MTT Nyári Tábor 2006

Több
18 éve 2 hónapja #299154 Írta: Feanor Faelivrin
Feanor Faelivrin válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006
A dohányosokkal az volt a baj hogy kettőtől már nem voltak a kapunál hanem a tűzhöz költöztek ami következtében az őrség is odament amimiatt romlott a hatékonyságuk. De azért jó volt.

"A mosoly a leger
Téma zárolva.
Több
18 éve 2 hónapja #299153 Írta: Virág
Virág válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006

Anglachel/Gurthang írta:

Alyr Arkhon írta: Viszont idén az őrésg fele olyan komolyan sem volt véve mint tavaly (az első őrségünk második gondori váltása például minősíthetetlenül fegyelmezetlen volt és így agyoncsapta a maradék hangulatot is).

Egész pontosan mire is érted ezt? A Gondoriak őrködtek messze a legtöbbet (Mecsi, Virág, Gergő), és a legtöbb átéléssel is. Ezt Telcontar is mondta, pedig vagy 62szer odajött ellenőrizni, hogy mennyire fegyelmezett az őrség. Még szegény arcra is rászóltunk, amelyik odaparkolt a bejárathoz, meg a külföldiekre, mikor ki akartak menni (:

...és Te, meg Erna...ezt azért hozzá kell tenni :wink: és szvsz az őrséget nem feltétlenül kell véresen komolyan venni...ez egy játék volt, és mi (Erna, Mecsi, Anglachel, Gergő...és még páran) akkor nagyon jól éreztük megunkat, amikor egész éjszaka "őrködtünk"... (:
sőt sztem az őrség, vagyis az éjszakázás az, ahol a legtöbbet lehetett beszélgetni... (:
...ja, és engem egyáltalán nem zavartak a dohányosok, sőt egy csomószor, ahogy ezt más is mondta, ők szórakoztatták az őrséget, meg a még odagyűlt embereket...jó volt ez így...nekem nagyon tetszett az egész tábor, a hibáival együtt... (:

"Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra."
Téma zárolva.
Több
18 éve 2 hónapja #299140 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006

Inczy írta: Teljesen más téma: pontosan mi fog felférni a tábori DVD-re? Milyen videok, képek? Mind? 8) És kész lesz tábori talira?

Kriszana most éppen elutazott, de ha hazajött, biztosan válaszol majd ezekre a kérdésekre! :wink:
Téma zárolva.
Több
18 éve 2 hónapja #299129 Írta: Inczy
Inczy válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006
Teljesen más téma: pontosan mi fog felférni a tábori DVD-re? Milyen videok, képek? Mind? 8) És kész lesz tábori talira?

Feel the sunshine 8)
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #299091 Írta: Léli
Léli válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006

Eglarcarien írta:

Kincső (Thilanna) írta:

Holtak vezére írta: mi anno a Frostar-darabot elég kevés idő alatt hoztuk össze, úgy hogy előtte ha jól tudom semmi alapunk nem volt hozzá. és jó lett.

Na jó, de Lélivel meg Eryvel könnyebb (akár komoly) darabot írni (most spec ők jutnak eszembe főleg). :wink:

Surprise-surprise, vajon ki volt nálunk a fő szövegíró? :twisted:

*most képzeljetek ide egy pironkodó angyalarcot*

És még annyit, hogy a tavalyi Forostaros darabnak igenis már megvolt volt egy komoly alapja (a mostani Gondolin bukása szndarab ötlete), valamint hogy Alyr volt a másik főíró akkor (most meg nem akarok Eglarra mutogatni ( :deal: ) de ő volt a másik főíró, no persze Alyr is segített).

Még nem írtam a táborról semmit... ha jól emlékszem. Röviden: annak ellenére is jó volt, hogy Ákosom nem volt ott :) És azt hiszem, ennél nagyobb dícséret részemről nehezen adható jelenleg :)
Szóval igen, maga a tábor jó volt, a célját elérte. Én mást vártam, de ez is jó. Egyértelmű, hogy most még kísérletezgetünk, hogy milyen tábortípus jó/rossz ennek a közösségnek (ami néha külsősökkel is kiegészül).

Összegzést most nem írok, majd talán máskor.

"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #299082 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006
Várakozás. nekem speciel tök mindegy, mikor kerülök sorra.

Noredhel: a vegások előrehívásának nem az volt az oka, hogy a vegások kicsesszenek a többiekkel, és éreztessék, hogy ők fensőbbrendűek, hanem az, hogy nekik is biztosan jusson. Volt, hogy nem vegás kunyorált sajtot- kapott is, feltéve, ha a vegások ettek már. (Ez akkor fordult elő, amikor a nem vegásoknak nem sajt volt).

Remélem, ezzel a téma lezárva. Felnőtt embereknek arra tenni megjegyzést, hogy mikor kerültek sorra az étkezésnél, bocsánat a szóért, de kissé nevetséges.

Őrség: szerintem is hagyjuk ki a nappalit. Egyfelől dög meleg van, volta, amikor szinte nem is lehetett hova menekülni a nap elől.

Komoly darab- humoros darab: ez is olyan téma, amin, ha józan ésszel véggiggondoljuk, kár vitatkozni. van, akinek minőségi humoros darabot nehezebb írni, van akinek minőségi komoly darabot. mások vagyunk, más az alkatunk.

Törpök: igenis komoly darab volt, én nem nevettem rajta. A koncepció nagyon jó volt, és elég megrázó a vége.

Ami muris volt, az legfeljebb az, hogy szürke volt a balrog, de ez mellékes a darab egésze szempontjából.

Itt nem arra gondololok, hogy "pont szegény Szürke" vagy valami más bántóra, hanem arra, hogy szerencsétlen ott kucoroghatott abban az ocsmány lukban, és ordítania kelllett egy nagyot. Ez is úgy muris, hogy inkább tiszteletet érdemel.

Továbbra is tartom, hogy összegészében jó volt a tábor, és továbbra is örülnék, ha a szervezők munkáját néznénk, és a kritika valóban kritika lenne, jó szándékkal írva, nem pedig valami más.

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #299075 Írta: Anglachel/Gurthang
Anglachel/Gurthang válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006

Alyr Arkhon írta: Viszont idén az őrésg fele olyan komolyan sem volt véve mint tavaly (az első őrségünk második gondori váltása például minősíthetetlenül fegyelmezetlen volt és így agyoncsapta a maradék hangulatot is).

Egész pontosan mire is érted ezt? A Gondoriak őrködtek messze a legtöbbet (Mecsi, Virág, Gergő), és a legtöbb átéléssel is. Ezt Telcontar is mondta, pedig vagy 62szer odajött ellenőrizni, hogy mennyire fegyelmezett az őrség. Még szegény arcra is rászóltunk, amelyik odaparkolt a bejárathoz, meg a külföldiekre, mikor ki akartak menni (:

Noredhel írta: Hasonló: vagy 6-7 fűevő miatt kelljen várni 100 embernek...

Én speciel nagyon élveztem végigmenni a fél órás sor mellett mindenkire mosolyogva (:

AURE ENZULUVA!
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #299048 Írta: Rion Pendragon
Rion Pendragon válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006

Panni írta:

Rion Pendragon írta: lesz tábori tali, vagy valami ilyesmi?

kriszana írta: A tábori találkozó időpontja - előreláthatólag - szeptember 2. szombat.

ja, höhö. köszi :)
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #299047 Írta: Panni
Panni válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006

Rion Pendragon írta: lesz tábori tali, vagy valami ilyesmi?

kriszana írta: A tábori találkozó időpontja - előreláthatólag - szeptember 2. szombat.

"Amikor táncolsz, nem az a célod, hogy egy bizonyos pontra megérkezz a táncparketten, hanem hogy minden lépést élvezz, míg odaérsz." (Wayne Dyer)
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #299036 Írta: Rion Pendragon
Rion Pendragon válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006
lesz tábori tali, vagy valami ilyesmi?
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #299032 Írta: Panni
Panni válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006
Az előre megbeszélt póló/zászló dologgal kapcsolatban: Én alapjába véve azt hiszem elég rugalmas vagyok ilyen szempontból hogy táborban beszéljük meg, vagy előtte, de figyelembe kéne venni, hogy nem mindenki tud ide rendszeresen felnézni. Az úgy szép és jó, ha a 20 fős csapatból 8 mondjuk előre megbeszéli, hogy mi legyen, hogy legyen, a többinek meg jön a hidegzuhany, hogy nem tudott róla, mert nincs nethozzáférése, nyaralni volt, bedöglött a gépe, stb. Szerintem elég necces azt összehozni, hogy kivétel nélkül a csapat összes tagja jelen legyen a topikban, míg a tábor első napjaiban ez akkor is megoldható, ha a csapat egy része a későbbiekben inkább más elfoglaltság után néz...

Magánvélemény: én spec igenis szeretek pólót festeni, akár több emberét is és a 20. alkalom után sem unom meg.

"Amikor táncolsz, nem az a célod, hogy egy bizonyos pontra megérkezz a táncparketten, hanem hogy minden lépést élvezz, míg odaérsz." (Wayne Dyer)
Téma zárolva.
  • gilloth
  • Látogató
  • Látogató
18 éve 3 hónapja #299023 Írta: gilloth
gilloth válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006
Most energia híján csak az őrség: nappali őrség így ahogy volt most, nem láttam értelmét. Tavaly mikor őrjárat volt, és tényleg bejárták(eccer én is) a környéket meg hadmozdulatokat tanultunk az jobb volt.
Ez nem a két tábor közti alapvető különbséget van hivatva kifejezni részemről, CSUPÁN a nappali őrség témára reagáltam.
Éjjeli őrségnél tényleg az volna a jó, ha olyanok jelentkeznének, aki szívesen csinálják, de csak ha tényleg: amúgy én személy szerint rosszul bírom az éjszakázást, de ha szükség van rám (is), nyilván fennmaradok. Viszont aki ilyen típus mint én, annak pl gond akár az is, h 3-7ig mondjuk őrködni - ha utána be vagyon osztva a konyhára reggeli segítőnek. És ez nem azért mert az ember direkt lusta és ki akarja húzni magát. Pl a folklór - pohárnokság - előadás szerencsésebben volt elosztva, h egy napra csak egy dolog. Bár biztos, h jobb színvonal jönne létre, vagy több csapat kapna esélyt a jobb színvonalra, ha vmit ezekről előre tudnánk. De azt nem tudom, ez mennyire "ölné meg" a meglepetést.
Komoly darab: nehéz kérdés..........
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #299018 Írta: Eglarcarien
Eglarcarien válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006

Kincső (Thilanna) írta:

Holtak vezére írta: mi anno a Frostar-darabot elég kevés idő alatt hoztuk össze, úgy hogy előtte ha jól tudom semmi alapunk nem volt hozzá. és jó lett.

Na jó, de Lélivel meg Eryvel könnyebb (akár komoly) darabot írni (most spec ők jutnak eszembe főleg). :wink:

Surprise-surprise, vajon ki volt nálunk a fő szövegíró? :twisted:

Your blood is not shared with your husband unless something goes wrong.
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #299016 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006
Igen, a nappali őrség abszolút felejtős, ezt mindenki írta, és ebben még a tábvezség is teljesen egyetértett. :P :wink: [size=9:38p3rpvj](de már azt sem tudjuk honnan jött egyáltalán az ötlet...)[/size]
És igen, nem totálisan keretjátékhű a tűznél őrködni, de így is megfázott a fél tábor, ezért volt meg ez a lehetőség. De nem volt tilos a kapunál őrködni :wink: , vagy az iroda előtt, de akkor ott az őrködjön aki dohányzik vagy akit nem zavar a füst (és nem fázik), akit zavar/fázott az meg menjen a tűzhöz. Kész, túl van tárgyalva. :)

"...asztaltalan szó-malaszttal..."
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #299015 Írta: Holtak vezére
Holtak vezére válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006

Kincső (Thilanna) írta: Őrség kontra cigizők téma: a nappali őrség nyugodtan mehetett a kapuhoz (sőt hivatalosan az volt a helye), az éjjeli őrség pedig a tűzhöz, pont azért, h. ne fagyoskodjék (szintén teljesen hivatalosan). :wink:

ez azért így keretjáték szempontjából elég furcsa. hogyan őrzöl egy 20 méterre és sötét helyen lévő kaput egy tűz mellől ahol világos van, és még egy vizesblokk is eltakarja a "kilátást" a kapu felé, már ha egyáltalán kedved van arrafelé fordulni ha már ott ülsz? inkább ne legyen nappali őrség, csak mondjuk este 8 tól reggel 8 ig és akkor van 20 ember 12 órára, így alig kéne valamennyit ott tölteni, viszont azt komolyan lehetne venni. és ha minden váltás egyszerre történne(, azaz ha két nép együtt őrködik akkor egyszerre váltanának, ) akkor minden friss, kipihent őrrel lehetne csinálni egy egy őrjáratot.

"A kevesek mi vagyunk ugyan, ám mi tiszta szívvel indulunk csatába, míg amazok sokan, rohadt disznók egytől egyig"
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #299011 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006

Őrség kontra cigizők téma: a nappali őrség nyugodtan mehetett a kapuhoz (sőt hivatalosan az volt a helye), az éjjeli őrség pedig a tűzhöz, pont azért, h. ne fagyoskodjék (szintén teljesen hivatalosan). :wink:

telcontar írta: A törpök pénz-koncepcióját a második napon tető alá hozhatuuk volna és akkor remek játék lehetett volna belőle, de szinte nulla rugalmasság miatt, mire bevezethettük, már szinte véget is ért a tábor.

Nos nem emlékszem h. hanyadik nap vetettétek fel a javaslatot, pontosabban ugye először Cardolan segítségével, de biztos nem a 2., sőt sztem akkor már létezett a MUPAVABÖF, azért Cardolanhoz fordultatok... de lehet h. tévedek. Másrészt pedig szerintem semmi köze nem volt a vezetés általad vélt "ellenállásához", hiszen a népgyűlés ellenezte a szerencsétlen szövegkörnyezetben felhozott javaslatot - és pont a keretjáték miatt, mert a többi népnek is volt motivációja és identitása és az nem az volt h. hagyja magát esetleg orránál fogva vezetni egy olyan nép által melynek köztudottan "erszény-tömés" az "elve" :D :wink: Szóval szerintem pont a keretjátékon belül voltak eleinte fenntartásaink a pénz-monopóliumotok ellen, és ezen ellenállás leküzdését szolgáló diplomáciai tárgyalások is a keretjátékot erősítették. :wink:

Folklór: tévedés, h. "lekoppintottuk" a törpökét - a folklórműsornka az volt a koncepciója, h. mindenki dalt és "népszokást" mutat be. :wink:

Póló-/zászlófestés: köszönöm a "sajnálatot" a Thingoltüncök nevében, de mi élveztük - továbbá az volt az első pólófestős tábor, szóval pláne. Élmény, ha van olyan cuccod, amit Te (ált.E/2) csináltál, akárhogy sikerül is, és ráadásul emlékeztet a csapatra, plusz könnyebben jár a szád (->ismerkedsz) ha közben a kezed is jár :wink: DE! Aláírom, h. sokadszorra már unalmas a pólófestés - de nem volt kötelező... a csapatoknak kellett megbeszélni, h. akarnak-e és mit festeni (ld. köpenyek by emberek és fejkendők by mi). :idea: A zászló sem kötelező, de szerintem fontos szimbólum és 1-2 kreatív ember biztos akad egy közel húsz fős csapatban aki szeret festeni... :wink:

Törpelőadás: sajnos élőben nem láttam, de a videófelvételen semmilyen "erőltetett röhögés" nem látszik - és nekem lejött h. komoly a darab, és jó is volt, és feltesezm másoknak is lejött azért.

Vegakaja: volt olyan, mikor mindenki egyforma kaját kapott, ha az "egyszer"-t úgy értitek h. egy étkezés alkalmával :wink: (asszem két pohárnokság alkalmával is)

Végezetül: a tábor végén tényleg az összes csapvez pozitív visszajelzések tömkelegéről számolt be (h. ez valójában mennyi, majd a kérdőívből kiderül - ha lesz olyan :P ), de a negatív dolgok beírása mindig többnek tűnik, hiszen már Tolkien is megmondta, h. "a boldogságról nem lehet írni" - a jó élményekről is kevesebbet :wink: VISZONT! Nagyon fontos, h. a "mi volt jó - mi nem - min kéne javítani" témáról igenis soksok visszajelzést kapjunk, természetesen kulturált formában és mellékelve a mi volt jó listát is (de ez történik végülis :wink: ), és az sem baj ha egyik ezt gondolja másik azt. Csak kijön valami a végére, amiből tanulhatunk mi is (meg a jövő évi szervezők is) [size=9:23o9qy0g](amely két csoport persze átfedésben lehet, dehát ezt ugye ki tudja...)[/size], merthát persze h. mindig vannak hibák, de ugye a cél h. ugyanazt ne kövessük el kétszer, mert úgyis lesz új :twisted: :wink: :D
Szóval, csak hajrá, írjatok! :wink: (de akinek van kedve tényleg elintézheti először csapaton belül, és akkor csapatonként összegezve átláthatóbb lesz)

"...asztaltalan szó-malaszttal..."
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #299010 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006
Az őrségről: Ha már csak azért kellenek oda a bagósok, hogy vigyenek egy kis életet bele, akkor régen rossz. Mi egészen jól elvoltunk az őrségben nélkülük is, őrjáratokat is csináltunk (főleg amikor először voltunk őrségben) meg effélék.

Viszont idén az őrésg fele olyan komolyan sem volt véve mint tavaly (az első őrségünk második gondori váltása például minősíthetetlenül fegyelmezetlen volt és így agyoncsapta a maradék hangulatot is). Egyszer azért meg kéne játszani, hogy őrségbe az jelentkezik (főleg éjszaka mert akkor számít) akinek őrködni van kedve és ezt a keretjáték szemszögéből eljátszani. És persze kissé militarista, mert az sem árt hozzá.
Másrészt sajnos elmaradt a táborvezetés részéről az orktámadás (még a tábor előtt közvetlenül is úgy volt hogy az éjszakai őrséget megpróbálják meglepni...) és így tényleg nem volt igazi oka.

Tehát én is szeretném ha a bagósok nem a kapu közelében lennének. Ez a tábor igen nagy, van benne hely bőven.

Színdarabok: A humoros mindenkiben ottvan, de a komolyért meg kell szenvedni?
Szerintem ez marhaság. Már csak azért is, mert legalább két humoros darabról tudok a táborban, amelyik egyáltalán nem állt össze és fele annyira sem volt poénos, mint egy humoros darabhoz illik. (nem mondom meg melyikek mert biztos nincs igazam)
Nem utolsó sorban - mint már talán mondtam - egy komoly darabbal sokkal könnyebb elérni a jobb beleélést kertetjáték szempontjából.

Kaja: Én szeretem a rántott sajtot, (jobban mint a rántotthúst) részemről is támogatom azt, hogy ne mindig legyen különválasztva a vega és nemvega kaja.

Előre felkészülés: Nem támogatom, bár a póló-előrekészítés elsőre jólhangzik.
Színdaraboknál meg olyan forméban, hogy a témát egy-két nappal előre megkapják a csapatok és lehet rajta agyalni, támogatom.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #299007 Írta: Celebrom
Celebrom válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006
Mivel a kapu nem 1 zárt helyiség, nemhiszem h bárkit is zavart volna az ha 1 bagós töle 1.5 m-re dohányzik , amúgy jópár bagós fent maradt az őrökkel szolitalitásból, és tényleg jó volt, h vittek 1 kis életet oda, ahol mások órákig semmit sem csinálhattak!(nem dohányzom)

"Férfi-e az ki nem teszi jobbá a világot?!"
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #298999 Írta: Feanor Faelivrin
Feanor Faelivrin válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006
A táborban azért nem volt rinya mert ott tompította a társaság a sérelmeket-> Most hogy csökken a társasági hatás előjönnek a problémák.

Rabyn kifelejtetted a k-t

"A mosoly a leger
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #298997 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006

Rabyn írta: Ecce meg kéne jáccni azt, hogy csak vega kaja van. Csak ecce:)

Ez egyébként nem rossz ötlet! Nem kell minden nap húst ennünk nekünk sem, egy-két nap kaphatna mindenki vega kaját legközelebb, elkészíteni is egyszerűbb egyfélét (persze nem főzelékre gondolok, hanem olyan vega-kajákra, amelyekért minden nem vega irigykedett idén :lol: ).
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #298995 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006
Ja viszont egy jótanács: Jövőre legyen egy ember akinek csak az a feladata, hogy tescozik (már ammenyiben erre szükség lesz) és egy aki pedig videozik/fényképez hivatalosan. És egy aki a raktárral foglalkozik.

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #298993 Írta: Telcontar
Telcontar válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006
Inkább várjon 100 ember öt percet mint tíz ember harmincat. Ez normális.

Noredhel (Tűztünde) írta: Hasonló: vagy 6-7 fűevő miatt kelljen várni 100 embernek...

Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #298992 Írta: Telcontar
Bár tudom hogy nem nekem szól, sőt, lehet tudni, hogy pont a másik végletet képviselem, azaz a totális lazaság intézményét, nem tudom megállni, hogy ne reagáljak:

Rabyn írta: Szerintem lehet jelentkezni szervezőnek jövőre, ill. más programokra. Próbáljátok mög, és ha sikerül utána lehet hatvanszor leírni a "mi nem sikerült"dolgokat.

Relax meg az első két tábor... Szóval a beírásod alapján jogosultnak érzem magam a javaslattételre. :)
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #298987 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006
Engem nem zavart, hogy a vegások hamarabb kaptak kaját. Ecce meg kéne jáccni azt, hogy csak vega kaja van. Csak ecce:)
Engem a bagósók sem zavartak.
Egyébként a mi előadásunkkal kapcs(törpicsekek) nemtudom ki, hogy van vele de a végén már egymásra dőlve nem bírtuk ki nevetés nélkül. Már nem emlékszem pontosan min nevettünk annyira, asszem Feanor számolásán (XII HBAB - romai számok). De nekem így is jó volt:)
Valahogy nem tudok komolyan viselkedni ha táborban vagyok. A komolyság máshova való azt hiszem.

Azt nem értem (telco ez nem neked szól) , hogy ott számomra úgy tűnt, hogy mindenki(vagy majdnem mindenki) JÓL érezte magát, ellenére a hidegvíznek, a hideg éjszakának, a surlódásoknak. Most pedig egyre több "ez nem volt jó az se volt jó amaz se volt jó" hallgatom/olvasom. Oké vannak amik tényleg nem sikerültek, de amikor már sokadszorra olvasom, hogy ez és ez és ez és mindig ugyanaz van, akkor uncsivá válik. Szerintem lehet jelentkezni szervezőnek jövőre, ill. más programokra. Próbáljátok mög, és ha sikerül utána lehet hatvanszor leírni a "mi nem sikerült"dolgokat.

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #298984 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006

telcontar írta:

Finduilas írta: Ezek még így többnyire szubjektívumok ;)
Nem akarok vitatkozni senkivel, csak azért írtam ezt, hogy ne legyenek illúzióink az objektivitással kapcsolatban :)

Szubjektum az lenne, ha azt írnám, hogy marhára élveztem ezt és ezt mert ezzel meg azzal az emberrel így meg úgy, amazt pedig azért utáltam és azért tartom rossz ötletnek, mert nekem nem jött be.

Objektum azért, mert nem csak véleményt írtam, hanem érveket sorakoztattam fel és javaslatokat, hogy miként lehet rugalmasabbá, jobbá tenni.

Elnézést az offért, de amit te akartál írni, az s"szubjektív ill. "objektív". A szubjektum és objektum más!!!!!! (filozófiai műszó) Még egyszer elnézést.

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #298981 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006
Hmmm... Telcontar, te mintha törp lettél volna, nem?

Ezeket az észrevételeket miért nem ott és akkor tetted meg?

Our knees do not bend easily
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #298980 Írta: Noredhel
Noredhel válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006

Felagund írta:

Finduilas írta:

Felagund írta: Azért nehogy már a farok csóválja a kutyát...

Milyen farok és milyen kutya? :)

Az, hogy 6-7 bagós miatt kelljen átszervezni az egész városi őrséget, ami az egész tábor lakosságát érinti...

Hasonló: vagy 6-7 fűevő miatt kelljen várni 100 embernek...

Toujours pur

kiejtés: "liedesz"
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #298979 Írta: Telcontar
Csak egy meglátás a kreatív dolgokat illetően:
A törpök kezdték a folklórműsort úgy, hogy volt egy sztori és egy népi játék. Nem hiszem, hogy az ötlet lett volna olyan jó, a többieknek egyszerűen kényelmes volt a sémát követni. Ez azt mutatja, hogy nincs korlátlan kreatív energia.
A pohárnokságról hasonlót lehet elmondani, bár ott jobban érvényesültek az egyéni ötletek.

Előadásokkal kapcsolatos elvárások: a törpök komoly darabot adtak elő, Klotild mint feszültségoldó ugyan ott volt, de a közönség annyira várta a poénokat hogy egy egyszerű arckifejezést, mozdulatot is röhögéssel fogadtak - mutatva hogy mennyire erőltetetten szeretnék jutalmazni a gyenge poénokat is. Eközben nem vették észre, hogy nincs min nevetni, mert ez nem vicces darab, ez dráma, legfeljebb a korlátozott lehetőségek miatt nincs baljós zene és nem nevetséges jelmez.
Az talán teljesen el is sikkadt sokakban, hogy a drámaiságot és a törp módon szemlélt értékítéletet mennyire másképp értelmezte a darab, mint ami MTT-s körökben megszokott. (na ez tényleg szubjektív vélemény, remélem, mellélőttem e tippel...)

Amúgy a cardolani előadás volt az eddigi legjobb humoros darab, amit valaha táborban láttam. :) Ilyet érdemes még, bőven, sokat...
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #298977 Írta: Telcontar

Finduilas írta: Ezek még így többnyire szubjektívumok ;)
Nem akarok vitatkozni senkivel, csak azért írtam ezt, hogy ne legyenek illúzióink az objektivitással kapcsolatban :)

Szubjektum az lenne, ha azt írnám, hogy marhára élveztem ezt és ezt mert ezzel meg azzal az emberrel így meg úgy, amazt pedig azért utáltam és azért tartom rossz ötletnek, mert nekem nem jött be.

Objektum azért, mert nem csak véleményt írtam, hanem érveket sorakoztattam fel és javaslatokat, hogy miként lehet rugalmasabbá, jobbá tenni.

...csak hogy folytassam a kötözködést és enyém legyen az utolsó előtti szó. :)

A lényegre visszatérve:
Az őrség, ha nem akart álldogálni, akkor a fal tövében ült le. Pontosan a kijelölt dohányzóhelyen. Mert éjjel a kapu zárva és a hidegben a fal még őrzött némi meleget, meg neki lehet dőlni.
Az előkészületnek pedig csak egyik előnye az, hogy sokkal több idő marad az egyéb programokra. A másik előnye az, hogy már előre összehozza a csapatokat, főként ha még személyes találkozóra is sor kerül azok között, akik térben rugalmasabbak (értsd: pestiek vagy ráérnek utazni) és így gyakorlatilag a felvezetés révén a tábori hangulat már egy-két héttel előbb megjelenik. Az elvárások persze ettől fokozódnak, de mindenki magában hordja a maga szilmarilját, azaz attól fogja szépnek látni, hogy belehelyezi magát egy pozitív képbe és ezt mások nem rombolják le kitartó munkával. Az előkészület tehát kedves és jó dolog. Hogy eközben megszületik egy előadás vázlata, hogy képbe kerülnek az emberek a kort és a körülményeket illetően, az még javítja a hatást és a mindig problémás "nincs elég idő" kérdésre részben jó választ ad.
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #298950 Írta: Rayan
Rayan válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006
Szerintem is még mindig szerencsésebb elkülöníteni a dohányosokat. Az őrség társaságát meg lehetne nyugodtan plusz 2 fővel gyarapítani.

tiltsátok be a kisbetűt

Csinci
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.555 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére