Díjak

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #22009 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Díjak
ühüm...<br> Sziasztok!
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #21909 Írta: Anonymous
jango: nem szeretnék belemerülni nagyon az esztétikába - mert akkor nem a Golden Globe-os topicban kellene lennünk, hanem mondjuk a Tolkien Tanulmányok-ban (érdemes megnézned, ugyanebben a fórumban).<br> <br> Azzal, hogy leírtam,hány évig dolgoztak a filmen, csak érzékeltetni akartam, hogy a rendező és a stáb szívét-lelkét beleadta a filmbe, és legjobb tudása szerint járt el. A végeredmény szerintem magáért beszél - és még nem láttuk a másik két részt. A Golden Globe nem a Cannes-i filmfesztivál és nem is a magyar Titanic. Minden évben figyelemmel kísérem, és azt kell, hogy írjam, hogy általában a rendezői Oscar/Golden Globe nem a filmet, hanem a rendező munkáját van hivatott dicsérni (mint a neve is mutatja). Tavaly pl. nyert a Gladiátor legjobb filmként, de a legjobb rendező nem Ridley Scott lett. (Azon is lehetne vitatkozni, hogy miért, de ez itt GYU-s fórum)<br> <br> Egy szó, mint száz, az alapján, amit én olvastam/láttam/hallottam Peter Jacksonról, igenis dolgozott annyit, és úgy, hogy megérdemelte volna azt a díjat. Én nem azt mondom, hogy a cannes-i fesztiváldíjat kapja meg, hanem azt, hogy egy nyavalyás Golden Globe-ot. És az nagy különbség. <br>
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #22008 Írta: Anonymous
És ha meleg, akkor mi van? attól még lehet jó szín-ész. vagy nem?<br> gandalf is jó lett...
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #22007 Írta: Anonymous
De Vic azt mondta, hogy elírás... Bár én teljes mértékben tolerálom, meg különben is ő a legjobb tünde a világon, úgyhogy...
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #22006 Írta: Anonymous
Több helyen is olvastam...
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #22004 Írta: Anonymous
....
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #22005 Írta: Anonymous
Nekem tetszene, de még egy beszólás legolas hovatarozására és máris nem leszünk jóba... :-) Tényleg meleg?
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #22003 Írta: Anonymous
Egy karakterem neve volt, de gondolkodom rajta, hogy átváltok valami másra, ami jobban kifejez. Mondjuk a kósza tündefiúhoz mit szólnál?<br> :) =
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #22002 Írta: Anonymous
Bocs. Nem gondoltam komolyan. És a tied vajon honnan való?
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #22000 Írta: Anonymous
Nekem tetszik:)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #22001 Írta: Anonymous
Mondtam én akár egy szóval is ilyet??? :) =
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #21999 Írta: Anonymous
Hosszú történet... Van egy haverom, szintén mániákus, és ő mindig Éowynnak hívott csak hát gondoltam az biztos sok van, meg nem szentségtelenítem meg a dolgot... Így amikor kellett cikket írnom és stílusos szignót akartam jött ez. Ennyi.Nem tetszik?
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #21908 Írta: Anonymous
Kedves Vic!<br> Sajnos nem értek veled egyet. Tényleg nem leszólni akarlak, tehát ne valami fölényeskedő dumának tartsd amit alább írok. Ha filmesztétikát tanultál, akkor kellene lennie valamilyen rálátásodnak a filmművészetre (ezzel persze nem cáfolom, hogy van, csak eddig nem találtam rá bizonyítékot). Olyan, hogy művészfilm nem létezik. Film létezik, ami egy művészeti ág. Egyik magas költségvetésű, a másik alacsony. És persze tartalmilag látszik a különbség.<br> Az egy komoly elismerésre nem alap, hogy a technikai stáb hány évet dolgozott vele, vagy hogy a szereplők meddig nem látták a mamájukat. Ezen az alapon a Star Wars - Baljós árnyak is oscar-díjas alkotás, még viccnek is rossz.<br> Egyébként is minden nagy költségvetésű mozi, egyszerre több helyen készül. Akár egy Bond film is. Erre több stáb van, amit a rendező fog össze. Ez már futószalagon történik. Ebben semmi különös nincs. A filmművészet egészen máshol keresendő. A GYU egy profi látványmozi.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #21998 Írta: Anonymous
A film készítői meg főleg, de ebbe sajnos mi nem szólhatunk bele. A fil és a könyv attól még ugyan olyan jó marad.<br> Tényleg! Miért vagy Te kósza tündelány. A hivatásod kósza, vagy csak idekallódtál a neten való kószálás közben? :) =
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #21997 Írta: Anonymous
Dwin:Engem is... :( (((<br> kósza tündelány: légyszi ne írd majd át a nevedet tündére, mert nekem az egyik felvett nevem az Edheler...<br>
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #21996 Írta: Anonymous
Szerintem azok is hülyék. Meg mindenki,aki nam látja be, hogy ez nem csak tolkieneseknek, hanem úgy egyébként is a legmonumentálisabb, ami valaha készült. Különben meg nem érdekelnek, én is meg Te is tudod, hogy ez a legjobb és kész. A többi nem érdekel. Na jó azért én se bánnék néháhy Oscart!
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #21995 Írta: Anonymous
Neked is!<br> Engem már a Golden Globe is elkeserített... :( =
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #21994 Írta: Anonymous
Szerintem, ha nem kap Oscart, akkor végleg bebizonyosodik, hogy azok ott nem tudják mi a jó. Mit jó? Mi a legjobb!Csók mindenkinek
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #21907 Írta: Anonymous
Kedves jango!<br> <br> A hozzászólásod első felével teljesen egyetértek. A másodikkal már kevésbé. Én is szeretem a művészfilmek többségét - bár nem mindet -, ráadásul elég sokat kötelező is volt megnéznem, mivel főiskolán 2 évig tanultam filmesztétikát és sima esztétikát is. Robert Altman nevét igaz, hirtelen felindulásomban nem tudtam hova tenni, de már utánajártam. A Gosfork Parkot még nem állt módomban megnézni, de egyet teljes bizonyossággal állíthatok: A Gyűrűk Ura - és ez itt most nem a fanatikus GYU rajongók véleménye - hihetetlen körülmények között készült el Új-Zélandon. A rendező az életéből 6 évet áldozott rá erre filmre, a szereplők 2 évig éltek Új-Zélandon, távol a családjuktól.<br> Altman bizonyára nem foglalkozott ennyit a filmjével, nem kellett neki egyszerre 6-8 helyszínen ott lennie (mert Jackson teljesítményéről bizony legendák keringenek). De még sorolhatnám. Igenis megérdemelte volna Golden Globe-ot.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #21906 Írta: Anonymous
Nem túlzottan leszek népszerű a véleményemmel, de azért elmondom. A Golden Globe és az Oscar mindig is business volt, sohasem a művészi értékeket tartotta szem előtt. Az esetek 90%-ában olyan filmek nyerik ezeket a díjakat, amelyek magas költségvetéssel készültek és véletlenül valami tartalom is szorult beléjük. Kb. átmenet a Rambo 2/3 és mondjuk a Táncos a sötétben között. Az egyik túl kevés és túl röhejes, a másikat szinte alig ismerik, és az átlag mozibajárónak nem kell a jó film. <br> Előre bocsátom, ami jön az számotokra eretnekség lesz. Nem vagyok Gyűrűk ura rajongó, viszont olvastam (összesen 1x) a trilógiát, ami egy magas értékű mű és a világirodalom egyik legnagyobb remeke szerintem.<br> Ez a film viszont egy gyenge középszer, ami inkább csak szórakoztat és a film alkotóinak is ez volt a célja. Egy komoly értékű film nem tart (csak Amerikában) 4 hét után 245 millió dollárnál. Nem csodálom, hogy nem kapta meg a Golden Globe-ot. Tudjátok több díjkiosztó, mint Gladiátor. Tehát nem lehet mindig mainstream a győztes. Most egy kicsit elkanyarodtak ettől a vonaltól. De attól még, hogy a díjat nem kapta meg a film, semmit sem veszít értékéből. Szerintem nem egészséges így gondolkodni egy filmről, hogy csak az lehet a legjobb, mert a rajongója vagyok. Robert Altman szenzációsat alkotott a Gosford Parkkal és a Mouling Rouge is fantasztikus alkotás. Nem kell mindent leszólni, ami nem feltétlen tartozik a bűvkörötökbe. Ez szűklátókörüség. És különben is, aki igazi rajongó az a könyvet szereti. A film ennek csak a reklámterméke.<br>
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #21905 Írta: Anonymous
Már az is baj, hogy túl sok pénzt hozott a konyhára? Mivel olyan film, amit a könyv megjelenése óta vártak azok, akik olvasták... És a több éves művészeti előkészület az smafu? Nem értem én ezt az egészet :(
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #21904 Írta: Anonymous
theonering.net:<br> <br> From Roger Friedman with Fox News: The big surprises of the night: that Lord of the Rings was completely shut out of the winning. This movie was the odds-on favorite, and certainly a perfect Golden Globe winner if ever there was one. But a lot of people I spoke to said that the movie's made ''too much money'' - how do you like that! - and that the Hollywood Foreign Press (which has suddenly become the bastion of respectability after years of being loony) wanted something more artistic. Thus, their choice of A Beautiful Mind.<br> <br> Vic véleménye: No comment.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #21903 Írta: Anonymous
Ott a pont! Egy díj semmit sem von le, vagy ad hozzá a film értékeihez(ből). Főleg a könyvéből!
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #21902 Írta: Anonymous
Köszi a vígasztalást....
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #21901 Írta: Anonymous
Hali ammer. <br> <br> Szerintem ne bánkódjon senki sem a Golden Globe miatt. Sőt akkor se bánkódjon senki, hogy ha az Oscaron sem nyer a Gyűrűk ura!<br> <br> A világ olyan, hogy felkap dolgokat, fenntart egy ideig, aztán elfújja. Így van ez a filmekkel is. Nem az a lényeg, hogy az idióta kritikusok mit gondolnak, hanem az, hogy aki olvasta meg látta az egy életre megszerette, és tovább fogja adni ezt a szeretet és rajongást. És amikor az összes idény díjat nyert film már régen celluloid por lesz, a Gyűrűk urát akkor is nézni fogják, és a könyvet is még generációk fogják rongyosra olvasni.<br> <br> Ez a véleménye Öreg Hawkinsnak.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #21900 Írta: Anonymous
Vagy talán azt is jelentheti, hogy a világ szemében (Lamorak akárhogy is tiltakozik) a GyU fantasy és mint ilyet nem értékelik annyira nyilvánvaló erényei ellenére, mint a kor hangulatára jellemző erőltetetten tanítani akaró filmeket... :( =
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #21899 Írta: Anonymous
Sesy: az Oscart az HBO-n élőben adják hajnalban, plusz megismétlik aznap este, de az már rövidített verzió (kb. 1,5 óra szokott lenni).<br> A PRO7 szerencsére minden évben élőben adja (hajnalban), és még nagyobb szerencsére angol nyelven, csak néha, a reklámok idején szakítják meg németül különféle kommentárokkal.<br> Így, ha nincs HBO, akkor még mindig marad a PRO7<br> <br> Gandalf: én nem tudom elhinni, hogy van, aki egy matematikus zseni életét jobbnak találja A Gyűrűk Uránál. Én nem mondom, hogy Russell Crowe nem jó színész, mert igenis jó, de akkor sem hiszem,hogy az ő teljesítménye miatt az egész film (A BEAUTIFUL MIND) jobb lenne, mint a GYU... <br>
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #21898 Írta: Anonymous
Ez van. <br> Nem jelenti azt, hogy nem értékelték eléggé a filmet, csak azt, hogy a többit még jobbnak találták...
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #21897 Írta: Anonymous
Cate Blanchett hogy vigyorog... <br> <br> Az Oscar átadást adják valahol??
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #21896 Írta: Anonymous
ez már egy woodista papnőnek is sok(k) volt...
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.888 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére