J. K. Rowling: Harry Potter

Több
17 éve 8 hónapja #319036 Írta: Niniel Nienor
Niniel Nienor válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Ezt nem mondod komolyan????? Hogy?? Mikor?? Miért?? Egyáltalán mennyi idős volt????? Nem lehetett túl öreg...
Ő volt az egyik kedvenc szinkronhangom :(

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 8 hónapja #318999 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Elhunyt Szakácsi Sándor, aki többek közt Lucius Malfoyt is szinkronizálta (a Gy.U-ban pedig Denethort).

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 8 hónapja #317971 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Akinek még kérdése lenne a szereplőkkel, stábbal kapcsolatban, előbb nézzen fel ide:
imdb.com/title/tt0373889/ :wink: Hasznos.

Több
17 éve 8 hónapja #317677 Írta: Grion
Grion válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Szméagol írta: Egyébként Féregfark biztos, hogy csak varázsolt, és semmilyen gázrobbanás nem segített be. Ezt abból gondolom, hogy a 3. részben írva vagyon, hogy a muglikat azzal győzték meg, (etették be), hogy gázrobbanás történt. Ennek a részletnek a hangvételéből egyértelműen kiderül, hogy valójában nem volt gázrobbanás.

Igen, ezt értem, de én úgy gondoltam, hogy varázslat segítségével idézett elő egy gázrobbanást. De ha nem így vot, hát nem így volt.

A bánat, amely néma, addig suttog a szívhez, amíg az megszakad.

Több
17 éve 8 hónapja #317672 Írta: Szméagol
Szméagol válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Egyébként Féregfark biztos, hogy csak varázsolt, és semmilyen gázrobbanás nem segített be. Ezt abból gondolom, hogy a 3. részben írva vagyon, hogy a muglikat azzal győzték meg, (etették be), hogy gázrobbanás történt. Ennek a részletnek a hangvételéből egyértelműen kiderül, hogy valójában nem volt gázrobbanás.

A hideg rögök tenyértörők, talpunkhoz komiszak. Sziklák, kövek: mint cont-rideg, nem eleven anyag.

Több
17 éve 8 hónapja #317372 Írta: Grion

Acho írta: abba Sirius is belehalt volna.vagy minimum megsérül.

Öhm, egy apróság. Ha emlékezetem nem csal, akkor még szabad ember volt, ergo volt pálcája, amivel simán megvédhette magát. Azt ugyan nem tudom, hogyan, de megvédhette. Másrészt meg valószínűleg már akkor koppant neki a szitu, amikor Peter elkezdett vele ordibálni, hogy "Hogy tehetted ezt?", stb. Megyarul nem hiszem, hogy teljesen váratlanul érte a dolog...

Több
17 éve 8 hónapja #317364 Írta: Liliom
Liliom válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Thaurwathiwen írta: Vagy pont nem gondolt bele, vagy megvan tervezve: szerintem tök érthető, hogy Sirius túlélte, mert Peter nem is akarta megölni, ha megteszi nyilvánvalóvá válik, hogyx ki az áruló, így meg elvágta az ujját, felrobbantotta az utcát és patkánnyá változott:
eredmény:
Peter túlélte, ő a hősi halott, és mindenki Siriust gyanúsítja
Sirius ment helyette börtönbe

tehát később szabad az út Peternek... -nem keresik a gyilkost, nem kell menekülnie

Ez mind ertheto, szepen ki is van fejtve a konyvben.

...

Több
17 éve 8 hónapja #317362 Írta: Thaurwathiwen
Thaurwathiwen válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Vagy pont nem gondolt bele, vagy megvan tervezve: szerintem tök érthető, hogy Sirius túlélte, mert Peter nem is akarta megölni, ha megteszi nyilvánvalóvá válik, hogyx ki az áruló, így meg elvágta az ujját, felrobbantotta az utcát és patkánnyá változott:
eredmény:
Peter túlélte, ő a hősi halott, és mindenki Siriust gyanúsítja
Sirius ment helyette börtönbe

tehát később szabad az út Peternek... -nem keresik a gyilkost, nem kell menekülnie

"...It's okay, we call it Reid-effect. Happens with children too..."

Több
17 éve 8 hónapja #317357 Írta: Kar_sa
Kar_sa válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Jó, fogalmam nincs, hogy úszta meg, de szvsz Jo tuti azért belegondolt ebbe, meg szerintem ezen felesleges vitáznunk, mert okosabbak úgyse leszünk, meg amúgy is ennél sokkal nagyobb "ellentmondások" is vannak a könyvekben...

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 8 hónapja #317352 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Liliom írta: Persze.
Eltunik, hogy ne essen baja, aztan visszamegy hogy maniakusan kacaghasson es elfogjak.

meg nem mindenkinek van automatikusan hoppanálási engedélye meg tudománya. ahogy jogsija se mindenkinek ;P (nekem pl nincs és nem is lesz, míg alsóbb éves diákoknak már rég van. ki érti ezt?)

"Well, I'm back."

Több
17 éve 8 hónapja #317349 Írta: Liliom

Ethuil írta:

hopponálás? :wink:

Persze.
Eltunik, hogy ne essen baja, aztan visszamegy hogy maniakusan kacaghasson es elfogjak.

...

Több
17 éve 8 hónapja #317345 Írta: Arzeen
Arzeen válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

hopponálás? :wink:

Több
17 éve 8 hónapja #317328 Írta: Acho
Acho válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
na jó!de ott nagy körzetben minden felrobbant!azért ekkora mákja/tehetsége(mind1,hogy nevezzük) még Siriusnak se lehet...

Több
17 éve 8 hónapja #317325 Írta: Kar_sa

Jo-t idézném (szabadon): A varázslóknak különös tehetségük van az ilyen balesetek megúszásához... lásd pl. Neville akit az emeletről ejtettek ki "véletlenül"...

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 8 hónapja #317317 Írta: Acho
Acho válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
abba Sirius is belehalt volna.vagy minimum megsérül.

Több
17 éve 8 hónapja #317314 Írta: Grion

Alyr Arkhon írta: Az Avada Kedavra messze nem bonyolult varázslat, csak nagy varázserő és sziklaszilárd akarat kell hozzá.

Egyébként én meglehetősen keveslem a főbenjáró átkok számát és egyáltalán a harci varázsokét. Elvégre már évezredek óta cséplik egymást a varázslók, nem unták a sok stuport meg ilyesmit?

És továbbra is NAGYON kíváncsi vagyok rá, miféle átok az amivel háta mögé tett varázspálcával tudott Pettigrew megölni 13 embert és csinálni egy akkora krátert/olyan nyomokat, hogy ráfoghatták: gázrobbanás.
Pettigrew nem ügyetlen, elvégre animágus, de ehhez még csak hasonlót sem láttam semelyik Nagy Félelmetes Ellenséges Izétől. (t.i. Voldemort, Lucius Malfoy, Bellatrix, stb)

Talán hülyeség, de mi van, ha a hétköznapi dolgokat hívta "segítségül" csak kevés varázslatot használva, és mondjuk manipulált valami gázvezetéket, ami azért tényleg nagyot tud robbanni.

Több
17 éve 8 hónapja #317254 Írta: Szméagol
Szméagol válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Alyr Arkhon írta: Az Avada Kedavra messze nem bonyolult varázslat, csak nagy varázserő és sziklaszilárd akarat kell hozzá.

Egyébként én meglehetősen keveslem a főbenjáró átkok számát és egyáltalán a harci varázsokét. Elvégre már évezredek óta cséplik egymást a varázslók, nem unták a sok stuport meg ilyesmit?

És továbbra is NAGYON kíváncsi vagyok rá, miféle átok az amivel háta mögé tett varázspálcával tudott Pettigrew megölni 13 embert és csinálni egy akkora krátert/olyan nyomokat, hogy ráfoghatták: gázrobbanás.
Pettigrew nem ügyetlen, elvégre animágus, de ehhez még csak hasonlót sem láttam semelyik Nagy Félelmetes Ellenséges Izétől. (t.i. Voldemort, Lucius Malfoy, Bellatrix, stb)

Nem hiszem, hogy avade kedavra-t használt volna, inkább bombardus-t!

A hideg rögök tenyértörők, talpunkhoz komiszak. Sziklák, kövek: mint cont-rideg, nem eleven anyag.

Több
17 éve 8 hónapja #317248 Írta: Snufi

Alyr Arkhon írta: Elvégre már évezredek óta cséplik egymást a varázslók, nem unták a sok stuport meg ilyesmit?

OFF az ősember ököllel verte a másik ősembert, ma a harmadik évezred küszöbén ugyanezt teszik a metrón, az utcákon és a szórakozóhelyeken a fiatalok. a harcmodor és az eszköz sem változott... :P ON

Valaki összegyűjtené, hogy a horcrux ebben a topikban hányféle elgépelt alakban került elő? (Aztán a legközelebbi talin felolvassuk őket ;P)

A harci varázsok szerintem nem szorulnak fejlesztésre, de nem hiszem, hogy évezredek óta csak ezek lennének. Az újakat bejegyeztetik, a régiek elévülnek, vagy már nem használatosak, kicsit olyan lehet ez, mint a nyelv fejlődése. Szerintem.

"Well, I'm back."

Több
17 éve 8 hónapja #317244 Írta: Noredhel
Noredhel válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Alyr: ráadásul úgy, h Siriusnak viszont semmi baja nem lett! Ez télleg jó kérdés...

Toujours pur

kiejtés: "liedesz"

Több
17 éve 8 hónapja #317238 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Hát akkor Harry esetleg a szülei horcluxa lehetne...

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
17 éve 8 hónapja #317237 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Az Avada Kedavra messze nem bonyolult varázslat, csak nagy varázserő és sziklaszilárd akarat kell hozzá.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
17 éve 8 hónapja #317230 Írta: Kar_sa

Snuffles írta:

Liliom írta: Ha ez a horcrux-keszites olyan baromira bonyolult varazslat, es esz kell hozza, akkor hogyan tehette Voldemort VELETLENUL azza Harry-t?

Ha az Avada Kedavra olyan baromira bonyolult varázslat és akarat kell hozzá, akkor hogyan maradhatott életben VÉLETLENÜL a kicsi Harryke? :) )
Én csak az esélyét latolgattam annak, hogy ha már Dreamer megint előhozta a témát, akkor felvetem az újonnan és légből kapott ötletemet, miszerint véletlenül tete azzá, mert a varázslat ugyebár a visszájára fordult. De egyébként gyanítom, hogy igazad van, mert direkt nem tehette azzá, ennyire nem lehet Voldi sem hülye.

Nem véletlenül, Lily áldozata miatt!!!
Nagy különbség.
Amúgy Jo azt mondta, hogy egetrengetően nagy újdonságokat nem fog elénk tárni, és azért egy ilyen izé, hogy hopsz, ha valakit majdnem megölnek a halálos átokkal, de valaki áldozata miatt megmenekül, akkor az horcruxszá vál, az azért kicsit kemény újdonság lenne...
Persze előfordulhat..
Én már nagyon nem tudom, hogy mit higgyek, bár eredetileg totál eszembe nem jutott volna ilyen marhaság, hogy Harry horcrux...
Mindenesetre nagyon-nagyon-nagyon remélem, hogy Harry nem fog meghalni, és Luna és Ginny és Ron és Hermione sem.
Nem magam miatt. Anyu miatt. Őt eléggé megviselné a dolog, és megutálná a könyveket emiatt...

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 8 hónapja #317195 Írta: Snufi

Liliom írta: Ha ez a horcrux-keszites olyan baromira bonyolult varazslat, es esz kell hozza, akkor hogyan tehette Voldemort VELETLENUL azza Harry-t?

Ha az Avada Kedavra olyan baromira bonyolult varázslat és akarat kell hozzá, akkor hogyan maradhatott életben VÉLETLENÜL a kicsi Harryke? :) )
Én csak az esélyét latolgattam annak, hogy ha már Dreamer megint előhozta a témát, akkor felvetem az újonnan és légből kapott ötletemet, miszerint véletlenül tete azzá, mert a varázslat ugyebár a visszájára fordult. De egyébként gyanítom, hogy igazad van, mert direkt nem tehette azzá, ennyire nem lehet Voldi sem hülye.

"Well, I'm back."

Több
17 éve 8 hónapja - 17 éve 8 hónapja #317184 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Harry Potter és a Főnix Rendje, első magyar kiadás, 704-705. oldal (közvetlenül a Dumbledore-Voldemort párbaj és a Sötét Nagyúr eltűnése után) írta: A következő pillanatban az elviselhető legnagyobb fájdalom százszorosa robbant Harry fejébe, s ő azonnal tudta, hogy ez maga a halál...
A fogadócsarnok eltűnt, s ő ott állt egy vörösszemű szörnyeteg hosszú testének gyűrűibe zárva. Moccanni sem tudott, azt sem érezte, meddig tart az ő teste és hol kezdődik a bestiáé: összenőttek, összeforrtak a kínban, és nem volt menekvés. A szörnyeteg, mikor megszólalt, az ő száját használta. Harry haláltusájában is érezte, hogy mozog az állkapcsa...
- Most öljön meg, Dumbledore...!
Harry megvakuklt a kíntól, minden porcikája szabadulsért üvöltött - ő pedig újra megszólalt a bestia hangján:
- Ha semmi a halál, Dumbledore, hát ölje meg a gyereket...
Ne fájjon tovább, gondolta Harry... öljön meg minket... vessen véget ennek, Dumbledore... ennél a halál is százszor jobb...
Akkor viszontláthatom Siriust...
Melegség öntötte el a szívét - s a következő pillanatban a szörnyeteg lehullott róla, a fájdalom pedig megszűnt. Ő ott feküdt a parkettán, és úgy reszketett, mintha nem is fán, hanem jégen hasalna...

De később erre Dumbeldore adott magyarázatot Harrynek, és annak semmi köze nem volt a horcruxokhoz.

Több
17 éve 8 hónapja #317183 Írta: Liliom
Ha ez a horcrux-keszites olyan baromira bonyolult varazslat, es esz kell hozza, akkor hogyan tehette Voldemort VELETLENUL azza Harry-t?
Hiba a matrixban, vagy a majdnem vilagot hoditott kegyetlen es retteget Sotet Ur megsem olyan nagy szam, hogy tudja mit csinaljon?

...

Több
17 éve 8 hónapja #317163 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Snuffles írta:

Szméagol írta: (Félre ne értsétek,. nem akarom újrakezdeni a vitát. De ha Harry nem horcrux, mivel magyarázzátok a 704. oldal aljától a 705. oldal tetejéig tartó részt?)

semmi logikussal. szerintem Harry horcrux, de nem direkt tette azzá Voldi, mert az veszélyes lehet. mármint az ő szempontjából, Harry bármikor meghalhat, meg hát ő is csak megölni akarja, akkor meg mire lett volna jó? vagy elbeszélünk egymás mellett és szerinted is csak véletlen volt? :)

Elmondaná valaki mit tartalmaz az a rövid rész?
Perpill nincs kéznél a könyv.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
17 éve 8 hónapja #317158 Írta: Snufi

Szméagol írta: (Félre ne értsétek,. nem akarom újrakezdeni a vitát. De ha Harry nem horcrux, mivel magyarázzátok a 704. oldal aljától a 705. oldal tetejéig tartó részt?)

semmi logikussal. szerintem Harry horcrux, de nem direkt tette azzá Voldi, mert az veszélyes lehet. mármint az ő szempontjából, Harry bármikor meghalhat, meg hát ő is csak megölni akarja, akkor meg mire lett volna jó? vagy elbeszélünk egymás mellett és szerinted is csak véletlen volt? :)

"Well, I'm back."

Több
17 éve 8 hónapja #317149 Írta: Altaris
Altaris válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

cortez71 írta:

Galadriel14 írta:

Szméagol írta: Nekem is a 3. film tettszett a legjobban, de az se volt az igazi...bár a 4.-nél rosszabb már nem lehet!

a 4.-nél? annál már semmi sem... :evil: nem-tetszett...

Hát az Eragon rosszabb volt nála, meg még tudnék egy-két filmet említeni.

menj már, az Eragon legalább tetszett úgy ahogy.. na off end..

Niniel: priviben tudnál többet mondani???? *pls-olyan-szépen-nézőn-kér

Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/

Több
17 éve 8 hónapja #317134 Írta: Thaurwathiwen
Thaurwathiwen válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Niniel Nienor írta:
Viszont! Hallott már valaki valamit a Harry Potter és a varázslók háborúja című magyar nyelvű (!!!!!) 402 oldalas "fanficről", amit egyesek a hivatalos 7. könyvként terjesztenek?
Egy barátnőm testvére találta egy általam (még) nem ismert honlapon, úgy beharangozva, mint a történet befejezését, de vetve rá néhány pillantást, egyértelmű, hogy egy élelmes honfitársunk írta alternatív befejezésként.

én igen, és nekem tetszett is :) alapvetően sokkal jobban szeretek ficet olvasni mint teóriákról beszélgetni, hm.. sokkal izgalmasabb

"...It's okay, we call it Reid-effect. Happens with children too..."

Több
17 éve 8 hónapja #317128 Írta: Niniel Nienor
Niniel Nienor válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Emberek! A 6. könyv értelme az, hogy bemutatja Voldemort életét (és gyengéit!!) azaz: HÁTTÉRSZTORI!!! Ebből pedig az következik, hogy az ember nyilván nem rágja alatta tövig a körmeit (max utána), viszont a történet csak ezzel lesz teljes egész. Úgyhogy nem kell aggódni szerintem a szinvonalesés miatt.

Viszont! Hallott már valaki valamit a Harry Potter és a varázslók háborúja című magyar nyelvű (!!!!!) 402 oldalas "fanficről", amit egyesek a hivatalos 7. könyvként terjesztenek?
Egy barátnőm testvére találta egy általam (még) nem ismert honlapon, úgy beharangozva, mint a történet befejezését, de vetve rá néhány pillantást, egyértelmű, hogy egy élelmes honfitársunk írta alternatív befejezésként.

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.215 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére