
hajdankorok embereit,
s hogy jönnek Majdanok, miket
már mások látnak itt.

Több
21 éve 9 hónapja #93045 Írta: Misteq
Misteq válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
És hogy lehet +Avatart berakni a galérián kívül?
:?

"Soha nem hittek semmiben!Most semmivé lettek!"
"a hervadás fölé hajolva mosolygok tehetetlen"

Több
21 éve 9 hónapja #93042 Írta: Misteq
Misteq válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Hol lehet elsajátítani a Quendek nyelvét+a rúnákat??????????????
8O

"Soha nem hittek semmiben!Most semmivé lettek!"
"a hervadás fölé hajolva mosolygok tehetetlen"

Több
21 éve 9 hónapja #92977 Írta: Selina
Nem tudjátok honnan lehet a legtöbb infót megszerezni a tündékről?

Több
21 éve 9 hónapja #92538 Írta: Selina
Jó megjelent.. :oops:

Több
21 éve 9 hónapja #92536 Írta: Selina
Miért nem jelenik meg a képem?

Több
21 éve 9 hónapja #92535 Írta: Selina
Van... :) ))

Több
21 éve 9 hónapja #92534 Írta: Esthajnalcsillag
Esthajnalcsillag válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Van itt vki?
:roll:

Több
21 éve 9 hónapja #91950 Írta: Anduin
Anduin válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Jó, jó!
1.
De a pestist lehet gyógyítani.
2.
A mordori betegség nem olyan volt amit egy egyszerű tea meggyógyít.
Lehet, hogy még Ilutvar sem tudta meggyógyítani!

Szívás! :bandit

Last night, with many cares and toils oppress'd
Weary, I laid me on a couch to rest.
(Poe)

Több
21 éve 9 hónapja #91949 Írta: Anduin
Jó, jó!
1.
De a pestist lehet gyógyítani.
2.
A mordori betegség nem olyan volt amit egy egyszerű tea meggyógyít.
Lehet, hogy még Ilutvar sem tudta meggyógyítani!

Szívás! :bandit:

(Poe)

Több
21 éve 10 hónapja #90521 Írta: Elrond
Elrond válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Anduin: A gondori Fekete Vészt pestisnek állították be.

The echo of a distant time
Comes willowing across the sand
And everything is green and submarine

Több
21 éve 10 hónapja #90519 Írta: Anduin
De még is!
Tolkien nem említ semmi betegséget.
pl.: nátha, influenza, szénanátha, pestis! :[code

(Poe)

Több
21 éve 10 hónapja #89861 Írta: Elanor
Elanor válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék

Rabyn írta: sziasztok!
Lejjeb valaki kérdezte, hogy miért nem tudták meggyógyítani (sajnos lukas az agyam..nemtom nevét) azt a sánta embert..
Gondoljatok arra, hogy Frodót sem tudták végleg meggyóítani!

Frodónak olyan sebe volt, amit egy olyan erő okozott, ami feljebb állt a tündéknél. Sztem ezért nem tudták rendbehozni. Meg ez nem csak egy seb vot, hanem, ha úgy vesszük, akkor az egész Út nyoma, a Gyűrű hordásának nyoma, stb, amit nem lehet végleg meggyógyítani (tudom, ez egy kicsit off volt)

Namarie írta: Szerintem a tündéknek nem testi, inkább lelki bajaik voltak, ami a testükön is megmutatkozott.

Ez sok esetben az embereknél is így van.

I feel complete when I feel sick inside

Több
21 éve 10 hónapja #89843 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
sziasztok!
Lejjeb valaki kérdezte, hogy miért nem tudták meggyógyítani (sajnos lukas az agyam..nemtom nevét) azt a sánta embert..
Gondoljatok arra, hogy Frodót sem tudták végleg meggyóítani!

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
21 éve 10 hónapja #89762 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Szerintem a tündéknek nem testi, inkább lelki bajaik voltak, ami a testükön is megmutatkozott. Persze a vágott, szúrt, stb seb más eset. A gyógyításnál valahogy a lelket gyógyították. /Jó, Elrond nem tudott a feleségén segíteni, de Glorfindel a puszta érintéssel könnyebbséget hozott Frodónak./

A megbetegedett tündék szerintem nem Mandosba kerültek, hanem elhajóztak Nyugatra.

Más bajával való törődés: az egyéb népek nem kértek a tündékből, ők meg nem erőszakoskodtak, hagyták őket. Aki nem akarja, hogy segítsenek rajta, azon nem is lehet segíteni. Azt azért nem szabad elfelejteni, hogy a tudás és a hatalom azért kellet nekik, hogy segíteni tudjanak általa. És a Harmadkorra áldott lett az a hely, ahol valaha is tündék éltek.

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
21 éve 10 hónapja #89754 Írta: Anduin
Lehet, hogy annyi különcök voltak, hogy még a ragály is kerülte öket.

Bár lehet, hogy lefizették Középfölde összes orvosát!

(Poe)

Több
21 éve 10 hónapja #89745 Írta: Manndil
Manndil válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
De a tündék a legjobb gyógyítók, bár az igaz, hogy nekik van a legtöbb idejük a gyógynövények tanulmányozására.

Járd a saját utad, s ha társad akad, fogadd barátságát, míg együtt haladtok, s válj el könnyű szívvel tőle, ha új útra térsz, s emlékezz rá barátsággal, míg utad végéig érsz.

Több
21 éve 10 hónapja #89452 Írta: amanibhavam
meg a tündék eleve nem voltak betegek soha, ugye, így a betegségek gyógyításával sem kellett olyan nagyon foglalkozniuk

Több
21 éve 10 hónapja #89444 Írta: Szilszakáll
Szilszakáll válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
A tündék a harmadkor végén már erősen leszálló ágban voltak, tehát a maguk bajával törődtek leginkább úgy mint Völgyzugoly, és Lórien fenn- és megtartása, illetve a tengerentúlra utazás. A noldák maradéka folyamatosan vándorolt nyugatra, a többiek pedig bármennyire is szerették Középföldét szintén menekültek az árny elől. Szerintem megkönnyebbültek, hogy a világ dolgait az ember átveszi tőlük, és már nem akartak az új dolgokba beavatkozni, csak szemlélői voltak az eseményeknek.

A gyógyításról: szerintem sem tudtak mindent gyógyítani, például ha valamelyikük belefáradt a világ dolgaiba (ez talán a depresszió?) akkor Mandos csarnokaiba tért. Meg aztán a tündékhez közeláló emberek is végül meghaltak valami miatt.

"Föld-fia entek, kőszál-vének"
Burárum!

Több
21 éve 10 hónapja #88683 Írta: Galadhriel
Galadhriel válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
A tündék nem nagyon foglalkoznak a többi néppel. Mármint, ha nincs éppen Egy Gyűrű, amit meg kell semmisíteni.

Namarie!

Galadhriel

Több
21 éve 10 hónapja #87810 Írta: Ragoran
Ragoran válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Persze, ha mondjuk vki rákos azon nemn naon tudnak segíteni..mert az 1 dolog, hogy szúrt sebet prímán gyógyítanak...

Több
21 éve 10 hónapja #87263 Írta: [Nerwen]
[Nerwen] válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Selinde:Nem hiszem, hogy mindennap középföldén kóboroltak hogy meggyógyítsák az embereket...tudtommal elég ritkán mutatkoztak és nem naon törődtek az emberek ügyes-bajos gondjaikkal.
Rago:biztos akad pár kivétel :?

"In my sleep unsuspecting put a gun to my head.
I hate my pathetic life"

Több
21 éve 10 hónapja #87257 Írta: Selinde
Selinde válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Nem hiszem! Akkor nem sokan halnának meg betegségben Középföldén..

May it be an evening star, shines down upon you...

Több
21 éve 10 hónapja #87246 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
ööö... jó kérdés! :roll:

"Be the change you want to see." Gandhi

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.865 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére