J. K. Rowling: Harry Potter
- Snufi
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- meow
vagy elég ha csak levágja a karjait. nem hiszem, hogy azt lehet csakúgy pótolni, mint a csontokat. egy műkar meg elég csúfos, ez nem a Birodalom
"Well, I'm back."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ben
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Ez esetben inkább alkotói szabadsága, nem? (tudom, ne kötözködjek )Kisvakond írta: Ráadásul Rowling-nak is több költői szabadsága lehetne!
basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Kisvakond
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Szméagol írta:
Ben írta:
OFFgulyasg írta: inkább valami pozitívabb kimenete lehet.
Harry meghal? (Egyébként azon nem csodálkoznék, ha Rowling úgy fejezné be, hogy később akár folytatni is tudja... )
ON
Én viszont azon csodálkoznék a legjobban. Rowling már eléggé beleunt Harrybe, és mondta is, hogy fél a ,,kalózfolytatásoktól", ezért is zárja le úgy a 7. részt, hogy senki se folytathassa. (ergóóó, Harry meghal na jó, ezt a vitát ne kezdjük el harmadszor is. )
Én is így hallottam, mondjuk szerintem ez nem túl szerencsés ,mert ha nem lennének ilyen....izék...az emberek másképp végződne!
Ráadásul Rowling-nak is több költői szabadsága lehetne!
Mi haszna lenni szívnek, ha parány, múló örömet lát csak???---és kivájta ő szíve
- Szméagol
- Nem elérhető
Ben írta:
Harry meghal? (Egyébként azon nem csodálkoznék, ha Rowling úgy fejezné be, hogy később akár folytatni is tudja... )
ON
Én viszont azon csodálkoznék a legjobban. Rowling már eléggé beleunt Harrybe, és mondta is, hogy fél a ,,kalózfolytatásoktól", ezért is zárja le úgy a 7. részt, hogy senki se folytathassa. (ergóóó, Harry meghal na jó, ezt a vitát ne kezdjük el harmadszor is. )
A hideg rögök tenyértörők, talpunkhoz komiszak. Sziklák, kövek: mint cont-rideg, nem eleven anyag.
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
If I promise not to kill you, can I have a hug?
- Cerebrum
- Nem elérhető
Vagy mintha egy bábjáték lenne (főleg ha a függönyöket nézzük), Harry bábbal és Voldemort bábbal.
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
Még pálca sincs a kezükben... (vagy már...)Cerebrum írta: Amúgy a harmadik képen vajon mi a pitvart csinál Harry és Voldemort? Nekem nem úgy tűnik, mintha egymás ellen harcolnának... Olyan, mintha Harry egy harmadik személyre nézne fel.
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Ilweran
- Nem elérhető
Cerebrum írta: (Igaz méginkább valami színházra vagy arénára...)
Ja, Harry épp a közönség segítségét kéri...
"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."
- Cerebrum
- Nem elérhető
Ilweran írta: ...én nem emlékszem, hogy azon a medálon lettek volna zöld kövek. Ha jól emlékszem, egyszerű aranymedálról írt a könyv, vésett S betűvel.
De ez a medál gondolom az igazi horcrux, amit még az ötödikben megtalálnak a Black-házban...
Amúgy a harmadik képen vajon mi a pitvart csinál Harry és Voldemort? Nekem nem úgy tűnik, mintha egymás ellen harcolnának... Olyan, mintha Harry egy harmadik személyre nézne fel. Nagyon remélem nem Dumbledore vagy Sirius tér vissza... Az a függöny nagyon emlékeztet arra a lefüggönyözött átjáróra, amin Sirius átesett. (Igaz méginkább valami színházra vagy arénára...)
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Ilweran
- Nem elérhető
Az amerikai (és sajnos a magyar is) a leggázabb. Először is, hogy jön a Potter sorozatba ez a sárga szín? Teljesen elüt az eddigiektől... Az értelmezésbe itt se mennék bele, mert úgyis csak hülyeséget írnék, viszont ez a túláradó napsárga elég pozitívnak tűnik. Harry túlél, Voldi megjavul, és boldogan élnek, míg meg nem halnak... Na jó, nyilván nem, de én valami sokkal-sokkal darkosabb borítót képzeltem el...
- Sil
- Nem elérhető
Tears unnumbered
- Rabyn
- Nem elérhető
gulyasg írta: HP7 borítók a lumoson!
link? legközelebb légyszi azt is írj
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Kar_sa
- Nem elérhető
Kārātārānen a áirâë...
- Ben
- Nem elérhető
ON
basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
- gulyasg
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Egyébként az amerikai borítóról pont nem erre lehet következtetni, inkább valami pozitívabb kimenete lehet.
- Newra
- Nem elérhető
Állítólag valaki kiszivárogtatta a 7. rész végét.
Azt írták azzal lesz vége, hogy Harry nem hal meg, hanem elveszti a varázserejét, így ha kedve tartja bármikor folytathatja az írónő ott, ahol abbahagyta.
Hát én nagyon csalódott lennék, ha tényleg így lenne vége! Remélem ez megint csak egy vacak bulvárhír volt, hogy minél többet írjanak róla!
Van mi arany, bár nem fénylik...
- gulyasg
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
- Cerebrum
- Nem elérhető
Phaedra/Namarie írta:
Sil írta: A 7. kötet amerikai kiadása a kiadó szerint 784 oldalas lesz.
na, akkor mégiscsak maradunk a Professzornál. Ő azért tartalmasabb könyvet írt, és 1500 oldal körül van- három kötet együtt.
Nem egészen értem mi értelme van a HP könyvek kapcsán rendre "bezzeg Tolkien"-ezni és folyton összehasonlítgatni azokat a GYU-val. Ez kb. olyan, mintha egy profi pehelysúlyú bokszolót akarnál minden áron ringbe állítani egy szintén profi nehézsúlyúval. Totál értelmetlen.
- Namarie
- Nem elérhető
Sil írta: A 7. kötet amerikai kiadása a kiadó szerint 784 oldalas lesz.
na, akkor mégiscsak maradunk a Professzornál. Ő azért tartalmasabb könyvet írt, és 1500 oldal körül van- három kötet együtt.
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Enna Silme
- Nem elérhető
Ja, ezzel én is így vagyok. Nagyon zavart volna, ha most cserélik le őket.Ilweran írta: Hát én sem vagyok elájulva a három kölyöktől, de ha már eddig ők voltak, szerintem is jó hogy maradnak. A színészi képességeiket szvsz tökre nem lehet és nem is kéne csak a Potterek alapján megítélni. Majd ha vége lesz a sorozatnak, meg a nagy felhajtásnak, akor derül ki, ki miben kap szerepet és ki mekkora színész. Addig én nem ítélkeznék.
Amúgy meg azt azért (én legalábbis) hajlandó vagyok elismerni, hogy a Potterbeli szerepekkel immáron elég jól azonosultak, főleg a két fiú. Emma 4. részben kicsit sok volt nekem az önmaga megjátszásával... de azért őt is meghagynám már a posztján. Egyszerűen így a legjobb az a film.
És ennek ellenére (nem tudom, ti hogy vagytok ezzel), amikor a könyvet olvasom, nem a filmbeli szereplők képe jelenik meg az agyamban. Egyszerűen elvonatkoztatok. Hát ennyi.
"De hajókról ha zengek is, lesz-e hajó nekem, hogy visszavigyen, átvigyen ily széles tengeren?"
- Szméagol
- Nem elérhető
Ilweran írta: Hát én sem vagyok elájulva a három kölyöktől, de ha már eddig ők voltak, szerintem is jó hogy maradnak. A színészi képességeiket szvsz tökre nem lehet és nem is kéne csak a Potterek alapján megítélni. Majd ha vége lesz a sorozatnak, meg a nagy felhajtásnak, akor derül ki, ki miben kap szerepet és ki mekkora színész. Addig én nem ítélkeznék.
Az Equusról: Sajna nem láttam a darabot (nem nagyon járok Londonba színházba... ), Dan alakításáról meg minden kritikus mást ír...(kritikusoknak amúgy se szabad hinni). Csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy olvassátok el az Equust, iszonyú kemény darab, az olvasóra is eléggé ráül, nem lehet könnyű eljátszani bármelyik szerepét. Szerintem bátor dolog hogy egyáltalán bevállalta, és nekem speciel szimpatikus, hogy Londonban áll színpadra, ahelyett, hogy elmenne valami hollywoodi gagyiba' játszani...
...Persze a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve...
Én speciel azt hallottam, Radcliffe azt nyilatkozta, akkor lesz nagy színész, ha ha meztelenl fog játszani a színpadon. Képzelem, milyen nagyra lesz magával az Equus után láttam vele pár interjút, és nekem úgy tűnt, színészi képességeihez képest a kellőnél kissé jobban el van tele magával. Lehet, hogy nem rossz színész, de attól, hogy öt percig meztelenül sétál a színpadon, én nem nézek fel rá.
A hideg rögök tenyértörők, talpunkhoz komiszak. Sziklák, kövek: mint cont-rideg, nem eleven anyag.
- Niniel Nienor
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Sil írta:
19,5 - 49,5 fontig. Június 9-ig van műsoron.Liliom írta: Kar hogy nem vagyok gazdag, akkor mehetnek es megnezhetnem milyen. De gyanitom 80 fontnal kezdodnek a jegyarak...
Akkor akár mehetünk is!
- Liliom
- Nem elérhető
Sil írta:
19,5 - 49,5 fontig. Június 9-ig van műsoron.Liliom írta: Kar hogy nem vagyok gazdag, akkor mehetnek es megnezhetnem milyen. De gyanitom 80 fontnal kezdodnek a jegyarak...
Hmm, fura, nem is sok.
Mondjuk ennyit akkor sem er, legalabb is a vendegmunkasoknak nem.
...
- Sil
- Nem elérhető
Tears unnumbered
- Liliom
- Nem elérhető
Ez igaz.
Kar hogy nem vagyok gazdag, akkor mehetnek es megnezhetnem milyen. De gyanitom 80 fontnal kezdodnek a jegyarak...
...
- Ilweran
- Nem elérhető
Az Equusról: Sajna nem láttam a darabot (nem nagyon járok Londonba színházba... ), Dan alakításáról meg minden kritikus mást ír...(kritikusoknak amúgy se szabad hinni). Csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy olvassátok el az Equust, iszonyú kemény darab, az olvasóra is eléggé ráül, nem lehet könnyű eljátszani bármelyik szerepét. Szerintem bátor dolog hogy egyáltalán bevállalta, és nekem speciel szimpatikus, hogy Londonban áll színpadra, ahelyett, hogy elmenne valami hollywoodi gagyiba' játszani...
...Persze a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve...
- Rabyn
- Nem elérhető
Ardenis írta: Nem tudom, en ilyet inkabb csak filmben csinalnek, ha mar valahol, de szerintem ettol meg nem lesz valaki nagy szinesz.(m. mint a meztelenkedestol)
színházban sokkal nehezebb, hidd el:)
- Anonymous
- Látogató
- Rabyn
- Nem elérhető
- Liliom
- Nem elérhető
Mondjuk nem fikazom oket, a ket fiu tenyleg probalkozik (de Emma szegeny tenyleg gyer).
Par hete egesz London Daniel mesztelen felsotestevel volt kiplakatolva, valaki ugy dontott szineszt csinalnak belole es beraktak az Equus-ba. Azt nem tudom hogyan alakitott, minden ujsag arrol irt, milyen fura volt Harry micsodajat latni.
Rupert-nek is ment valami dramasorozata a teveben, azt nem tudtam megnezni, de az elozetesek meg a hirek alapjan jol teljesitett.
...
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.