111. születésnap - 2003. január 3.
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Attól függ, mennyire látszol hobbitnak...
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Merras
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Live long and prosper!
- E. Eia Ayna
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Tűznél ülök, s elgondolom,
hajdankorok embereit,
s hogy jönnek Majdanok, miket
már mások látnak itt.
- birefi
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Köszönetek: 0
Biztos hemzsegtek volna a szomjas emberek, és lehetett volna az ital mellé infót adni!
Persze ez vicc. Szerencsére nem volt igazi italos a közönség.
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Én úgy gondoltam, hogy hatalmas betűkkel kiírni: ez itt az infopult, ha info kell, gyere ide...
talán megértik
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- E. Eia Ayna
- Nem elérhető
hajdankorok embereit,
már mások látnak itt.
- birefi
- Nem elérhető
Én vmiért tudtam, hogy ott az info. Hm, talán azért mert sokan kérdeztek ott, és ezért én is rögtön ott kérdeztem, s utána már tudtam? :hein:
- Fio
- Nem elérhető
Huha.
És még egy tanulság: jelezni kell hogy mire valók a brossurák.
"Egy vonatnál nem az a fontos, hogy merre megy, hanem hogy legyen bátorságod felszállni rá!"
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Áfonya: Kincsővel csak egyetérteni tudok. Egy olyan embert sem láttunk aki az infopulttól bosszús arccal jött volna el.
De bármilyen következő rendezvényre tanulság: azt hogy az ott az infopult, ki kell írni.
(bár van akin ez sem segít)
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Lamorak
- Nem elérhető
Swanheart írta: Ha az "ie" általános ejtési formáit vennénk alapul, akkor akár TolkEn-nek is nevezhetnénk igen tiszelt írónkat, a'la "friend."
Ezért mondta GB Shaw, hogy az angol helyesírás szerint a 'fish' szót 'ghoti'-nak kellene írni:
gh mint az 'enough'-ban
o mint 'women'-ben
ti mint 'nation'-ban...
Swanheart írta: Esetleg szóba jöhet még Tolkájn, lásd hierarchy, tie, die, etc.
A hierarchy-ban az ie etimologikus: gör. hierarchia (<hieré + arkhia); a die-ban és tie-ban helyesírási konvenció, aminek csak egyes hosszú magánhangzók diftongussá válása után van értelme (ezért Chaucerben símán 'dy' vagy 'ty')-- a Tolkien név jóval ezen változások után jött be az angolba, _tehát_ az ie-írás nem is jelölheti ezt a diftongust (és még ez a konvenció sem konzisztens: l. mice, ahol szintén hosszú i volt, ami [ai]-á vált, mégsem lett *meice; a mouse < OE mús ugyanezért változott meg).
Lamorak
Pantes anthrópoi tou eidenai oregontai physei.
(Aristotelés)
- birefi
- Nem elérhető
Olyan sokat voltam ott, hogy még a képekre is felkerültem!!!
Igaz csak a kezem.
11. képre az egyik bal kezem tette be a lábát.
- Antares
- Nem elérhető
Tégy amit akarsz, csak ne árts másoknak
- Kincső
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta: A lembasról: senki sem mondta, hogy az ember jól is lakik vele, de ha megesz egyet, akkor nem kell többet ennie aznap, mégse lesz éhes és nem is fárad el.
Hát ez a baj... Én éhes voltam... (Aztán úgy 4 óra körül végre volt időm elővenni a rántotthusis szendvicsemet... )
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Áfonya
- Nem elérhető
birefi írta: Kincső az info pultosok tényleg nagyon kedvesek voltak. Abban a Káoszban, amit a hatalmas tömeg okozott, a remény Szigete volt nekem az Infopult.
Oh, ezen teljesen meghatódtam.. :clown: Köszönjük szépen! (Ilyen kommentárokért érdemes egész napot álldogállni a pult mögött...)
Csak kár, hogy az egyes emberekre nem emlékszem, mert olyan sokan voltak..
Fio: nagy vagy! 8O Micsoda reklám!
Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...
- Fio
- Nem elérhető
"Egy vonatnál nem az a fontos, hogy merre megy, hanem hogy legyen bátorságod felszállni rá!"
- Ilsa
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Tolkien 112. szülinapja?
(tudom, hogy ennek az volt a lényege, hogy a 111., de jövőre is lehetne...)
http://www.smiliemania.de/smilie.php?smile_ID=813 Ainariel Tinúviel
- svindler
- Témaindító
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
A lembasról: senki sem mondta, hogy az ember jól is lakik vele, de ha megesz egyet, akkor nem kell többet ennie aznap, mégse lesz éhes és nem is fárad el.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Mike
- Nem elérhető
birefi írta: Kincső Lembas kapcsán csak annyit, hogy szerintem, az ilyen elf kaják, max egy elfet vagy egy hobbitot elégítenek ki. Egy ember vagy egy törp, azért vmi emberesebb adagot követel.
Szerintem a hobbitok többet kajálnak mint az emberek, pl 2 szer reggeliznek, a LOTR-ben is volt hogy Pippin és Trufa 2-szorra akart reggelizni erre Aragorn monda hogy már ettek.
- birefi
- Nem elérhető
Lembas kapcsán csak annyit, hogy szerintem, az ilyen elf kaják, max egy elfet vagy egy hobbitot elégítenek ki. Egy ember vagy egy törp, azért vmi emberesebb adagot követel. (Tényleg nem volt időtök kiszaladni a corvinhoz közeli, híresen remek gyrososhoz? )
Mindenesetre gratula még egyszer.
Hülye kérdések kapcsán csak annyit, hogy biza ilyen abszolút jellemző, és ezt tipikusan mosolyogva lehet csak átvészelni. (én nekem még anno egy rendezvény után két napig néha rám tört a vigyorgási roham. )
A szervezés sose egyszerű, de nektek egész jól ment, és úgy láttam komoly gond nem is volt.
Nekem egyszer egy táncfellépést úgy kellett levezényelnem, több száz külföldi diák előtt, hogy a táncpartnerem enyhén be volt állítva, mert megivott vagy 5 koktélt, minden kérésem ellenére!
Az egyetemi túlélő versenyekről (már ha jól emléxem a nevükre) már ne is beszéljünk, mikor egész éjszaka kint fagyoskodtunk, hol vmi erdőben, hol a város vmi forgalmas helyén. (Utóbbi volt a rosszabb, főleg az idióta feladatok miatt.)
- Merras
- Nem elérhető
Live long and prosper!
- Telcontar
- Nem elérhető
- Fio
- Nem elérhető
megyek szépen a belvárosban bemegyk egy könyvesboltba és elkezdek olvasgatni egy könyvet amikor mögöttem két srác meg egy csaj összesugott mögöttem hogy: " Te ez nem az egyik szervező volt a tolkieni szülinapon?" "De igen ettől kaptam képeslapot!!" Én meg nézek előre és gondolom de híres vagyok.
aztán megszólítanak: "Hé, nem te voltál az egyik szervező a tolkien szülinapon? "
De igen mondom én.
"Qrva jó vot az a buli de tényleg!! máskor is rendezzetek ilyen bulit!!!" mondta a srác. És a csaj meg elakarta kérni valamelyikőtök számát de hogy kijét, azt inkább nem mondom meg. De nem adtam oda. mivel én se tudom a számát.
Buli volt!!
- Kincső
- Nem elérhető
[size=9:jzyo1dw2]"Hülye kérédsek": én tulajdonképpen inkább nevetek rajtuk, csak itt lejjebb éppen letámadtak, hogy szegény hozzá-nem-értőkről miért beszélünk így. [/size]
- E. Eia Ayna
- Nem elérhető
Brisa: Így is ketten voltunk... Amikor Elanornak szünete volt...
hajdankorok embereit,
már mások látnak itt.
- Brisa
- Nem elérhető
Még valami?
Sajna a hülye kérdésekre nincs ellenszerem...
Brisa
- Kincső
- Nem elérhető
Brisa írta:
Kincső írta: Ja igen.
Swanheart, ajánlhatom a Zsáklakban való ücsörgést is a kalandjátékban. Ugye, Eia?
Miért, mi volt ott? Uncsiztatok? Pedig volt ember bőven...
Nekem megy a cset.
Hát ugye én 9-től még nem voltam beosztva sehova, azután a noldás progink is elhalasztódott, és időnként kikötöttem Eiánál beszélgetni. Ő mondta, hogy ha jön ember, akkor mindenkinek ugyanazt kell elmagyarázni, ha meg nem jön, akkor nincs kivel beszélgetnie, mert ugye egyedül volt szegény. Az is elég, ha 10-20 percig nem jön senki... Tudom, mert volt már olyan, amikor a papámnak árultam virágot a piacon, hogy 1 egész óráig nem jött vevő. 8O
- Vewy
- Nem elérhető
- Telumehtar
- Nem elérhető
"Milyen gyorsan csináltam meg a feladatokat?" (Ezt pont én tudjam majd )
"Most akkor ennyi?Jó? Király vagyok?" ( 8O )
"Mit kell még csinálom...??? ugye Gandalf Gyűrűje a Vilya volt?" ( )
És még volt pár fárasztó kérdés..amire szerencsére már nem emléxem
- Brisa
- Nem elérhető
Brisa
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.