J. K. Rowling: Harry Potter

Több
17 éve 2 hónapja #340811 Írta: Dindae
Dindae válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
ehh, Hóborcnak a szerepe már igazán nem nagy... sztem minden könyvvel kb kisebb...

nemtom. azért nekem is feltűnt említésre, h jé, nem volt kviddics, de ha nem mondjátok nem is veszem észre... :roll: meg szerintem, ha belegondolunk, egy iylne vastag könyvet nehéz filmre vinni, és mérlegelni kellett. ( és ha belegltok, szerintem azért sem lett rosszabb, mert aközönség egy része általános is kola alsó-felső határán, akik alig szoktak még bele abba, hogy 3/4ed órát figyelni kell, és ha egy film akármennyire érdekes is, de ha 3 órás, akkor nem biztos, h figyelik végig. és akkor mit mondanak anyunak? anyu, ez a film rossz volt... és elujságolja többinek is. nem éri meg. a GYUnak azért idősebb volt a közönsége..... :D duplairodalomóra^^). tehát csak azt akarom mondani, h nem lehetett. sztem ez egy ok. meg az is, h új jelenetek kellenek, mert mitől lesz egyedi egy pontos másolás? sztem csak adaptáció ami nem = a filmmel... és ha Rowling beleegyezett Frics ácsorgásába... :roll: upszi, ez hosszú lett :oops:

"No one knows, what the future holds, if we just hold on, maybe life could be sweet"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 2 hónapja #340808 Írta: Acho
Acho válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Hát nem nagyon... :(

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 2 hónapja - 17 éve 2 hónapja #340802 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Arról nem is beszélve, hogy Hóbórc meg sincsen említve a filmekben.

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
17 éve 2 hónapja #340795 Írta: Attila
Attila válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Rabyn írta: Nekem nem hiányzott a kvidics. Nem tűnt fel, hogy nincsen.

Nekem se. Kicsit elvonott résznek tartom a könyvekben. OK, hogy Harry abban igazán jó de...nem tudom sose volt a szívem csücske a kviddics.

Trithyn írta: hogy David Yates miért rendezhet kétszer?

A PS-t és a COS-et is ua. rendezte. De, hogy DY miért rendezhet kétszer...nos ez rejtély!!! :hein: :o h:

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/

Több
17 éve 2 hónapja #340791 Írta: Trithyn
Trithyn válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Aeglos írta: Lehet tudni, hogy Alfonso Cuarónt miért váltották le?

Mivel sokan pályáztak a HP könyvek megfilmesítéséért a rendezőváltás elkerülhetetlen volt...hogy David Yates miért rendezhet kétszer?...na az már egy jó kérdés...

"A világ tele van csodával, ám mi elvesztettük a képességet, hogy észrevegyük mindennapjainkban a varázslatot".

Több
17 éve 2 hónapja #340789 Írta: Aeglos
Aeglos válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Lehet tudni, hogy Alfonso Cuarónt miért váltották le?

And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.

Több
17 éve 2 hónapja #340787 Írta: Kar_sa
Kar_sa válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Mindent nem lehet a filmbe belerakni. Ezt meg pláne nehéz lett volna. A könyvben is csak nagyon rohanva lett megemlítve, ugyanúgy, mint McGonagall "It unscrews the other way!"-e. Ezekhez a jelenetekhez nem lett volna keret, és csak úgy belerakni a nagy semmibe nem lehetett volna őket, anélkül meg tényleg túl sok időt felöltek volna.
Mielőtt beszól valaki, kicsit gondoljon bele.
Hirtelen jelenetváltás, McGonagall elhadarja Peevesnek, aztán ismét hirtelen jelenetváltás... Hát nem igazán... Szóval nem igazán, sajnos a könyv nem úgy van megírva, hogy csak úgy minden részletet beleöntsenek egy filmformába.
Nekem sztem úgy ez a második sorrendben, első természetesen még mindig a POA, harmadik talán a COS, aztán a PS, végül a GOF.
(Gondolom neked meg a POA a második legrosszabb? XD )

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 2 hónapja #340782 Írta: knoppm
knoppm válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
De ami igazán bosszantott az a F és G által létrehozott mocsár hiánya amivel Umbridge nem tudott mit kezdeni és az ikrek távozása után Flitwick egy mozdulattal eltűntetett, de egy kis részt elkerítve meghagyott. Erre voltam kíváncsi nagyon és ez is kimaradt!! Sorry, de nekem ez a legroszabb HP filmem, még ha egyedül maradok is a véleményemmel (ami sűrűn szokott előfordulni)!

Több
17 éve 2 hónapja #340781 Írta: Kar_sa

knoppm írta: Olvasgatva itt a hozzászólásokat, a HP5 film kapcsán, csak apróságokról beszéltek és senki nem ejtett még szót a teljesen kimaradt kviddicsről. A rendező arra sem vette a fáradságot, hogy említés vagy halvány utalás szintjén sugallja, hogy létezik ám a kviddics csak bocs.... nem fért bele a filmbe.Semmi!! Mintha nem is tartozna szervesen a Harry Potter történethez. Aki emlékszik még a könyvre, hát elég sok dolog történt kviddics ügyben. Legalább egy villanásnyira foglalkozhatott volna vele, pl az idétlen Frits strázsálás helyett ami egyáltalán nem volt humoros és mellesleg nem is volt benne a könyvbe.

1. A forgatókönyvet nem a rendező írja.
2. Filch őrködése nem volt "idétlen", sőt szerintem kifejezetten nagyon jó volt.
3. a kviddics a cselekmény szempontjából nagyjából teljesen lényegtelen.

Oké, én is örültem volna, ha benne van, de ha belegondolok a könyvnek túlságosan is jelentős mértékű része foglalkozik a kviddiccsel az ötödik részben, ahhoz képest, hogy mekkora jelentősége van a dolognak.

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 2 hónapja #340780 Írta: Rabyn
Nekem nem hiányzott a kvidics. Nem tűnt fel, hogy nincsen.

Több
17 éve 2 hónapja #340778 Írta: knoppm
knoppm válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Olvasgatva itt a hozzászólásokat, a HP5 film kapcsán, csak apróságokról beszéltek és senki nem ejtett még szót a teljesen kimaradt kviddicsről. A rendező arra sem vette a fáradságot, hogy említés vagy halvány utalás szintjén sugallja, hogy létezik ám a kviddics csak bocs.... nem fért bele a filmbe.Semmi!! Mintha nem is tartozna szervesen a Harry Potter történethez. Aki emlékszik még a könyvre, hát elég sok dolog történt kviddics ügyben. Legalább egy villanásnyira foglalkozhatott volna vele, pl az idétlen Frits strázsálás helyett ami egyáltalán nem volt humoros és mellesleg nem is volt benne a könyvben.

Több
17 éve 2 hónapja #340769 Írta: Maedhros
Maedhros válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Engem meg az idegesít mindig, hogy civilben rohangálnak. A könyvben MINDIG talár van rajtuk! Ehhez képest eddig egyedül a CoS-ban volt Harry talárban a végső csata idején...

I Love still lives and grows strong
Where I cannot enter
What hope is there in my own dark world for me?

Több
17 éve 2 hónapja #340767 Írta: Encsi
Encsi válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
8O
De ilyet!! :evil:

'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'

Több
17 éve 2 hónapja #340757 Írta: Trithyn
Trithyn válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Sil írta:

Lilliana írta: Nem vág témába, de tudja vki hogy mi történt a Mézesfalással? Tartalmas kis site volt aktív közöséggel, s egyszercsak eltünt - ez igaz nem tegnap volt, de azóta se jöttem rá miért, s nem találtam hasonló magyar HP-és lapot azóta; csak én bénázok vagy tényleg nincs?

Van a lumos.hu, de szvsz a nyomába sem ér a Mézesfalásnak... :(

Titkos forrásból tudom hogy a lumososok "tették el őket lábalól"... :evil: :cry: -üzleteltek valamit a tárhelyszólgáltatóval és kipaterolták a Mézit :cry: ...szégyeljék magukat mélységesen! :evil:

Azóta ők uralják a "leglátogatottabb Magyarországi HP-s oldal" címet... :evil:

De nálam a Mézi mindig lefogja körözni a Lumost(látok én sötétben is :twisted: )!

"A világ tele van csodával, ám mi elvesztettük a képességet, hogy észrevegyük mindennapjainkban a varázslatot".

Több
17 éve 2 hónapja #340753 Írta: Rabyn
oopsz akkor rosszul emlékeztem.

Több
17 éve 2 hónapja #340747 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Lilliana írta: Nem vág témába, de tudja vki hogy mi történt a Mézesfalással? Tartalmas kis site volt aktív közöséggel, s egyszercsak eltünt - ez igaz nem tegnap volt, de azóta se jöttem rá miért, s nem találtam hasonló magyar HP-és lapot azóta; csak én bénázok vagy tényleg nincs?

Van a lumos.hu, de szvsz a nyomába sem ér a Mézesfalásnak... :(

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
17 éve 2 hónapja #340743 Írta: Lilliana
Lilliana válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Rabyn írta: őőő lehet, hogy tévedek de mintha az ötödik film rendezője lett volna az első aki leültette a szereplőket, hogy most akkor írják le mit is gondolnak a karakterről és gondolkodjanak el az egészen. A többiek ilyet nem csináltak, pedig ez alapvető, hogy KELL... Legalábbis nekem ezt tanították.

Nekem úgy rémlik, hogy egy pszichológust vettek fel Dan mellé, hogy segítse átélni Harry traumáit. (Amikor el

Cameron Duncan Lives!

Több
17 éve 2 hónapja #340686 Írta: Attila

Rabyn írta: őőő lehet, hogy tévedek de mintha az ötödik film rendezője lett volna az első aki leültette a szereplőket, hogy most akkor írják le mit is gondolnak a karakterről és gondolkodjanak el az egészen. A többiek ilyet nem csináltak, pedig ez alapvető, hogy KELL... Legalábbis nekem ezt tanították.

Szerintem az ötödikkel rendezésileg nem sok hiba van. Kevésbé sokat röhögtem rajta mint a negyediken, és a látványvilga is jobb. Nekem az újságcicckek kifejezetten tetszettek.

Jajjjjj! Az újságcikkek azok nagyon jók voltak...Olyan aranyos amikor mondják, hogy DOlores Umbridge aki főinspektorként működik a Rpxfortban azt várjuk el, hogy... és az újság és a normális világ ????? közöttt megy....JAJJJJ! Az nagyon tetszik!!! :D :D:D:D:D

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/

Több
17 éve 2 hónapja #340682 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Rabyn írta: őőő lehet, hogy tévedek de mintha az ötödik film rendezője lett volna az első aki leültette a szereplőket, hogy most akkor írják le mit is gondolnak a karakterről és gondolkodjanak el az egészen.

Az a harmadik film volt. Meg is látszott rajta :)

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!

Több
17 éve 2 hónapja #340680 Írta: Rabyn
őőő lehet, hogy tévedek de mintha az ötödik film rendezője lett volna az első aki leültette a szereplőket, hogy most akkor írják le mit is gondolnak a karakterről és gondolkodjanak el az egészen. A többiek ilyet nem csináltak, pedig ez alapvető, hogy KELL... Legalábbis nekem ezt tanították.

Szerintem az ötödikkel rendezésileg nem sok hiba van. Kevésbé sokat röhögtem rajta mint a negyediken, és a látványvilga is jobb. Nekem az újságcicckek kifejezetten tetszettek.

Több
17 éve 2 hónapja #340678 Írta: Lilliana
Lilliana válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Kar'sa írta:

Attila írta: Én nem pont erre gondoltam hanem amikor a legvégén Dumbledore elmondja Harrynek, hogy Miért mondta volna el neki...ez akkor van amikor Harry Dumbledore szobájába van és erről beszél Harry amikor mennek ki az állomás felé. :roll:

Ott történetesen nincs rajta szemüveg.
Viszont annál a résznél felfedeztem valami nagyon furát. Harry ezt mondja:
"The prophecy... said... neither one can live for the other one survives."
WUUUT?
Trelawney a gömbben jól mondja, de ez?...
Most vagy Daniel hülye, vagy betudhatjuk Harry fejsérülése következtében fellépő memóriazavarainak...

Azért egy ekkora baki rég nem csupán Dan hibája lenne... :roll:
De szerintem hallgasd meg mégegyszer, mert az én 400 MB-s TS-emen is tisztán ki lehet venni hogy "while"-t mond,s nem for-t :wink:
Mellesleg újra olvastam ezt a részt a könyvben s csak most látom milyen brutálisan megcsonkított ez a rész a filmben, csak most jövök rá, hogy szerettem volna látni az

Cameron Duncan Lives!

Több
17 éve 2 hónapja #340637 Írta: Encsi

Attila írta:

Kar'sa írta: Ott történetesen nincs rajta szemüveg.
WUUUT?
Most vagy Daniel hülye, vagy betudhatjuk Harry fejsérülése következtében fellépő memóriazavarainak...

Szerintem inkább az első... :D :D:D

looool :lol:
Sokkal elképzelhetőbb :D :D

'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'

Több
17 éve 2 hónapja #340636 Írta: Attila

Kar'sa írta:

Attila írta: Én nem pont erre gondoltam hanem amikor a legvégén Dumbledore elmondja Harrynek, hogy Miért mondta volna el neki...ez akkor van amikor Harry Dumbledore szobájába van és erről beszél Harry amikor mennek ki az állomás felé. :roll:

WUUUT?

Szerintem inkább az első... :D :D:D

Több
17 éve 2 hónapja #340635 Írta: Kar_sa

WUUUT?

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 2 hónapja #340632 Írta: Attila

" írta: Az egész filmben egy jelenetben van rajta szemüveg, mikor a nyitóünnepség van.

Én nem pont erre gondoltam hanem amikor a legvégén Dumbledore elmondja Harrynek, hogy Miért mondta volna el neki...ez akkor van amikor Harry Dumbledore szobájába van és erről beszél Harry amikor mennek ki az állomás felé. :roll:

Több
17 éve 2 hónapja #340631 Írta: Kar_sa

Attila írta:

Kar'sa írta: Engem Dumbledore-ban ezúttal egyetlen dolog zavar, de az nagyon: *hol* a féldholdszemüveg???

Nem annyira figyeltem. :oops: De egyszer láttam amikor : "Dumbledore végül leeresztette kezét, és félhold szemüvegén át...blabla stb. stb. Nos amikor ez a rész van itt mutatják a szemüveget. :roll: Úgyrémlik.

Az egész filmben egy jelenetben van rajta szemüveg, mikor a nyitóünnepség van.

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 2 hónapja #340630 Írta: Attila

Kar'sa írta: Engem Dumbledore-ban ezúttal egyetlen dolog zavar, de az nagyon: *hol* a féldholdszemüveg???

Nem annyira figyeltem. :oops: De egyszer láttam amikor : "Dumbledore végül leeresztette kezét, és félhold szemüvegén át...blabla stb. stb. Nos amikor ez a rész van itt mutatják a szemüveget. :roll: Úgyrémlik.

Kar'sa írta: Pontosan, ráadásul a könyvben is le van írva, hogy Lupin meggyötörtebb és rongyosabb, mint valaha.
==> "Lupin looked tired and rather ill; he had more grey hairs than when Harry had last said goodbye to him and his robes were more patched and shabbier than ever."

Erre annyiranem emlékszek a könyvbe... :oops: :oops: De most ennek utána mendegélek...

Több
17 éve 2 hónapja #340628 Írta: Kar_sa

Encsi írta: Tényleg, az ötödik rész ideje alatt, amikor Lupin átalakult, akkor hol lehetett addig?

A vérfarkasokkal?
Vagy bezárták a pincébe XD

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 2 hónapja #340625 Írta: Encsi
Tényleg, az ötödik rész ideje alatt, amikor Lupin átalakult, akkor hol lehetett addig?

Több
17 éve 2 hónapja #340623 Írta: Kar_sa

Liliom írta: Szerintem Lupin azért lepukkant, mert nem kap állást, nincs egy vasa sem. Amíg a Roxfortban tanított,legalább az étel biztosítva volt neki, a farkasölőfű főzetről nem is beszélve, ami a szenvedéseit is enyhítette -nem hiszem, hogy ahoz egyébként rendszeresen hozzá tudott jutni.
A filmről annyit, hogy szerintem nem rossz, volt ennél már bénább Potter film is (a negyedik), azok, amik zavarnak benne, már rendesen ki lettek itt vesézve: az elkapkodottság és a lerövidítettség.
Lehet, hogy lesz annak előnye, hogy a 6. filmhez is megtartják ezt a rendezőt, hátha a visszajelzések alapján tanul a hibáiból.
Az 5. végén nagyon tetszett a varázslóharc (sajnos az is rövid lett), remélem a 6. film végét is hasonlóan látványosra csinálja.

Pontosan, ráadásul a könyvben is le van írva, hogy Lupin meggyötörtebb és rongyosabb, mint valaha.
==> "Lupin looked tired and rather ill; he had more grey hairs than when Harry had last said goodbye to him and his robes were more patched and shabbier than ever."

Engem Dumbledore-ban ezúttal egyetlen dolog zavar, de az nagyon: *hol* a féldholdszemüveg???

Amúgy Dumbledore, félreértések elkerülése végett nem a csempét nézi lepotyogni, hanem Harryt, aki a lepotyogó csempe alatt ül, hogy ne legyen baja.

Kārātārānen a áirâë...

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.193 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére