- Köszönetek: 0
Lothlórien - Tündék
- n8n
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Szerintem a tündék nem unalmasak, attól még h bölcsek! itt van Gandalf, ő is bölcs, de nem unalmas! és Legolas is! mki csak olvassuk tetteit és szavait, és csak elképzelni tudjuk őt ( )
de Lothlórien tényleg kár, h nem létezik...de vannak még hozzá hasonlatos varázslatos helyek...tényleg!
n8n returns
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ringbearer
- Nem elérhető
szorozd meg a végtelent az örökkévalósággal... )
"Be the change you want to see." Gandhi
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ringbearer
- Nem elérhető
mindig elpróbálom játszani, hogy tünde vagyok (ugyanis
színész leszek)
De ez hihtetlenül nehéz!!!! 3000 éves lényt eljátszani,
hát kedves Cate és Liv minden elismerésem!
De azért ma sikerült! Egy film hatására a címe:
Ha Eljön Joe Black
Kár, hogy nem létezik már Lothlórien!!!!
"Be the change you want to see." Gandhi
- Varda Tintallë
- Nem elérhető
Csak azok a tündék, akik jártak Amanban.
Varda: A Dallamot Te is meghallhatod!
Igen, közben én is utánanéztem. Frodó pl. fénylő alaknak látta Glorfindelt akkor, amikor már félig az árnyvilágban volt.
Mit gondolsz, hol lehet azt a Dallamot hallani? Arra a belső Dallamra gondolsz, amit épp nem hallok, mert épp túl zaklatott a lelkivilágom, vagy esetleg a .... hmmm .... kozmikus háttérsugárzásra....
Namárie!
Varda Tintallë
I anwe harya limbe antar... / Az igazságnak sok arca van...
- Ragoran
- Nem elérhető
- Narquelie
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
"A lehető legrosszabb helyen, a lehető legrosszabbkor éltek.
Nem csoda ha hőssé lettek."
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Varda: A Dallamot Te is meghallhatod!
''Nem látja az a csillagot,
ki először nem veszi észre,
hogy ezüstből van mindahány,
s váratlanul lángba borul tán
mint virág - egy ősi dal hallatán...''
(Mythopoeia)
- Varda Tintallë
- Nem elérhető
Namárie!
Varda Tintallë
- amanibhavam
- Nem elérhető
love is the shadow that ripens the wine
- Varda Tintallë
- Nem elérhető
Azt meg tudom érteni, hogy a tündék megfáradtak és emiatt elfordultak a jelentől és jövőtől, hogy csak a múltban éljenek, hiszen elég rossz lehet azt látni, hogy minden fáradozásuk ellenére a világ ismétli önmagát, minden generáció ugyanazokat a hibákat követi el.
Viszont nem értem őket, amikor pl. Elrond azt mondja, hogy az Ember elbukott, mert nem tudott ellenállni a hatalom csábításának és Isildur nem dobta a Gyűrűt a Végzet Hegyének katlanába. Létük korábbi szakaszaiban a tündék is elbuktak, ők sem tudtak ellenállni a hatalom csábításának. Ahhoz nagyon sok tapasztalat kell, hogy rájöjjön valaki, nem kell hatalom ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a világban.
Namárie!
Varda Tintallë
- amanibhavam
- Nem elérhető
love is the shadow that ripens the wine
- Varda Tintallë
- Nem elérhető
Nem értem miért volnának a tündék unalmas lények? Azért mert bölcsek? A bölcsek unalmasak?
Ha beleképzelem magam egy bölcs helyébe (rengeteg tapasztalattal a hátam mögött gyakorlatilag nem érhetnek már meglepetések), akkor csak azt tudom elképzeni, hogy mosolyogva szemlélem a világot és benne azon lények fáradozásait, csetléseit-botlásait, akiknek még nincs annyi tapasztalatuk, mint nekem. És nem avatkoznék bele abba, amit csinálnak, mert a tapasztalatokat mindenkinek magának kell összegyűjtenie.
A tündék azért nem is adnak tanácsot semmiben, mert mindenkinek magának kell meglelnie az utat, amin halad.
Én ezt nem érzem unalmasnak és sajnálom, hogy nem vagyok bölcs és valószínűleg nem is leszek, hiszen rövid ehhez az emberélet. Így sajnos nem hallhatom a Dallamot, ami mélyen minden lényben ott szól, mert soha nincs elég csend a lelkemben ahhoz, hogy halljam. Sajnálom.
Namárie!
Varda Tintallë
- ÉSzAH
- Nem elérhető
Azon, hogy ha a valóságban élnének tündék, akkor egy baromi unalmas társaság lennének. Gondoljatok csak bele: Bölcsek meg minden, de egy ember számára milyen unalmas lehet az a nagy nyugalom és "földöntúli lelkület", amit magukból sugároznak.
Ok, tudom, hogy szépen énekelnek meg minden, de egy munkában megfáradt embernek ez kevés.
Vélemény?
Pontosan a földöntúli lelkületet hiányolom én a mai munkában megfáradt emberből. A földhözragadtság, a materialista yuppie életmód az, ami miatt ma már nem lel az ember vigaszt és pihenést mindabban, amiben Tolkien tündéi.
ÉSzAH
"Would you like a lesson sir, in the rules of war?"
/Col. William Tavington/
- Kyra
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Namárie!
Nurcúwen
- Narquelie
- Nem elérhető
- Narquelie
- Nem elérhető
Valamit félreértettetek. Én nem ott akarok lakni Lórienben, Völgyzugolyba, hanem csata után a törődött testemet ott akarom pihentetni. Szerintem egy fárasztó csata után ez elég jó érzés lehet, minden szép és minden jó. De egyébként én is mindig mindenhova mennék.
de asszem Rohan lenne a legjobb, rohani úrnő szeretnék lenni.
Gondor csak azért nem jön be mert úgy olvastam, hogy nagyon megcsodálták a lovakat, nem nagyon látnak lovakat. Rohan pedig lovas népség, és ez bejön, mondjuk kevésbé nemesebb mint Gondor, de nem baj, fel lehet jobban is virágoztatni. Nem akarok tünde lenni. Tudom szépek, nagyon szépek, de én megelégszek az emberi szépséggel is...
Hoppá, eléggé beleéltem magamat , de annyira jót lehet gondolkozni rajta, nem????
- Kyra
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
tehát:
www.tau.hu/keptar/vizeses.htm
www.tau.hu/keptar/erdo.htm
www.tau.hu/keptar/szokokut.htm
a linkelés sose jön össze...
Namárie!
Nurcúwen
- Dwin Odiff
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
8O
„Isten nem vagyok,s ha elpackáztam
ne is legyek más,csak önmagam.
Kormányozzon,ha győzött!”
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
''Nem látja az a csillagot,
ki először nem veszi észre,
hogy ezüstből van mindahány,
s váratlanul lángba borul tán
mint virág - egy ősi dal hallatán...''
(Mythopoeia)
- Dwin Odiff
- Nem elérhető
Valahogy nem tudom elképzelni, hogy Legolas kocsmadalokat énekel egy késdobálóban...
- Morgana
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Az idegenkedés oka talán leginkább az ember azon ősi és kitörölhetetlen tulajdonságából adódik, hogy félünk az ismeretlentől. Az ember mindenek felett hatalomra vágyik, ezt pedig két úton szerezheti meg. Birtoklással és tudással. A középföldi emberek talán éppen azért féltek a tündéktől, és mondtak rájuk kígyót-békát (Galadriel boszorkánysága), mert már nem ismerté őket. Bár ha utánaolvastok, a tündebarát-ság mindig kiváltság volt. Beor, a vén és még néhány embertörzs lezsármazottai bírák. Az átlagban miondig is benne élt egyfajta idegenkdés. Mert a tündék hatalmasabbak, bölcsebbek, titokzatosabbak voltak.
És mennyivel könnyebb elítélni valamit, mint az előítéletet tudatosan félretenni és utánajárni a valóságnak...
S. P. Q. L.
"Szabad járása van a létből a semmibe,
a semmiből a létbe."
- Dwin Odiff
- Nem elérhető
- svindler
- Nem elérhető
Lórien pedig teljesen elhagyatott lett, mint azt a Gyűrűk Ura végén írja Tolkien. Arwen ide tért meg Aragorn elmúlása után meghalni.
Ennél többet nem tudni róla.
- Cicaful
- Nem elérhető
De azt nem vonom kétségbe, hogy egy csodálatos hely lehet, ahova nemcsak egyszer látogat el az ember (ám nem időzik ott túl sokat )
Azon gondolkozom, hogy mi lett Lóriennel, miután Galadriel elhajózott és Celeborn Völgyzugolyba ment? :
"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"
- Ery
- Nem elérhető
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Dwin Odiff
- Nem elérhető
Tudjátok, hogy min gondolkoztam? Azon, hogy ha a valóságban élnének tündék, akkor egy baromi unalmas társaság lennének. Gondoljatok csak bele: Bölcsek meg minden, de egy ember számára milyen unalmas lehet az a nagy nyugalom és "földöntúli lelkület", amit magukból sugároznak.
Ok, tudom, hogy szépen énekelnek meg minden, de egy munkában megfáradt embernek ez kevés.
Vélemény?
- Ulmo
- Nem elérhető
Én viszont már csak kalandvágyból is megnézném mi van Keleten. Egy idő után biztos meg lehetne találni Hildórient, ahonnan az emberek származnak. Lórien pedig megmaradhatna otthonnak, ahová az ember (hobbit, tünde stb.) visszatér, hogy megpihenhessen.
- Áfonya
- Nem elérhető
De nyaralni bármikor szívesen megyek Lórienbe, igaz, Dez?
Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...
- Narquelie
- Nem elérhető
Milyen szép lenne, de asszem ez túl megvalósítható álom ...
De azért néha elábrándozok róla.
Elmennék Lothlórienbe, Völgyzugolyba, Bakacsinerdőbe és még rengeteg helyre.
Vadásznám az orkokat !!!!!!!
- Elanor
- Nem elérhető
Sztem az emberek tündék felé táplált legerősebb érzése nem az irígység (Te ezt úgy fogalmaztad, hogy idegesíti őket, hogy a tündék bölcsebbek náluk), hanem a csodálat!
Persze, nem hiszem, hogy a legtöbb emberben ne merülne fel, hogy milyen jó lenne tüdnének lenni, de az ilyen lényekre nem lehet haragudni, negatív módon gondolni rájuk (najó, lehet hogy előfordult már, de sztem egyáltalán nem jellemző), hanem csak csodálni lehet őket!
(Persze általánosságban igaz, amit írtál, hogy az emberek irígyek, de ebben az esetben nem feltétlenül!)
I feel complete when I feel sick inside
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.