BESZÉLGETŐS topic

Több
20 éve 10 hónapja #158314 Írta: Silcucc
Silcucc válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Valin Nostare Batti bácsi... :)

"...valamiben hinni kell, akkor is, ha nem felel... melléd ül és koccint veled az Isten..."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 10 hónapja #158301 Írta: Mau Rauser
Mau Rauser válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Valin Nostare Battii!
Qi uweyammanienirenna tenqe udond!

Üdv:
-- Mau

Ez a művészet csodája, hogy az ember néha nagyobbat szarik, mint amekkora a seggén kifér.
(Weöres Sándor)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 10 hónapja #158290 Írta: E. Eia Ayna
E. Eia Ayna válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Béessz, Batti! :hello:

Tűznél ülök, s elgondolom,
hajdankorok embereit,
s hogy jönnek Majdanok, miket
már mások látnak itt.

Több
20 éve 10 hónapja #158272 Írta: Toma gazda
Toma gazda válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Boldog szülinapot
habár nem ismerlek

:?: :geek:
Milyen foglalkozást vezessek?
:geek: :?:

Több
20 éve 10 hónapja #158258 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Csatlakozom az előttem szólókhoz!

Valin Nostare!

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 10 hónapja #158256 Írta: Gandalf

Több
20 éve 10 hónapja #158255 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Nahát! Eru éltessen sokáig Batti! :hello:

Több
20 éve 10 hónapja #158245 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Nagyon sok boldog, az MTT-vel eltöltött születésnapot, Batti, és azt hiszem, használhatok fejedelmi többest: köszönünk mindent!

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
20 éve 10 hónapja #158237 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Csatlakozom az előttem szólókhoz! Boldog Születésnapot! :cheers:

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!

Több
20 éve 10 hónapja #158234 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Valin Nostare, President Batti! :cheers: :hello:
Eru éltessen sokáig! ;) :D

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Több
20 éve 10 hónapja #158231 Írta: Léli
Léli válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Boldog születésnapot Egyetlen Elnök Urunk, Batti! :cheers: :sarumane1: :deal:

"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."

Több
20 éve 10 hónapja #158149 Írta: Cueddo
Cueddo válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Kismaros-infó:

dec19-én (pénteken) valószínűleg meg fogjuk várni a győrieket, és a 16.10 -es vonattal (Vác-Szob személyvonat, asszem) megyünk a Nyugatiból. [size=9:1kjmk73c](késésük esetén 16.30, de ez nem valószínű)[/size]
Ez azt jelenti, hogy 15.45-től kezdünk gyülekezni (mondjuk a vágányok előtti naagy táblánál).

:arrow: akik később tudnak csak jönni > légyszi szerveződjetek csoportokba, ha lehetséges, és valahogy juttassátok el hozzám, hogy mikor fogtok jönni, és kimegyünk elétek :wink:

Nap felé tör, amíg csak a Nap áll,
És nem vesz rajtuk erőt a halál.

(Dylan Thomas)

Több
20 éve 10 hónapja #158127 Írta: Léli
Léli válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Üdv!

Ezt muszáj elmondanom :) Megkaptam az 5 DVD-s TTT-t!!! (Gollamal :) ) :bounce: :hello: :dance: :mrfrodo: :deal:
Szóval lehet hozzám is jönni DVD-t nézni :) (majdha meggyógyultam, bár azelőtt is lehet, max elkapjátok a betegségem...)
Ja, Fela: Lemondok az elővásárlási jogomról a Gollam-szobrodra... :)

Brisa: Nem garantálom, hogy holnapig még valami eszebe jut ez ügyben, de ígérem, gondolkozom rajta. Viszont egy korábbi (már 2 éves, szóval nem is olyan jó) novellám azt hiszem, ide illik (bár hosszú ahhoz, hogy egyszerű karácsonyi üdvözlés legyen... :oops: (de bármely részletét felhasználhatod, ha akarod ;) )). Így előre vetítve 24-ére mindenkinek szeretettel:

[size=9:3f6d6dy8]Sokan nem tudják, de a vadon élő állatok is megünneplik a karácsonyt. Egy december huszonnegyedikei napon egy kis erdőben jártam. Gyönyörű fehér hó borította a fákat, a bokrokat és a talajt.
Úgy éreztem, mintha rengeteg szempár figyelne. Körülnéztem, de nem láttam senkit. A bőrömön éreztem a vadonélő állatok kérdéseit, melyeket az erdő levelei suttogtak a fülembe: „Ki ez? Mit keres itt? És főként, mit akar?”. Sok élőlény félve, bátortalanul nézett reám a bokrok árnyékából.
Észrevettem egy remegő, fehér kis nyulat az egyik hóbucka mögött.
– Szia – mondtam halkan, miközben közelebb hajoltam a fiatal állatkához. – Ne félj tőlem. Én nem bántalak – a nyuszika nem ment arrébb, csupán egyhelyben remegett tovább, miközben hatalmas szemeivel engem nézett. Nem tudtam eldönteni, hogy fél, vagy a hideg miatt reszket oly nagyon.
Leültem hát a közelébe, a kesztyűket lehúztam a kezeimről, és gyengéden a tenyerembe fogtam a kis nyulat. Olyan könnyű volt és kicsi, mint egy néhány hetes cicuska. Lesöpörtem a fejéről a havat, és dédelgetni kezdtem.
Sokáig ültem az állatkával a hóban. Nem tudom, hogy meddig, de ez az idő elég volt arra, hogy megnyugodjon, és átmelegedjen.
Mikor már sötétedett, ránéztem az órámra. Hat óra volt. Ideje hazamenni. Letettem a nyuszikát a hóba, de amint elengedtem, visszaugrált hozzám.
– Nem jöhetsz velem. Kutyánk van, veszélyes lenne, és egyébként is neked itt van az otthonod. – De hiába mondtam bármit is, a nyulacska nem mozdult mellőlem. Mintha azt akarta volna mondani: „Vigyél haza kérlek.”
– Hát jó. Hazaviszlek, de, ha a szüleim nemet mondanak, holnap visszahozlak – eme szavak hallatára a hatalmas barna szemei csillogni kezdtek. Megfogtam a kis nyulat és elindultam haza.
Útközben észrevettem, hogy a hóban rengeteg lábnyom van, és mindegyik egy irányba mutat. Nem igazán tudtam megkülönböztetni a nyomokat, de az egyértelmű volt, hogy van köztük patás állat, farkas, és kisebb rágcsáló is.
Az erdőnek van egy különlegessége. A közepe táján van egy kör alakú tisztás, melynek a közepén egy fenyő áll. A hazafele tartó utam eme kis pusztaságon át vezetett. Mikor a tisztáshoz értem, csodálatos dolgot láttam.
A fenyő körül rengeteg állat volt, és mindegyik a fa felé fordult. A vörös róka békésen feküdt egy mókus mellett, az egyik varjú egy cinegével beszélgetett és a büszke szarvas hatalmas agancsán pihentek a rigók.
A fenyőfán tobozok, diók és mogyorók díszelegtek a különböző színű madártollak között, és mindezt szentjánosbogarak izgő-mozgó sokasága világította meg.
Az eddig a kezemben alvó nyulacska most fölébredt, és izgatottan mocorogni kezdett. Ekkor észre vettem egy nyuszi házaspárt, akik kissé szomorúan egy tönkön üldögéltek egyetlen kicsinyükkel.
– Ők a szüleid? – kérdeztem a kezemben tartott nyúlgombolyagtól. Ő erre a szemembe nézett, melyből azonnal kiolvasható volt a válasz: „Igen”. Közelebb mentem a tönkön ülő családhoz, miközben óvatosan kikerültem a vaddisznót, a körülöttem ugráló őzgidát, megsimogattam a vadlovat és a hátán ücsörgő macskát.
Mikor a nyulakhoz értem, letettem melléjük a tönkre a kis barátomat. Azonnal megismerték egymást. Mindenki örült, és nyüzsgött. Egy kutya óvatosan megfogta a kabátom ujját – vigyázott, nehogy megharapjon – és gyengéden arrébbhúzott, majd egy helyen megállított, és orrával a fölre mutatott.
– Mit akarsz? – kérdeztem, miközben letelepedtem mellé a hóba. De amint fölnéztem a fenyőfára, rögtön megkaptam a választ. Nem is figyeltem rá, hogy milyen sötét lett. Az éjszaka fekete égboltjára pedig felszöktek az első csillagok, és a legfényesebb, az Esthajnalcsillag pontosan a karácsonyfa csúcsán díszelgett.
– Köszönöm. Ez gyönyörű – mondtam, és megsimogattam a kutyuskát.
Nyolc óra volt, mire továbbindultam hazafelé. A rét széléhez érve azonban még visszafordultam egy kicsit a karácsonyfa körül békésen együttlevő csapathoz.
– Boldog karácsonyt.

Mikor hazaértem, Murphy, a kutyánk fogadott a kertben. Nagyon örült nekem, de, mikor a szemébe néztem, valami furcsa fájdalom és szomorúság volt benne észrevehető. Egyértelmű volt, hogy mi miatt bánkódik.
– Sajnálom, hogy nem lehetsz ott az állatok karácsonyfájánál. Majd, ha anyuék megengedik, jövőre elviszlek oda. Jó? – a kérdésemre Murphy boldogan megpuszilt, én pedig átöleltem a nyakát. – Boldog karácsonyt kiskutyám.[/size]

"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."

Több
20 éve 10 hónapja #158100 Írta: Brisa
Brisa válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Kérlek, segítsetek. Elegem van már a Kellemes Karácsonyt és a BUÉK sablonjából. Én valahogy eredetibben szeretnék boldogságot kívánni az ünnepek alkalmából. De sehogy sem sikerül kitalálnom valami értelmeset. Nincs valakinek ötlete erre? Mondjuk egy szép kis vers?

Ja, és még ma kellene, ugyanis a munkahelyemen már búcsúzkodom holnap. Iskolában és óvodában dolgozom pszichológusként, és azt találtam ki, hogy egy szép karácsonyi képeslapot rakok ki a faliújságra, amin kivételesen nem a szokásos sablonszöveg lesz olvasható...

Brisa

Több
20 éve 10 hónapja #158095 Írta: E. Eia Ayna
Alyr kérésére: a teknős

hajdankorok embereit,
már mások látnak itt.

Több
20 éve 11 hónapja #158083 Írta: .Elessar király.
.Elessar király. válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Rabyn írta: elesszát lopd le az enyimről
tink.fw.hu
még nincsen teljesen kész, de a nagyképek lejönnek (ha a kiscik nem is)

Nagyon köszönöm! :lol:

"Ez a nap nem egyetlen emberé, de mindőnké!
Építsük ujjá együtt ezt a világot, s osztozzunk
rajta a béke napjaiban!"

Több
20 éve 11 hónapja #158080 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
elesszát lopd le az enyimről
tink.fw.hu
még nincsen teljesen kész, de a nagyképek lejönnek (ha a kiscik nem is)

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
20 éve 11 hónapja #158079 Írta: .Elessar király.

E. Eia Ayna írta: Elessar: www.gyurukura.lap.hu
a fenti linkekből kiemelném: www.tolkien.hu :D (erősen ajánlott a linkekhez betenni)

Kösz, de azt már mind megnéztem. És eszemben sincs a tolkien.hu oldalról lopni az anyagot.

rajta a béke napjaiban!"

Több
20 éve 11 hónapja #158076 Írta: E. Eia Ayna
Elessar: www.gyurukura.lap.hu
a fenti linkekből kiemelném: www.tolkien.hu :D (erősen ajánlott a linkekhez betenni)

hajdankorok embereit,
már mások látnak itt.

Több
20 éve 11 hónapja #158074 Írta: .Elessar király.
Segítség!
Szeretnék egy Gyűrűk Urás honlapot csinálni, de nemigazán találtam eddig anyagot hozzá. Azt szeretném kérni, ha tudtok jó háttréképet, elemet, gombot, az linkelje be a címét! De persze legyen köze a gyu-hoz!
Ezer kösz!!!

rajta a béke napjaiban!"

Több
20 éve 11 hónapja #158073 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Én betegállományvab vagyok de az osztálytársnöm ma írt egy kedves sms-t hogy takarodjak be a suliba mert igaszgátalan, hogy csak ők szívnak

itt egy kis felűdítő cucc

www.lba.hu/flash/animacio/fl_behappy.swf

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
20 éve 11 hónapja #158070 Írta: Adelard
Adelard válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Lenna írta: Áhhh....valaki mentsen meg a továbbtanulástól!!!má nem bírom sokáig... :roll: :cooljump: :o h: :quasi:

Engem iiiiiiiis!! már most hót elegem van... :P :roll: :eek4:

Caress the one
The never-fading rain in your heart
The tears of snow-white sorrow

Több
20 éve 11 hónapja #158028 Írta: Holtak vezére
Holtak vezére válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
A Fagyos Szentek Szövetségébe lehet nálam is jelentkezni.
Győrben nem csak az fázott meg, aki kabátban volt?
A beavatás viszont szerintem se legyen egyenlő a népirtással.
Tehát valami szolidabb formában kéne történnie.

"A kevesek mi vagyunk ugyan, ám mi tiszta szívvel indulunk csatába, míg amazok sokan, rohadt disznók egytől egyig"

Több
20 éve 11 hónapja #157988 Írta: Toma gazda
no szóval ha valakit érdekel a Fagyosszentes dolog az jelezze feltétlenül
hogy szeretne csatlakozni mert 3 unkon kívül senki sincsen még.
a versengést talán akkor tudjuk beindítani ha legalább minden csapatban 3-5 tag.Jelentkezni Jacopo Belbonál, Holtak Vezérénél, és Toma gazdánál (azaz nálam) lehet priviben.
legalább hamarabb kezdhetjük az egészet, ha valami nem volt érthető vagy nem tiszta valami akkor privizzetek nekem!!

ja mégvalami, kívánság szerint próbáljuk a csapatokat szervezni, de ha muszáj akkor átküldünk embereket másik csoportba, hogy legyen valahogy.
elküldeni nem küldünk el senkit! :!:

Több
20 éve 11 hónapja #157868 Írta: Brisa
Toma, Jacopo, kifejezetten elégedett vagyok veletek. Briliáns az ötlet! :itscool: Csak így tovább.

Brisa

Több
20 éve 11 hónapja - 20 éve 11 hónapja #157863 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Jacopo Belbo írta: Brisa: igazad van; tényleg nem megfagyasztani akarjuk az embereket - viszont valami ürügyet csak kell találni arra, hogy együtt legyen a társaság... ;) - úgyhogy az egészségkárosodás elkerülése végett valóban, jobb lesz enyhébbre venni a határt. Elnézést, tényleg nem állt szándékunkban meggyilkolni senkit, csak ilyenkor éjjel fáradtan már nem lehet mindent átlátni... :)

Csatlakozom Brisához és maximálisan!! Nem arról van szó, hogy a noldák Helcaraxe- on való átmenését vagy egyéb ilyet kel előadni élőben. Azzal a társasággal, ami ilyenek miatt kovácsolódik össze, szvsz alapvető baj van. Szerintem a fórumon és chaten jelenlevőket Tolkien és kultúra szeretete kovácsolja össze, nem pedig az, hogy ki mennyire bírja a hideget, és hajlandó veszélyeztetni a maga és mások egészségét.

Akárhány óra is van, lehet gondolkodni.

Más: azért azon is gondolkozzatok el, hogy milyen fényt vet külső szemlélő számára az ilyesmi a társaságra.

Ez nemcsak a Fagyosszentekre vonatkozott, hanem mindenki másra is.

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
20 éve 11 hónapja - 20 éve 10 hónapja #157856 Írta: Toma gazda
Eredeti célkitűzésünk egészségügyi okok miatt változtatva lett
mivel mi rájöttünk arra hogy nem érdekünk hogy a népet halálba sodorjuk ezért újfent jelentkzünk más célokkal :

Fagyosszentek szövetsége

1:Célunk a fórumosok mégjobbani összekovácsolása.
Ezért arra gondoltunk hogy a versenyszellemet is növelve az olimpiai játékokhoz hasonló versengést lehetne rendezni a tagok között.
Ugye volt Győrben a fagyos akcíiónk(Mau,Jacopo,Vezér,és én)
Ezért lenne 3 csapat. Ezekkel a vezetőkkel.
Neve a csoportoknak nincsen de majd találtok nekik! :up:
1:Csop Jacopo 2. Csop Toma 3. Csop Vezér
ebbe a három csapatba kerülnének be emberek
2. feltétel van!
1. legyél Fórumos
2. éld túl a beavatást :D ezen még gondolkodunk!! :arrow: hideg dolog kizárva!
amit annak a csoportnak a vezetője szab rád ahová tartozni akarsz
persze arányosan mindenhova tessék jelentkezni :pimp:
ha már vagyunk elegen akkor kezdődhet is a versengés!
Bármien Témában!!! :!:
Focitól kezdve a víváson át a curlingen keresztül a hócsatáig (legyen valami közünk a nevünkhöz :D )
persze elméleti dolgok is lehetnek a verseny céljai.
Ehhez 3 szabály lenne
1. mindhárom csapat képviselteti magát annyi versenyzővel amennyivel kell különben a versenyzés érvénytelen
2. Szólni kell előre hol mikor mi lesz a versenyzés és a pontozást közöljétek a vezetőkkel. (Jaco Vezér Toma)
pl 1. Hely 5 pont 2.hely 3 pont 3.hely 1 pont
3. A végeredményt le kell adni újfent a vezetőknek akik vezetik a versenynaptárt

Ez a versenynaptár évszakonként vagy félévenként újrakezdődik
Ide kerülnek be a pontok eredmények amiket a 3 csapat képviselője (tagja(i)) elért(ek)
Ez egy verseny mely folyamatosan folyik meghatározzuk majd hoyg mettől meddig tart egy verseny időszak (szezon) :dance:

HA!! Viszont eltérő végeredményt adtok be akkor vagy megeggyeznek a játékosok vagy újrajátszák a versenyt
Ugyanazzal a (fel)beosztással Pl: xy kapus volt és xynak kapusnak kell lennie

hozzáteszem nem csak Fizikai sport lehet!!!! hanem színjátszás szópárbaj
ki hány fejezetet tud megtanulni a Gyu ból akármit

hát ennyi !!
Jelentkezni priviben lehet nálam és Jacoponál!!

Ez él!!!

Több
20 éve 11 hónapja #157849 Írta: Nilraen
Nilraen válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Lenna írta: Áhhh....valaki mentsen meg a továbbtanulástól!!!má nem bírom sokáig... :roll: :cooljump: :o h: :quasi:

Engem is kimenthetne valaki a suliból!!!Most jutottam el odáig,hogy még egy hét és idegösszeroppanást kapok!!!!!!! De 2 hetet kell kibírni,mer csak utána van szünet!! :bawling: :bawling: :bawling:

"Tolkien úgy érezte Középfölde varázsa Aragornnal együtt meghalt."

Több
20 éve 11 hónapja #157830 Írta: Lenna
Lenna válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Áhhh....valaki mentsen meg a továbbtanulástól!!!má nem bírom sokáig... :roll: :cooljump: :o h: :quasi:

Üljenek a fiúk ölébe a lányok!!

Több
20 éve 11 hónapja #157826 Írta: Brisa
Egy ismerősöm ismerőse kér segítséget, tehát ez nem kamu:

Segítséget kérek. Jó barátunk kislánya súlyos csontvelő-károsodással kórházban van, vérdonort keresünk neki, olyan ember személyében, aki már adott vért és B RH negatív vércsoportú. A vércsoportból látszik, hogy ez elég ritka, ezért vagyunk kénytelen minden lehetőséget megragadni. Gyakorlatilag életmentésről van szó, hogy a kislány kihúzza a csontvelő átültetésig. Ha van ilyen személy, kérem, telefonszámmal együtt jelentkezzen a bigz00@freemail.hu e-mail címen.

Köszönettel: Nagy Zoltán

Az vérem ugyan B várcsoportú, de Rh+.

A Gondolatokba illene: milyen szép lenne, ha kislány és szülei karácsonyra (csak még előtte) megkapná az életmentő vért, nem? Ez aztán Igazi Ajándék lenne.

Brisa

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 3.448 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére