Tünde<->törp

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 4 hónapja #46633 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Tünde<->törp
Én Merpezem Brodo ahaverom, a merp nem tul jó de a világa=tolkien világa és az a legjobb. Éppen most javjtgatom a játékot
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 4 hónapja #46632 Írta: Anonymous
Néha, Magus-t. de ritkán. Már ha a szerepjátékra gondolsz(remélem, mert különben égek)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 4 hónapja #46631 Írta: Anonymous
Szerepezel?
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 4 hónapja #46630 Írta: Anonymous
Csak olvastam, amit írt, de úgy nem igazán. miért?
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 4 hónapja #46629 Írta: Anonymous
Ha ha ha. Brodot ismered?
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 4 hónapja #46628 Írta: Anonymous
De poén:)<br>
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 4 hónapja #46627 Írta: Anonymous
figyu mindenki alszik már <br> csak ketten vagyunk
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 4 hónapja #46625 Írta: Anonymous
:) ))<br>
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 4 hónapja #46626 Írta: Anonymous
Volt ereje vk-nek végigolvasni?:)<br>
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 4 hónapja #46624 Írta: Anonymous
dodie te őrült!!!!!!!!!!!!!!
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 4 hónapja #46623 Írta: Anonymous
Hú, ez egy kicsit hosszú lett, akit nem érdekel, attól elnézést kérek.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 4 hónapja #46622 Írta: Anonymous
Remélem nem köveztek meg, hogy beillesztek ide egy kis.. izét, verset, ami arról szól. Tudom hogy ez nem egy Dragonlance honlap, de azt hiszem, ha jót találsz, azt oszd meg mással is. Szóval:<br> Északról jött a vész, ahogy tudtuk elore:<br> a tél elején egy sárkány tánca<br> dúlta fel a vidéket, majd a vadonból,<br> a síkokról jöttek egyre, az édes anyaföldbol,<br> mérhetetlen éggel maguk elott.<br> Kilencen voltak a három hold alatt,<br> az oszi alkonyatban:<br> mikor a világ hanyatlásnak indult<br> léptek a történet színterére.<br> <br> Egy sziklakertbol kelt ki az egyik,<br> törpék csarnokából, idojárásból, tudásból,<br> hol a szív és az ész kérdezetlenül<br> vágtat a kéz csapolatlan erében.<br> Atyai karjában gyujtötte a szellemeet.<br> Kilencen voltak a három hold alatt,<br> az oszi alkonyatban:<br> mikor a világ hanyatlásnak indult<br> léptek a történet színterére.<br> <br> Szellok kikötojébol szállt alá a másik,<br> levegokönnyuséggel,<br> a hullámzó vetésekre, a surranó honába,<br> hol saját kicsiségébol magától kel ki a mag,<br> hogy zöld s arany legyen, majd újra zöld.<br> Kilencen voltak a három hold alatt,<br> az oszi alkonyatban:<br> mikor a világ hanyatlásnak indult<br> léptek a történet színterére.<br> <br> A síkföldekrol jött a következo, a gondozott birtokokról,<br> mint kit a messzeség, a semmi láthatára nevelt.<br> Bot volt a kezében, s egy batyu, amelyben<br> irgalom s fény volt egybegyujtve:<br> a világ sebeit hordozva jött.<br> Kilencen voltak a három hold alatt,<br> az oszi alkonyatban:<br> mikor a világ hanyatlásnak indult<br> léptek a történet színterére.<br> <br> A következo a holdárnyékban lévo mezokrol érkezett,<br> megszokásból és szertartás szerint vontatva a holdat,<br> amelynek változása, növése és fogyása ellenorzés alatt<br> tartotta vére árapályát, s bajnoki karja<br> a tér hierarchián át emelkedett fel a fénybe.<br> Kilencen voltak a három hold alatt,<br> az oszi alkonyatban:<br> mikor a világ hanyatlásnak indult<br> léptek a történet színterére.<br> <br> A másik, ha nem hiányzott, távozásról volt ismert,<br> a sötét kardforgatóno a tuz közepén:<br> dicsosége a szavak közötti szünetekbol állt,<br> s a bölcsodalból, amely összegyult az idoben,<br> az álom s ébrenlét határán tudatosulva.<br> Kilencen voltak a három hold alatt,<br> az oszi alkonyatban:<br> mikor a világ hanyatlásnak indult<br> léptek a történet színterére.<br> <br> Egy újabb, a kard áltat szerzett becsület lovagja volt,<br> kit az országa felett szálló jégmadár<br> s romba dolt, de újra meg újra talpra álló<br> Solamnia formált<br> s a szív a kötelesség magaslatára vezérelt.<br> Táncától a kard örökös családi ereklye lett.<br> Kilencen voltak a három hold alatt,<br> az oszi alkonyatban:<br> mikor a világ hanyatlásnak indult<br> léptek a történet színterére.<br> <br> A következo a sötétség fivére volt, egyszeru fényben,<br> kardforgató keze minden finomságot kipróbált,<br> a szív bonyolult hálóit beleértve.<br> Felbomlott gondolatait szétszórja a szél -<br> nem képes a mélyükre látni.<br> Kilencen voltak a három hold alatt,<br> az oszi alkonyatban:<br> mikor a világ hanyatlásnak indult<br> léptek a történet színterére.<br> <br> A vezér volt a következo, a fél-elf, ki megtagadta,<br> ahogy a csörgedezo vér kettészakítja a földet,<br> az erdot, az elfek s az emberek világát,<br> s ki hosi sorsra volt hivatott, de félt a szerelemtol,<br> s hogy semmit se tesz, ha mind a kettoben része van.<br> Kilencen voltak a három hold alatt,<br> az oszi alkonyatban:<br> mikor a világ hanyatlásnak indult<br> léptek a történet színterére.<br> <br> A sötétségbol jött az utolsó, éjt lehelve,<br> hol szavak fészkét rejtik az elvont csillagok<br> hol a test szenved a szónak sebétol,<br> megadva magát a tudásnak, míg áldásra képtelenül,<br> áldása az éjlepte mélybe hull.<br> Kilencen voltak a három hold alatt,<br> az oszi alkonyatban:<br> mikor a világ hanyatlásnak indult<br> léptek a történet színterére.<br> <br> Az elbeszélés során hozzájuk mások is csatlakoztak:<br> a báj nélküli lány, bájon túli bájjal:<br> a magvak s facsemeték hercegnoje, kit az erdobe hívtak;<br> egy osöreg bajkevero;<br> nem mondható meg, ki gyujti egybe a történetet.<br> Kilencen voltak a három hold alatt,<br> az oszi alkonyatban:<br> mikor a világ hanyatlásnak indult<br> léptek a történet színterére.<br> <br> Északról jött a vész, ahogy tudtuk elore:<br> a tél táboraiban a sárkányok álma<br> telepedett a földre, de a vadonból,<br> a síkokról még egyre jönnek, s az édes anyaföldbol,<br> elzárva elottük az eget.<br> Kilencen voltak a három hold alatt,<br> az oszi alkonyatban:<br> mikor a világ hanyatlásnak indult<br> léptek a történet színterére.<br>
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 4 hónapja #46621 Írta: Anonymous
QA történetet nem mesélem el, a lényeg az, hogy a Tíz könyv összesen kb 30 évet ölel föl, de nagyobb ugrások is vannak benne. Izgalmas, és lebilincselő.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 4 hónapja #46620 Írta: Anonymous
Az eredeti címe: Margaret Weis&Tracy Hickman:Dragonlance Krónikák (és Legendák, ez a folytatás.) Ez azt hiszem az ADnD világán játszódik, de nagyon jó, a szereplők(minő véletlen) itt is kilencen vannak, egy félelf, egy törpe, egy bodys srác(kitsit buta)és a sovány köhögős varázsló ikertestvére(több van benne, mint ami látszik...), egy surranó( nagyon aranyos tolvaj faj, szerintem nem lehet nem szertni őket),egy lovag, két barbár(egy nő és egy férfi)egy kardforgatónő(ő gonosz). Mint azt a címe is mutatja, a történet tele van sárkányokkal(inteligensekkel, varázsolni is tud néhány), meg istenekkkel, meg mágiával, szerintem SZENZÁCIÓSAN JÓ!!! Mindenkinek ajánlom...
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 4 hónapja #46026 Írta: Anonymous
Kyre: amióta egy sikátorban egy szőke meleg megerőszakolt... :) <br> Ha ezt a hülyeséget bővebben leírnám, nem szórakoznál, hanem hánynál:) Bár ki tudja... :) <br> Egyébként én még nem hallottam erről a Sárkánydárdáról. Ezer fantasy-regényt láttam, de mindegyik nagyon erőltetett volt...jó lenne mostmár vmi jó fantasy-ről is hallani.<br> Szal bővebben mesélnétek erről a könyvről? Mostanában inkább csak paródiákat olvasok, de elegem lett már a húgyhólyag telítettségemből... :)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 4 hónapja #46025 Írta: Anonymous
Kyre: a palanthas honlapján(nem tom a címet, de a Völgyzugoly.ini.hu-rol oda tudsz jutni, ott olvasd el, a Dragonlance krónikák keletkezését, abban minden benne van.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 4 hónapja #46024 Írta: Anonymous
dodie: Azért a törpök sem evilágiak. A GyU-t nem nehéz beszerezni (csak ha az ember nem akar fizetni érte), legalábbis a könyvesboltokban nemrég még láttam. Az SDK-ban Tas az egyik kedvencem. Tudod hogy alkották meg a Surranókat, elmondod? Egyébként nem csak a vége hasonló a két könyvben, mindkettőben van egy vívódó lélek (hobbit és félelf), akik egész idő alatt csak küszködnek (mint egy brazil szappanopera... vagy az Istán a király) Nyitni kéne egy rovatot, amiben a könyvet nem ismerőknek elmondjuk miért érdemes megnézni a filmet (pl.: ha szereted nézni, ahogy a főhős egész idő alatt szenved a rá nehezedő nyomástól, stb.)<br> Asmodeus: Hűha! Te aztán nagy tünde elnyomás alatt lehetsz otthon? Náci tündék??!!<br> Érdekes lenne, ha vki kielemezné, hogy vki miért épp a törpöket, vagy a tündéket választja.<br> Egyébként ne féljetek hosszabban írni, legalább többet szórakozom. Vagy tőlem is elvárjátok, hogy bocsánatot kérjek, amiért a semmiről ilyen sokat írok?<br> <br>
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 4 hónapja #46023 Írta: Anonymous
Jézus, most látom milyen szófosásom volt(már elnézést a kifejezésért)blablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablabla
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 4 hónapja #46022 Írta: Anonymous
Kyre:Ja, és nem akarom lelőni a poént, de Tas... na nem ezt mégsem mondom el. olvasd el, megéri. Legalább olyan nehéz beszerezni, mint a Gy.U.-t. De ez több könyv(összesen tíz:négy krónika és hat legenda, de csak sorjában érdemes, nekem elhiheted, én NEM úgy olvastam.)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 4 hónapja #46021 Írta: Anonymous
Kyre: Szeretnék hazudni neked, de sajnos, a Sárkánydárda krónikákról beszéltem.De ettől függetlenül érdemes elolvasni, mert szenzációsan jó! Másképp jó mint a Gy.U., azt hiszem, valahogy..befejezettebb, de hát két ember és egy egész segítőgárda dolgozott rajta. Különben van benne egy faj vagy nép, ahogy tetszik(a Surranók), akiknek a megalkotásábana hobbitok is szerepet játszottak(kis méretű gyrekszerű lények, így írták, szőrős láb nélkül:))
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 4 hónapja #46020 Írta: Anonymous
Szerintem pont az a jó a tündékben, hogy nem evilágiak, hiszen ha minden nép evilági lenne benne, nem mese lenne, hanem dokumentum.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 4 hónapja #46019 Írta: Anonymous
Kyre: azért, hogy bebizonyítsuk, a törpöket nem lehet lebecsülni s igába hajtani, ahogy a kényuralmat folytató tündék gondolják! Kihirdetjük a törpök függetlenségét! Földjük belügyeibe a tündék nem szólhatnak bele, engedély nélkül földjük határán által nem léphetnek!<br> Egyébként komolyra fordítva a szót:), CSAK. Ez is sok mindent mond egy ember jelleméről, ha ki tudja fejezni, hogy valamit miért kedvel jobban, mint valami mást. Valakit valaki azért kedvel, mert hasonlít rá, több a közös benne, mint másban. Mert pl. egy Aragorn és egy Szauron nem tud barátságot kötni, mert egészen más elveik vannak. <br> Láttam egy filmet, ami szerintem a legszomorúb film, amit életemben láttam: egy süketnéma, fogyatékos emberről szól, aki be akar lépni a normális emberek körébe, aztán összebarátkozik egy sükettel, akivel midennap találkoznak. A süket egy barátnőt szerez, akivel szoros kapcsolatot köt s az egyik nap nem megy el süketnéma barátjához, aki ezért öngyilkos lesz. S mi csinál a süket-barát? Ő is öngyilkos lesz. Egyetlenegy barátja, aki végig szerepet játszott az életében, miatta halt meg s ezzel a tudattal nem akart élni tovább.<br> Na jó, ez egy kicsit hosszú levél lett s a kedvelésből átcsaptam a barátságba, de sajnos ilyen lelkidumás vagyok:)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 5 hónapja #46018 Írta: Anonymous
Nem azt akartam kifejezni, hogy mindig röhögnek a törpök. Most nem tudom jól megfogalmazni az érzéseimet a törpökkel és tündékkel kapcsolatban (talán, ha újra elolvasnám a könyvet, amit nem akarok, míg nem láttam a mozit). Veled is egyetértek (most már jobb?). A tündéket lehet csodálni, meg minden, de a törpök szimpatikusabbak.<br> Egyébként miért lett megalkotva ez az egész törp - tünde fórum?
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 5 hónapja #46017 Írta: Anonymous
Kyre: velem persze nem értesz egyet, pedig én indítottam el az egész törp-őrületet!!!:)<br> Egyébként én is a törpöket olyan jófejeknek tartom, akik mindig röhögnek, ezt kifejezem abban a paródiában, amit JaMaN oldalán az Ötletek fórum alá írtam hűséges olvasóimnak:) Ott a törpök mindig röhögnek s a nevük jellemüket tükrözik. Nem mondok példákat, mert Skeach el se fogja olvasni a következő részt... :)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 5 hónapja #46016 Írta: Anonymous
Egyetértek Naplammal és Brodóval.<br> A tündék annyira nem e világiak - bár ez a fantasy világban elég hülyén hangzik. Egy törppel szerintem sokkal jobban el lehet röhigcsélni, valahogy kézzelfoghatóbb. (Remélem a törpöt nem törpének fogják szinkronizálni.) Az unokatestvérem inkább a tündékért van oda, elfogadom nála, de teljesen nem tudok együttérezni vele.<br> Dodie, remélem a Weis-könyv, amiről írtál, nem a Sárkánydárda krónikákhoz tartozik. Az első kötetét olvastam el, a folytatásokat kicsórták a könyvtárból, de nem szeretném, ha ilyen vége lenne. A GyU befejezése is lelombozó volt, mintha a mi világunkban már nem számíthatnánk csodára..., vagy mintha az ilyen jobb? világ nem maradhatna meg az emberek világában.<br> A GyU-ban a törp és a tünde jó kettőst alkotott, igaz?!
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 5 hónapja #46015 Írta: Anonymous
:)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 5 hónapja #46014 Írta: Anonymous
Szerintem Skeach-nek igaza van! Az én véleményem is ez! ...
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 5 hónapja #46013 Írta: Anonymous
Skeach: ezt hogy érted?:)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 5 hónapja #46012 Írta: Anonymous
...
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 5 hónapja #46011 Írta: Anonymous
Én amúgy a tündék mellett állok, és nagyon remélem, ha bár nem is tudunk róluk, léteznek valahol.
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.279 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére