Tünde<->törp

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 4 hónapja #46693 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Tünde<->törp
Sesy: unszimpatikus s ÉN MEG SZERETEM A TÖRPÖKET, ÚGYHOGY NE MERJ ILYENEKET MONDANI RÁJUK, MERT A VADÁSZPUSKÁMAT LEDUGOM A TORKODON S ELSÜTÜM, KÉTSZER IS!!!<br> Valahogy így viselkedne egy HP-rajongó, ha szidnák kedvenc Harry Potterét... :)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 4 hónapja #46692 Írta: Anonymous
kyre: ok, visszaszívom hogy agresszívak. elismerem, hogy ha a vagyonomról lenne szó, én is agresszív lennék:)) de akkor sem szeretem a törpöket, valahogy már az első pillanattól únszinpítikusak voltak (hú, ezt most jól irtam?). :)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 4 hónapja #46691 Írta: Anonymous
Mindjárt hozom az ígért vadászpuskámat... :)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 4 hónapja #46690 Írta: Anonymous
Te engem ne kritizálj...<br> :)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 4 hónapja #46689 Írta: Anonymous
Morgana: ,,szívemből szóltál''? Ez egy kicsit horrorisztikus... :)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 4 hónapja #46688 Írta: Anonymous
Alyr Arkhon: Szívemből szóltál. Kösz.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 4 hónapja #46687 Írta: Anonymous
Alyr Arkhon: na, ez szép volt... :)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 4 hónapja #46686 Írta: Anonymous
A tündékben az nem szokott tetszeni az olvasóknak, hogy a regényekben nem szokoktak figyelni az emberekre, alsóbbrendű lényeknek tekintve őket (ami persze igaz is) ezenkívül az ő idejük lejárt, dekadensek, csak magukkal és a régmúlt dolgokkal törődnek. A törpök az embereket szakmai barbároknak és született kontároknak tartják, maximum üzletfekleknek tekintik őket. Ha a vagyonukról van szó, agresszívak, de ki nem az?<br> Különös mágikus kötelék fűzi őket a kövekhez, fémekhez, amit az emberek nem értenek, és jó szokásukhoz híven meg sem próbálják megérteni, inkább nem közösködnek ezekkel a orzszülöttekkel... Egyik sem rossz, mindkettő jó, az ember a rossz, akihez viszonyítani szokták...
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 4 hónapja #46685 Írta: Anonymous
Nem túl sok fantasy regényt olvastam még, de egyikben sem figyeltem fel arra, hogy a törpök agresszívak lennének. A többi szereplőhöz képest átlagosan agtesszívak voltak. Persze most nem azt mondom, hogy szeresd a törpöket, hanem csak azt, hogy (szerintem) ezt rosszul látod.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 4 hónapja #46684 Írta: Anonymous
Nekem se a tündék se a törpök nem szimpik. A törpök olyan agresszivak, meg nem tudom, valahogy nem birom őket. A tündék meg túl álmodozóak, foglalkozhatnának többett a körölöttük lévő dolgokkal, bár mosst lehet hogy hülyeséget mondtam, ha igen, bocs. Nekem a kedvenceim a hobbitok, mert vidámak, szívósak, és nemtudom, csak ugy tetszenek.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 4 hónapja #46683 Írta: Anonymous
Svindler: Meg tudod mondani, hol találom? Mármint a filmet a Neten. Én is a HBO-n láttam a Dűne részletet nemrég.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 4 hónapja #46682 Írta: Anonymous
Angol felirat? Ez érdekes... :)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 4 hónapja #46681 Írta: Anonymous
Ja ahogy mondod Svindler megvan videjón, meg tényleg f@@ film. Sajna csak angol feliratos változat van meg. Az angol tudásom ugyan nem anyanyelvi de második harmadik nézésre már semmi probléma nem volt, és igazán megéri annyiszor megnézni.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 4 hónapja #46680 Írta: Anonymous
Ja! Es az eredetiben jatszott Brad Dourif (azt hiszem a Harkonnen baro orvasa volt) aki a GYU filmben Kigyonyelvet fogja alakitani.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 4 hónapja #46679 Írta: Anonymous
Az eredeti Dune mozifilm (1984) igencsak jo film volt. Nem kovette teljesen a sztorit, de nagyon jol sikerult hangulat szempontjabol. Es latvanyebol is. Tekintve hogy volt szerencsem latni az uj HBO altal sugarzott sorozatbol az utolso reszt, kijelenthetem hogy ez az uj nyomaba se ert az eredetinek. Raadasul abban jopar neves szinesz jatszott, mint pl: Kyle McLachlan(Twin Peaks), Patrick Stewart (StarTrek), Sting, Juregen Prochnov (Das Boot). A Harkonnenek egyszeruen szuperul meg voltak csinalva! Ja es a Toto csinalta a zenejet.<br> Egyebkent a neten is hozzaferheto valahol egesz jo minosegben (DivX), cirka 640 mega. Persze angolul van de van felirat is hozza, innen csak szoftver kerdese :) .<br> <br> Kyre: a vhs egy video formatum. Azaz Battinak megvan videon...
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 4 hónapja #46678 Írta: Anonymous
Batti: Mi az a vhs? Nem baj ha angol (de ugye magyar felirat van?)<br> A tesóm egyszer elhozott egy eredetileg angolul beszélő filmet, a haverja az mondta, hogy feliratos, itthon kiderült, hogy tényleg az: talán kínaiul volt :) <br> Tudsz valami JÓ fantasy filmet?
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 4 hónapja #46677 Írta: Anonymous
Kyrre: sajna ez már olyan régi film, hogy már valamelyik magyar tv csatorna is leadta, mozira ne várj. De nekem megvan vhs-en, igaz csak angolul.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 4 hónapja #46676 Írta: Anonymous
Batti: Majd, ha adják a filmet és eszembe jut, megnézem. :)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 4 hónapja #46675 Írta: Anonymous
Ha már a Düne szóba került, az első film változatot érdemes megnézni. azt amelyikben Paul Atreidest Kyle McLachlan játssza(tudjátok: Tűz jöjj velem vagy Flintstones film). Nos az tízegynéhány éve készült és nagyon ott van, véleményem szerint nagyon pontosan visszaadta a könyv hangulatát.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 4 hónapja #46674 Írta: Anonymous
A Dűnéből pedig egy olyan részt láttam, amit helyileg vagy időben totál nem tudtam összeegyeztetni a könyvvel, ráadásul egy, a könyvben nem említett szerelmi szál készült kibontakozni, úgyhogy mihelyt felmértem a helyzetet rögtön kikapcsoltam a tévét. Persze lehet, hogy tévedek. De valószínűbb, hogy nem.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 4 hónapja #46673 Írta: Anonymous
Asmodeus: Voltam a könyvtárban, a könyvet igaz nem találtam meg, de biztos vagyok benne, hogy az Asimov nyomában egy része. Hari Seldon éltének utolsó szakaszával foglalkozik. Talán azért nem fogott meg, mert általában nem vagyok oda az életrajzokért. Ráadásul H. S. munkájával alig foglalkozott, pedig az érdekelt volna.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 4 hónapja #46672 Írta: Anonymous
Kyre: a Dűne-filmből én csak a második rész egyik jelenetét láttam, amikor egy vöröshajú katonát a kékszeműek agyonszurkálnak s egy kisfiú a katona levágott fejét az égbe emeli. Marhára tetszettek annak a levágott fejnek a kancsalító szemei... :)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 4 hónapja #46671 Írta: Anonymous
Asmodeus: Nem, habár ebben nem vagyok tuti biztos.<br> Olvastad a Dűnét és a Végjáték 3 részét?<br> Filmen láttam a Dűnéből egy kis részt, ha a GyU-t is így el... akkor keresztet vethetünk rá.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 4 hónapja #46670 Írta: Anonymous
Kyre: még az Alapítványhoz:<br> Azokat a részeket is olvastad, amiket már nem ő írt? (phúú, ez állatira érthető kérdés volt... :)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 4 hónapja #46669 Írta: Anonymous
a jót után kimaradt egy ír, bocs
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 4 hónapja #46668 Írta: Anonymous
Asmodeus: Az Alapítványt elolvastam, úgyhogy felőlem akár oldalakat is írhatsz róla, legfeljebb a GyU rajongók fognak megkövezni...de ha már egyszer úgyis fel akarod áldozni magad:-) Egyébként tényleg jó könyv, csak rühellem, ha vki vmi jót, aztán évek múlva a gondolatszegény írók úgy akarnak meggazdagodni, hogy megírják az előzményét, folytatását stb. <br> dodie: Nekem tetszett. Persze egy 280 oldalas könyvet nem lehet kötetekkel összehasonlítani. Amiket nem bírtam benne: rendkívül ember/lovagcentrikus, sok a halál benne (mintha kedvenc szereplőim elkiáltották volna magukat: csak egy maradhat!) Beszéltek a Sárk.-ban arról, hogy Humát egy fehér szarvas/egyszarvú/vagy mi vezette?
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 4 hónapja #46667 Írta: Anonymous
Jól van na, egy kicsit tényleg belelovaltam magam! Kyre: Azt nem olvastam, de az egy amerikai sorozat(Dragonlance:Heroes)egyetlen M.o.-on megjelent darabja. ha elolvastadm majd meséld el milyen volt.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 4 hónapja #46666 Írta: Anonymous
Kyre: bocs, de most rögtön nem tudom elkezdeni, mert még rengeteg könyvvel vergődök. Most akarom elolvasni az Alapítvány és Birodalmat. Ez az egész sci-fi Alapítvány-trilógia tök király! Az öreg zsidó Asimov tudott mit írni! A könyvéből egy csillagászathoz, matematikához, pszihológiához, történelemhez, politikához nagyon is értő emberként ismertem meg. <br> Hari Seldon, aki az Alapítvány Nagy Főszereplője, azt is ki tudta számítani, hogy 1,7 % esély van rá, hogy aznap megtámadják. Ezer év jövőjét ki tudta számítani s miközben az Alapítvány népe egyre több váltságba esett, a végén a galaxis urai lesznek az elbarbárosodott és elesett Galaktikus Birodalom után.<br> Jaj, de mi a francokat írok itt én? Inkább abbahagyom, mert leírom az egész trilógiát, mint dodie:)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 4 hónapja #46665 Írta: Anonymous
dodie, Stwoyn: Ejha!<br> dodie: Most kezdtem el olvasni Huma legendáját(első 10 oldal). Az unokatestvérem adta ide, de sokáig azért nem mertem belenézni, mert féltem ,hogy gyerekes lesz. Eddig jónak tűnik. Olvastad már? Érdemes elolvasnom?<br> Asmodeus: én eleve paródiákkal kezdtem, azt gondoltam, hogy a fantasy olyan gyerekes, hogy abból csak a paródiát lehet kibírni. Aztán elolvastam a GyU-t és az Őszi alkony sárkányait - na merőben megváltozott a véleményem. A Sárkányos is jól kidolgozott, kicsit humorosabb, mint a GyU, persze itt is meg kell menteni a világot, van benne egy félelf, aki vergődik az elfsége és embersége között, kedvenceim: a surranó, a törp és az öreg varázsló. Ami nagyon tetszett benne, hogy a különböző fajok és karakterek közötti ellentéteket tök jól megírták. Kezdd el olvasni, rövid idő után úgyis rájössz, hogy tetszik-e öööö milyen gyorsan olvasol?:)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 4 hónapja #46664 Írta: Anonymous
ok, szia!
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.276 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére