TOLKIEN SZÜLETÉSNAP 2008
- Rabyn
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
NAGYON FONTOS, HOGY IDÉN LEGYEN RUHATÁR!!!!!!!
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Tünde
- Nem elérhető
node
Büfébe számítané emberekre, kérem jelezzétek jöttök e nekem segíteni és ki még? a héten kellene egy névsor
Dorw, Attila (már jelzett), Namarie, Snuff, Én
méééégvalakik??? kellene összesen vagy 9 ember, 3 fő 3 váltásban, az tavaly bejött
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
If I promise not to kill you, can I have a hug?
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
És ha egy nagyobb "hatalommal" rendelkező személy felel az infópultért is, akkor talán nagyobb eséllyel jut el oda több infó.
...szóval ha majd kiderült, h. konkrétan ki csinálja a beosztást, akkor az (azok) szóljanak, h. mondjam el a tavalyi problémákat (mert ugye egy hibát csak egyszer, most újakat kell ).
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Léli
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Na igen, nem árt, ha az infopultosok megkapják azokat az információkat, amikre szükségük van, amiket tovább kellene adniuk.RÓZSA írta: Viszont az infopultnak is megvan a maga logisztikája, ahogy Orsie helyesen mondta, ami szerintem bizony sokszor kivánnivalót hagyott maga után, de eddig nem fejtettem ki a kritikámat ezen a téren.
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Rózsa
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Rabyn írta: aha:)
Én azt hittem, hogy a rendezvény logisztikája az más mint az infopult.
Rabyn, kapsz egy virtuális 5-öst!!! :agree:
Rózsa
Nekünk arról kell döntenünk, hogy mire használjuk az időt, ami megadatott"
- Rózsa
- Nem elérhető
Kincső (Thilanna) írta:
Rabyn írta: Infopulthoz akkor most nincsen senki?
Én elvállalnám.
tudomásom szerint a logisztika és az infópult ugyanaz... de javítsatok ha tévedek.
Lehet egyazon felelőse, és akkor MTT nyelven "ugyanaz". Egyébként nem.
A logisztika az anyagi áramlásokkal, a készletekkel foglalkozik, klasszikus definiciója szerint a 7 M
- megfelelő termék, (anyag, készlet, áru)
- megfelelő minőségben
- megfelő állapotban
- megfelelő helyen
- megfelelő időben
- megfelelő felhasználónak
- megfelelő költségen
álljon rendelkezésére.
Ezért (is) kéne vezetőképzés, hogy a fogalmakat minél többen pontosan ismerjük, használjuk, , mert félreértés, mi több, félreszervezés lesz, és esetleg nem intéződik el, aminek el kellene.
Tehát pl a logisztikusnak kéne gonoskodni a cuccok szállitásának megszervezéséről, és ez mindig neuralgikus pontja a szervezésnek.
Az infopult teljesen másról szól. Lesz információ, ha lesz infopult, és MEGSZERVEZITEK az információt, de ettől még nem lesz megszervezve a LEP-nek a logisztikája
Viszont az infopultnak is megvan a maga logisztikája, ahogy Orsie helyesen mondta, ami szerintem bizony sokszor kivánnivalót hagyott maga után, de eddig nem fejtettem ki a kritikámat ezen a téren.
De Celebrom ezt biztos mind tudja, szóval akinek nem inge, a szemináriumi oktatást ne vegye magára
Celebrom, tapasztalatokkal, információval állok rendelkezésedre:P Inkább emil, mint privi.
Mindenesetre nem ártana majd pontositanunk, egyezetenünk, PONTOSAN ki mit is vállal, meg mit is kéne csinálnia, nehogy az legyen a vége, hogy bizonyos részfeladatok gazdátlanok maradnak.
Bocs a kéretlen szemináriumért, ezt (is) tanitom.
Rózsa
- Kincső
- Nem elérhető
Orsie / Fraktál írta:
azt hiszem az infopulthoz is kell némi logisztika, lehet, hogy azért hívta így de majd ő nyilatkozik de azt hiszem minden segítség jól jön, szóval csatlakozhatsz szvsz.Rabyn írta: aha:)
jaja, pláne hogy ha valaki a teljes logisztika felelőse, akkor nem biztos h. személyesen akar egész nap az infópultban állni. szal sztem nem árt ha az infópult helyszíni irányítására van külön vezető, de majd Celebrom megmondja
- Orsie
- Nem elérhető
azt hiszem az infopulthoz is kell némi logisztika, lehet, hogy azért hívta így de majd ő nyilatkozik de azt hiszem minden segítség jól jön, szóval csatlakozhatsz szvsz.Rabyn írta: aha:)
"in the real dark night of the soul it is always three o'clock in the morning."
- Rabyn
- Nem elérhető
- Orsie
- Nem elérhető
igen, ugyanaz, ezt viszi Celebrom az én segítségemmelKincső (Thilanna) írta:
Én elvállalnám.
tudomásom szerint a logisztika és az infópult ugyanaz... de javítsatok ha tévedek.
- Kincső
- Nem elérhető
Én elvállalnám.
- Rabyn
- Nem elérhető
Én elvállalnám.
- Orsie
- Nem elérhető
mindenesetre én segítek, amiben tudok, én szívesen veszem Kincsőtől is a jótanácsokat
- Kincső
- Nem elérhető
Celebrom írta: A logisztikát vállalom, FQ, Orsie és Ádám már jelentkezett segiteni.Minél hamarabb az egyes vezetők irják be kik segitenek nekik és mivel készülnek vagy küldjék el nekem.
majd 1-2 tavalyi tapasztalatot az emberek beosztásával kapcs szívesen megosztok, mint mondtam de segíteni szvsz nem lesz időm
- Celebrom
- Nem elérhető
"Férfi-e az ki nem teszi jobbá a világot?!"
- Ankalimon
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
A pályázati határidő meghosszabbítható, ha nem érkezik kellő számú, megfelelő színvonalú pályázat.
RENDEZVÉNY ÁLTALÁNOS KERETEI:
A rendezvényt 2008. január 5-én kell lebonyolítani, 500-1000 fő részére. A rendezvényt az MTT eddigi LEP rendezvényeihez hasonlóan 100%-ban a résztvevők befizetéseiből kell finanszírozni, úgy, hogy a rendezvényi költségvetésből az MTT általános működési költségeire is kell biztosítani legalább 100 ezer Ft-ot, és az MTT tagok és a szervezők számára biztosítani kell az Alapszabályban meghatározott mértékű kedvezményeket.
A kijelölt főszervezőnek és a szervezői csoportnak kell:
- előkészíteni a rendezvény logisztikai alapfeltételeit (helyszín, szállítás, beszerzés),
- kidolgoznia és az MTT elnökség elé terjeszteni a rendezvény költségvetését,
- rendezni a rendezvény pénzügyeit,
- gondoskodni a rendezvényi programok lebonyolításához szükséges feltételekről, előkészítő tevékenységekről
- biztosítani a rendezvény zavartalanságának további feltételeit.
A jelentkező szervezői csapat összetételére vonatkozóan a következő kikötéseknek kell megfelelni:
- A szervezői csapat minimálisan 4 főből állhat.
- A rendezvény egyszemélyi főszervezője csak olyan személy lehet, aki korábban bármilyen MTT rendezvény egyszemélyi főszervezője volt, vagy valamelyik MTT-s nagyrendezvény (nagytábor, LEP, Művészetek Völgye Fesztivál) szervezésében vezető szervezőként vett részt. Főszervező lehet még olyan személy is, aki az MTT-n kívül volt egyszemélyi vezetője a rendezvényhez hasonló méretű (költségvetés, létszám, időtartam) rendezvény szervezésének.
- A rendezvényvezetői csapat tagjai között a profi kivitelezés érdekében kell lenni minél több, de legalább egy olyan személynek, aki korábbi LEP rendezvény főszervezői között volt volt.
- Az új emberek aktivizálása érdekében a rendezvényvezetői csapat tagjai között kell lenni minél több, de legalább egy olyan személynek, aki korábbi MTT nagyrendezvény (nagytábor, LEP, Művészetek Völgye Fesztivál) szervezői között sem vett részt.
A pályázatban a szervezői csapat minden egyes tagjáról le kell írni, hogy milyen feladatkört fog ellátni a szervezőmunka során.
PÁLYÁZAT ELBÍRÁLÁSA:
A pályázó szervezői csapatokból az MTT elnöksége választja ki azt amelyik a legjobb koncepcióval, a legjobb szervezőgárdával tervezi a megvalósítást.
Amennyiben ez szükséges, az elnökség december első hetére személyes meghallgatást fog kérni, melyen a teljes szervezőgárda megjelenésére számítunk.
A pályázat elbírálásának szempontjai:
- Milyen szinten kidolgozott és megalapozott koncepciót nyújtottak be a pályázók.
- Az egyszemélyi főszervező mennyire képes a teljes előkészítő és lebonyolító tevékenység összefogására, koordinálására, a szükséges döntések meghozatalára
- Megfelelő, kidolgozott munkamegosztás van a szervezői csApat tagjai között (Minden fontos tevékenység keretei pontosan meg vannak határozva, és van kijelölt felelőse a rendezvényvezetőségben)
- A szervezői csapat összetételében milyen mértékben vannak tapasztalt és kezdő szervezők (a maximális értéket azok az összeállítások jelenthetik, ahol nagyjából azonos arányban vannak ígéretes kezdő, és nagytapasztalatú öreg profi szervezők)
PÁLYÁZATNAK TARTALMAZNIA KELL:
PÁLYÁZÓK:
A főszervező és a többi rendezvényvezető felsorolását, valamint rendezvény vagy egyéb programok szervezésében szerzet tapasztalataikat. Annak meghatározása, hogy melyik szervező pontosan milyen feladatköröket fog betölteni. Az egyes feladatkörökhöz kapcsolódó tevékenységeket kérjük részletesen kifejteni
ÁLTALÁNOS KONCEPCIÓ:
A koncepciónak tartalmaznia kell a következők olyan részletezettségű leírását, amelyből a bírálók megítélhetik a koncepció megfelelőségét, és amely alapján a tényleges szervezők megszervezhetik a tevékenységeket:
- A rendezvény főbb jellemzőinek, célkitűzéseinek leírása. Az eddigi LEP rendezvényekhez képest az eltérések, újítások, vagy valamelyik korábbi rendezvényen már előfordult motívum feldolgozásának összegyűjtése.
- A rendezvény célközönségének meghatározása, a különböző érdeklődési köröknek szóló programok összehangolásának terve.
- a tolkieni mitológiában való elmélyülést szolgáló kreatív és ismeretterjesztő programok részletes leírása
ISMERTETŐ:
Helyszín:
A rendezvény tervezett helyszíne (esetleg több lehetőség), és kiválasztásának főbb szempontjai.
Költségek:
A rendezvény tervezett részvételi díja, a tervezett költségek főbb összetevőinek arányai.
- Rózsa
- Nem elérhető
Ennek főszervezői posztját vállalom, de a
KÖNYVÁRUSITÁS MEGSZERVEZÉSÉHEZ KERESEK LELKES, AGILIS, TÁRGYALÓKÉPES EMBER(EKET) magam mellé
Az alábbi feladatokban kérem a közreműködést, hogy ne egyedül csináljam:
a könyv- és egyéb beszerzések, rendelések megszervezése
a logisztika megszervezése,
az árusok "beszervezése"
azaz sok-sok msn-ezés, emilezés, levelezés és telefonálás [/b]
Akinek van ötlete, tippje, beszerzési forrása, hogy mit lehetne még az MTT SHOP-ban árusitani az eddigieken túl, szóljon.
Köszönettel: Rózsa
- Tünde
- Nem elérhető
köszi
- Gandalf
- Nem elérhető
- Ery
- Nem elérhető
Aeglos írta: Mivel november közepe van és másfél hónap múlva már itt a LEP, tanácsolom, hogy akit érdekel a szervezés, sürgősen írja be ide, legalább azok tudjanak egymásról akik szervezni akarnak, tudjátok, hogy kikre számíthattok.
Pardon! Csak egy hónapunk van, ezért tényleg mindenki siessen.
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
If I promise not to kill you, can I have a hug?
- Attila
- Nem elérhető
"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
"Well, I'm back."
- Namarie
- Nem elérhető
Más: a ruhatár: lesz-e vagy sem? Ha nem, akkor üvöltő betűkkel kellene kiplakátolni, hogy nincs. (Tavali eset)
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Aeglos
- Nem elérhető
Ez a szervezés jó alkalom arra, hogy olyan emberek is kipróbálják magukat, akik még nem szerveztek nagyon nagy rendezvényt az MTT-ben, de szerettek volna, mert a koncepció ugyanaz lenne mint tavaly volt, és a tavalyi szervezők is bármikor segítenek.
Pályázat is lesz rá, de előnyt élveznek azok, akik a tábori pályázatban is indulnak és jelezték, hogy amennyiben nem nyernek, vállalnák egy nagyobb rendezvény (pl.: LEP) lebonyolítását.
Mivel november közepe van és másfél hónap múlva már itt a LEP, tanácsolom, hogy akit érdekel a szervezés, sürgősen írja be ide, legalább azok tudjanak egymásról akik szervezni akarnak, tudjátok, hogy kikre számíthattok.
Aki szeretne tudományos előadást tartani, táncprodukcióban részt venni, az is jelezze, hogy előrébb legyünk.
Úgy tudom, hogy a színművesek a Gondolinon kívül jeleneteket is szeretnének, ezeket is el kéne kezdeni összrerakni, ha akarjátok a LEP-re. Tudom, hogy annyi minden történik még addig, hogy nem is tűnik föl, hogy ilyen kevés idő van, de sietni kellene... A táncosok is mindig az utolsó utáni pillanatban raknak össze valamit, próbáljatok most kicsit előbb hozzákezdeni, már most gyakorolgatni.
Nem én vagyok a legautentikusabb forrás, jön-jön-jön a pályázat a vezetőség részéről, de addig is forogjanak a fogaskerekek!
And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.
- Sirgon Esgalnor
- Nem elérhető
- Olosta
- Nem elérhető
Dreamer_KF írta: ...idén nem lesz LEP.
Idén már tényleg nem.
"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.