Tünde<->törp

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 5 hónapja #46010 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Tünde<->törp
Utána néztem a mitológiában az elfeknek (tündéknek), és a germán-skandináv mitológiában találtam is róluk egy pár szót:Az elfek szellemlények a gemán mitológiában. Az elfek néha világos és sötét lényekre oszlanak. A világos elfek a levegő, a légkör szellemei, külsőre apró, szép emberek, hüvelyknyi termetűek, virágszirom sapkát viselnek. Lakóhelyük lehet fa, amelyet így nem lehet kivágni. Szeretnek holdfényben körtáncot lejteni;muzsikájuk elbűvöli a hallgatót, táncra készteti még az élettelen természetet is; a muzsikus mindaddig nem tudja abbahagyni az elfek dallamát, míg hangszerét össze nem törik. Foglalatosságuk a fonás-szövés, fonaluk az ökörnyál. <br> <br> Hát ennyi az elfekről, persze csak a germánok szerint.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 5 hónapja #46009 Írta: Anonymous
Már kettő!!!:)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 5 hónapja #46008 Írta: Anonymous
Jobban szeretem a Törpöket mint a Tündéket.Nekem nem tetszik, hogy annyira visszahúzodóak és soha ha kérdezik őket nem mondanak pontos választ.A törpöknek legalább van humorérzékük az Elfekkel ellentétben.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 5 hónapja #46007 Írta: Anonymous
Nem tudom, engem inkább a tündék fogtak meg, bennük több nem evilági tulajdonság van, mint a törpökben, pont ezért tartom őket különlegesebbnek. Mondjuk ez csak a privát véleményem.<br>
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 5 hónapja #46006 Írta: Anonymous
Brodó: Köszönöm!!! Te vagy az Első, (rajtam kívül) akiknek jobban tetszenek a törpök, mint a tündék!!! Phú, ünnepnap van!!! Jííííhááááá!!!<br> Hopsz, elnézést, elszaladt velem a ló, öhm... :)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 5 hónapja #46005 Írta: Anonymous
jobb szeretem a törpöket, bár atündék is tetszenek.Az alacsony tömzsi izmos szakállas törpök közelebb állnak a szívemhez mint a tündék. A tündék mintha nem is e világiak lennének, és szerintem nem fer, hogy addig élnek amíg bele<br> nem unnak az életbe, igaz a törpök is tovább élnek mint a többi halandó. Tetszik hogy ennyire szeretnek építkezni.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 5 hónapja #46004 Írta: Anonymous
Álmodtatok valaha törpökkel,tündékkel vagy a könyvből egy bizonyos szereplővel?Én már igen,nem is egyszer.<br> Nem tudom valóban olyan jó lenne-e ha igazából élnének.Mert még ha idetévednének is,valószínű azonnal tovább állnának...<br> Az álmainkban inkább jobb helyük van.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 5 hónapja #46003 Írta: Anonymous
Hmmm.... A tündéknél is van szebb: az entek. El tudtok annál varázslatosabbat képzelni, mint mikor mentek az erdőben és a fák elindulnak mellettetek??? Szóval nálam az entek nyertek!
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 5 hónapja #46002 Írta: Anonymous
Szerintem, ha a tündék léteznének, mint az Alapítványban Hary Seldon, kiszámítom a matematika segítségével, hogy mi lenne az emberiség jövője, ha tündék lennének:<br> Hívők, nem hívők, lázadások, háború, elprimitívülés, kihalás, új uralkodó faj. Hm, mindig ugyanaz, ráruum:) (ugye értitek a poént?)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 5 hónapja #46001 Írta: Anonymous
Most meg azért bocsi mert lemaradt egy t :) )...
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 5 hónapja #46000 Írta: Anonymous
Hát én lehet, hogy ismerek is egyet..Íjászként dolgozik az egyik (magyar)várban.Szőke hosszú haja van(tudom ez nem mérvadó),kék szeme, és amennyire ismerem elég ündés a jelleme.Remélem senki nem haragszik meg, hogy ilyeneket írogatok csak így hébe-hóba,közben lehet hogy, nem is igaz de azért..Még egyszer bocsi.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 5 hónapja #45999 Írta: Anonymous
Miért lenne az?
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 5 hónapja #45998 Írta: Anonymous
Én is gondoltam már arra, hogy milyen király lenne, ha léteznének ezek a regénybeli szereplők. Kár, hogy ez teljesen lehetetlen :( ( <br>
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 5 hónapja #45997 Írta: Anonymous
Skeach<br> Ugyan már!!! Remélhetőleg ők lennének ránk hatással! Bár ellenfelük is lenne jócskán (pár emberke=orkok...), úgy érzem, az emberek többsége vágyik arra az értékrendre, amit a tündék képviselnek!<br> Elég, ha a jelenlevőkre gondolunk. :) <br> De nagy szükség lenne rájuk, az biztos!!
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 5 hónapja #45996 Írta: Anonymous
Hát, mi lenne abban a jó, hogy ha léteznének? Nagyon hamar civilizálódnának, lenne kocsijuk, házuk, tv-jük, számítógépük :) Csak máshogy néznének ki, mint mi.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 5 hónapja #45995 Írta: Anonymous
Én, a Tündék (egyik) legnagyobb barátja, szeretném, ha tényleg léteznének. Úgyhogy már többen vagyunk :)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 5 hónapja #45994 Írta: Anonymous
Ketten?!<br> Hárman!!!<br> minimum... :)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 5 hónapja #45993 Írta: Anonymous
hálistennek. :) <br>
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 5 hónapja #45992 Írta: Anonymous
zoé: hát, ketten már tutira vagyunk. :)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 5 hónapja #45991 Írta: Anonymous
Előttem egy-két ember csak arról ír hogy mi lenne ha léteznének tündék.És ha valóban léteznek?Én igazán hiszek ebben(vagy legalábbis reménykedem)és azt is remélem hogy ezen a fórumon sokan vannak így.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 5 hónapja #45990 Írta: Anonymous
A vizek,fák,erdők szellemei;általában segítik az embert,de néha bajt is hoznak rá.Szeretik a játékot;a táncot olykor pirkadatig ropják.Oly szépek,hogyha valaki táncolni látja őket,nem tudja levenni róluk a szemét,ha pedig közéjük áll táncolni,akkor vagy eltűnik,vagy csak a holttestét találják meg.Az elfek között találjuk a fény szellemeit,a segítő szellemeket,a homály szellemeités a sötétség szellemeit.(!)Külön osztályt alkotnak köztük a törpék. <br> Hát hirtelen ezt találtam az elfekről(bár ezt már biztos mindenki olvasta) de azért leírtam.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 5 hónapja #45989 Írta: Anonymous
Nos, igen, Zoé, a fantasy irodalom egyérteműen a germán, kelta mitológiára épül és mindkettő indoeurópai nép, tehát szép számmal van fedés a görög és az ősi(!) római mitológiai lényekkel is. Meg hát a többi...<br> Pl. Csak az Özönvíz történet megannyi nép mitológiájában szerepel, nem csak az európaiakban! Persze erre a tudósok szikár magyarázatokat keresnek, de én úgy hiszem, hogy mindaz, ami a legendák ködébe vész, megadja a lehetőséget arra, hogy higgyünk egy emberen-kívüli világ (akár hajdani) létezésében. Annyi mindent sikerült már elpusztítanunk...
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 5 hónapja #45988 Írta: Anonymous
egy lemaradt bocsi:-)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 5 hónapja #45987 Írta: Anonymous
Ez igaz.Ha germán,skandináv mitoglógiában kicsit utánna kutakodtok, egyértelmű jeleket fogtok találni a tündékre(v.elfekre).Kicsit más oldalról megközelítve pl. a minoszi palotát óriásokkal építette a király(írásos ény)<br> ,akkor tündék is biztosan voltak(vagy vannak,csak mi emberek annyira eltávolodtunk a világu(n)któl, hogy nem is vesszük észre őket?).
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 5 hónapja #45986 Írta: Anonymous
Egyszer láttam egy mesefilmet, amiben egy kislány legjobb barátai a babái, akik beszélgetnek vele, játszanak stb. Mert a kislány HISZ bennük. Aztán egyszer az anyukája meghallja, hogy beszélget vkikkel és mikor bemegy a szobába, hogy megkérdezze, kivel csacsogott, a kislány azt mondja, senkivel. MEGTAGADJA az élő babákat és azok attól fogva úgy lesznek vele, mint a többi tárgy, élettelenek lesznek. <br> Vagy egy jobb példa: a Végtelen Történet. Nem, nem, nem a film(ek), az(ok) semmit sem ér(nek). A regény!! Fantázia elpusztul, mert az emberek már nem hisznek benne és lakóiból a mi világunk hazugságai válnak. Ez történt a tündékkel is?... Remélem nem. Mi nem tagadjuk meg őket, ugye?<br> Amúgy is érdemes egy kicsit tanulmányozni a mitológát... néha megdöbbentően hiteles dolgokat olvashat az ember (szerintem pl. száz, hogy voltak sárkányok egykor...) .
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 5 hónapja #45985 Írta: Anonymous
Olyan szép téma ez, nem? Tényleg kár, hogy manapság már alig hisznek az emberek ezekben a csodás lényekben! Pedig megszépítenék az életüket...
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 5 hónapja #45984 Írta: Anonymous
Szerintem a tündék nem találnák itt a helyüket.Nem hinném hogy sokat tudnának változtatni ezen a romláson...inkább nekünk kéne tenni valamit,hátha egyszer még vissza tudjuk csábitani őket ide :) ))
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 6 hónapja #45983 Írta: Anonymous
Geowyn: én is azt mondtam hogy ha élnének ma még tündék sokkal szebb lenne az élet.<br>
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 6 hónapja #45982 Írta: Anonymous
Orlando Cannes-ra megnövesztette a haját, de azért látszanak a punkos beütések! :-)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 6 hónapja #45981 Írta: Anonymous
Nem tudom olvasta e valaki Margaret Weiss és Tracy Hickman könyvét, a Nyári tűz sárkányait. semmi köze a Gy.U.-hoz, csak erről jutott eszembe, hogy annak is az a vége, hogy elhagyják az istenek a világot, és az átalakul olyanná, mint a mai világ. szerintem ez egy szenzációs ötlet volt, mert az mebernek olyan érzése volt hogy nem is tudom... vannak csodák, és talán az elfek is fennmaradhattak valahol, mondjuk a feltérképezetlen esőerdőkben, vagy az orosz fenyvesekben... például a Tátrában vannak olyan helyek, ahol szinte várom hogy a hátam mögött megszólal egy hang:Csillag ragyogta be... de persze nem szólal meg senki, én meg pofára eem egy gyökérben... egy kérdés: Orlandónak punk haja volt Cannesban? én nem láttam a műsort:( nem tudja vk átvenni nekem?
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.270 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére