A 3. rész - A király visszatér
- Palimir
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
23 órakor kezdődik.Iowa írta: Szeretném megkérdezni, hogy a film előtt lévő 10:00.kor vetített Így készült a Gyűrűk Ura ...
Minden megtörténhet... még az is ami nem.
- hedge_hog
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Nem csak én írtam, hanem még rajtam kívül három emberke szóval nem leírtuk, hanem megírtukhedge_hog: te írtad, vagy LEírtad? Elküldenéd?
~ Une lumi
- Iowa
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Értem, köszi. Hát, majd meglátjuk.Penngaladiel írta: Az "Így készült..." vetítése ingyenes, de az elképzelhető, hogy csak azokat engedik be rá, akiknek a GYU-ra van jegyük.
- Cerebrum
- Nem elérhető
Meleth_lin/Telperien írta: Erről, hogy Éowyn vagy Trufa öli meg már volt valahol vita, és nem úgy van, hogy Trufa sebesíti meg, és Éowyn öli meg? Ez lett a vita vége, nem? Meg a "man"-nel arra utal, hogy férfi nem ölheti meg, és erre mondja Éowyn, hogy ő nő...
(Ja, de Sil már leírt mindent...csak nem olvastam végig vissza...)
Ja, én is így gondolom, nem is beszélve arról, hogy a könyvben Gandalf azt mondja Denethornak, hogy a jóslat szerint a Boszorkányúrt nem ember fogja megölni. És különben is, ha Trufa nem sebesíti meg a buckamanóktól szerzett kardjával, Éowyn nem tudta volna megölni...
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Penngaladiel
- Nem elérhető
- Iowa
- Nem elérhető
- Mornambar
- Nem elérhető
hedge_hog: te írtad, vagy LEírtad? Elküldenéd?
mornambar-totto.deviantart.com
-tessék voksolni
E-MAIL CÍMEM: rokkertotto@gmail.com
- Palimir
- Nem elérhető
8O hopp, ez most meglepett, tényleg az jön le a könyvből, hogy Trufa öli meg...Sil írta:
Tolkien írta: "Éowyn! Éowyn!" cried Merry. Then tottering, struggling up, with her last strength she drove her sword between crown and mantle, as the great shoulders bowed before her. The sword broke sparkling into many shards. The crown rolled away with a clang. Éowyn fell forward upon her fallen foe.
[size=9:3ed3803c]"– Éowyn! Éowyn! – kiáltotta Trufa. Majd tántorogva, küszködve fölágaskodott, és minden erejét összeszedve lecsapott kardjával a korona és a köpeny nyaka közé, ..."[/size]
hmmm...
Minden megtörténhet... még az is ami nem.
- Haldír Lórien
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Én is ott leszek szerdán!Tarantino írta: Szóval, midenki írja meg, aki a Duna Plazaba megy szerda éjjel, remélem sokan fogunk találkozni! a Tolkien nap egyébként fantasztikus volt, bár a szinkronról lemaradtam, minden mást láttam, legjobban az egész estet záró paródia műsor teszett.....de minden más is nagyon rendbenvolt....
Emlékezünk, hull szívre jel
E fák alatt, távoli tájon,
Nyugati Tenger, csillagod látom!
- Meleth_lin
- Nem elérhető
(Ja, de Sil már leírt mindent...csak nem olvastam végig vissza...)
"(...)That's the most important part of the story: the ending.
This one... is very good. This one's perfect."
- Robert B
- Nem elérhető
Balrog Sándor írta: Egy kérdés azoknak akik szintén látták már a filmet:
SPOILER
Amikor legyőzik a Boszorkányurat a könyvben ugye Trufa teszi ezt? ˙(Nem emlékszem pontosan) Mert nem ember győzi le.
Na a filmben ugye azt mondja a Boszorkányúr hogy őt nem győzheti le ember ( a man szót használva). Erre Eowyn azt mondja hogy "I'm not a man. I'm a woman" (vagy valami hasonló). A szinkronban ez hogy lesz szerintetek? "Én nem ember vagyok hanem nő"? És miért ő győzi le?
Csak annyit mond, hogy "I'am no man!".
Ja és itt egy "aprócska" jó hír (nem tudom, hogy mennyire hivatalos, de annak tűnik) a bővített DVD rajongóknak (NINCS spoiler benne):
BORED OF THE RINGS
LORD of the Rings fans who feel third film Return of the King is too long at three hours 21 minutes should brace themselves for the DVD release - director Peter Jackson plans a FIVE-HOUR version.
Movie house New Line Cinema will also get in on the act by screening 12-HOUR marathons of the complete full-length Tolkien trilogy in the summer.
Forrás:
www.people.co.uk/homepage/news/p ... teid=79490
The answer is Jesus. But tell me... what is the question?!
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
Nem. Ha megnézed a könyvet, van az a mondat, hogy "Éowyn, Éowyn! - kiáltotta Trufa", ott még Trufáról van szó. De a következő mondat: "Majd tántorogva, küszködve felágaskodott..." stb, az már Éowynre vonatkozik, csak hibás a fordítás, itt maradt ki a "she"...ipszilon írta: én pont úgy emléxem, hogy éowyn sebesíti meg, és trufa öli meg. nem-e?
Tolkien írta: "Éowyn! Éowyn!" cried Merry. Then tottering, struggling up, with her last strength she drove her sword between crown and mantle, as the great shoulders bowed before her. The sword broke sparkling into many shards. The crown rolled away with a clang. Éowyn fell forward upon her fallen foe.
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- ipszilon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Sil írta:
A filmben természetesen Éowyn fogja legyőzni, ahogyan a könyvben is. Trufa csak megsebesíti. A magyar verzióban ez a rész azért nem egyértelmű, mert a fordításnál valahogy kimaradt egy "she" szócska, így olyan, mintha végig Trufáról lenne szó, pedig Éowyn az.Balrog Sándor írta: SPOILER
Amikor legyőzik a Boszorkányurat a könyvben ugye Trufa teszi ezt? ˙(Nem emlékszem pontosan) Mert nem ember győzi le.
én pont úgy emléxem, hogy éowyn sebesíti meg, és trufa öli meg. nem-e?
Domb? Hm... igen, ezaz, bár elég elhamarkodott szó olyasmire, ami azóta itt áll, mióta a világ ezen része alakot öltött.
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
A filmben természetesen Éowyn fogja legyőzni, ahogyan a könyvben is. Trufa csak megsebesíti. A magyar verzióban ez a rész azért nem egyértelmű, mert a fordításnál valahogy kimaradt egy "she" szócska, így olyan, mintha végig Trufáról lenne szó, pedig Éowyn az.Balrog Sándor írta: SPOILER
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Balrog Sándor
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
SPOILER
Na a filmben ugye azt mondja a Boszorkányúr hogy őt nem győzheti le ember ( a man szót használva). Erre Eowyn azt mondja hogy "I'm not a man. I'm a woman" (vagy valami hasonló). A szinkronban ez hogy lesz szerintetek? "Én nem ember vagyok hanem nő"? És miért ő győzi le?
- Tarantino
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
- Tarantino
- Nem elérhető
- Tarantino
- Nem elérhető
- Tarantino
- Nem elérhető
- Iowa
- Nem elérhető
Ancalima Anarórë írta: Hogy hol? Egy nappal előtte nem leszek a
bécsi Gasometer mozi (Hollywood Megaplex Kino)
közelében.
Értem... hát szerintem sokan irigyelnek viszont, tök jó hamarabb látni, ráadásul moziban... pld. Amcsiba is tök jó lett volna...
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
bécsi Gasometer mozi (Hollywood Megaplex Kino)
közelében.
- Iowa
- Nem elérhető
Ancalima Anarórë írta: Mert te persze lemondtál volna róla, ha előző nap is kényelmesen megveheted a jegyet, vagy aznap, és a legfelső sorban középen kapsz jegyet, de bárhová ühetnél olyan kevesen vannak...
Hol? Különben, ha csak egy nappal korábban nézed meg akkor csak egy nappal kevesebbet vársz... az meg nem tragédia.
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
- Iowa
- Nem elérhető
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
TI MÁZLISTÁK NEKTEK MÁR CSAK ÖT NAP!!! (tudom, hogy én már... De a várakozás öröme! )
- hedge_hog
- Nem elérhető
Negyedmagammal követtem el nagyon örülünk hogy tetszett!Mornambar írta: Tényleg, a szinkronparódia szövegét ki irta le? Az volt a csúcs!
~ Une lumi
- Iowa
- Nem elérhető
- Mornambar
- Nem elérhető
Mindketőő fantasztikus vala!!!
Tényleg, a szinkronparódia szövegét ki irta le? Az volt a csúcs!
-tessék voksolni
- Milendoria
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Én is ott voltam a Corvinban, nemrég jöttem el. Ti milyen előadáson voltatok?
In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on.
- Mornambar
- Nem elérhető
S úgy látom, te is megbajlódtál az angol billentyűzettel. S valszeg ezért nem tudtam egyéb helyen a jelszavam jól beírni, most jövök rá...
Pedig mit össze bajlódtam vele, Istenem!
-tessék voksolni
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.