MTT Nyári Tábor 2006

Több
18 éve 3 hónapja #298678 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006
Én most nem kritikát írok, hanem egy elmaradásunkat pótlom: íme a hobbitelőadásból a Gandalf-dal :twisted: :wink:

Ratzkha, Ádám és Csilla a táborban írta: Ülj le mellém, barátom! Valamit mondok!
Szomjas vagy látom, egy hordó sört kibontok.

Lehet, hogy nem vagy gyenge
ha a vadkanba szalad a penge,
de attól nem érzed magad jobban,
ha a hobbit a sörben csobban.
Tudom én, erős vagy mint a medve,
de ha a nőnek megjön a kedve,
ha két szép szemébe nézel,
ott már semmire nem mégy vérttel,
és hiába vagy bátor mint egy angmari gladiátor,
aki keményebb mint egy törp és
mégis lehet hogy elég egy hörpintés
a söntéspult legszélén
és az asztal tűzkörénél
majd rólad szólhat az ének, te leszel majd a frankó,
aki a mennybe kíván jutni, annak szobánk mindig kiadó!
S ha nem tetszik a látvány és ki van fizetve a kosztja önnek
a Pajkos Póni mindig a legjobb szolgálóját nyújtja!...

||: Dúnadán, ki ülsz mellettem, mondd csak, melyik útról tértél be... :| |

Ha a szerzők közül valakit kihagytam, elnézést! Ha pontatlan a szöveg, szintén, a videófelvételről írtam le a felét. Ha hibás a "tördelés", szintén, nem tudom, hogy van eredetileg :P

"...asztaltalan szó-malaszttal..."
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #298571 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006
Azt gondolom, rendkívül nehéz objektív kritikát írni.

Igények, visszhang: szerintem nagyon sok függ azon, ki milyen szellemi/fizikai/leleki állapotba érkezik a táborba, és milyen várakozással.

Nagyon sok múlik az egyéni képességeken, habituson.

nekem pl. abszolút nincs kézügyességem, és még dekoncentrált is voltam- olyan színvonalon, hogy a pohárnoksághoz képtelen voltam 1 db. karkötőt is megfesteni.

Jó állapotomban ennél sokkal többet tudok dolgozni, és teljesen más vagyok.

Viszont: csatlakozom Cueddohoz abban, hogy több Tolkien valóban elkelt volna.

megértem Brandírt is. ha jól értelmeztem a szavaidat, akkor azt mondod, hogy mivel nem vagyunk egy olvasottsági/elmélyülési/érdeklődési szinten, ezért nem jó, ha túlzásba visszük az előadásokat.

De: itt van igazán lehetőség arra, hogy élőszóban közöljünk ismereteket. én speciel marhára vágytam többet tudni. 8Ha valaki benyögi, hogy "neked mikor nem ez a vágyad"- leütöm, de igaza van).

Csapatok összeállítása. ez mindig egy kényes kérdés, és marha sok múlik a véletlenen.

nagyon sok múlik azon is, hogy egy rakat félénkebb/és vagy fáradtabb ember kerül össze, vagy pedig egy erősebb akaratú brigád.

Tudom, nem előzhet meg minden tábort egy pszichológiai teszt.

összegzésül azt mondhatom, hogy teljes mértékben érződött: a tábvezek s a csapvezek IGAZÁN JÓL akarják csinálni. Tudom, hogy miértünk fáradozatatok, és azt is, hogy Ti is emberek vagytok.

Az is tény, hogy egy 4 éves hagyomány nem 10 éves, akkorra már biztos ki fog alakulni az, hogy épp mi a legjobb.

Én azt mondom, hogy nyugodtan ki lehet próbálni mindent, amit jónak ítélünk, és őszintén remélem, hogy mindenki tudatában van annak, hogy aki itt dolgozik, az rosszat nem akar.

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #298499 Írta: **Shaman**
**Shaman** válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006
Csehov nem zeneszerző?

by Brandir: De! Szimbolista. A szimbola fúvós hangszer, és három darabban kis dobozban tartják.

ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #298498 Írta: Brandir
Brandir válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006
Szeretem Csehovot, és a párbeszédei is többnyire roppant szórakoztatóak, de néha olvassuk el a többiek hozzászólásait is ;) Olvasni jó!

"Égig az a fa ér, amelyikről elhisszük."
S.P.Q.L
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #298495 Írta: Cueddo
Cueddo válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006
Még egy hozzáfűznivaló, mielőtt belekezdek. A "tolkieni világ átélése" c. műsor, amit annyit hangoztatok, a csapatkötelékeken kívüli szervezett programokon keresztül is működik, főleg a hagyományőrzés[2003] és a tündeprogramok[2005] voltak ebben jók szerintem. Szóval nem csak élő-szerepjátékra gondolok.

3. Táborvezetőség

Ez a legkényesebb pont. Ebben nem tudok objektív lenni, mert én is érintett vagyok az összehasonlításban, de azért próbálkozom :)
Tehát, jó volt látni, hogy a tavaly kidolgozott ötleteket, programokat átvette az idei táborvezetés, és beillesztette azokat a saját koncepciójába, és profi módon kivitelezni is sikerült ezeket. Úgy, ahogy tavaly csak szerettük volna. (Gondolok itt többek közt a népgyűlés intézményére, a városőrségre, a térképezésre.)
Most már csak sajnálni lehet, hogy a tavalyi szervezőgárda nem volt képes egy hullámhosszra jutni annak érdekében, hogy ezek az ötletek már akkor megvalósulhassanak.

Mindazonáltal ki kell hangsúlyozni, hogy ez egy nagyon profi szervezőcsapat volt, és végig kézben tartották a dolgokat. Főleg a tábori feszültség kezelése volt mintaszerű.

A tavalyi és az idei tábor összehasonlítása, meg általában a táborok értékelése iszonyatosan összetett kérdéseket vet fel. Ezért üdvös lenne, ha lenne a táboroknak (és általában az MTT-s rendezvényeknek) egy összefoglaló hivatalos értékelésük, amibe a tábvezek önkritikáján túl a kívülről érkező véleményeket is beleveszik: a kérdőívet is, meg az hozzám hasonló önjelölt kritikusokét is. Aztán ez a hivatalos értékelés legyen hozzáférhető az MTT közvéleménye számára, de méginkább a leendő táborszervezők számára.

Azért, hogy ne fordulhasson elő mégegyszer, hogy ilyesmi híján a tábvezek tervezés közben csak a megérzéseikre és spekulációkra hagyatkozhatnak [2005], ill. a hiányos segítségre, amit a tapasztaltabbaktól kapnak.
Illetve hogy ne csak a szóbeszéd alapján ítéljünk arról, hogy egy tábor sikeres volt-e vagy sem.

Végleg összegezve szerintem ez egy sikeres tábor volt, ha azt nézzük, hogy megfelelt-e a saját kitűzött feladatának. Főleg a nagyközösség-építés volt a cél, és ebben valóban sikert könyvelhetnek el. Azonban ha azt nézzük, hogy a tábor megfelelt-e a főbb valós igényeknek, akkor csak csekély sikert, vagy inkább nemet mondhatunk. Sajnos a tolkieni világ átélése és az ismeretterjesztés (vagy már beszélhetünk ismeretfelidézésről is :P) túlságosan háttérbe szorult.

4. Pozitívumok, mert azért voltak olyanok is bőven :)

- foci, röpi - volt rá igény, elképesztően jó, hogy volt, csak kevésre jutott idő.
- a térítős játék jó volt, sikerrel továbbfejlesztette a régi gyilkosos-szilmarilrablóst. bár tényleg eluralta a keretmesét ahhoz képest, hogy elég mellékes szál.
- konfliktuskezelés mintaszerű > viszont a magántulajdonú fegyverekkel felelőtlenül bántak.

Itt meg kell állni egy kicsit még. Ha elveszik a magántulajdont, akkor a tábvezeknek pontosan kell tudniuk, hogy mi kié, és hogyan használhatják. Tartsák tiszteletben a magántulajdont, mert szegény Aldarion király is megkapta a magáét annak idején, hogy belenyúl a cókmókba, meg egy-nulla-hét, meg hasonlók. (Előfordult, hogy kikerültek fegyverek a tulajdonos engedélye nélkül máshoz, ill. a shaolin fegyvert is mindenféle engedély nélkül felhasználták a tábvezek egyes fellépéseiken. Ráadásul a védőtokját a rongyok közt találtam meg utolsó nap, mert el lett keverve. Szóval erre nagyon oda kell figyelni máskor.)

- A KAJA!!! :) )) Fenomenális, az eddigi táborok közül messze a legjobb, soha életemben nem repetáztam még háromszor :) Más nem főzhet kaját nekünk ;)

- a raktár: igen, EGY raktáros kell. nem volt körülményes kikérni a dolgokat, és így jól kézben lehetett tartani mindent. Nem fordult elő, ami tavaly, hogy zavarok támadtak az anyagkiadás körül.

- és nekem a helyszín is tetszett. attól eltekintve, hogy nem volt szép falu, ahova be lehet járni. viszont a helyet jól felhasználtuk, és még rengeteg kiaknázatlan lehetőséget rejt magában.

Nap felé tör, amíg csak a Nap áll,
És nem vesz rajtuk erőt a halál.

(Dylan Thomas)
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #298493 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006
Jelentem, hogy a Törpök tökéletesen komolyan vették az őrséget. Legalábbis amikor én voltam akkor biztos.
Én jóléreztem magam és örültem neki, hogy új embereket megismerhettem:)
Csak az tényleg fárasztó volt, hogy pohárnokság, este őrség, másnap kirándulunk, este csapatelőadunk.

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #298491 Írta: Virág
Virág válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006
Csapatelőadáshoz: mi is először azt döntöttük el, hogy humoros, vagy komoly legyen, és mivel a többség megszavazta (mert mi mindent megszavaztunk :D ), hogy humoros legyen, így az lett...legalábbis sztem...és nekem úgy tűnt, hogy a többség élvezte...és nem csak a miénkről van szó, hanem a többi humoros előadás is szuper volt, nekem pl. jobban tetszett, amin nevetni lehetett...de ez teljesen szubjektív (:

És sztem ez a tábor nagyon jó volt, és mivel én csak másodszor voltam, nekem ez jobban tetszett, mint a tavalyi...

ja, és olvastam azt is itt, hogy csapaton kívüli emberkékkel nem lehetett együtt lenni, vagyis csak nagyon keveset...ez sztem nem igaz, mert én pl. egy olyan emberrel barátkoztam össze a legjobban, és vele is voltam egész tábor idő alatt a legtöbbet, aki nem a csapatom tagja volt...de ez is csak én vagyok, lehet, hogy más nem így volt ezzel...és azt sajnálom...

részemről ennyi, én nagyon jól éreztem magam, és mégegyszer megköszönöm ezt a tábvezeknek (:

"Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra."
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #298470 Írta: Brandir
Elnézést, ha kissé szétcsetelős kinézete lesz :oops:

Alyr Arkhon írta: A keretjátékról: a tőrök kovácsolása /.../ fém felületen kellett volna kalapálni, mert úgy hallani a csengést és van fíling

épp nem volt nálunk üllő ;)

Alyr Arkhon írta: főleg a Boszorkányúr megjelenésével kapcsolatban (annak ugyanis elvileg annyira fenyegetőnek kellett volna lennie, hogy felrázza a tábort és egyesítse a diplomatákat - ez többek között már jóval a tábor előtt megbukott, mert előrerakták a második napra a negyedikről)

ettől még lehetett volna félelmetes, de az üllővel együtt a bosziúr auráját is otthon hagytuk :D

Alyr Arkhon írta: illett volna komolyan venni a keretjátékot legalább csapvez szinten. A gondoriak csatakiáltása és a szürkeréviek "pihenj" e szvsz a minimális hangulatot is azonnal szétverte.

Felhívnám a figyelmedet egy honfoglalás kori kódexbejegyzésre, melyben a magyar támadásokkor gyakran hallható, épp ezért csatakiáltásnak vélt "nubozdmeg" üvöltést jegyezték föl, ezért szerintem a gondori csatakiáltás teljesen autentikusnak mondható.

Alyr Arkhon írta: Színdarabokról: Minden Humor topic-beli elkötelezettségem ellenére megtiltanám, hogy a humoros színdarabok aránya meghaladja a komolyakét. Persze egy komolyra (állítólag) jobban fel kell készülni, mert az komoly meg minden.

Egy jó humoros darabra szerintem nehezebb és tovább tart felkészülni, de nem is ez az oka. Egyszerűen a többség humoros darabot szeretett volna csinálni, és nem biztos, hogy ezt meg kell tiltani.

S.P.Q.L
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #298467 Írta: Leguanember
Leguanember válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006

Ankalimon írta: Szuper.

Szeretném felhívni a figyelmet, hogy ez a topik nem a jövő évi tábor tervezésére szolgál, hanem - legtágabb értelmezésben is - az idei tábor tanulságainak levonására.

Riszpekt! Elnézést.

Írok ennek a helyére a mostaniról nemsoká. Addig is: Kincső megkérte a hobbitkákat, hogy a csapattopikon belül mondjanak véleményt a táborról, javasoljanak ezt-azt. Így lesz összefoglalható, és ebben a topikban nem veszünk el a hozzászólástömegben, ha össze kell gyűjteni az idei tanulságokat, észrevételeket.

TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #298465 Írta: **Shaman**
**Shaman** válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006
A tábor jó volt!!!

-uma:
Több dohányzó helység kellett volna .

ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #298463 Írta: Nóli i linantea
Nóli i linantea válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006

_Newra írta: Névtelen (Brandír balettóráján): Neki sokkal több lába van!

Ez én voltam! :oops:
Rabyn, Anglachel és még sokab mások: Anglachel táncát én videóztam, de a képeim még Anánál csücsülnek. Előreláthatóan 13án vagy 14én szerzem meg őket.

If I promise not to kill you, can I have a hug?
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #298456 Írta: Ankalimon
Ankalimon válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006
Szuper.

Szeretném felhívni a figyelmet, hogy ez a topik nem a jövő évi tábor tervezésére szolgál, hanem - legtágabb értelmezésben is - az idei tábor tanulságainak levonására.

Az MTT elnöksége rendkívüli figyelemmel várja a konstruktív javaslatokat a következő évad (2006. szeptember - 2007. augusztus) időszak program- és rendezvénynaptárához, különösen amennyiben a konstruktív ötleteléshez szervezői elszánás is csatlakozik. De ezeket kéretik az MTT topikban megtenni.

Az igazság a kis álom, amelyben az én elgondolja a világot.
A valóság a nagy álom, amelyben Isten gondolja önmagát.
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #298455 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006

Leguanember írta: Tessék beszélgetni, ötletelni, a kiegészítés elve alapján szervezői csapatot toborozni, hogy ha eljön az idő, akkor csak fogalmazni kelljen!

Alakul ;)

Our knees do not bend easily
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #298454 Írta: Leguanember
Leguanember válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006
És jó lenne, ha minden pályázat nyilvános, olvasható lenne egy hónapig a döntés előtt. Vagy legalább két hétig.

Az nagy kérdés szerintem, hogy mennyire részletekbe menően várja a vezetőség a tábor leírását, terveit. A munka kezdetét jóval előbbre tolná, nagyobb viszont annak az esélye, hogy a megvalósulás messzebbre kerül a tervektől. Tábornak pedig lenni kell, nem lehet elvenni a már elnyert jogokat, ha változik a koncepció...

Ha kevés a tartalmi rész a pályázatban, akkor a döntéshozóknak nem marad más hátra, mint hogy a szervezői névsor alapján válasszanak. Nem arctalan cégek pályáznak, láttuk már egymást dehányszor.

Tessék beszélgetni, ötletelni, a kiegészítés elve alapján szervezői csapatot toborozni, hogy ha eljön az idő, akkor csak fogalmazni kelljen!

TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #298453 Írta: Drowse
Drowse válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006

Felagund írta: Hát mondjuk felállítjuk jó előre a tábor "követelményeit" és ennek fényében toborozzuk a jelentkezőket... ;)

Egyre inkább az az érzésem, hogy egy tök érthető dolgon rágódunk napok óta...

jah :) csak igazából nem lehet vele mit kezdeni. szóval túl sok eltérő vélemény van, és visszamenőleg meg nem lehet semmit tenni.. csak levonni a megfelelő következtetéseket. meg tervezni a következő tábort :)

"All right, all right. I can take a hint. I know when I'm not wanted. I usually don't pay any attention... but I know."
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #298451 Írta: Rayan
Rayan válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006
én őszintén szólva már várom a tábori pályázat kiírását... amennyiben demokrácia lesz, és lehet pályázni.

tiltsátok be a kisbetűt

Csinci
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #298450 Írta: Felagund
Hát mondjuk felállítjuk jó előre a tábor "követelményeit" és ennek fényében toborozzuk a jelentkezőket... ;)

Egyre inkább az az érzésem, hogy egy tök érthető dolgon rágódunk napok óta...

Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #298449 Írta: Drowse
viszont akkor jön az, h mik is a táboroztatók elvárásai.. :)
egyébként én is nagyon szivesen részt vennék egy olyan táborban, ami nem színjátszás-kreativitás-festés-nemtommégmi verseny, hanem valóban Tolkien a központi téma. és egy olyan tábornál, mivel nem az a cél, mint a mostaninál volt, nincs szükség az emberek szétrakására sem, ami viszont az alaphangulatot nem alakítaná. (elég sokan mondták már itt, h mikor meglátták a csapatbeosztásukat, a legrosszabbra számítottak, tehát arra is sok energia ment, hogy az esetleges negatív alaphangot megváltoztassák.)

"All right, all right. I can take a hint. I know when I'm not wanted. I usually don't pay any attention... but I know."
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #298443 Írta: Felagund
Látod, Drowse, részemről pont erről van szó: nem a tábort igazítani a táborozókhoz, hanem megfordítva (pontosabban úgy válogatni őket, hogy az igényeik legalább közelítőleg egybeessenek a táboroztatók elvárásaival)

Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #298439 Írta: Drowse
részemről ha a keretjátékot minden mélységével, és nyomasztó voltával együtt maximálisan átélve kellett volna fapofával végigvonszolni magam tíz napon, azt mondtam volna, hogy ez ritka sz*r volt, és még ráadásul a barátaimtól is elválaszottak. a komolyság szerintem a maga helyén megvolt, de azt senki nem várhatja, hogy az ember 10 napon keresztül töretlen lelkesedéssel és áhítattal játssza a szerepét.. így viszont én nagyon is átéltem a komolyabb részeket, pl a tőrök kovácsolását, meg ilyesmiket...

az őrséghez meg csak annyit, hogy mikor az egyik nap csapatelőadást kell csinálni, aztán/előtte éjjel meg napközben őrség van, és aztán még pohárnokságra is kell valamit kitalálni/megcsinálni (ugyebár abban a hőségben mindenféle jelmezekben...), akkor szerintem az ember inkább az őrséget fogja kicsit lazábban venni, mert ott ugye nem kell gyakorlatilag semmit csinálni, csak jelen lenni... amúgy meg voltak akik komolyan csinálták, pl Anglachel meg HV egyik reggel.. :)

Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #298437 Írta: Brandir
A ló túloldalán

Szerencsére ide nem egy sikertelen lóra szállás után kerültünk, – amely vagy nevetséges, vagy sajnálatra méltó akrobatamutatvány eredménye lett volna – hanem mint sokak (köztük kritikusabb véleményűek is) elmondták, a régi lovat megkerülve felültünk egy másikra. Hogy ez jobb-e? Szerintem nem, de jobb mintha maradtunk volna a réginél. Ennek igen egyszerű oka van, ugyanis más lett a terep, és sziklák közé nem délceg, hosszúlábú tolkieni paripákon masírozik az épp elméjű, hanem öszvérre ül. Az öszvér pedig jó állat, kicsit humoros, kicsit döcögős, nem olyan fellengzős és érzelgős (vagyis patetikus) mint egy tolkienparipa, de öszvérháton szép dolgokat lehet látni, és főleg K jól összelehet rázódni. A táborban sokunknak nyílt lehetősége új emberekkel megismerkedni, régieket jobban felfedezni, és ha csak pár emberben felmerült a gondolat: "anyám, ez nem is akkora hülye mint eddig hittem", már jó gebét választottunk, mert kicsit közelebb kerültünk egymáshoz

Indulás előtt célszerű megnézni tehát, hogy milyen terepre megyünk, és annak megfelelően nekivágni. Ha egy szétmorzsolódott, durva, néhol barátságtalan környezetben lovasrohamba kezdünk, Nyerget a lóra, a kürt szava zengjen alapon, akkor az éj valóban leroskad rőten. how pathetic

Az első 3 napnál egyáltalán nem tűnik egybehangzónak a "közös értékek tartanak össze minket" –fémjelzésű csoport lesújtó véleménye. Bár számomra úgy tűnik, hogy a "közös értékek tartanak össze minket" csoport annyira szűkíti ezen értékek listáját, hogy lassan már önmaguk sem fognak beleférni.
Kicsit pontosítanom kell Ankalimont (és emiatt egy kicsit lelohasztanom Felagund alapigazságoknak örülő derűjét). A tábor közösségi jellege nem abból adódik, hogy direktbe közösséget építünk (még én sem vagyok ilyen hülye, és egy ekkora, ebből is adódóan rengeteg frusztrációval teli közösséget senki nem akar kezelni). Mind másként vagyunk hülyék, agresszívek, pszichopaták és deviánsak, (nem kívánt törlendő) oszt’ csókolom. Egyszerűen a jókedvű, aktív és néha kreatívkodó együttlét, ha nem gubózunk be falkatestvéreink és dacszövetségeseink kicsiny klánjába, önmagától közelebb hozza egymáshoz az embereket. Ebbe tökéletesen belefér a Professzor világának imádata is, így sajnos ez nem ellentmondás. Mindössze annyi történt, hogy az első 3 napba mi ennyi "tolkient" terveztünk.

Problémaként elhangzott, hogy a tábor elejét túljópofiztuk, és emiatt nem lehetett változtatni a dolgokon a keretjáték lanyhulásakor. Nem tudnám jobban megfogalmazni, ezért egy klasszikust idéznék: Az nem érv, hogy a hangulat nem engedte meg a komolyabb hangnemet. Ha attól fél valaki, hogy röhejes lesz a komolyabb dolga, akkor nézzen magába, hátha tényleg röhejes ;) vagy lehet hogy nem az, és csak azok nevetnek, akik mindig, bármit teszünk egy bizonyos szint alatt.

Nem kell, hogy a jövő évi tábor is ilyen jellegű legyen, de azzal hogy az idei ilyen volt több dolgot is nyertünk: elsősorban új vagy szorosabb barátságokat, talán annyi energiát és vonzerőt, ami legalább még egy évig egymáshoz és Tolkien-hez köt minket; és nem utolsó sorban lelkes embereket, akikben kedv támadt a jövő évi tábor megszervezéséhez. Én személy szerint szurkolok Felagund kezdeményezésének, bár vélhetően ez tényleg nem a tábor lesz. De ha mégis, akkor különösen nagy tanulságokat hozhat Cueddo tábor előtti igényfelmérő javaslata. Igen tanulságos lenne ;)

u.i.: Az őrségről: Komolyabban lehetett volna venni

S.P.Q.L
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja - 18 éve 3 hónapja #298435 Írta: Felagund

Alyr Arkhon írta: (nem is tudom ki ütött vissza bottal amikor a Boszorkányúr követe felé suhintott a fegyverével).

Én... De az lándzsa volt. Nehogymár holmi senkiházi orkfi egy noldát merjen fenyegetni... :twisted:

Én kihívtam tisztes párviadalra, de a gyávája nem állt kötélnek... :roll: [/quote]

Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #298429 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006
Némileg kemény kritika következik:

A keretjátékról:
Én egy fokkal látványosabb keretjáték-programokat képzeltem volna el (bár a tőrök kovácsolása igazán szép lett a többszínű lángokkal, csak szvsz egyrészt túl közel álltunk, másrészt fém felületen kellett volna kalapálni, mert úgy hallani a csengést és van fíling) főleg a Boszorkányúr megjelenésével kapcsolatban (annak ugyanis elvileg annyira fenyegetőnek kellett volna lennie, hogy felrázza a tábort és egyesítse a diplomatákat - ez többek között már jóval a tábor előtt megbukott, mert előrerakták a második napra a negyedikről).
De ez szubjektum és a márciusi koncepció.
Számomra mostmár egyértelmű, hogy a megfelelő hatás érdekében beépített emberek kellenek a tömegbe akik "véletlenül" el tudják mondani a többieknek, hogyan s miként is van/volt ez.
Spontán nem megy, mert mindig vannak túl forróvérűek akik nem játsszák a szerepüket (nem is tudom ki ütött vissza bottal amikor a Boszorkányúr követe felé suhintott a fegyverével).

Másrészről: illett volna komolyan venni a keretjátékot legalább csapvez szinten. A gondoriak csatakiáltása és a szürkeréviek "pihenj" e szvsz a minimális hangulatot is azonnal szétverte.

A programokról: A kertetjáték eredetileg úgy íródott, hogy napközben csapatokon kívüli és belüli programok vannak, íjászat, vívás, kézműveskedés, miegyéb. (mint a 2. táborban) Én piszokul hiányoltam ezeket. Illetve kevésnek találtam. Íjászat miért nem lehetett pl minden délután?

Színdarabokról: Minden Humor topic-beli elkötelezettségem ellenére megtiltanám, hogy a humoros színdarabok aránya meghaladja a komolyakét. Persze egy komolyra (állítólag) jobban fel kell készülni, mert az komoly meg minden. A túl sok humoros (főleg outsider poénokkal, amiket még plusz korlátoznék mert a színdarab belső alapsztoriját és világát is rombolják) viszont megintcsak a keretjátékba üt vissza.
Szerintem a színdarabokat első nap kellene sorsolni és utolsó 2 nap előadni. Legrosszabb esetben is 6 nap készülődés.

Az őrségről: Komolyabban lehetett volna venni, az őrjáratoknak tavaly is nagy sikere volt.

Egyéb:
- nem lehetne egyszer a dohányzó részt a kijárattól messzebb tenni? Főleg ha kapuőrség van.

- nem lehetne kevésbé erőteljes árulós játék? Engem személy szerint zavar hogy erősebben maradt meg az emberekben mint a keretjáték eseményei

UI: Engem megrázott a zuhany csapja, többször is. Személy szerint piszokul zavart ezis.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #298423 Írta: Felagund
Személy szerint 7 napos táborra gondoltam, tudván, hogy a 10 nap valóban sok. De komolyan érdeklődő táborozók esetén a hét nap tökéletesen betölthető mind tudás-, mind értékrendátadással...

Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #298422 Írta: gillz
gillz válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006

Felagund írta:

Ankalimon írta: az olvasói élményt elmélyítő rendezvények (volt ilyen jópár az elmúlt négy évben), de ennek célkitűzésnek eddig sohasem a nagytábor volt az elsődleges helyszíne, és szerintem ezután sem lesz az.

Pedig ennél kitűnőbb alkalmat keresves sem találhatnánk...

dehogynem :) egy rövidebb, 3-4 napos Találkozó, lehetőleg hétvégén félig, h a dolgozók is el tudjanak jönni különösebb nehézség nélkül.

10 napot közösségben lehet csak kibírni, és szvsz nem alkalmas folyamatos ismeretterjesztő-előadásokra, még az élő szerepjáték is nagyon fárasztó hosszú távon. ráadásul sok Tolkien iránt érdeklődő ember lehet, akik viszont nem érdeklődnek az MTT-s közösség iránt annyira, hogy táborozzanak velünk, nekik is lehetőséget kéne adni egy ilyen rendezvényen belül, kevésbé belterjesen. Szvsz könnyebben eljön egy nemsátraznivágyó ember egy hétvégére, mint 10 napra.

Tehát immár a közösségépítés a Magyar Tolkien Társaság egyik legfőbb programának célkitűzése

igen. ezzel mi a baj? Van a másik, a LEP, aminek meg nem ez a legfőbb célkitűzése.
ráadásul azért nem Tolkientől, a fő célkitűzéstől függetlenül tettük ezt, bármit mondasz. egyik más táborban sem kezdenék úgy közösségépítő, bemutatkozó beszélgetést, hogy "ki miért lett tünde?", illetve nem látnám értelmét annak, hogy karaktereket alkossatok magatoknak. Csak, hogy konkrét legyek. ;)

Az Egyesület az alábbi cél szerinti tevékenységeket végzi az 1997. évi CLVI. Törvény 26. § c)
pontja szerint:
- (3.) tudományos tevékenység, kutatás
- (4.) nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés
- (5.) kulturális tevékenység

azt hiszem, hamár szabályzat, akkor érdemes megnézni azt a 4.-es pontot. A tábor ezt a kategóriát tölti be leginkább ;)

Több komolyságot cucc: az egyik legautentikusabban szerepét kijátszó csapatnak nem sok köze volt a komolysághoz :P (remélem, ez nem sérti a hobbitok önérzetét).

de elég a szómenésemból :P
[size=9:1opfo335]a többit a blogomon már leírtam, vagy inkább ott írom le :P [/size]

need more brainz. yourz. now.
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #298419 Írta: Drowse
szerintem azért ez a kérdés így egy kicsit túlzás. azért azt nem mondanám, hogy az egésznek semmi köze nem volt Tolkienhez...

(bár gondolom a mennyiség meg a minőség a fő kérdés..)

Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja - 18 éve 3 hónapja #298418 Írta: Minerva
Minerva válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006
Hogy jönne képbe? Azért volt keretjáték, hiába tagadod, még ha nem is volt tökéletes (nekem például a paplan). :D

"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #298417 Írta: Felagund
Kinek a pap, kinek a papné, ugyebár ;)

Kérdés csak, hogy miként jön a képbe a Professzor...

Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja - 18 éve 3 hónapja #298416 Írta: Minerva
Minerva válaszolt a következő témában: MTT Nyári Tábor 2006
Na, most itt beleugrok a nagy fejtegetések közepébe, szigorúan szubjektív szemmel :D

Én jól éreztem magam, szerintem ez volt az eddigi legjobb tábor (azt az egy Kő-hegyet nem számítva, de az más tészta). :D Pont elég programmennyiség volt ahhoz, hogy ne legyenek üresjáratok, és ne unatkozzon az ember. A kreatív programok szerintem ugyanolyan fontosak voltak, mint pl. színdarabok vagy a szerepjátszás, mert tapasztalataim szerint akkor lehet a legjobban megismeri valakit, ha "kétkezi munka" közben beszélgettek. :) Jó volt a kidobós is (bár világosban jobb lett volna :) ) meg a többi hasonló, nem kifejezetten tolkieni játék. A csapatbeosztásról annyit, hogy mivel a legközelebbi barátaim úgyse jöttek el, illetve csak látogatónapra, engem nem zavart a RND() eredménye :D . Így is egész jól összekovácsolódtunk a végére, pedig nem is annyira ismertük egymást (arról nem is beszélve, hogy így végre olyanokkal is beszélgettem, akikkel azelőtt alig, pedig szerettük volna). :)

[size=9:16e0r061]Olyan tábort pedig szvsz sosem sikerül szervezni, ahol nem lesznek elégedetlenkedők (...), hiszen nem vagyunk egyformák. De azért meg lehet próbálni. (Tudjátok, mindenkit megfektetni nem lehet, de törekedni kell rá. :mrgreen: )[/size]

"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hónapja #298415 Írta: Felagund

Ankalimon írta: az olvasói élményt elmélyítő rendezvények (volt ilyen jópár az elmúlt négy évben), de ennek célkitűzésnek eddig sohasem a nagytábor volt az elsődleges helyszíne, és szerintem ezután sem lesz az.

Pedig ennél kitűnőbb alkalmat keresves sem találhatnánk...

Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.497 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére