Fangorn - Entek

Több
19 éve 8 hónapja #242625 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
"Csakhogy ez a valami akkora volt, mint egy szilfa, és járkált: hét rőföt lépett egyszerre... vagy egy araszt se." ("But this one was as big as an elm tree, and walking - walking seven yards to a stride, if it was an inch.")

7 yard = 6,4 méter (ennek harmada 2, 13 méter)

Szilszakáll magassága:

"...majdnem háromszor akkora volt, mint egy ember..." ("...at least fourteen foot high...")

14 láb = kb. 4,3 méter

Ezekből az adatokból lehet számítgatni... :)

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 8 hónapja #242589 Írta: Mornambar
Mornambar válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Ott van, hogy hol kell keresni a köynvben, de nekem nem ott van...
S most semmi kedvem keresgélni :)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 8 hónapja #242582 Írta: Barazkibil
Barazkibil válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Persze tegyük hozzá, hogy az Atlaszt nem Tolkien írta, ezért én személy szerint nem fogadnám el csak így kritikátlanul ezt az állítást.

Több
19 éve 8 hónapja #242527 Írta: Mornambar
Középfölde Atlasz: Jegyzetek, Raurostól Dúnhargig, 7. jegyzet: "Érdemes megjegyezni, hogy Szilszakáll csak harmadakkorát lépett mint a szálfa ember, akot Samu unokatestvére, Bundi látott az Északi lápon. (GySz, 75-76)"

Innentől puszta matek :P

Több
19 éve 9 hónapja #242094 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek

Mornambar írta: S mi van azzal a nagy lénnyel, aki háromszor akkorát lépett mint Szilszakáll?
(Samu kuzinja látta, mielőtt elindultak a Megyéből)

Erm...

Honnan tudod, hogy háromszor akkorát lépett mint Szilszakáll??? :hein:

Our knees do not bend easily

Több
19 éve 9 hónapja #242089 Írta: Mornambar
S mi van azzal a nagy lénnyel, aki háromszor akkorát lépett mint Szilszakáll?
(Samu kuzinja látta, mielőtt elindultak a Megyéből)

Több
19 éve 9 hónapja #242076 Írta: Felagund
Azok feltehetően huornok voltak...

Több
19 éve 9 hónapja #242075 Írta: Endóre
Endóre válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Nem az öregerdőben lehetnek az entasszonyok?
Ott is ,,éltek" a fák

A Nap ragyogja be utadat.

Több
19 éve 9 hónapja #239383 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek

Artemisz (Erenya) írta:

Gandalf írta: Aztán hogy az ent és entasszony hogyan nemzenek utódot, már más kérdés... nem hinném, hogy rendelkezésünkre állnának "technikai leírások". Elvégre milyen forrásokból maradhatott volna ránk efféle szöveg? :roll:

OFF: Leguan versikéjét ajánlom figyelmedbe! :lol:

Leguanember írta: Burárum

Ott entlány lakott, hol zöld a völgy,
nem volt prűdségben párja hölgy.
Ám egy entfiú ága
Került be odvába
s máris csak úgy rengett a föld!

:mrgreen:

Ez jó! :mrgreen:
Ebben a témában láttam egy feldolgozást, az ent-ember vegyes kapcsolatra, a "Gyűrűk Buja Ura " című, kifejezetten felnőtteknek szóló természettudományi filmecskében! :biggrin2:

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."

Több
19 éve 10 hónapja #234872 Írta: Alcarcalimo
Alcarcalimo válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Alyr... jaj... jajajajaj!!! Ez nagyon fájt... de talált!

Több
19 éve 10 hónapja #234865 Írta: 3.Aragorn
3.Aragorn válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek

Alyr Arkhon írta:

Estelio írta:

Hm... Szerintem egyébként nem lehet kétségünk felőle, hogy valahogy így szaporodtak az entek. Elvégre hogy máshogy?

Beporzás?
Entasszony: Szeretlek.
Ent: Én is szeretlek.
Entasszony:Megdumáltál, hívjuk a méhecskét. :biggrin2:

Alig hinném...

HV: Sztem nem. Felnőttek és eldarkultak, wood-ot hallgattak (ami a metál ent megfelelője csak utálják a fémeket) és huornok lettek. :D

Ent Metal... ez teccik :twisted:

Több
19 éve 10 hónapja #234166 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek

Estelio írta:

Hm... Szerintem egyébként nem lehet kétségünk felőle, hogy valahogy így szaporodtak az entek. Elvégre hogy máshogy?

Beporzás?

Alig hinném...

HV: Sztem nem. Felnőttek és eldarkultak, wood-ot hallgattak (ami a metál ent megfelelője csak utálják a fémeket) és huornok lettek. :D

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 10 hónapja #234124 Írta: Holtak vezére
Holtak vezére válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek

gilloth írta: Gandalf(és mki): hát igen, ezt annyira nem részletezik... az ent-baba születését sem.. :wink:

Bár ez még inkább költői kérdés, de én kíváncsi lennék arra is, hogy nevelték az ent-gyerekeket... :)

biztos szigorúan...
ha így elfogytak hogy már nincsenek is..

"A kevesek mi vagyunk ugyan, ám mi tiszta szívvel indulunk csatába, míg amazok sokan, rohadt disznók egytől egyig"

Több
19 éve 10 hónapja #234121 Írta: Estelio
Estelio válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek

Beporzás?

Több
19 éve 11 hónapja #228569 Írta: A Szürke Zarándok
A Szürke Zarándok válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek

"Ma már minden út görbe."

Több
20 éve 2 hete #223925 Írta: Running
Running válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Na tessék itt a megoldás. :lol: :lol: :lol:

szurkulet.hu - Minden Gyűrűk Ura rajongónak. Leírások, képek, zenék...

Több
Több
20 éve 2 hete #223772 Írta: Artemisz
Artemisz válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek

Gandalf írta: Aztán hogy az ent és entasszony hogyan nemzenek utódot, már más kérdés... nem hinném, hogy rendelkezésünkre állnának "technikai leírások". Elvégre milyen forrásokból maradhatott volna ránk efféle szöveg? :roll:

OFF: Leguan versikéjét ajánlom figyelmedbe! :lol:

Leguanember írta: Burárum

Ott entlány lakott, hol zöld a völgy,
nem volt prűdségben párja hölgy.
Ám egy entfiú ága
Került be odvába
s máris csak úgy rengett a föld!

:mrgreen:

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
20 éve 2 hete #223746 Írta: Felagund

Running írta: Kár hogy ilyen kevés információ létezik csak az entekről, lényegében alig ismerjük őket... :(

Szerintem nincs az a faj, amit eléggé ismerünk... ;)

Több
20 éve 2 hete #223745 Írta: Running
Kár hogy ilyen kevés információ létezik csak az entekről, lényegében alig ismerjük őket... :(

Több
20 éve 3 hete #223005 Írta: Toma gazda
Toma gazda válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Hát valahogy úgy fejlődik szerintem mint egy normális fa de miután már kinőtt akkor már a gyökereivel tud menni és jöhet az ent vizes növekedés

(magánvélemény)

:?: :geek:
Milyen foglalkozást vezessek?
:geek: :?:

• gilloth
  • Látogató
  • Látogató
20 éve 3 hete #223002 Írta: gilloth
gilloth válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Gandalf(és mki): hát igen, ezt annyira nem részletezik... az ent-baba születését sem.. :wink:

Bár ez még inkább költői kérdés, de én kíváncsi lennék arra is, hogy nevelték az ent-gyerekeket... :)

Több
20 éve 3 hete #222950 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Hát, az entek nem egylakiak, az biztos, mert az egyértelmű, ahogy Estel is írta, hogy entasszonyokra mindenképpen szükség van. Fákból nem lesznek entek, elfásult entekből nem leszenk entingek, huornokból sem lesznek entek. Aztán hogy az ent és entasszony hogyan nemzenek utódot, már más kérdés... :roll: nem hinném, hogy rendelkezésünkre állnának "technikai leírások". Elvégre milyen forrásokból maradhatott volna ránk efféle szöveg? :roll:

Több
20 éve 3 hete #222947 Írta: Bögyös Fredegár
Bögyös Fredegár válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Én azt is el tudom képtelni, hogy végszükség esetén az entek képesek a növényekre jellemző hagyományos úton szaporodni (bár ez elég valószínűtlen). Az viszont jobban hangzana, hogy ha már a kihalás veszélye fenyegeti az enteket, képesek lennének valami ősi varázslattal életre hívni a fákat vagy az "elfásult" enteket.

Több
20 éve 3 hete #222792 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Tolkien nem nagyon tért ki biológusi részletességgel lényei szaporodási mechanizmusaira, ám Szilszakáll szavaiból arra lehet következtetni, hogy Entasszonyok nélkül nem működött a dolog. ;)

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Több
20 éve 3 hete #222725 Írta: Running
Azt ent gyerekek hogyan készülnek? Mint a többi fa, vagy egészen más módszerrel.

Több
20 éve 3 hete #222575 Írta: Nóli i linantea
Nóli i linantea válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek

Sirgon Esgalnor írta:

Felagund írta:

Phaedra írta: Igaz, hogy tündedal, de szó van benne róla, hogy egyszer majd, ha minden elveszett, együtt mennek Nyugat felé.. mi az a minden, mainek el kell vesznie ehhez?

Szvsz ez a világ végére utal...

Engem az izgat, hogy vajon mit csinálnak az entek a világ végéig az emberek uralmának kezdetétől. Valahova elbújnak egy nemzeti parkban, vagy nyugatra távoznak?

Ez engem is izgat!
Nem lehet h mind elfásultak? Bár az naon szomorú lenne...

If I promise not to kill you, can I have a hug?

Több
20 éve 1 hónapja #220668 Írta: Running
Nos most már értem a problémát, és így igazatok is van. Nem tudtam, hogy a Tolkien és a Szerepjáték topic az egyetlen szerepjátékkal foglalkozó topic, és a többi kerüli ezt a témát. Igaz lehettem volna figyelmesebb is, de így már legalább érthetőek az indokok...
Rendben, ha van még ilyen dolog, akkor a fentebb említett helyre szúrom be.
Elnézést a kavarodásért.

Több
20 éve 1 hónapja #220633 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Fangorn - Entek
Running: Egyetértek Felagunddal és Sillel. A szerepjáték, bár hivatalos, igen sok dologban különbözik az eredeti Tolkien írásoktól mindenféle okokból, éppen ezért nem vehetjük rendes forrásnak és támpontnak, mert csak elmélet. Éppen olyan mintha valaki megírná a Kis Szürke Földönkívüliek történetét és mások ezt készpénznek vennék és iskolában tanítanák. (a hasonlat sántít... )

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 1 hónapja - 20 éve 1 hónapja #220607 Írta: Felagund
Running: Ez szép, csak épp az a baj vele, hogy az ilyen problémás területeken (mint pl az entek, vagy mondjul a Távol-Kelet) gyakran előfordulhat, hogy több a kitalált részlet, mint az eredeti információ, és ezért pont Tolkien fog elveszni a játékból...

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.574 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére