Lothlórien - Tündék

Több
22 éve 5 hónapja #60196 Írta: Varda Tintallë
Varda Tintallë válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Na, akkor már nem is olyanok, mint mi. Mi nem vagyunk mind jók. :twisted: :D

Namárie!

Varda Tintallë

I anwe harya limbe antar... / Az igazságnak sok arca van...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 5 hónapja #60193 Írta: Niwoyn
Niwoyn válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Szerintem a tündék olyanok, mint mi: vannak kedvesek, ridegek, de alapjában véve mind jók. :roll:

Niwoyn

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 5 hónapja #60077 Írta: Astragan
Astragan válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Jelmez? Mit értesz ezalatt? Kószaöltözetet? Hm, pontosabban Putnokon lakom, vonaton a Miskolc-Ózd a néznivaló, ha a menetrendnél tartunk.Miskolcra meg mennek rendesen vonatok a keletiről... + kósza nem rongálja a környezetet, az a 4 földbe vert szög ami a sátorhoz kell, nos ... ki tudom hagyni.

Több
22 éve 5 hónapja - 22 éve 5 hónapja #60042 Írta: Haldir
Haldir válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
A júliust akkor szerintem irányozzuk elő. Így már kezd körvonalazódni a dolog.

A környezetről annyit, hogy nem kertes házban lakom, hanem egy társasházban, ami lépcsős elrendezésű, szerencsére enyém a legalsó terasz.....
A teraszok előtt kezdődik a Pilis-Ipoly tájvédelmi körzet.
Az egyik Árpád hídtól induló busz szinte elhoz a házig, de a HÉV is kiváló megoldás: kb 10 perc gyalogtúra a végállomásról Völgyzugoly.

Ha még konkrétabbá válik a dolog, akkor kiírom majd Nektek a menetrendeket is, különös tekintettel a visszafelé induló éjszakai járatokra. Nem tudom, hogy engedik-e a sátrazást, de addigra megkérdezhetem.

Szeretném, ha mindenki készülne jelmezzel is, hogy teljes legyen a kép. :-)

Az ötleteket továbbra is várom. :-)

kovácspengetivjavasat

Több
22 éve 5 hónapja #60035 Írta: Astragan
Astragan válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Elen síla lumenn' omentielvo, Haldír! Jómagam csak egy ritka női kósza vagyok, de szintén felkeltetted érdeklődésemet a találkozóval. Hm, Szentendre...Jómagam Borsod megyei vagyok, azt hiszem erre mondják, problémás... Júliusban ráérek, akármikor.Ha kell, sátorozom a kert végében, mit nekem a szabad ég! Talán még az íjamat is kivinném. Gyakorlás céljából, nem fegyverként.
Nap járja utad! E-mailem: numenor5@freemail.hu

Több
22 éve 5 hónapja #60026 Írta: Haldir
Aiya!

Köszönöm a dícsérő szavakat. :oops:
Csak kiírtam magamból amit akkor este éreztem.

Első lépésben, aki szeretne csatlakozni egy ilyen estéhez, az írja meg akár ide, akár az e-mail címemre, hogy mikor lenne jó. Gondolom egy szombat estét meg lehetne célozni.

Azt először is tudnotok kell, hogy szentendrei vagyok és majd úgy kell szerveznünk a dolgot, hogy haza is tudjatok menni, mert sajnos Elronddal ellentétben nem tudnék szállást biztosítani a társaságnak.

Az igazi az lenne, ha valamikor kora délután elkezdhetnénk, hogy az esti tűzkörüli dolgokat előkészíthessük no és persze a naplementét együtt élvezhessük.

Tehát várom a javaslatokat időpontokra. És az sem lenne rossz, ha valami konkrét programot kitalálnánk, bár szerintem csak ücsörögni, pipázgatni és beszélgetni is igen kellemes időtöltés.....pláne, ha mindezt Völgyzugolyban teheti meg az ember.... :-)

kovácspengetivjavasat

Több
22 éve 5 hónapja #59818 Írta: Haldir
Ha van kedvetek, akkor szívesen vendégül láthatlak benneteket az én kis Völgyzugolyomban.
Tényleg olyan!
A tűzrakóhely is létezik és a többi dolog is amit leírtam. Nagyszerű lenne összegyűlni egy nyári alkonyon és hódolni a pipafű és a serital élvezete mellett a gondolatok szabadon engedésének. :-)

kovácspengetivjavasat

Több
22 éve 5 hónapja #59815 Írta: Ragoran
Ragoran válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Haldír: Ez nagyon szép :P Egyébként én is szertetem Völgyzugolyt, valahogy oan nyugodt, a biztonság szigete. Oan érzése van az embernek, hogy ott soha semmi rossz nem történhet...
_________
'...összeforr a törött szablya
s koronás lesz a király...'
Rago

Több
22 éve 5 hónapja #59813 Írta: Haldir
ainuhyóla tetszik.....legyen ez az angyaltrombita quenya neve.. :-)
szép a virág nagyon.......
hatalmas tölcséres virágai vannak, sárgásfehér a színe és az illata vaníliás citrom......tipikus elda virág

kovácspengetivjavasat

Több
22 éve 5 hónapja #59811 Írta: amanibhavam
amanibhavam válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
ainuhyóla, ainuromba esetleg?

love is the shadow that ripens the wine

Több
22 éve 5 hónapja #59808 Írta: Haldir
Aiya!
Kellemes langyos estém volt a tegnapi. Kimentem a teraszra, boldogan konstatáltam, hogy őrült erővel virágzik az olajfa és a terasz jobb sarkában kilenc virágot hozott az angyaltrombita, esetleg valahyóla, ha helyesen fordítom. Előkerestem a pipatóriumból a hosszúszárú otthoni pipámat, almás dohánnyal tömtem meg, lazára hagytam és rágyújtottam.
Persze elég nehézkes volt elnyomnom az olajfa és a valahyóla összekeveredő csodálatos illatát.
Körülöttem a ligetes táj egyre csendesedett, csak pár éjjeli kiabáló madár kezdett bele hajnalig tartó koncertjébe. Északkeleten, a Kőhegy mögött messze, folyamatosan villámlott, de a hangja nem ért el hozzám.
A teraszt körülölelte a nyugalom.
- Völgyzugoly! - sóhajtottam fel. És valóban, szinte láttam, amint a virágzó vadrózsák és olajbokrok gyűrűjében lévő tűzrakóhely körül összegyűlik Elrond házanépe, hogy meséket mondjanak és énekeket költsenek egymás örömére.
Nézd csak, ott közeledik Elesszár! Még igen fiatal, nem is sejti, milyen nagy tettek fűződnek majd nevéhez. A tűz körül állók közül kiválik egy magas alak, Gandalf az, aki nemrég érkezett Elrond házába, friss hírekkel Vasudvardból. Üdvözlik egymás Aragornnal és együtt sétálnak tovább, beszélgetve, míg eltűnnek a szemem elől a fehér törzsű nyírfák mögött.
Furcsa, hogy nolda létemre ennyire szeretem Völgyzugolyt, de kérlek ne vessetek meg miatta, mert ez tényleg az utolsó menedék....
Menedék mindenkinek, nem csak tündéknek, hanem minden lénynek, aki szeretne egy jobb, szebb világot, aki szeretne szövetséget kötni a sötétség, a butaság, a rosszindulat, a gonoszság és minden olyan dolog ellen, ami Mordor szülötte.

kovácspengetivjavasat

Több
22 éve 5 hónapja #59700 Írta: Yavanna
Yavanna válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék

varda írta: Ez az ajándékmeghatározás így nem pontos, és azt hiszem a "meghalás" sem.

Sztem Ilúvatar ajándéka nem kimondottan a halandóság maga, hanem az, hogy akik meghaltak, azok már nincsenek Ea sorsához kötve, haláluk után csatlakoznak Ilúvatarhoz. A tündék, bár meghalhatnak erőszakos halállal, mégsem hagyják el Ea-t, Mandos csarnokaiban várják ki annak végét. Az, hogy ekkor mi történik velük, nem tiszta. Úgy tűnik az ember elnyeri a lélek öröklétét, a tündékkel pedig ki tudja mi lesz?

Arról hol halhattunk, hogy az emberek valaha is csatlakozhatnak Iluvatarhoz? :roll: Tudtommal az egyedüli, amit erről pontosan tudnak a valák az az, hogy ők sem tudnak semmit! Csak Iluvatar tudja, hogy mi lesz az emberekkel, amikor elhagyják Ea köreit!

Ha jól tudom akkor a tündék kiszabadulnak Mandos csarnokából, amikor leesik az égről a Nap és a Hold (vagy valahogy így írják...) és amikor Ea végleg megszűnik létezni, akkor vele pusztulnak a tündék is! :( Végérvényesen semmivé lesznek... :cry:

n8n: Hogy mitől ajándék a halál azt most nem idézem be, mert lusta vagyok kikeresni. :oops: De valamelyik topicban írtad, hogy pont most olvasod a Sil'-t nem? Hidd el, mindenre választ fogsz kapni! :wink:

"Aure entuluva!"

Több
22 éve 5 hónapja #59682 Írta: Varda Tintallë
És még az öregedéshez annyit, hogy a tündék testét is felemészti belülről az élet lángja az idők folyamán, legalábbis van erre egy egymondatos utalás a Szil-ben, amit Brisa idézett is úgy kb. 5-6 oldallal ezelőtt. Tehát kvázi ők is "öregszenek", csak ez nem úgy néz ki, mint az embernél, sokkal lassúbb folyamat és nem is halnak bele. :)

Namárie!

Varda Tintallë

Több
22 éve 5 hónapja #59679 Írta: Varda Tintallë
Ez az ajándékmeghatározás így nem pontos, és azt hiszem a "meghalás" sem.

Sztem Ilúvatar ajándéka nem kimondottan a halandóság maga, hanem az, hogy akik meghaltak, azok már nincsenek Ea sorsához kötve, haláluk után csatlakoznak Ilúvatarhoz. A tündék, bár meghalhatnak erőszakos halállal, mégsem hagyják el Ea-t, Mandos csarnokaiban várják ki annak végét. Az, hogy ekkor mi történik velük, nem tiszta. Úgy tűnik az ember elnyeri a lélek öröklétét, a tündékkel pedig ki tudja mi lesz?

Namárie!

Varda Tintallë

Több
22 éve 5 hónapja #59675 Írta: n8n
n8n válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
ja, igen elfelejtettem egy kérdést, hogy ugye Eru (Ilúvatar) igye az embereknek a halandóságot ajándékként adta.
viszont az elsőszülöttek halhatatlnok, ugyanakkor akkor vetnek véget az életüknek, mikor akarnak, öngyilkosok is lehetnek. tahát addig élnek, amíg akarnak, míg az embereknek meg van hatátozva, pontosabban van egy határa annak, hogy meddig élnek...
magyarul amíg a halandók meghalnak öregedésben, betegségben, megölhetik őket, öngyilkosok lehetnek, bele halhatnak a bánatba. addig a hallhatatlanok örök időig élhetnek, ha nem lesznek öngyilkosak, nem ha halnak bele a bánatba, ha nem ölik meg őket. ú
akkor a halandóság miért ajándék? mert a másodszülötteknek nem kell öngilkosnak lennie, és a tündék kénytelenek lennének, ha végezni kaarnának magukkal?
mert akkor értem, miért ajándék, ha sehogy nem tudnák megölni magukat a tündék.

n8n returns

Több
22 éve 5 hónapja #59667 Írta: n8n
n8n válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
vers:
"""fák sóhaja súgott álmot,
ember b

n8n returns

Több
22 éve 5 hónapja #59573 Írta: Varda Tintallë

Gandalf írta: Nem hinném, hogy azoknak kéne ez a topic, akik melegeknek érzik őket...

Én sem így értettem. :D Ha valaki nem rideg, hideg, attól még nem biztos, hogy meleg :wink:

Namárie!

Varda Tintallë

Több
22 éve 5 hónapja #59572 Írta: Varda Tintallë

Yao írta: varda:a "most" a Gy.U.közben,esetlegesen utána vonatkozik.A második kérdésedet nem értem:én a Tolkien-féle Középföldére gondoltam.Van másik is?

Csak elgondolkoztam rajta, hogy ha a most az most, akkor Középfölde a mi világunk-e?

Namárie!

Varda Tintallë

Több
22 éve 5 hónapja #59344 Írta: Narquelie
Narquelie válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Titokzatosak, de szerintem egy kicsit "ridegek" is...
A meleg, hogy meleg????

"A lehető legrosszabb helyen, a lehető legrosszabbkor éltek.
Nem csoda ha hőssé lettek."

Több
22 éve 5 hónapja #59194 Írta: Varda Tintallë

Gandalf írta: Szóval szerintetek a hideg jellemző rájuk?
Én inkább a rideg szót találnám helyénvalónak... Olyan titokzatosak, távoliak, visszahúzódóak, emiatt érezhetik az emberek, hogy hidegek.
Távoliak, mint a hófödte hegyek, s átláthatatlanabbak, mint az erdő sűrűje... És mégis nyíltak és egyenesek... eléggé ellentétes dolgok ezek.

Most épp Gandalfot idézem, de idézhetnék többeket is. Ha ennyire hidegnek, ridegnek tartjuk a tündéket, akkor tulajdonképpen miért is nyitottuk ezt a topicot?

Távoliak, mint a hófödte hegyek. >> Nekem ez inkább azt jelenti, hogy a tündék titokzatosak. Ugyanakkor tényleg nyíltak és egyenesek, csak olyan mélységek rejtőznek bennük, amit ember ésszel fel nem érhet.

Namárie!

Varda Tintallë

Több
22 éve 5 hónapja #59157 Írta: Varda Tintallë

Yao írta: A versért gratulálok Narának.Tényleg nagyon szép!
Lenne egy idevágó kérdésem:mennyi nolda élhet most Középföldén?Ebből esetlegesen mennyi a gyermek?
Várom a válaszokat...

Mikor van az a "most". Tényleg most? És hol van a Középfölde? Itt?

Namárie!

Varda Tintallë

Több
22 éve 5 hónapja #59124 Írta: amanibhavam
egy adat biztos: hogy 144 tünde ébredt fel Cuiviénennél, és ezek közül hárman még mindig "életben lehetnek"
a többi spekuláció

Több
22 éve 5 hónapja #59121 Írta: Liang
Liang válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Szóval pontos adattal nem rendelkezik senki? Kár :( ...
Na nem baj,majd még utána nézek.
Azt tudja valaki,hogy a noldáknak mennyi gyermeke lehet most?Mármint a Gy.U. után...Egy családnak kb.mennyi gyermeke van?

Üdvözlettel, Beid, A Régi Korok Bajnoka

Több
22 éve 5 hónapja #58961 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Pontosan én sem... :(
Annyira viszont igen, hogy az összes Valinorban élő noldák egytizede nem vállalkozott a visszaútra... a többi pedig három hullámban ment: Fëanorral, Fingolfinnal, és Finarfinnal... ebből csak az első csapat kelt át hajóval a tengeren, többiek a Helcaraxén...
...ennél több most nem jut eszembe... :oops:

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Több
22 éve 5 hónapja #58957 Írta: amanibhavam
mármint az összes noldák 90%-a, vagy Feanor családjának 90%-a? nem emlékszem...

Több
22 éve 5 hónapja #58952 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
...annyit tudunk, hogy kb. 90%-uk elindult... de nem jutott el mind Középföldére, páran a testvérmészárláskor vesztek oda, többen meg a Beleriandi háborúkban... igazából nem tudunk semmi pontosat...

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Több
22 éve 5 hónapja #58941 Írta: amanibhavam
ahhoz tudni kéne, hányan jöttek el Fëanorral

Több
22 éve 5 hónapja #58933 Írta: Liang
Liang válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
A versért gratulálok Narának.Tényleg nagyon szép!
Lenne egy idevágó kérdésem:mennyi nolda élhet most Középföldén?Ebből esetlegesen mennyi a gyermek?
Várom a válaszokat...

Üdvözlettel, Beid, A Régi Korok Bajnoka

Több
22 éve 5 hónapja #58641 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Nara beküldte egy gyönyörű versét Rejtett Uradalomnak, ajánlom mindenkinek, aki beleszeretett egy/a tündébe/tündékbe!
Klikk érte IDE! :wink:

Több
22 éve 5 hónapja #58393 Írta: Ithilgalad
Ithilgalad válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
De csak a királyaik. Maguk az átlagtündék nem.

Legends and epic tales born between these dark lakes For you a new one written with black blood

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.677 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére