Tolkien HU

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 6 hónapja #44310 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Tolkien HU
A fákat NEM a tündék keltették életre, hanem a beszédre tanították meg őket. Az entek eredetéről lásd: A szilmarilok, Aule és Yavanna c. fejezet.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 6 hónapja #44309 Írta: Anonymous
A kérdés elég könnyen megoldható,csak azt kell tudni,vajon Bombadil előbb jött Középföldére mint a tündék? Hiszen a fákat a tündék keltették életre.Ezt maga Szilszakáll mondta el a hobbitoknak.<br> Egyszer olvastam egy verseskönyvet Bombadil Tomáról, egy Tolkien mesék kötetben találtuk Larynával. Nekem nagyon tetszett;benne van, hogyan ismerkedett meg Toma Aranymaggal.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 6 hónapja #44308 Írta: Anonymous
Ezt a részletet már én is rég észrevettem és szerintem ez is azt igazolja hogy 1000 és 2000 között van...
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 6 hónapja #44307 Írta: Anonymous
Hé, Legolasról találtam vmi érdekes részletet:<br> Amikor Legolas, Gimli, Aragorn a két hobbitot keresték a második részben a Fangornnál, Legolas az erdőről ezt megjegyzi:<br> ,,Öreg, nagyon öreg. Olyan öreg, hogy szinte még én is fiatalnak érzem magam, márpedig ezt nem éreztem azóta, hogy veletek, gyerkőcökkel utazom.''<br> Na jó, ezzel még jobban megbolygattam a témát, de ez így izgi:)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 6 hónapja #44306 Írta: Anonymous
En is kivancsi lennek ra...nem tudom hogy bombadil szemelye ||akarattal|| van ennyire misztifikalva , vagy csak ugy kerult e a konyvbe mint epizod.enilno
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 6 hónapja #44305 Írta: Anonymous
Hmm, ha ez most ketszer lesz benn bocs.<br> Nos, en ugy erzem Bombadil az oregebb. Ket idezet a GYU II/2-bol ezt igazolja.<br> Elrond azt mondja rola:a legvenebb apatlan<br> Glorfindel pedig:Utolso lenne mert o volt az Elso<br> Aki akarja nezzen utana :) <br> Amugy kivancsi vagyok szerintetek ki Bombadil.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 6 hónapja #44304 Írta: Anonymous
Bombadil orgebb szerintem... de hat ezt inkabb az okosabbak mondjak majd meg :) De azt nem akarom elhinni hogy kihagyjak a filmbol.Ezzel megcsonkitjak az egeszet . enilno
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 6 hónapja #44303 Írta: Anonymous
Mit gondoltok ki az öregebb;Bombadil vagy Szilszakáll?<br> Azért az tényleg gáz hogy kihagyják szegényt Öregerdőstül,Aranymagostul és mindenestül...pedig jó lett volna hallani ahogy a mondókáit énekelgeti egy sárga csizmában :-) )
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 6 hónapja #44302 Írta: Anonymous
napirend 1. vegrahajtva! johet a kovetkezo FAQ: ki is valojaban Bombadil Toma...? :) )))))))
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 6 hónapja #44301 Írta: Anonymous
Legolas hülye, jó van, elintéztük:)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 6 hónapja #44300 Írta: Anonymous
Legolas bent csücsült a Bakacsinerdőben, és tünde lévén méltóságon alulinak tartotta, hogy mágusokkal, hobbitokkal meg emberekkel törődjön...<br> Elolvasott 1-2 könyvet, meghallgatta a bárdokat, azt' jóccakát... esetleg focimeccset is nézhetett... Aztán kiküldik a vad és barbár ifjú lények közé, ahol se tévé se melegvíz se pizza, se pepperóni csak vad és barbár dolgok, meg a Sötét Úr szolgái... <br> Csodálkoztok, hogy kicsit naiv? Mi több! Még népe szokásaival sincs tisztában, mert összebarátkozik Gimlivel... :-) )
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 6 hónapja #44299 Írta: Anonymous
Köszi a válaszokat.Bár szerintem még így is messze jártok az igazságtól...Amikor a Három vadász és Gandalf Meduseld felé tartanak,Legolas megemlíti,hogy a rohaniak népe,csupán 500 évvel ezelőtt jött arra a vidékre,majd hozzá teszi,hogy ez az ő szemében milyen röpke kevés idő...Ráadásul ha azt vesszük,Arwen is 3000 éves,mégis külsőre kb olyan idős mint ő.<br> Mégis megintcsak igazat adok Asmodeusnak:Legolas tényleg elég tapasztalatlannak tűnik...(bár szerintem a pizza nem lenne a kedvence...)de humora az van!Ez tetszik benne.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 6 hónapja #44298 Írta: Anonymous
Ezek a tündék már csak ilyenek. Szerintem Legolas személyiségét valamiféle rejtély lengi be. Alig lehet tudni valamit róla, Tolkien többet is írhatott volna...vagy írt is, csak nem emlékszem, mert be voltam rugva? Affene tudja... :-)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 6 hónapja #44297 Írta: Anonymous
Legolas 2000 éveees?! Azzannyát! Én aztán lennék tünde!:)<br> Nekem Legolas a könyvben egy kicsit tapasztalatlannak tűnt (ezt ne értsétek félre)...és 2000 évig akkor mit csinált? Rendelte a pepperónis pizzát, beszélgetett a futárfiúval, s az odújában nézte egész nap a focimeccseket?:)<br> Bár ki tudja...ezek a tündék minden hülyeségre elvetemültek:)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 6 hónapja #44296 Írta: Anonymous
Kedves Svindler... én Bp-ről beszélek... és augusztusban ALIG<br> lehetett jegyet kapni... bár aki akarta annak sikerült...<br> más: Legolas nagyon öreg, bár szerintem nincs 2000 éves...<br> Bár a fene tudja.. a tündék sose tartották annyira számon az éveik számát...
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 6 hónapja #44295 Írta: Anonymous
Alynna: Passz, senki sem tudja pontosan, ninsc ra utalas sehol. A mi biztos, hogy Thranduil, a Bakacsinerdei tundek kiralyanak fia. A Bakacsinerdo viszont eleg regi. III. kor 1050-tol hivjak Bakacsinnak, mert ekkor eri el az arnyek. Vagyis Thranduil kiralysaga akar 2000 eves is lehet, igy akar Legolas is lehet annyi... Egy biztos, Thranduil mar harcolt az Ot Sereg csatajaban (III. 2941)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 6 hónapja #44294 Írta: Anonymous
Kérdeznék valamit:Ki tudja hogy hány éves Legolas?Ez nagyon érdekelne...Szerintetek?
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 7 hónapja #44293 Írta: Anonymous
Augusztusban? Hol? En 2 nappal elotte vettem Szegeden a premierre, es tok jo helyre kaptam, arrol nem is beszelve, hogy Szombathelyen is hasonlo volt a helyzet. Pedig ugyanakkor mutattak be mindenhol.<br> Egyebkent a SW I bemutato szeptemberben volt, augusztus meg 1 honappal elotte van.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 7 hónapja #44292 Írta: Anonymous
A hajnal csakazértis teccik...<br> A jeggyel kapcsolatban: a STAR WARS Episode one-ra már augusztusban alig lehetett jegyet kapni...<br>
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 7 hónapja #44291 Írta: Anonymous
Nem biztos, hogy hajnalban lesz, csak ha ugy esne veletlenul akkor esetleg...<br> Jegyet szerintem november elott biztos nem lehet szerezni :) )))))))) De lehet hogy csak december elejetol lehet kapni. Ez a mozikon fugg, meg azon mennyire tudjak pontosan elore, hogy naluk a filmer mikor fogjak jatszani(ez 1 honapnal tuti nem tobb)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 7 hónapja #44290 Írta: Anonymous
Van még egy kérésem:<br> Mikor lehet és hol és hogyan jegyet szerezni az első magyar bemutatóra?<br> Még mindig úgy van, hogy hajnalban lesz? Ez teccik...
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 7 hónapja #44289 Írta: Anonymous
Az alkotókról szóló részt nem tudtam megnyitni... csak az a kérdésem, ki írta a zenéjét...
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 7 hónapja #44288 Írta: Anonymous
frankó lesz<br> <br>
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 7 hónapja #44287 Írta: Anonymous
Üdv minden elvetemült rajongónak!<br> <br> Miután minden esetleges kérdésemre megkaptam a választ, ezzel most nem is foglalkoznék. Inkább azzal, hogy az oldal nagyon faszcinális (gyengébbek kedvéért, bár remélem nincsenek ilyenek: lenyűgöző), és elismerésem a készítőknek! :*
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 7 hónapja #44286 Írta: Anonymous
Szó sincs róla, hogy törölgetni akarnék. A sajátomon sem akartam, Te is tudod.<br> Ne ködösíts cimbora:)<br> <br> Üdv
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 7 hónapja #44285 Írta: Anonymous
Hé, Svindler! JaMaN törölgetni akar a fórumodon! Nem bír egy fórumon maradni:)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 7 hónapja #44284 Írta: Anonymous
Én a sírbuckákat is sajnálom...<br> Nagyon tuti ahogy lr van írva...
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 7 hónapja #44283 Írta: Anonymous
Dehogynem :) <br> De remélem, hogy itt nem lesz rá szükség. Legalábbis szeretnélek arra kérni, hogy ne kelljen, jó?<br> <br> Üdv
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 7 hónapja #44282 Írta: Anonymous
Szegény Bombadil! Lehet, hogy egy kicsit doppingos volt, de elviselhető... :) <br> JaMaN, ugye itt nem törölgetsz?:)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 7 hónapja #44281 Írta: Anonymous
Alyr!<br> A kardokat ha minden igaz Vandor-tol kapjak Bri-ben<br>
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.257 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére