Krónikások rendje - Rendezkedés

Több
17 éve 6 hónapja #336024 Írta: Furi
Furi válaszolt a következő témában: Krónikások rendje - Rendezkedés
a fegyverekről annyit hogy elektro sokkolóra én is gondoltam és szerintem a kerettörténetbe is beleillik, csak nem tudom eldönteni hogy a 80 vagy a 115 voltosat hozzam?? pisztolyból egy defender-I1445pl-z-automatic11-giroround
1011-esem van jut eszembe elromlott a rugó na mindegy ezt tudom ajánlani
Téma zárolva.
Több
17 éve 6 hónapja #335976 Írta: Furi
sajnos a 2006-os telefonkönyvből csak a veszprém megyei, jász-nagykun-szolnoki meg a nógrádi van meg , de ezeket elhozom. gondoltam még a guiness egyetemes enciklopédiára, 20. század festészetére, és egy német-magyar magyar-német szótárra
Téma zárolva.
Több
17 éve 6 hónapja #335966 Írta: fqqdk
fqqdk válaszolt a következő témában: Krónikások rendje - Rendezkedés
Furi: légyszíves hozzál lőfegyvert, vagy lángszórót is, de legalább egy elektromos ösztökét, szükségünk lesz valamire, hogy kordában tartsuk ezt az őrültet.

code a rat the monster on doom in it
Téma zárolva.
Több
17 éve 6 hónapja #335935 Írta: ADIM a Des
ADIM a Des válaszolt a következő témában: Krónikások rendje - Rendezkedés

Furi írta: milyen könyveket kell vinni?

Nos, ha engem kérdezel, a következőket érdemes elhoznod:
2004, 2005, 2006 és 2007-es Telefonkönyvek emelkedő sorrendben.
Egy képes kalendárium, és az Élet és Tudomány utolsó három Évkönyve.
A postai irányítószámjegyzéket nem muszáj elcipelned, annak jórészét fejből tudom, csak nem megfelelő párosításban.

Fq irta: Versesköteteket, ha hoznál, annak örülnénk

, mert még nincs mivel kitámasztanunk a billegő asztalokat az ebédlőben.

Fq irta: Adott esetben, mivel gyakorlatilag új vagy, egyszerűbb, ha az általunk hozott anyaggal dolgozol.

Ez gyurma és zsírkréta, reméljük, jó a kézügyességed!

"Segíts magammal tisztának és keménynek lenni, mint a gyémánt s másokkal oly hasznosnak és szerénynek mint a szén!"
Téma zárolva.
Több
17 éve 6 hónapja #335749 Írta: fqqdk

Furi írta: milyen könyveket kell vinni? tolkiennel kapcsolatban, mondagyujteményest vagy versest?? :roll:

Tolkien-szövegeink feltételezhetően lesznek. Versesköteteket ha hoznál, annak örülnénk, de nézd meg, hogy mások pl mit hoznak. Adott esetben, mivel gyakorlatilag új vagy, egyszerűbb, ha az általunk hozott anyaggal dolgozol. Van egy nagyon rossz munkastílusunk, főleg nekem meg Szofinak, ahhoz majd még hozzárázódsz. Aztán persze lényeg, hogy ha megoldható, hozz saját írásokat is. Én személy szerint úgy vélem, hogy a sok halott szerzőtől származó szöveg csak levélnehezéknek lesz jó, mert tíz nap alatt nem fogunk tudni eleget olvasni abból, amink van. Arra gondolok, hogy lehet hogy inkább egy opensource fejlesztőcsapathoz hasonlóan kellene dolgoznunk, amennyire persze ez összeegyeztethető az időbeosztásunkkal, és persze a tábor szabályaival (főleg a mesterdarabra vonatkozóakkal)

Téma zárolva.
Több
17 éve 6 hónapja #335745 Írta: fqqdk

gilloth írta: Nagyon remélem, h nem hülye kérdés: :oops: a nyelvezettel kapcsolatban van már valami elképzelés? Pl h mennyire legyen régies. V mki a "saját nyelvén" alkothat majd? (Ezt úgy általában kérdeztem, nem magamra vonakozatva.)

Ez természetesen az adott szövegtől függ értelemszerűen. Ha annak ellenére, hogy publicisztikai műfajokban nyomulsz alapból, írnál esetleg egy Varda-himnuszt, akkor lehet, hogy jól jöhet ilyesmi. Mindazonáltal, ha belegondolsz a Tolkien művek nyelvezete, amit célszerűen modellezni kell egy ilyen esetben, korántsem annyira régies! A Szilmarilokban, amennyire legalábbis én észrevettem, csak az narratíva bizonyos mondatainak struktúrája "hat régiesnek", de a szavak szintjén például sehol nem láttam semmi régiest, a mondatstruktúra "régiessége" pedig egészen finoman, hangulatkeltő jelleggel jelenik meg, és viszonylag ritkán. Úgyhogy úgy vélem, hogy ha lesz is szükség régies nyelvezetre, akkor sem idegesítően sokra, hanem csak minimálisra.

Téma zárolva.
Több
17 éve 6 hónapja #335692 Írta: Nilla
Nilla válaszolt a következő témában: Krónikások rendje - Rendezkedés
Ismerős arcokat szeretem... a másikat nem ismerem...

"Egy csepp is növeli a tengert"
Téma zárolva.
Több
17 éve 6 hónapja #335675 Írta: Furi
milyen könyveket kell vinni? tolkiennel kapcsolatban, mondagyujteményest vagy versest?? :roll:
Téma zárolva.
Több
17 éve 6 hónapja #335674 Írta: Furi
mostanaban kaukázust meg ismeros arcokat hallgatok ismeritek??
Téma zárolva.
Több
17 éve 6 hónapja #335673 Írta: Furi
uhhh most házasodott a bátyom BAROMINAGY buli volt!!!!!!
Téma zárolva.
  • gilloth
  • Látogató
  • Látogató
17 éve 6 hónapja #335598 Írta: gilloth
gilloth válaszolt a következő témában: Krónikások rendje - Rendezkedés
Nagyon remélem, h nem hülye kérdés: :oops: a nyelvezettel kapcsolatban van már valami elképzelés? Pl h mennyire legyen régies. V mki a "saját nyelvén" alkothat majd? (Ezt úgy általában kérdeztem, nem magamra vonakozatva.)
Téma zárolva.
Több
17 éve 6 hónapja #335570 Írta: Szofi
Szofi válaszolt a következő témában: Krónikások rendje - Rendezkedés
Igen, másvalaki művével is be lehet mutatkozni, ha vmi miatt úgy érzed, h az téged jellemez/mintha rólad írták v te írtad volna/nagyon megragadott vmiért. :)
Üdv az újonnan érkezettnek! Remélem, jól fogod érezni magad a rendben, nekem külön kihívás lesz a Te figyelmedet is lekötni.

"Ölelj örömödbe, Fényhozó!"
/W.S.: Médeia/
Téma zárolva.
Több
17 éve 6 hónapja #335555 Írta: Furi
most multam 14, 8adikba megyek és elkezdtem irni egy kalandtörténetet, csak megfelelő történelmi háttér ismerete hiányában mostanában hanyagolom, egy-két oldalas sztorikat szivesen irok. versekkel csak néhányszor probálkoztam, de nem az én műfajom. általában szivesen irogatom meg a dolgokat, naplóm is volt sokáig szóval ennyi
Téma zárolva.
  • gilloth
  • Látogató
  • Látogató
17 éve 6 hónapja #335469 Írta: gilloth

Furi írta: kell keresni egy verset ami engem jellemez? le vagyok most maradva el voltam tiltva meg táborban voltam meg minden mitt kell csinálni??

Hát ha belekotyoghatok:
Szvsz ezt nem muszáj, simán is bemutakozhatsz. Pl hány éves vagy mit csinálsz(suli, munka), írsz-e vmit (vers novella, regény napló, akármi), mi vonzott ebbe a rendbe...

Azt pl én se tudom, h más valaki versével vagy egy idézettel is lehet-e?
De vki biztos tudja itt :)
Bár én is utáltam, mikor ezt mondták, de azért, ha van időd és most már lehetsz fenn, mégis olvasgass vissza;) :wink:
Téma zárolva.
Több
17 éve 6 hónapja #335450 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: Krónikások rendje - Rendezkedés
Elnézést, nem voltam három napig, na most megpróbálok ötletelni valami értelmeset. :-)

Szofi írta: Szóval tessék gondolkodni a TIt-en, felmérni, milyen le7séges segédkönyvek, illusztrációk és zenék vannak, saját- és kedvencalkotó-bestof-ot gyártani. Ez a házi feladat, van rá egy bő hetünk.

Én Madocsai-féle szöveggyűjteményeket tudok hozni, ha kell, ahogy hallottam, az se rossz (én legalábbis szerettem őket, mind a szgy-ket mint a tk-eket).
Angol Beowulfom van kinyomtatva, csak be kéne köttetni, mert így eléggé bajos a szállítása. Továbbá, ha beleillik a képbe, esetleg tudok vinni Carmina Buranát (nem teljes, csak egy közepesen vastag antológia, én teljes magyar fordítással még nem találkoztam). Ja, és Villon-összesem is van.
Kötetek, hmm. Tudok vinni Pilinszkyt pl. Meg Weöres Sándortól az Ének a határtalanról, illetve A teljesség felé c. kötetet. Idril, Te akkor hozol Radnótit? Mert azt akkor nem viszek. Antológiám van egy pár, a populart-sorozatból, biztos ismeritek páran.

Zenét illetőleg én a Corvus Coraxot tudom erősen ajánlani, igaz, valinori keretjátékhoz lehet, h kevésbé illik, de nagyon szívesen viszek CC-összest, csak szóljatok, pls.

Nem tudom, mi illenék még ide... esetleg a Kingdom Of Heaven c. film zenéje, esetleg a GyU filmek zenéje (FotR-ből és TTT-ből complete recordingsom van), El Laberinto del Fauno (A faun labirintusa) filmzenéje, Vangelis, Hughes de Coursontól két album (vmi posztmodern cucc, kelta zene és Vivaldi, illetve egyiptomi zene és Mozart ötvözése), Dead Can Dance, Apocalyptica, Blackmore's Night, meg van egy 'Celtic Sounds Of Middle-Earth' című albumom, még nem hallgattam bele. De mindezek csak ötletek, lehet válogatni. :-)

no, így ad hoc ennyi.

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
Téma zárolva.
Több
17 éve 6 hónapja #335440 Írta: Furi
kell keresni egy verset ami engem jellemez? le vagyok most maradva el voltam tiltva meg táborban voltam meg minden mitt kell csinálni??
Téma zárolva.
Több
17 éve 6 hónapja #335353 Írta: Nilla
Nilla válaszolt a következő témában: Krónikások rendje - Rendezkedés
Én sajnos keveset tok Tolkien-ről és az ő világáról :oops: de amiben tok segíteni próbálok :wink:

"Egy csepp is növeli a tengert"
Téma zárolva.
Több
17 éve 6 hónapja #335222 Írta: Szofi
Ha előzetesen le tudjuk szűkíteni a T(ünde)I(rodalom)t(örténet) le7séges példaszövegeinek számát és csak egyes alkotók egyes versei felett lenne vita, amit csak helyben le7 lerendezni, akkor több idő jutna másra.

És nem akarom elhanyagolni a prózát és az epikát sem, természetesen, sőt, hiszen az eddigiek szerint majdhogynem több a prózás, csak a dolgok kereteinek nem olyan szigorú voltát óhajtottam leszögezni.

Szóval tessék gondolkodni a TIt-en, felmérni, milyen le7séges segédkönyvek, illusztrációk és zenék vannak, saját- és kedvencalkotó-bestof-ot gyártani. Ez a házi feladat, van rá egy bő hetünk.

Téma zárolva.
Több
17 éve 6 hónapja #335221 Írta: Szofi
Gilloth, nagyon örülnék, ha rádbízhatnám a naplókészítést:)

Elárulom, h a szöveggyűjtemények azért kellenének, mert első alkalommal azt terveztük, h afféle hipotetikus tünde irodalomtörténetet alkotunk, és ahhoz kéne szgy-t fabrikálni. Végiggondolni, h eddig mi történt a tündékkel, ezalatt az idő alatt vajh milyen műfajban, stílusban, formában, témában alkothattak, találni/írni hozzá mintaszövegeket. Ha szerintetek ehhez nem Mohácy bácsi szgy-i a legideálisabbak, és vannak alternatív javaslataitok, akkor szeretettel várom őket.

Saját legjobb művek max 10oldalas kivonata kinyomtatva jó, ha van, kedvenc alkotó kötete v annak kivonata/ kedvenc részek szintén.

Én hozok még Kalevalát, meg egy Carpenter-féle Tolkien-életrajzot, és ha ki tudok venni könyvtárból, akkor egy Eddát és egy Beowulf-ot. Ilyen Tolkienes témájú cuccokat mindenki hozzon, illusztrációkat meg zenét is, mert az egyik alkalommal azt terveztem, h ezek alapján/ihletésére le7ne írni.

Jó lenne tudatni itt a közzel, h kinek mi van, h ne cipeljünk feleslegesen több példányt vmiből, viszont minél többféle cucc legyen. Ne feledjétek, h Valinorban vagyunk, így a filmkönyvek pl nem túl jók, bá tkp akármit meg le7 magyarázni.

Elvileg az órarendben, amit leadtam, az volt, h egy-egy alkalom lesz prózára és eposzra is - Mau lejön ezért 17-én -, de én tkp egy sokkel kötetlenebb és versestali-szerűbb izét szeretnék, nem kimondott foglalkozást. Van sok terv, le7őség, aztán azt csináljuk, amire szükség van produktumszinten, meg amihez a tisztelt társaságnak kedve van.

Hát ilyesmit terveztem, ha van még ötlet, jö7:)

Téma zárolva.
Több
17 éve 6 hónapja #335028 Írta: ADIM a Des

Milyen műfajban alkotsz?
Mióta?
Kedvenc költő / író? (Korszak, kötet, műcím esetleg.)
Akarsz-e a táborban mesterdarabot készíteni?

Asszem ezzel még adós vagyok, és jobb nem sokáig húzni az ilyesmit, mert még a végén az adósok börtönébe kerülök...

Sokmindent szeretek kipróbálni, több kevesebb sikerrel. (szerénységem nem engedi megcsillogtatni hatalmas tudásom :D )
Midőn 2004-ben csatlakoztam ehhez a rémes bagázshoz :lol: a verses topicban, jobban előbújt belőlem az alkotó, és sokat verseltem. Szeretek verselni, ha megfog valami, vagy olyan témát találok, ami eltér a megszokottól.
Emellett novelláztam is, bár annak legtöbbjét úgy tíz évvel ezelőtt követtem el. Nem szeretek regényt írni, inkább egy frappáns rövid sztorit kanyarítok egy meglepő ötletből a megfelelő hatásvadász elemekkel. A novellát egy ültő helyben jó megírni, akárcsak a verset, amíg a lendület és a hatás tart, utána újból felvenni a fonalat és elkapni a pillanatot sokkal nehezebb...

Kedvencem a fantasy és a sci-fi, de hát egy vízöntőtől mit várjunk?
Ebből kifolyólag szeretem R.A.Salvatore könyveit, a Dragonlance krónikákat, egyik kedvenc figurám Skandar Graun, a félork harcos pap, de jók voltak a Szigetvilág könyvek is.

Mesterdarabhoz nem tartom magam túl jónak, és mint tudjuk már túl hülye vagyok a fejlődéshez. :P Még egy mestergerendát sem bírok el...
Ha esetleg mégis valami megrendítőt fogok véletlenül alkotni, majd benevezek vele menet közben, "Mi bajom lehet?" alapon.
(Ha senki sem vállalja a mesterdarabot, akkor hog yne szálljon szégyen házamnépem fejére, bevállalom, legfeljebb lesz kit az ajtóra szögezni elrettentő példának. Bár az is lehet, a rám bízott gyerkőcök hamar szétszednek...) :lol:

"Segíts magammal tisztának és keménynek lenni, mint a gyémánt s másokkal oly hasznosnak és szerénynek mint a szén!"
Téma zárolva.
  • gilloth
  • Látogató
  • Látogató
17 éve 6 hónapja #335016 Írta: gilloth

Szofi írta: Igen, drágáim, a publicisztika is irodalom, ha jól csinálják. És mivel mi krónikások vagyunk, arra gondoltam, h a mindennapi tábortűz mellé járó esti mesén valaki közülünk felolvashatná, h mi minden történ aznap. Amolyan tábornapló-szerűen. És ehhez elsősorban a prózások segítségét szeretném igénybe venni. Ha vki nagyon ügyi volt, akkor meg is verselhetjük;)

A próza-napló készítésében szívesen segítenék, ha méltónak ítéltek reá, h részt vegyek. Papírrepülőket én nem tok hajtogatni, közhelyeket esetleg :twisted: de azt talán nem kéne :oops: ;) 8) Az akrilfonás se megy, ezért a Drágakő Rendbe nem is mertem jelentkezni 8) :wink:
Amúgy, első diplomámat tanító- kommunkiációs szakember (nyomtatott sajtó) szakpáron végezetem, de évekig csak tanítottam.
Itt a fórumon (eléggé lassan) írtam két interjút, melyek alapja egy-egy -Alyrral illetve Ádámmal - folyatott beszélgetés volt.
Írtam 4 izét az utóbbi években (amiket nem átallottam feltenni a Versek topikba). De nem igazán mutatnak tehetséget, inkább hangulatot (talán).
A próza jobban érdekelne, csak ilyen novella vagy hasonló írása eddig nem jött össze (mondjuk nem is próbáltam).
Amire képes vagyok, abban szívesen részt veszek. :)
Téma zárolva.
Több
17 éve 6 hónapja #334958 Írta: Suhifarok
Suhifarok válaszolt a következő témában: Krónikások rendje - Rendezkedés
én tudok hozni mohácsy-féle szöveggyűjteményt, de csak elsőst, másodikost és harmadikost (az utolsót még évközben elkevertem valahova...).
ráadásul a másodikos és harmadikos egy másik kiadás, mint a többi, ezért utóbbiból hiányoznak az avantgardisták, mert (gondolom) azt a negyedikesbe pakolták, és így lehet egy kis kavar a különböző kiadásokkal, ha valaki meg másik fajta negyedikest hoz, vagymi.

viszont most jut eszembe, nekem van egy kis könyvem az avantgard irodalomról, abban szerintem benne van minden, ami a szöveggyűjteményben, szóval akkor elviszem azt is :) )

felesleges szájtépés off
Téma zárolva.
Több
17 éve 6 hónapja #334911 Írta: Szofi
Igen, drágáim, a publicisztika is irodalom, ha jól csinálják. És mivel mi krónikások vagyunk, arra gondoltam, h a mindennapi tábortűz mellé járó esti mesén valaki közülünk felolvashatná, h mi minden történ aznap. Amolyan tábornapló-szerűen. És ehhez elsősorban a prózások segítségét szeretném igénybe venni. Ha vki nagyon ügyi volt, akkor meg is verselhetjük;)
Krónikásokként amolyan bértollnokoknak képzeltem el magunkat, akik ódát és gúnyverset egyaránt gyártanak felkérésre.
ADIM segítségét elsősorban a fiatalkorúak terelgetésében és lefoglalásában szeretném kérni, nagyonis fontos lesz az ő feladata.
A koncepciómat összeszedni még nekirugaszkodom egyszer.
Köszönöm a gratulációkat, és bármikor készen állok bárkit lebeszélni az általam végzett szakról.
Ancalima novellájában nem a sablonos téma a lényeg, hanem ahogy leírja. Gördülékeny, életteli, tele van apró mozzanatokkal, amik élővé teszik - bár főleg a főhőst. Szóval van mit csiszolni szvsz, de ígéretes (gifted, but not yet talented). (Sorry, a tehetségondozás volt a témám a vizsgán.)

Téma zárolva.
Több
17 éve 6 hónapja #334883 Írta: Idril Celebrindal./Fenrir
bocsesz de én a tettek embere vagyok. már ha akarom. és most igen, mert nem egész két hét múlva a Sátor-hegyek lábánál süt majd ránk a Nap (meg Adim arcának fénye:) )

"People cannot gain anything without sacrificing something... That is the principle of Equivalent Trade in alchemy."
Téma zárolva.
Több
17 éve 6 hónapja #334882 Írta: Idril Celebrindal./Fenrir
na oké gyerekek mingyá tábor és effektíve sehol nem tartunk... tehát pl. el kéne dönteni, hogy akkor ki tud hozni Mohácsi-féle szövgyűjt-öt és melyik kötetet. Előre szólok, hogy én csak végső esetben tudom vállalni, mert már így is lesz nálam pár könyv és Szofival ugyanez a helyzet. tehát a harci feladat rátok vár, könyvtári példány is megteszi. aztán születtek-e már bennetek végleges döntések aziránt, hogy ki akar mesterdarabni a táborban. már csak azért, mert azok különleges elbánásban részesülnek majd. Na nem jakuzzira meg ilyenekre gondoltam.

"People cannot gain anything without sacrificing something... That is the principle of Equivalent Trade in alchemy."
Téma zárolva.
Több
17 éve 6 hónapja #334866 Írta: fqqdk
Most legyen fényes az arcod, már alig több mint egy hét és a Fák fényében nem látjuk majd :P

Téma zárolva.
Több
17 éve 6 hónapja #334857 Írta: ADIM a Des

Itt tulajdonképpen mindenkinek lesz lehetősége fejlődni, kivétel persze Adim, mert ő egyszerűen túl béna és túl hülye. :P

Hmmm... akkor én mi a fenét csinálok majd közöttetek? :? *fejetvakar*
Persze gondolom úgysincs még meg a papírrepülőhajtogató poszt a bandában.... hát jó... bevállalom... persze csak műalkotásokkal teleírt lapokból, mer annak jobb a légellenállása. :D *felragyog az arca* (csak úgy vakít, sütkérezhettek fényében!) :P

Téma zárolva.
Több
17 éve 6 hónapja #334667 Írta: fqqdk
Egy kedves rendtársunk érdeklődött, hogy hát ő nem ír verseket, mert ő ilyen újságíróvénás, és hogy uristen mit fog ő köztünk csinálni a táborban, úgyhogy örülnék, ha a fenséges rendi vezetőnk, és méltóságos helyettese kinyilatkoztatnák, hogy a publicisztikai műfajok is irodalom, és hogy ne parázzon illető kedves rendtársunk. Megoldható ez, kérem tisztelettel?

Téma zárolva.
Több
17 éve 6 hónapja #334290 Írta: fqqdk
Ancalima, ennek a szövegnek az esztétikai minősége megközelíti a szekszuális kisugárzásod mértékét, amely ugye nem csekély. :)

Téma zárolva.
Több
17 éve 6 hónapja #334264 Írta: Suhifarok
Suhifarok válaszolt a következő témában: Krónikások rendje - Rendezkedés
Szofi nagy gratula! :) )
én meg off
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.220 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére