J. K. Rowling: Harry Potter

Több
17 éve 2 hónapja #342445 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Liliom írta: Mi a véleményetek arró, hogy a Roxfortban rendszeresen állatkísérleteket folytatnak?

Pl első részben a talpaspohárrá változtatás McGalagony óráján.
De szerencsére ezek tartós szervi elváltoztatást nem okoznak.

"Well, I'm back."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 2 hónapja #342444 Írta: Szméagol
Szméagol válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Maedhros írta: Nem értem, ha a németeknek meg egy csomó népnek van saját borítója, nálunk miért az amcsit kell majmolni? GrandPrétől csak az 5. tetszett eddig valamennyire, de az első pár tényleg förtelmes. Miért nem kérték fel mondjuk Bergkvistet, Jenny Dolfent vagy valakit, aki tud festeni?

Na meg magyar illusztrátor is csak akadna...

Az első résznek volt egy régebbi kiadása is, magyar borítóval. (Elek Lívia és Beleznai Kornél borítóterve) Az egésznek szürkészöld a háttere, és Harryt ábrázolja a Tiltott rengetegben, vállán Hedviggel. Szegény Harrynek kicsit nyomi a feje, az életkorát a rajz alapján 18 és 90 közé tenném... :lol: De Mary Grandpré 1. borítójánál jobb, az igaz...

A hideg rögök tenyértörők, talpunkhoz komiszak. Sziklák, kövek: mint cont-rideg, nem eleven anyag.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 2 hónapja #342440 Írta: Missy
Missy válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Liliom írta: Mi a véleményetek arró, hogy a Roxfortban rendszeresen állatkísérleteket folytatnak?

Fred és George emberekkel is kísérleteznek...

Mondanál példát, mert szégyenszemre most nem jut eszembe egy sem. :oops:

Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.
(Tünde énem,félig meddigLevinhood, DH2000. segítségével)

Több
17 éve 2 hónapja #342437 Írta: Liliom
Liliom válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Mi a véleményetek arró, hogy a Roxfortban rendszeresen állatkísérleteket folytatnak?

...

Több
17 éve 2 hónapja #342406 Írta: Encsi
Encsi válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Maedhros írta:

Pl. én :twisted: :D :D

'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'

Több
17 éve 2 hónapja #342401 Írta: Maedhros
Maedhros válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Nem értem, ha a németeknek meg egy csomó népnek van saját borítója, nálunk miért az amcsit kell majmolni? GrandPrétől csak az 5. tetszett eddig valamennyire, de az első pár tényleg förtelmes. Miért nem kérték fel mondjuk Bergkvistet, Jenny Dolfent vagy valakit, aki tud festeni?

I Love still lives and grows strong
Where I cannot enter
What hope is there in my own dark world for me?

Több
17 éve 2 hónapja #342383 Írta: Kar_sa
Kar_sa válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Szméagol írta: Na, kicsit megkésve, de én is elolvastam a hetediket. Ééééééééés... igazam volt, a horcrux-teóriát illetőleg! :lol: :lol: Most nagyon elégedett vagyok magammal. 8)
Amúgy nagyon tetszett a könyv. Az első 200. oldalon szerintem SEMMI, de tényleg SEMMI eredeti, új vagy izgalmas dolog nem történt, aztán beindult... és az uccsó száz oldal olyan jó volt, hogy megbocsátottam Rowlingnak azt az első kétszázat.

No, ezzel én pont fordítva voltam. Az első kétszáz oldalban történő események nem voltak annyira kiszámíthatóak, aztán az utolsó száz oldal meg nekem olyan volt, hogy "tudtam, hogy ez lesz", "tudtam, hogy ő szerepelni fog", "tudtam, hogy ez így volt", etc.
Másodszorra már sokkal jobban tetszett, mert nem voltak elvárásaim meglepetésügyileg...

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 2 hónapja #342369 Írta: Szméagol
Na, kicsit megkésve, de én is elolvastam a hetediket. Ééééééééés... igazam volt, a horcrux-teóriát illetőleg! :lol: :lol: Most nagyon elégedett vagyok magammal. 8)
Amúgy nagyon tetszett a könyv. Az első 200. oldalon szerintem SEMMI, de tényleg SEMMI eredeti, új vagy izgalmas dolog nem történt, aztán beindult... és az uccsó száz oldal olyan jó volt, hogy megbocsátottam Rowlingnak azt az első kétszázat.

A hideg rögök tenyértörők, talpunkhoz komiszak. Sziklák, kövek: mint cont-rideg, nem eleven anyag.

Több
17 éve 2 hónapja #342368 Írta: Szméagol

Aeglos írta:

Ilweran írta: Egyébként nekem a rajzai sokkal jobban tetszenek, mint a borítók. Főleg az az undorító ...sárga, ami a hetediknek van. :dead:

Szerintem a legjobb Mary GrandPré borító ami a hetes könyvön van. Nagyon összeszedte magát íga a sorozat végére... Annyira nagy a különbség, hogyha rajtam múlna, újrarajzoltatnám vele az első 4 kötet gagyi borítóit. Az 5. könyv volt az első, aminek a borítójától nem kavargott a gyomrom.
Az ameriaki DH borító legjobb az általam ismert HP borítók közül...
Tény, hogy a belső illusztrációi is nagyon jók... De ha megnézed, azok is csak a 6-os és a 7-es könyvben teljesedtek ki, előtte csak kis díszképek voltak a fejezetcím fölött.
booktopia.com.ph/images/Harry%20 ... spread.jpg

(Egyéni vélemény, de az angol HP borítókat nagyon giccsesnek találom. A felnőtt kiadás ízléses, de abban nincs semmi fantázia.)

Én nagyon örülök annak, hogy ez a kép lesz a magyar kiadáson is.

Nekem a Mary Grandpré féle 5., 6. borítók a kedvenceim.

Több
17 éve 2 hónapja #342359 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

cortez71 írta:

Cerebrum írta:

Aeglos írta: booktopia.com.ph/images/Harry%20 ... spread.jpg

Amúgy ez melyik rész a könyvben? Ha agyoncsaptok sem ugrik be ilyen színházas (vagy mi ez) jelenet... :roll:

Szerintem egyértelmű, hogy ez melyik jelenet...
SPOILER!!!!
Mégis melyik jelenetben nyújtozkodna Harry és Voldi is egy bizonyos pálca után?

SPOILER ON!!!

EZ lenne a Nagycsarnok??? :? Az életbe nem ismertem volna fel... Sem nem jöttem volna rá hogy a képen Voldi és Harry nyújtózkodnak valami után...

SPOILER OFF!!!

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
17 éve 2 hónapja #342354 Írta: cortez71
cortez71 válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Cerebrum írta:

Amúgy ez melyik rész a könyvben? Ha agyoncsaptok sem ugrik be ilyen színházas (vagy mi ez) jelenet... :roll:

Szerintem egyértelmű, hogy ez melyik jelenet...
SPOILER!!!!
Mégis melyik jelenetben nyújtozkodna Harry és Voldi is egy bizonyos pálca után?

Több
17 éve 2 hónapja #342353 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
17 éve 2 hónapja #342352 Írta: Encsi
Ez a hetedik tényleg jó lett.
Ami meg az első négyet illeti: Ti is észrevettétek, h ahogy nő, a borítón Harry egyre hülyébben néz ki?? :D

'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'

Több
17 éve 2 hónapja #342348 Írta: Aeglos
Aeglos válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Ilweran írta: Egyébként nekem a rajzai sokkal jobban tetszenek, mint a borítók. Főleg az az undorító ...sárga, ami a hetediknek van. :dead:

Szerintem a legjobb Mary GrandPré borító ami a hetes könyvön van. Nagyon összeszedte magát íga a sorozat végére... Annyira nagy a különbség, hogyha rajtam múlna, újrarajzoltatnám vele az első 4 kötet gagyi borítóit. Az 5. könyv volt az első, aminek a borítójától nem kavargott a gyomrom.
Az ameriaki DH borító legjobb az általam ismert HP borítók közül...
Tény, hogy a belső illusztrációi is nagyon jók... De ha megnézed, azok is csak a 6-os és a 7-es könyvben teljesedtek ki, előtte csak kis díszképek voltak a fejezetcím fölött.
booktopia.com.ph/images/Harry%20 ... spread.jpg

(Egyéni vélemény, de az angol HP borítókat nagyon giccsesnek találom. A felnőtt kiadás ízléses, de abban nincs semmi fantázia.)

Én nagyon örülök annak, hogy ez a kép lesz a magyar kiadáson is.

And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.

Több
17 éve 2 hónapja #342346 Írta: Ilweran
Ilweran válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Mary GrandPré az amerikai kiadás illusztrátora. Ő rajzolta a borítókat, plusz minden fejezethez egy-egy rajzot. Mi az amerikai kiadást vettük át, de rajzok nélkül, csak a borítót. Egyedül az első rész jelent meg ún. díszkiadásban, az eredeti amerikai illusztrációkkal, de nem tudom, folytatják-e... :wink:
Egyébként nekem a rajzai sokkal jobban tetszenek, mint a borítók. Főleg az az undorító ...sárga, ami a hetediknek van. :dead:

"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."

Több
17 éve 2 hónapja #342322 Írta: Encsi
Nemtom, de a magyar kiadásét biztos :) Meg azét is, amiről a magyar kiadásé van :P

Több
17 éve 2 hónapja #342321 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Encsi írta: Nem ez az ember rajzolta a borítókat véletlenül?

Melyik országban? :) Ezeket én fejezeteknél láttam sok helyen, habár nem nyomtatásban.

"Well, I'm back."

Több
17 éve 2 hónapja #342318 Írta: Encsi

knoppm írta: Több illusztrátor munkáját megnéztem, aki rajzokat készített a Harry Potter könyvekhez. Talán Mary Grandpré munkái tetszettek a legjobban.

link:
www.veritaserum.com/galleries/index.php?cat=35

Nem ez az ember rajzolta a borítókat véletlenül?

----
egy kis idő mulva:

Dehogynem ez 1.000.000 % :D

Több
17 éve 2 hónapja #342196 Írta: Aeglos

Kar'sa írta:

Lilliana írta: Más: épp Rowling interjúkra vadásztam júliusi hírek között, amikor rábukkantam egy riportra miszerint Alfonso Cuaron szívesen rendezne + 1 Potter filmet (= a hetediket, mert a hatosról már lekésett). Hát nagyon remélem, hogy ez nem csak álom marad a részér

Több
17 éve 2 hónapja #342192 Írta: knoppm
knoppm válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Több illusztrátor munkáját megnéztem, aki rajzokat készített a Harry Potter könyvekhez. Talán Mary Grandpré munkái tetszettek a legjobban.

link:
www.veritaserum.com/galleries/index.php?cat=35

Több
17 éve 2 hónapja #342147 Írta: Altaris
Altaris válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

James írta: SPOILER!!! Szerencsésen megtudtam, hogy Hollóháti Hedvig lánya, Heléna egyenlő a Szürke Hölggyel, és hogy Dobby meg fog halni. :( ( De gondolom még sokminden fog történni ezeken kívül is. :) SPOILER!!!-vége

előbi egy szép fordulat volt, utóbbin meg :cry: tem... :(

Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/

Több
17 éve 2 hónapja #342120 Írta: James
James válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
SPOILER!!! Szerencsésen megtudtam, hogy Hollóháti Hedvig lánya, Heléna egyenlő a Szürke Hölggyel, és hogy Dobby meg fog halni. :( ( De gondolom még sokminden fog történni ezeken kívül is. :) SPOILER!!!-vége

Több
17 éve 2 hónapja #342054 Írta: Lilliana
Lilliana válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Aeglos írta: Kemotan: ő japán illusztrátor, ha jól tévedek, nem spoileres, csak az 1-2 könyvet illusztrálta:
members.jcom.home.ne.jp/kemotan/gallery.htm

Jajjjj de aranyosak! Méééég! Kérekszépen!
Egyébként rosszul tévedtél, mert van a harmadikból is néhány kép (Marge néni, Csámpás meg a fiúk sörrel...) :P

Magyar ős-Harry Potter borító : 8O Van akinek ilyen borítóval van meg az els

Cameron Duncan Lives!

Több
17 éve 2 hónapja #342050 Írta: Kar_sa
Kar_sa válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Lilliana írta: Más: épp Rowling interjúkra vadásztam júliusi hírek között, amikor rábukkantam egy riportra miszerint Alfonso Cuaron szívesen rendezne + 1 Potter filmet (= a hetediket, mert a hatosról már lekésett). Hát nagyon remélem, hogy ez nem csak álom marad a részér

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 2 hónapja #342043 Írta: Lilliana
Lilliana válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Aeglos írta: Meg találtam ilyet is: Mary GrandPré Chapter Art (az amerikai kiadás belső illusztrációi): gallery.the-leaky-cauldron.org/album/3265

Akinek megadatott a szerencse, hogy az interneten kiadás el

Cameron Duncan Lives!

Több
17 éve 2 hónapja #342041 Írta: Aeglos
Jövök még képekkel:

Kemotan: ő japán illusztrátor, ha jól tévedek, nem spoileres, csak az 1-2 könyvet illusztrálta:
members.jcom.home.ne.jp/kemotan/gallery.htm

Itt meg lehet szemlélni, hogy melyik országban milyen borítóval fut a könyv, látható a magyar ős-Harry Potter borító is, ami szerintem sokkal szebb, mint az amerikai amit átvettünk. gallery.the-leaky-cauldron.org/category/363

Innentől SPOILER:

Fred halála: deisi.deviantart.com/art/Deathly ... 1-60363837
Lily & Snape: alicia-chan.deviantart.com/art/H ... y-60800901
Dumbledore & Snape: ellaine.deviantart.com/art/Heali ... s-63260444
Fiendfyre: alicia-chan.deviantart.com/art/H ... s-61756621
Snape-shaped: alicia-chan.deviantart.com/art/H ... d-60539637
a medál kinyitása: makani.deviantart.com/art/DH-the-locket-60804702
emlékek: kibo.deviantart.com/art/Deathly- ... s-60878353
Grindelwald & Dumbledore: rownaseria.deviantart.com/art/A- ... y-62520445

Több
17 éve 2 hónapja #342005 Írta: Trithyn
Trithyn válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

knoppm írta:

Aeglos írta: A kedvenc illusztrátorom Martha (ArtDungeon) Már készített néhány Deathly Hallows-os képet: www.artdungeon.net/dh.html
Meg találtam ilyet is: Mary GrandPré Chapter Art (az amerikai kiadás belső illusztrációi): gallery.the-leaky-cauldron.org/album/3265
Ő a francia Harry Potter könyvek illusztrátora: Jean-Claude Götting: www.gotting.fr/hp_engl.htm

Köszi a linkeket!!! :)

Huhh, ezek nagyon jó képek! Köszönjük... :P

"A világ tele van csodával, ám mi elvesztettük a képességet, hogy észrevegyük mindennapjainkban a varázslatot".

Több
17 éve 2 hónapja #342004 Írta: knoppm

Aeglos írta: A kedvenc illusztrátorom Martha (ArtDungeon) Már készített néhány Deathly Hallows-os képet: www.artdungeon.net/dh.html
Meg találtam ilyet is: Mary GrandPré Chapter Art (az amerikai kiadás belső illusztrációi): gallery.the-leaky-cauldron.org/album/3265
Ő a francia Harry Potter könyvek illusztrátora: Jean-Claude Götting: www.gotting.fr/hp_engl.htm

Köszi a linkeket!!! :)

Több
17 éve 2 hónapja #342003 Írta: Aeglos

knoppm írta:

Altaris írta: Én előszörre csak nagyokat pislogtam a csikeszre... aztán mikor meghallottam a cikeszt,.. az elnyerte a tetszésem. sokkal légiesebb, sokkal jobban illik a róla alkotott képemhez..

de ez van: ízlések és pofonok... :P

Ez aztán egy kardinális kérdés. Esetleg ficánka - ja ez már foglalt - vagy cikkcakkocska esetleg ideodaröpdöső, vagy zümzümgolyó.
Teljesen jó a cikesz, ami egy műszó és nem zavaró, de különben tökmindegy.

Tényleg ez a kulcskérdés, mivel a hetedik könyv végén (SPOILER ON)[size=9:218tz40q]Siport egy halványrózsaszín mérgezett csikesz (csakazértis) öli meg[/size] (SPOILER OFF)ezért egyáltalán nem mindegy, hogy mi magyarul. Majdnem fontosabb kérdés, minthogy varkocs vagy vakorcs...

Hogy valami konstruktívat is írjak:

Ezeket csak az nézze meg aki nem fél a SPOILER -től!

A kedvenc illusztrátorom Martha (ArtDungeon) Már készített néhány Deathly Hallows-os képet: www.artdungeon.net/dh.html

Több
17 éve 2 hónapja #342001 Írta: knoppm

Altaris írta: Én előszörre csak nagyokat pislogtam a csikeszre... aztán mikor meghallottam a cikeszt,.. az elnyerte a tetszésem. sokkal légiesebb, sokkal jobban illik a róla alkotott képemhez..

de ez van: ízlések és pofonok... :P

Ez aztán egy kardinális kérdés. Esetleg ficánka - ja ez már foglalt - vagy cikkcakkocska esetleg ideodaröpdöső, vagy zümzümgolyó.

Teljesen jó a cikesz, ami egy műszó és nem zavaró, de különben tökmindegy.

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.196 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére